Pentru zona

    Sisteme solare - toate avantajele energiei solare

    Articolul a fost citit chiar de 626+ utilizatori
    Recurgerea la sursele de energie regenerabilă este, în zilele noastre, considerată o soluție eficientă a numeroaselor probleme de mediu. Combustibilii fosili sunt principalii poluatori ai planetei noastre, dar pe de altă parte, lipsa lor ar paraliza economia, precum și viața tuturor locuitorilor săi. Prin urmare, utilizarea energiei eoliene și solare, a biomasei și a surselor geotermale pentru a obține energie electrică este o prioritate căreia politicienii și cetățenii de rând s-au dedicat în ultimii ani. Construcția de sisteme de producere a energiei electrice a câștigat o popularitate deosebită.
    Articol de specialitate 626
    mini centrala solara
    Avem 1432 executanți pentru domeniul Panouri solare, fotovoltaice:

    În timp ce în trecut sistemele solare erau folosite cel mai des pentru alimentarea clădirilor care nu aveau acces la rețeaua de distribuție, cum ar fi căsuțele și instalațiile de telecomunicații situate în locații îndepărtate, astăzi situația este diferită. Sistemele solare sunt viitorul când vine vorba de obținerea energiei ieftine și pure. Astăzi, ele sunt montate pe clădirile conectate la rețeaua de distribuție a energiei electrice, iar datorită lor se realizează economii solide la facturile lunare. Instalarea sistemelor solare este o soluție la care apelează un număr tot mai mare de gospodării, precum și întreprinderi. Prin urmare, apare o întrebare logică: de ce sistemele solare sunt o alegere bună, care sunt toate beneficiile? 

    Energia solară a fost folosită în scopul încălzirii apei de câteva decenii, în timp ce utilizarea energiei solare pentru a genera electricitate a devenit populară abia în ultimii ani, în principal datorită ieftinirii tehnologiei solare, precum și a creșterii gradului de conștientizare cu privire la mediu. Costul montării panourilor solare și al echipamentelor însoțitoare este mai mic cu aproximativ 90% față de ceea ce era acum zece ani. În aceeași perioadă, puterea centralelor fotovoltaice a crescut de la 40 GW la 578 GW la nivel mondial.

    Sfaturi de specialitate de la ABT TECHNIK DJ SRL

    Care este diferența dintre sistemele fotovoltaice on grid, hybrid sau off grid?

    Sistemele fotovoltaice sunt împărțite în 3 tipuri, și anume: on grid, off grid și hibrid. În funcție de locația în care se află imobilul, vom alege unul dintre cele trei sisteme: 

    OFF GRID 
    Acest tip de sistem este preferabil pentru locuințele din zone complet izolate, fără acces la rețeaua de curent.
    Numit și "sistem fotovoltaic cu stocare" sistemul off grid poate acționa independent de rețeaua națională și are în componență acumulatori pentru a putea stoca producția de energie electrică. 

    ON GRID 
    Sistemele fotovoltaice on grid, numite și grid-tied, sunt sisteme care se conectează la rețeaua de distribuție a energiei electrice naționale.
    Schema de funcționare: panourile solare se conectează la un invertor, apoi de aici conexiunea se ramifică în două - o parte merge spre rețea, iar cealaltă, spre locuință.

    HIBRID
    Reprezintă o îmbinare a celor două tipuri de mai sus (on/off grid) și aduce împreună avantajele acestora cu scopul de a obține necesarul de consum asigurat pe timp de noapte de baterii iar pe timp de zi de către panourile fotovoltaice, cu posibilitatea de a prelua în continuare energie din rețea dacă este nevoie.
    Schema de funcționare: 
    - panourile solare sunt legate la un controler de încărcare, iar apoi controlerul este legat la baterii.
    - de la baterii, printr-un invertor se ramifică linia exact ca în cazul generatoarelor on grid, adică spre rețeă și spre locuință.
    - în linia care conduce spre rețea se montează un instrument de măsurare a puterii.

    Dacă ai o locuință într-o zona populată, sistemul On-grid reprezintă soluția potrivită.

    Ce presupune mentenanța sistemelor fotovoltaice și când se efectuează?

