Pentru zona

    Obloane din aluminiu sau lemn pentru ferestre?

    Articolul a fost citit chiar de 1383+ utilizatori
    Obloanele au fost folosite de mulți ani pentru umbrirea ferestrelor și sunt probabil sistemul de umbrire despre care se poate spune că sunt tradiționale și cel mai des folosite în zona noastră. Cele mai comune sunt obloanele din lemn, urmate de cele mai moderne, din aluminiu. Obloanele diferă prin modul de deschidere și prin mobilitatea lamelelor, ceea ce influențează foarte mult posibilitățile de utilizare a acestora.
    Articol de specialitate 1383
    obloane

    1. Obloane - protecție exterioară tradițională pentru ferestre

    1.1. Obloanele te protejează de influențele externe

    Obloanele sunt folosite în primul rând pentru umbrirea ferestrei, pentru protecția de razele soarelui și pentru întunecarea încăperii, astfel încât să dormiți mai bine noaptea. Obloanele de pe fiecare clădire sunt foarte importante, deoarece fără ele interiorul s-ar supraîncălzi în lunile de vară. Astfel, obloanele vă izolează în plus casa sau apartamentul și contribuie la un microclimat mai plăcut și un confort sporit. Similar cu jaluzelele, acestea asigură umbrirea și ventilația simultană a clădirii. În plus, acestea protejează ferestrele de influențele climatice nefavorabile, precum ploaia, zăpada, grindina și vântul. Obloanele oferă, de asemenea, protecție suplimentară împotriva efracției și vă protejează de privirile indiscrete.

    1.2. Obloanele sunt un element estetic al fațadei

    Dacă obloanele sunt proiectate și realizate corespunzător, acestea reprezintă un element estetic frumos pe casa voastră. Obloanele de pe fațadă pot avea un rol foarte decorativ pe care trecătorii nu-l pot ignora, iar această soluție de stil corespunde tuturor conceptelor arhitecturale. Având în vedere că astăzi sunt produse în multe nuanțe de culori, pot fi adaptate cu ușurință arhitecturii clădirii sau fațadei, unde puteți alege două abordări: obloanele ca accent al fațadei, care bineînțeles în continuare trebuie să fie într-o culoare armonioasă, complementară, sau obloanele ca parte a fațadelor, unde există tendința să fie cât mai discrete.

    „Datorită ofertei largi de materiale și culori, obloanele se adaptează cu ușurință arhitecturii casei.”
     Obloanele cu lamele mobile permit reglarea ușoară a cantității de luminozitate din cameră
    Obloanele cu lamele mobile permit reglarea facilă a luminozității încăperii

    2. Tipuri de obloane

    Sunt cunoscute mai multe tipuri de obloane, care diferă prin modul în care sunt pornite sau prin tipul de lamele. Obloanele pot avea lamele fixe sau mobile sau pot fi realizate din material din placă solidă cu fante sau perforații decorative.

    2.1. Obloane cu lamele fixe

    Obloanele cu lamele fixe sunt un tip care ar putea fi numit tradițional și clasic, deoarece se găsesc mai ales pe clădirile mai vechi. Ca atare, acestea oferă o protecție suplimentară ferestrelor dumneavoastră și oferă umbrire de calitate, dar diferă de alte tipuri de obloane prin faptul că lamelele individuale care alcătuiesc obloanele sunt fixe. Prin urmare, nu pot fi comparate sau utilizate pentru a regla cantitatea de lumină. Obloanele cu lamele fixe sunt bune pentru umbrire, dar sunt oarecum mai puțin potrivite pentru întunecarea încăperilor, deoarece există îmbinări între șipci prin care pătrunde lumina. Dacă obișnuiți să dormiți în întuneric complet, probabil că astfel de obloane nu sunt alegerea potrivită pentru dumneavoastră.

