Pentru zona
    Când planificați o bucătărie, una dintre primele întrebări pe care trebuie să le puneți este ce fel de material pentru placat pereții să alegeți. Bucătăria este o încăpere specifică care necesită alegerea atentă a designului și a materialelor. Prin urmare, este important să alegeți materiale în funcție de caracteristici precum practicitatea și curățarea ușoară. În bucătărie, accidentele se petrec ușor, rapid și des: laptele se varsă, sosul de roșii ajunge pe perete, petele de grăsime lasă urme pe blat sau pe podea. Odată ce astfel de pete se usucă, este necesar un efort considerabil și timp pentru a le îndepărta.
    Articol de specialitate 466
    sticla pentru bucatarie
    Avem 161 executanți pentru domeniul Geamgii:

    1. De ce să alegeți sticlă pentru bucătărie?

    1.1. Sticla pentru bucătărie permite curățarea ușoară

    Sticla de bucătărie ca acoperire a peretelui între blat și elementele suspendate este, în opinia noastră, ideală. În primul rând pentru că este ușor de curățat, de fapt, spălați-o cu o cârpă umedă. Dacă pata este mai persistentă, puteți folosi un degresant și apoi ștergeți totul. Datorită compusului specific nu va rămâne nicio pată pe sticla bucătăriei, deoarece este puternică și foarte rezistentă.

    1.2. Sticla pentru bucătărie în multe culori

    Vă stau la dispoziție un număr foarte mare de nuanțe de sticlă pentru bucătărie; de la negru, care este foarte popular, la roșu, galben și alb. Atunci când decideți ce culoare ar trebui să fie sticla de bucătărie, țineți întotdeauna cont de imaginea de ansamblu a spațiului. Prea multe culori diferite vor da impresia de lipsă de armonie, așa că va fi dificil să adăugați elemente noi. Este mai indicat să creați o bază relativ neutră și apoi să animați bucătăria cu accesorii - sticla pentru bucătărie poate fi una dintre ele.

    1.3. Sticla pentru bucătărie este elegantă

    Sticla pentru bucătărie este unul dintre cele mai frumoase și elegante materiale de pe piață. Reflexiile blânde pe suprafața sticlei vor face încăperea să pară mai adâncă și mai aerisită. Sticla pentru bucătărie se potrivește perfect cu conceptele minimaliste care implică adesea o singură culoare și un singur material. Varietatea plăcilor ceramice cu rosturi ar transforma rapid o astfel de bucătărie în cu totul altceva, așa că mulți clienți preferă să opteze pentru acoperiri de pereți din sticlă, care accentuează și aprofundează și mai mult imaginea minimalistă.

    1.4. Sticla din bucătărie se murdărește rapid

    Datorită suprafeței reflectorizante, sticla pentru bucătărie este mai susceptibilă la pete decât faianța. Problema este că suprafața lor este monocromatică și fără rosturi, ceea ce evidențiază în plus fiecare pată care apare pe sticlă. Plăcile ceramice sau acoperirile din lemn sunt granulate și au o anumită textură sau chiar și modele care măcar vizual ascund impuritățile într-o oarecare măsură. Următoarea problemă sunt urmele de degete. Spre deosebire de alte materiale, acestea sunt bineînțeles imediat văzute pe sticlă, ceea ce poate fi neplăcut dacă sticla nu este curățată în mod regulat.

    „Toate problemele de mai sus pot fi evitate mai mult sau mai puțin cu succes prin achiziționarea de sticlă pentru bucătărie mată.”
    Sticla pentru bucătarie poate fi și colorată
    Sticla pentru bucătarie poate fi și colorată

    2. Sticla mată sau lucioasă pentru bucătărie?

    Pe piață există în principal două tipuri de finisaje a sticlei pentru bucătărie: mată și lucioasă. Cel mai adesea, veți întâlni suprafețe strălucitoare, ceea ce va însemna practic că împrejurimile se vor reflecta parțial pe ele. De asemenea, în ofertă este și sticla mată care nu reflectă mediul sau lumina. Sticla mată pentru bucătărie are un avantaj în plus, motiv pentru care tot mai mulți o aleg - datorita suprafeței sale granulate, este ceva mai rezistentă la pete și, mai presus de toate, amprentele nu sunt vizibile pe o astfel de sticlă. Dezavantajul este aspectul în sine, care, din păcate, nu este la fel de elegant ca cel cu suprafața netedă, strălucitoare.