    Mentenanta presupune 2 etape:  Monitorizare de la distanță, în care inginerii nostri verifică parametrii tehnici zilnic de pe platforma online și întreținerea de rutină.
    Aceasta se efectuează pe toate ramurile majore ale sistemului desfășurându-se pe baza componentelor 
    instalate și a parametrilor tehnici:

    -    structura de sprijin și fixare – anual;
    -    invertor – anual;
    -    siruri – anual;
    -    comutatoare de CA – anual;
    -    comutatoare și dispozitive de protecție pentru JT – anual;
    -    comutatoare și dispozitive de protecție de MT – anual;
    -    alimentarea neîntreruptă – anual;
    -    transformatoare – anual;
    -    verificarea prizei de pământ - anual.

    O dată pe an, spălarea panourilor trebuie efectuată cu aparate special concepute pentru curățarea 
    suprafeței panourilor. Rotorul alcătuit din perie cu păr filiform, asigură eliminarea murdăriei 
    fără deteriorarea panoului. Utilizând apa osmotică, se elimină detergenții, evitându-se apariția 
    petelor și a calcarului.

    Nicu Tutu, ABT TECHNIK DJ SRL

    Pe cea mai mare parte a teritoriului țării noastre, numărul de ore însorite este semnificativ mai mare decât în ​​multe țări europene. Când vine vorba de cifre, energia medie zilnică a radiației globale pentru o suprafață plană în perioada de iarnă variază între 1,1 kWh/m2 în nord și 1,7 kWh/m2 în sud, iar în lunile de vară este între 5,4 kWh/m2 în nord și 6,9 kWh/m2 în sud.

    Este important de știut că centralele solare de la 3 kW până la 5 kW satisfac peste 70% din necesarul de energie electrică a gospodăriilor, iar cele a căror putere depășește 15 kW reprezintă o soluție eficientă și rentabilă pentru entitățile economice. Un sistem solar al cărei putere variază de la 5 la 10 kW și care ocupă o suprafață a acoperișului de 30 până la 60 m2, satisface nevoile de energie electrică ale gospodăriei de mărime medie.

     Instalarea sistemelor solare
    Instalarea sistemelor solare

    Dacă aveți o suprafață mai mare a acoperișului, un sistem solar este soluția ideală pentru dumneavoastră. Veți produce energie electrică „curată” pentru propriul consum, ceea ce va aduce beneficii și comunității mai largi!

    Sistemele solare reduc factura lunară de electricitate

    După cum am menționat, în ultimii ani s-a înregistrat o scădere vizibilă a prețurilor panourilor solare, iar astăzi sistemele solare de la 15 la 150 kW recuperează investiția în doar șase ani. După părerea multora, investiția în energia solară este o investiție mai bună și mai profitabilă decât oricare alta. Există două motive pentru aceasta: rapiditatea rentabilității investiției, adică  a panourilor solare, iar al doilea este afacerea pură fără costuri neplanificate.

     Sisteme solare pe acoperiș
    Sisteme solare pe acoperiș

    Puteți obține economii serioase dacă aveți un consum de energie electrică mai mare de 3 kW în anumite ore ale zilei, fie iarna, fie vara. Pe termen lung, economiile realizate sunt în medie de 4 ori mai mari decât investiția în panourile fotovoltaice. Prin urmare, concluzia este că investiția în energia solară merită.

    Sfaturi de specialitate de la STRIMER SRL

    De ce e bine să investim în centrale solare?

    Pentru că Soarele înseamnă energie. Dacă nu ar fi Soare, practic nu ar exista viață. Centrală solară... Corect ar fi sistem fotovoltaic sau de producere a energiei electrice. După cum stim, Soarele răsare și apune zilnic, deci siguranța funcționării investiției este de 100% pentru că Soarele este gratuit si inepuizabil. Această investiție este cea mai profitabilă datorită faptului că reprezintă calea spre independența energetică. Din energie electrică putem obtine tot ce vrem. Absolut totul funcționează cu energie electrică, iar noi avem marele avantaj că o putem produce singuri, individual și independenți prin aceste sisteme fotovoltaice. Așadar, reprezintă aur curat. În plus, confortul psihic e cel mai important pentru că nu depindem de absolut nimeni să consumăm cât avem nevoie. Practic, contează mai puțin când se amortizează investiția, esențialul este că nu mai suntem afectați de stresul prețurilor scăpate de sub control al kwh. Vreau să subliniez faptul că principalul obiectiv trebuie să fie independența energetică.