    2.2. Obloane cu lamele mobile

    Un alt sistem de umbrire sunt obloanele cu lamelele mobile. Acestea sunt cel mai adesea obloane moderne care sunt alese de clienți noi. Aceste modele cu lamele mobile oferă și o protecție similară, dar sunt semnificativ diferite de acestea, deoarece lamelele lor sunt flexibile. Mișcându-le și plasându-le într-o anumită poziție, cantitatea de luminozitate pe care obloanele o permit în cameră poate fi reglată foarte precis. Astfel, camera poate fi complet întunecată, poate fi parțial luminată sau cu lumină difuză.

    „Acest tip de obloane este potrivit pentru cei care doresc întuneric complet noaptea și umbrire parțială a interiorului în timpul zilei.”

    2.3. Obloane pline

    Obloanele pline, de fapt canatul dintr-o singură placă, creează un aspect tradițional al casei și sunt folosite în special în cazuri specifice, la renovarea clădirilor protejate, însă nu mai sunt atât de populare pentru clădirile noi, deoarece, dacă sunt montate, se folosesc cele cu lamele mobile. Obloanele pline, după cum sugerează și numele, constau dintr-o placă din lemn masiv, fără lamele și orice îmbinări. Când sunt închise, nu există posibilitatea de a pătrunde lumina în cameră, asigură întunecarea completă, fără posibilitatea de a regla cantitatea de luminozitate. Obloanele sunt de obicei realizate din placă impermeabilă. Dezavantajul acestor obloane este întunecarea completă, ceea ce înseamnă că nu pot fi folosite pentru a întuneca puțin interiorul în timpul zilei.

    Obloanele din lemn sunt inegalabile în frumusețea și naturalețea lor și, prin urmare, pot completa orice fațadă
    Obloanele din lemn sunt inegalabile în frumusețea și naturalețea lor și, prin urmare, pot completa orice fațadă

    Sfaturi de specialitate de la ARCHWOOD DESIGN 09 SRL

    Care sunt avantajele/dezavantajele obloanelor din lemn?

    Avantajul principal pe care il oferă obloanele de lemn îl reprezintă izolarea fonică și termică. 
    Dacă folosim acest tip de accesorii pentru ferestre obținem reducerea pătrunderii razelor puternice ale soarelui în interior, astfel obloanele ajută la menținerea unei temperaturi optime.
    Obloanele sunt eficiente deoarece diminuează pierderea de energie termică prin faptul că protejează fereastra de contactul direct cu zapada, temperaturile foarte scăzute și razele UV.
    Datorită feroneriei speciale folosite la obloane, cât și multitudinii de culori, putem obține diferite soluții de design ale fațadelor. 

    Singurul dezavantaj al obloanelor de lemn este acela că necesită întreținere periodică.
    Razele UV si intemperiile afecteaza pelicula de vopsea cu care sunt protejate obloanele.In general, orice suprafata din lemn trebuie protejata pentru a rezista în timp.
    Întreținerea: Obloanele de lemn pentru ferestre sunt ușor de întreținut. Ele pot fi sterse cu apă și detergent universal pentru a îndepărta depunerile de praf. Pe timpul iernii acestea necesită îndepărtarea stratului de gheață și zăpadă.

    Design: Obloanele de lemn pot fi executate cu lamele fixe, lamele reglabile sau tablii, toate au un aspect foarte frumos, design clasic/modern și funcționalitate crescută.

    p1.jpg
    Sursă foto: ARCHWOOD DESIGN 09 SRL

    Pe lângă obloane, ce alte produse/servicii oferiți clienților?

