Pentru zona

    Ceramiști, lucrări ceramice - la ce trebuie să fim atenți

    Articolul a fost citit chiar de 1884+ utilizatori
    Ceramica este folosită pentru toate tipurile de încăperi, iar cele mai des întâlnite sunt, desigur, plăcile ceramice pentru baie. Fie că este vorba de toaletă, baie sau altă încăpere cu apă și umezeală, va fi necesară montarea plăcilor ceramice, adică serviciile ceramiștilor și lucrărilor ceramice. S-ar putea să încercați chiar și dumneavoastră, deși fără cunoștințele și uneltele necesare va fi greu să terminați bine. Căutarea unui ceramist bun poate fi problematică. Ne-am gândit la acest subiect și iată ce vă putem sugera despre aceasta.
    Articol de specialitate 1884
    gresie faianta
    Avem 2073 executanți pentru domeniul Montatori gresie, faianta:

    1. Plăci ceramice - preț și calitate

    Desigur, toată lumea se gândește la prețul de plătit pentru plăcile ceramice. Este adevărat, dar trebuie să știți că la un preț foarte mic, primiți și plăci ceramice pentru bucătărie sau baie de foarte slabă calitate și un serviciu meșteșugăresc slab. La cumpărarea și stabilirea prețurilor trebuie să țineți cont de faptul că plăcile se pot sparge sau deteriora în timpul lucrării, așa că trebuie întotdeauna să comandați cu 8-10% mai multe plăci decât este necesar în raport cu suprafața spațiului.

    1.1. Plăci ceramice pentru baie și bucătărie

    Prețul pe care îl plătiți pentru gresie este foarte variabil și depinde de calitate, design, cantitatea comandată și mai rar, de dimensiuni. Dimensiunile le dictează în principal spațiul în care vor fi folosite: gresia din baie este de obicei mai mare decât faianța. Faianța pentru bucătărie pe care o doriți pe peretele dintre elementele de bucătărie ar trebui să fie și ele de format mai mic. Dar nu vă faceți griji: dimensiunile afectează prețul doar în cazuri mult peste dimensiunile standard. Ceramica diferă foarte mult ca și calitate, dar vă sfătuim să alegeți plăcile de cea mai înaltă calitate pe care vi le puteți permite. Deoarece le veți monta din nou peste zece sau mai mulți ani, este necesar ca plăcile ceramice pentru baie și bucătărie să fie durabile și rezistente la deteriorare. Este foarte dificil să înlocuiți o singură placă deteriorată fără a le sparge pe cele adiacente.

    Prețul mediu pe metru pătrat al plăcilor ceramice variază între 25-120 RON și poate ajunge la 400 RON. Când faceți cumpărături, acordați atenție rezistenței la uzură, protecției împotriva alunecării și rezistenței la îngheț. Nu cumpărați ceramică mai ieftină de 50 RON, dar nu vă lăsați păcăliți de producătorii care percep 400 RON/m2 sau mai mult, pentru că plătiți doar pentru marcă/nume, nu pentru calitate.

    Plăcile ceramice decorative pentru bucătărie sunt în numeroase culori, forme și modele
    Plăcile ceramice decorative pentru bucătărie sunt în numeroase culori, forme și modele

    2. Preț ceramică

    Cert este că totul se învârte în jurul prețului. Acest lucru este, fără îndoială, adevărat, dar se pune întrebarea mult mai importantă - prețul mic înseamnă neapărat și un serviciu de calitate mai slabă? Cât investim, atâta și primim , oare asta se aplică și ceramiștilor? Credem că totul depinde în mare măsură de locul în care locuiți și de tipurile de lucrări care trebuie făcute. De exemplu, datorită colaboratorilor noștri de pe platforma Daibau.ro, am ajuns la concluzia că serviciile ceramiștilor variază între 30 și 80 RON/m2, dar în locuri mai mici se facturează mai puțin.