    Unde e posibilă instalarea centralei solare?

    Sistemul de captare al fotonilor, adică panourile fotovoltaice necesită un spațiu de amplasare care poate fi o terasă circulabilă a unui bloc de locuințe, învelitoarea unui imobil sau terenul adiacent acestora. Invertorul, acumulatorii și tabloul electric aferenți ocupă un spațiu nesemnificativ.
    Un sistem fotovoltaic nu este o flanea sau o pereche de pantofi. Spun asta pentru că foarte mulți doritori mă sună și mă întreabă cât costă tot sistemul pentru o casa de 200 mp. Această abordare e greșită pentru că necesarul de energie electrică se dimensionează în funcție de consumul electric, nicidecum în funcție de o suprafață. Practic, nici un consumator nu seamănă cu altul, după cum nu sunt doi oameni la fel. De aceea, pentru a stabili un preț corect trebuie să văd terenul și facturile pe un an de zile; de asemenea, e necesar să vorbesc cu clientul pentru a afla ce hobbyuri are și care sunt consumatorii pe următorii cinci ani. De exemplu, dacă vrea mașină electrică. Așadar, trebuie discuție, proiectare și abia apoi stabilesc prețul. Atenție la cei care lucrează cu amatori! Instalațiile electrice realizate la întâmplare prezintă două riscuri majore care duc la moarte: incendiile și electrocutarea.

    Centralele solare sunt doar un trend în România sau oamenii chiar văd beneficiile?

    În Europa există o preocupare mai mare în acest sens față de alte continente. Prin urmare și în țara noastră sistemele fotovoltaice sunt pe val. Nici nu e de mirare, având în vedere contextul actual generat de facturi din ce în ce mai mari și o preconizată criză energetică. Eu recomand aceste sisteme, dar atenție, sunt o grijă în plus. Dacă nu aveți cunoștințe tehnice minime, e destul de greu să înțelegeți principiul de funcționare și mentenanță. De aceea, vă recomand să apelați la firme cunoscute și, cel mai important, cu experiență în domeniu.

    Ing. Dan Motoveleț, STRIMER SRL

    Instalarea panourilor solare fotovoltaice va permite economii de până la 90% la factura curentă de energie electrică. În felul acesta, veți putea redirecționa o parte din fondurile din bugetul vostru către alte lucruri de care aveți nevoie.

    Energia solară este o soluție excelentă și pentru clădirile comerciale. Și anume, în majoritatea companiilor, consumul de energie electrică este în continuă creștere datorită încălzirii, dispozitivelor electromagnetice și iluminatului din încăperi. Prin urmare, un număr tot mai mare de companii decid să-și producă propria energie electrică și să instaleze sisteme solare.

    Pentru clădirile comerciale mai mici, de obicei sunt suficiente sistemele cu o putere de până la 100 kW, ocupând o suprafață de acoperiș de aproximativ 600 m2, în timp ce sistemele solare mai mari cu o putere de peste 1 MW pot fi instalate pe clădirile comerciale mai mari. Care vor fi dimensiunile sistemelor solare depinde de consumul curent de energie electrică și de suprafața acoperișului.

    Sistemele solare creează energie verde „curată”

    Având în vedere problemele de mediu care afectează fiecare ființă vie de pe această planetă, este important să tindem spre sursele regenerabile de energie. Alegerea energiei solare reduce amprenta de carbon pe care fiecare dintre noi o lasă în urmă. Această energie ecologică a prezentului și a viitorului permite fiecărui individ să contribuie la un mediu mai sănătos și mai curat în gospodăria sau mediul înconjurător.

    Utilizarea energiei solare reprezintă un fel de revoluție energetică. Instalarea panourilor solare fotovoltaice asigură o planetă mult mai curată, dar și economii financiare serioase la factura lunară de energie electrică.

    Dacă decideți să instalați un sistem solar, ne puteți contacta la Daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanții și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde la cererea dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 626
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Panouri solare, fotovoltaice?

    Avem 1432 executanți pentru domeniul Panouri solare, fotovoltaice:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 1432 executanți pentru domeniul Panouri solare, fotovoltaice
    9.9
    0

    PLAN SERVICES SRL


    9.9
    0

    AMUR SOLAR ENERGY SRL


    9.6
    0

    GANBAU INSTAL SRL


    9.2
    0

    HOLY HEAT SRL