    PRODUSE ARCHWOOD: 

    -  ferestre din lemn startificat 
    -  usi de exterior din lemn stratificat 
    -  usi de interior 

    Ing. Lixandru Razvan, ARCHWOOD DESIGN 09 SRL

    3. Obloane din lemn

    3.1. Obloanele din lemn trezesc un sentiment de bun venit

    Cel mai adesea, obloanele sunt fabricate din lemn, adică zada solidă, molid sau stejar. Astfel de obloane sunt cele mai frumoase, vă fac casa mai plăcută și mai primitoare. Din punct de vedere istoric, toate erau din lemn până de curând. Dacă alegeți acest tip, să știți că acestea trebuie protejate de intemperii, fie cu straturi de protecție, fie cu vopsele. Pot fi vopsite în orice culoare, dar trebuie reținut că lemnul în sine, ca material natural, necesită mai multă întreținere decât jaluzelele din aluminiu sau PVC.

    3.2. Obloanele din lemn sunt un izolator excelent

    Un avantaj suplimentar al obloanelor din lemn este o bună toleranță la diferențele de temperatură. Lemnul, spre deosebire de aluminiu, nu reflectă lumina soarelui de pe suprafața sa și, prin urmare, se încălzește mult mai puțin la soare și emite mai puțină căldură în mediu. Obloanele din lemn asigură astfel o izolare termică și fonică excelentă, dar reacționează bine și la temperaturi scăzute precum și la schimbări bruște cu diferențe extreme.

     Dacă doriți întreținere ușoară și rezistență excepțională, obloanele din aluminiu sunt alegerea potrivită
    Dacă doriți întreținere ușoară și rezistență excepțională, obloanele din aluminiu sunt alegerea potrivită

    4. Obloane ALU

    4.1. Obloane ALU pentru un aspect modern

    Obloanele pot fi și din metal precum aluminiu, astfel aspectul clădirii este mai modern. Obloanele din aluminiu pot avea lamele fixe sau mobile, dar pot fi și izolate suplimentar. Dimensiunile obloanelor nu sunt precise, fiind de obicei realizate la comandă. Totuși, puteți cumpăra și acele obloane gata făcute din aluminiu, care de obicei au dimensiuni standard similare cu ferestrele, de exemplu 60x60 cm. Obloanele de acest tip sunt foarte ușoare și sunt potrivite pentru clădiri mai vechi cu o construcție mai slabă, unde nu este un lucru înțelept să adăugați încărcătură suplimentară.

    „Marele avantaj al obloanelor din aluminiu este durabilitatea lor excepțională și rezistența la condițiile meteorologice. Sunt practic indestructibile și foarte de ușor de întreținut.”

    4.2. Obloanele ALU resping lumina soarelui

    Avantajul obloanelor ALU este că, datorită proprietăților metalului, resping lumina soarelui de pe suprafața lamelelor din aluminiu, deci o cantitate de lumină solară semnificativ mai mică care trece din exterior în interiorul clădirii.  Astfel, se creează un climat plăcut mai răcoros în interior în timpul lunilor de vară. Deși aluminiul se încălzește la soare mai mult decât lemnul, această proprietate de reflectare a luminii este cheia izolației termice în lunile de vară.

    4.3. Obloane ALU în diverse culori și imitații

    Pe piață există un număr mare de nuanțe ale vopselelor pentru obloanele din aluminiu. În ultimii ani, modelele care imită alte materiale, în special lemnul, au devenit din ce în ce mai populare. Astfel de obloane combină aspectul plăcut, cald al lemnului, cu durabilitatea și întreținerea ușoară a aluminiului.

     Obloanele rulante sunt potrivite pentru ferestrele mari
    Obloanele rulante sunt potrivite pentru ferestrele mari

    5. Obloane și metoda de deschidere

    Obloanele diferă și prin metoda de deschidere, toate materialele permițând toate metodele de deschidere, la fel cum toate materialele permit toate tipurile de lamele. Există obloane batante, rulante și cu ridicare. Obloanele batante sunt cele mai vechi și, ca să spunem așa, tip standard, deschizându-se la fel ca ușile cu canaturi, adică obloanele din stânga la stânga și obloanele din dreapta la dreapta. Obloanele rulante sunt potrivite pentru ferestrele mai mari, unde deschiderea canatului nu este posibilă din cauza dimensiunilor, deoarece ar cădea din balamale. Sunt alcătuite din mai multe părți care se suprapun ca un acordeon de ușă și se mișcă la o parte sau cealaltă a ferestrei. Ultima categorie este obloane, care, după cum sugerează și numele, sunt ridicate deasupra ferestrei și fixate cu o tijă de închidere.

