Pentru zona

    Case din lemn prefabricate

    Articolul a fost citit chiar de 696+ utilizatori
    Tendințele urbane și un mod de viață din ce în ce mai solicitant ne împing să ne orientăm din ce în ce mai mult către un stil de viață mai confortabil, prietenos cu mediul și mai sănătoas. O soluție o reprezintă casele prefabricate din lemn sau cabanele din bușteni care combină numeroase avantaje ale științei, tehnicii și tehnologiei moderne.
    Articol de specialitate 696
    casa din lemn
    Avem 469 executanți pentru domeniul Case din lemn:

    1. Case prefabricate din lemn sau cabane din bușteni

    Aceste case devin din ce în ce mai populare și solicitate, pentru că sunt ecologice și eficiente din punct de vedere energetic, lemnul fiind un material de construcție excelent, un izolator termic natural care creează o atmosferă sănătoasă și plăcută, reglând, totodată, umiditatea din camere. Prețul unor astfel de case este mai atractiv decât  al celor din cărămidă. Conform ultimelor tendințe în arhitectură, construcție și design, în prezent se construiesc case din lemn cu consum redus de energie, masive, modulare și mobile.

    Casă modernă din lemn cu grădină
    Casă modernă din lemn cu grădină

    Datorită construcției modulare, fiecare casă din lemn se adaptează ușor terenului și orientării în spațiu, ceea ce maximizează spațiul disponibil. Costurile de transport sunt și ele mai mici deoarece structura poate fi transportată în orice locație. Baza modulară a casei din lemn permite, de asemenea, ca lungimea și înălțimea încăperilor să se realizeze după specificația beneficiarului. Prețul inițial este mai mic, deoarece puteți începe cu un număr mai mic de elemente și apoi, dacă doriți și aveți nevoie, să le cumpărați și să le actualizați pe parcurs. Astfel, casa poate „crește” împreună cu familia voastră. Puteți vinde piesele de care nu mai aveți nevoie sau puteți să le schimbați locul și scopul.

    Sfaturi de specialitate de la MOBINSTAL GRUP ROMANIA SRL

    Cât de important este tipul de lemn pentru construcția caselor prefabricate din lemn? Cât durează construcția unei case din lemn?

    Construțiile prefabricate din lemn, de regulă sunt realizate din lemn de esență moale - lemn rășinoase - care asigură o elasticitate suficient de bună pentru a respecta cerințele normelor în vigoare. Contează foarte mult și zona de unde provine lemnul - în țara noastră, lemnul cel mai bun îl găsim în zonele Harghita - Covasna, apoi Vatra Dornei - Suceava și Maramureș. Cu cât zona este mai rece, cu atât densitatea lemnului este mai mare și clar, lemnul este foarte bun pentru construcții!
    O casă din lemn, poate fi - prefabricată sau realizată în totalitate pe sanțier. În condițiile actuale, cele mai recomandate sunt casele prefabricate, care asigură o calitate mult mai mare și un timp redus pe șantier. Timpul de execuție depinde de cât de complex este proiectul, organizarea și experiența firmei care asigură montajul dar și dotările - finisajele, cerute de beneficiar. Timpul de execuție este mult mai mic față de o casă clasică pe caramidă și pentru o casă de complexitate medie, cu o suprafață de aproximativ 120 m2, se poate obține în circa 4 luni de zile, în funcție de condițiile meteo.

    Casele din lemn diferă, de la cele tradiționale la moderne. Care este recomandarea dvs când vine vorba despre aspectul caselor prefabricate din lemn?

    Casele pe structura de lemn nu au ceva special, când vine vorba de aspect. Avantajul acestora este că se poate realiza cam tot ce își dorește un arhitect cu idei atât pe sistemul rustic cât și modern! Faptul că sunt realizate prefabricat - se pot realiza structuri complexe, inclusiv cu deschideri mari, chiar de 9-12 m, cu 3-4 nivele sau chiar mai mult! 

    ing. Constantin Branca, MOBINSTAL GRUP ROMANIA SRL

    O casă prefabricată din lemn poate fi mărită și extinsă, sursa: www.pillar.si
    O casă prefabricată din lemn poate fi mărită și extinsă, sursa: www.pillar.si

    2. Căsuțe din lemn, bungalow-uri

    Fiecare dintre noi simte nevoia de a se deconecta de agitația orașului și de a scăpa de stresul cotidian. Căsuțele sau bungalow-urile din lemn servesc exact pentru asta: pot fi o extensie pentru o casă de familie, o cabană, o grădină de iarnă, o garsonieră pentru studenți sau cazare suplimentară în tabere, cazări turistice, SPA.

    Căsuțele din lemn sunt de obicei realizate din materiale de înaltă calitate, sunt construite solid și au izolare termică. Toate piesele din lemn sunt protejate cu pelicule antifungice și ignifuge ecologic acceptate. 

    Datorită greutății mici, un bungalow din lemn poate fi amplasat pe orice teren. Bungalow-ul poate fi livrat pe șantier într-o bucată, complet echipat cu mobilier și instalații. Consumul de energie al unei astfel de case este mai mic, astfel încât panourile solare și colectoarele sunt mai mult decât suficiente pentru a face casa autonomă energetic.

     O căsuță modernă din lemn care pur și simplu vă îndeamnă la vacanță, www.pillar.si
    O căsuță modernă din lemn care pur și simplu vă îndeamnă la vacanță, www.pillar.si

    3. Casă din lemn mobilă

    Uneori simțim nevoia unui spațiu intim pentru a ne retrage, o zi sau două. Casa din lemn mobilă oferă posibilitatea de cazare atât în apropierea locuinței cât și în alte locuri precum camping, spa sau un loc de cazare temporară în caz de dezastru natural. Casa mobilă este ușor de transportat și montat pe orice teren. Fațada și acoperișul sunt izolate și protejate împotriva dăunătorilor și a umezelii. În caz de nevoie, casa mobilă poate fi ușor și rapid demontată și transferată in alt loc.

    Casa mobilă din lemn poate fi livrată și instalată rapid oriunde, www.pillar.si
    Casa mobilă din lemn poate fi livrată și instalată rapid oriunde, www.pillar.si

    Casele din lemn permit un mod de viață modern, plăcut și prietenos cu mediul, așa că motto-ul multor producători și utilizatori este „Să ne conectăm cu natura!”.

    Dacă vă hotărâți pentru o casă prefabricată din lemn ne puteți contacta la daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanți și producători cu care colaborăm și care vor răspunde la cererea dumneavoastră cu o ofertă potrivită.

    Prețurile informative le găsiți în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 696
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Case din lemn?

    Avem 469 executanți pentru domeniul Case din lemn:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 469 executanți pentru domeniul Case din lemn
    8.8
    1

    LIDO STRUCT SRL


    9
    0

    SZTOIKA ŞTEFAN GAVRILĂ "EVA" ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ


    9.2
    0

    MITLUK EDIL CONSTRUCT S.R.L.


    9.4
    0

    RONDEKO GARDEN GROUP S.R.L.