Pentru zona

    Construcții din lemn și cherestea - o bogăție care nu este exploatată suficient

    Suntem conștienți de potențialul pe care îl avem? Pădurile sunt bogății care ar trebui respectate și utilizate pe termen lung, în mod planificat. „Nu este o exagerare să numim lemnul cel mai puternic și mai frumos produs din lume” William Gilpin.
    Articol de specialitate 330
    constructii din lemn cherestea
    Avem 469 executanți pentru domeniul Case din lemn:

    1. Cea mai răspândită biomasă

    Lemnul este cea mai răspândită biomasă din biosferă, un material natural care se obține de obicei din trunchiurile diferitelor specii de arbori. Țările care au păstrat pădurile naturale declară în general lemnul drept materie primă de importanță națională. Lemnul regenerabil este o materie primă ecologică, dar numai dacă tăierea, prelucrarea și utilizarea sunt sustenabile și planificate, pe termen lung. Prin această metodă de exploatare se reflectă avantajele sale ecologice. De asemenea, este important ca utilizarea lemnului pentru energie și produse să aibă o bază științifică, tehnică și echilibrată.

    lemn.jpg

    2. Lemnul ca resursă regenerabilă

    Orientările în dezvoltarea construcțiilor moderne se bazează pe utilizarea sporită a resurselor regenerabile, a compozitelor din lemn și a gradului mai mare de prefabricare a elementelor structurale. Calitatea vieții devine tot mai importantă valoare a umanității, iar locuirea într-o casă din lemn este cel mai plăcut tip de locuire pe care îl putem imagina. Construirea cu lemn reprezintă doar o mică parte din totalul construcției locuințelor. Din sutele de case familiale noi care se construiesc anual, aproximativ o zecime sunt din lemn, deoarece lemnul nu prea este considerat un material de construcție potrivit. Este adevărat că are anumite limitări tehnice în ceea ce privește prelucrarea și finisarea obligatorie, dar din punct de vedere energetic este cel mai bun material de construcție.

    material-de-constructii-din-lemn.jpg

    3. Exemple din străinătate

    Un exemplu pozitiv de creștere a ponderii lemnului folosit în construcții este Austria, unde în 1995 s-au folosit 0,3 m3 de lemn pe cap de locuitor, iar în deceniul următor această pondere s-a dublat. Un rol important l-a jucat însă statul, care a dat un exemplu pozitiv investind în clădirile publice din lemn. România are lemn mai mult decât suficient pentru dezvoltarea acestei industrii, dar producătorii avertizează că, din păcate, cheresteaua finită este importată, pe când lemnul proaspăt tăiat este exportat, ceea ce este greșit din orice punct de vedere și la urmă, absolut neprofitabil.

    casa-din-lemn.jpg

    Dacă vă hotărâți să construiți cu lemn, ne puteți contacta la daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanții și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde la cererea dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 330
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Case din lemn?

    Avem 469 executanți pentru domeniul Case din lemn:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 469 executanți pentru domeniul Case din lemn
    9.8
    0

    TIMHA WOOD CONSTRUCT SRL


    9.5
    0

    GRIODEN SRL


    9.6
    0

    SL ELITE CAPITAL GROUP S.R.L.


    10
    0

    MERRAIN SRL