    Așezarea mozaicelor sau plăcilor de format mare nu este neapărat la fel cu lipirea plăcilor obișnuite. Pentru un mozaic, trebuie să plătiți în jur de 30-50 RON/m2, iar lipirea de formate mari 30x100 cm este și mai scumpă. Cu toate acestea, pentru lipirea plăcilor în încăperi cu o bază mai mică de 3 m2, se percepe încă 10% din cauza lucrărilor dificile. Mai ales dacă doriți forme deosebite, design sau elemente unice în jurul obiectelor sanitare, plătiți dublu.

    3. Lucrări ceramice de calitate

    Faptul este că plăcile ceramice le schimbați o dată la zece sau mai mulți ani, deci calitatea  lucrării o considerăm mai importantă decât prețul. Ar trebui să fiți interesați de experiență, abilități și cunoștințe, așa că acordați mai multă atenție recomandărilor și referințelor. Vedeți imaginile cu lucrările anterioare dacă executantul are un site web sau profilul său pe platforma noastră Daubau.ro.

    La unii oameni nu le pasă cum arată până la urmă plăcile ceramice, în timp ce pentru alții contează foarte mult estetica și fiecare detaliu. Un bun ceramist va calcula de unde să înceapă lucrul, astfel încât să nu rămână resturi de forme sau dimensiuni ciudate, iar plăcile să fie „modificate” cât mai puțin. Găsiți-i site-ul sau vizualizați-i profilul pe Daibau.ro.

    3.1. Ceramist și asistență la cumpărături

    Meșterii care se ocupă de ceramică de zeci de ani au multă experiență cu diferite tipuri de plăci și cum să reziste cât mai mult posibil. Exemplu: în ultimii ani au devenit tot mai populare plăcile „mozaic”, pe care unii doresc să le așeze pe blat. Oricare ceramist îți va spune imediat că rosturile dintre plăci se murdăresc și se ung foarte ușor, deoarece mâncarea se pregătește pe blat, așa că sucurile care se storc lasă pete. Probabil că va avea remarci similare despre „mozaicul” de la duș, unde mucegaiul se adună ușor din cauza umezelii. Meșterii vă pot da sfat de mâna întâia, așa că nu ezitați să puneți întrebări. Ceramiștii buni au și furnizori de plăci ceramice regulați. Consultați-vă cu ei și întrebați-i dacă pot aranja reduceri suplimentare pentru achiziția dvs.

    Sfaturi de specialitate de la PGG DELMAR GROUP SRL

    Cum calculăm numărul de plăci de care avem nevoie?

    Plăcile ceramice se calculează la metru pătrat. În general, constructorul sau beneficiarul calculează metri pătrați, nu numărul de plăci. Când mergi să cumperi gresie ceri 100mp nu spui 234 de plăci de gresie. 

    Se poate monta gresia pe pereți? Sau faianță pe podele?

    Am văzut montată faianța pe pardosea în loc de gresie, dar aceasta întrebare cel mai bine să o adresați producătorilor de gresie și faianță. Este vorba de duritatea și rezistența gresiei. 

    Peti Gheorghe, Project Manager, PGG DELMAR GROUP SRL

    Plăcile ceramice ridică valoarea fiecărui spațiu
    Plăcile ceramice ridică valoarea fiecărui spațiu

    4. Cum să controlați montarea plăcilor

    Oricum, în sfârșit ați ales un ceramist. Acum este responsabilitatea voastră să țineți evidența cum lucrează. Spuneți-i clar la ce vă așteptați. Substratul pregătit corespunzător este foarte important pentru ca plăcile să fie așezate corect. Suprafața nu trebuie să fie grasă, curbată sau umedă. Dacă există neajunsuri, totul trebuie aranjat astfel încât suportul să fie uscat, curat și plat, dacă este necesar reparat cu compus de nivelare, înainte de lipire.

    Dacă vă hotărâți pentru placi ceramice, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și furnizorii și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1884
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montatori gresie, faianta?

    Avem 2073 executanți pentru domeniul Montatori gresie, faianta:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 2073 executanți pentru domeniul Montatori gresie, faianta
    9.5
    0

    SC TIBI MODERN CONSTRUCT SRL


    9.7
    0

    COMAN INTERIORS SRL


    9.6
    0

    DENRAR COMPACT S.R.L.


    10
    0

    GEORGE CONSTRUCT 2007 S.R.L.