    3. Sticla pentru bucătărie cu imprimeu

    Da, ați citit bine, desigur că există și sticlă pentru bucătărie imprimată. Imprimeul este o tehnică în care un model este introdus între două straturi mai subțiri de sticlă, care sunt apoi lipite ferm împreună. Dacă imprimeul ar fi lipit de partea din față a sticlei, curățarea ar fi mult mai dificilă, iar folia ar putea începe să se desprindă din cauza contactului cu apa. Aveți la dispoziție multe modele și imitații ale altor materiale, cum ar fi, de exemplu, imitații de piatră naturală, beton, cărămidă, lemn etc.

    „Sticla pentru bucătărie cu imprimeu care imită materialele naturale este o soluție excelentă pentru cei care doresc un interior acoperit cu piatră, lemn, cărămidă sau beton, dar pur și simplu nu și-l permit din cauza prețului, metodei de montare sau a structurii construcției clădirii existente.”
      Sticla pentru bucătărie imprimată poate imita materiale naturale precum piatra, lemnul și betonul

    Sticla pentru bucătărie imprimată poate imita materiale naturale precum piatra, lemnul și betonul

    4. Sticla pentru bucătărie: la ce să fiți atenți la cumpărare

    Sticla trebuie să fie rezistentă la temperaturi ridicate și să aibă o grosime minimă de 6 mm. Este recomandat să alegeți sticla călită securizată la achiziție, a cărei grosime optimă este de 8 mm. Sticla securizată este sticla care, în caz de deteriorare sau impact, nu se dezintegrează în bucăți mărunte în toată încăperea ci rămâne dintr-o bucată, chiar dacă este complet spartă. Nu numai că acest tip de sticlă este mult mai sigur, dar chiar și dacă se sparge, nu va trebui să curățați și să căutați toate cele mai mici părți sparte ascunse în jurul bucătăriei. Dacă doriți să introduceți o poză sau un model special între sticle, trebuie să fiți pregătiți pentru o cheltuială mai mare.

    5. Asamblare rapidă și ușoară

    Montarea sticlei pentru bucătărie este foarte simplă, deoarece nu necesită intervenții speciale sau majore de construcție. Este, de asemenea, o lucrare curată, care nu lasă în urmă murdărie sau praf - deci este o soluție excelentă pentru bucătăriile existente, amenajate, în care doriți doar să înlocuiți acoperirea peretelui pentru o reîmprospătare.

    „Sticla de bucătărie poate fi, de asemenea, lipită peste plăci ceramice existente, astfel încât să puteți evita cu ușurință lucrările de construcție majore care ar provoca orice deteriorare bucătăriei dumneavoastră!”

    6. Prețul sticlei pentru bucătărie

    Cât poate costa sticla pentru bucătărie? Prețurile sticlei pentru bucătărie, desigur, variază deoarece depind de tipul de sticlă, dimensiuni și nu în ultimul rând, de furnizor. Depinde și dacă vreți sticlă transparentă, sticlă cu poză sau sticlă cu efecte speciale. Prețul sticlei securizate călite de 4 sau 6 mm grosime imprimată variază costă aproximativ 369, 00 RON.

    Articol de specialitate 466
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Geamgii?

    Avem 161 executanți pentru domeniul Geamgii:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 161 executanți pentru domeniul Geamgii
    10
    0

    ROMCONSTRUCT GLASS S.R.L.


    9.3
    0

    SILVER NEWTECH DESIGN SRL-D


    9.9
    0

    PARADOR CONS SRL


    9.2
    0

    BLACK BAT GRUP S.R.L.