    6. Obloane – preț

    Obloanele din lemn sunt puțin mai scumpe decât cele din aluminiu, la fel ca ferestrele și tâmplăria în general. Pentru cei care le comandați, puteți alege lățimea, înălțimea și culoarea, dar și alte cerințe pe care le stabiliți cu siguranță vor fi îndeplinite. Interesant este însă că prețurile obloanelor și jaluzelelor antiefracție sunt mult mai ridicate. Cu toate acestea, multe tipuri și modele pot fi găsite în reclamele diverșilor furnizori și sunt ceva mai ieftine. Prețul depinde și de mobilitatea lamelelor - obloanele cu lamele mobile sunt întotdeauna puțin mai scumpe decât cele cu lamele fixe. Pentru un oblon rulant, cu dimensiunea de 160x150 cm, din aluminiu, veți plăti în jur de 1.240 RON/buc.

    Articol de specialitate 1383
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CĂUTAȚI EXECUTANȚI BUNI PENTRU DOMENIUL JALUZELE?

  • Jaluzele Bucureşti
  • Jaluzele Cluj-Napoca
  • Jaluzele Constanţa
  • Jaluzele Dumbrăveni
  • Jaluzele Iaşi
  • Jaluzele Timişoara
  • Jaluzele Alba Iulia
  • Jaluzele Arad
  • Jaluzele Bacău
  • Jaluzele Baia Mare
  • Jaluzele Bârlad
  • Jaluzele Bistriţa
  • Jaluzele Botoşani
  • Jaluzele Brăila
  • Jaluzele Braşov
  • Jaluzele Buzău
  • Jaluzele Călăraşi
  • Jaluzele Craiova
  • Jaluzele Deva
  • Jaluzele Drobeta-Turnu Severin
  • Jaluzele Focşani
  • Jaluzele Galaţi
  • Jaluzele Giurgiu
  • Jaluzele Hunedoara
  • Jaluzele Mediaş
  • Jaluzele Oradea
  • Jaluzele Piatra-Neamţ
  • Jaluzele Piteşti
  • Jaluzele Ploieşti
  • Jaluzele Râmnicu Vâlcea
  • Jaluzele Reşiţa
  • Jaluzele Roman
  • Jaluzele Satu Mare
  • Jaluzele Sfântu Gheorghe
  • Jaluzele Sibiu
  • Jaluzele Slatina
  • Jaluzele Slobozia
  • Jaluzele Suceava
  • Jaluzele Târgovişte
  • Jaluzele Târgu Jiu
  • Jaluzele Târgu Mureş
  • Jaluzele Tulcea
  • Jaluzele Turda
  • Jaluzele Vaslui
  • Jaluzele Zalău
  • Jaluzele Abrud
  • Jaluzele Adjud
  • Jaluzele Agnita
  • Jaluzele Aiud
  • Jaluzele Aleşd
  • Jaluzele Alexandria
  • Jaluzele Amara
  • Jaluzele Anina
  • Jaluzele Aninoasa
  • Jaluzele Ardud
  • Jaluzele Avrig
  • Jaluzele Azuga
  • Jaluzele Babadag
  • Jaluzele Baia de Aramă
  • Jaluzele Baia de Arieş
  • Jaluzele Baia Sprie
  • Jaluzele Băile Govora
  • Jaluzele Băile Herculane
  • Jaluzele Băile Olăneşti
  • Jaluzele Băile Tuşnad
  • Jaluzele Băileşti
  • Jaluzele Bălan
  • Jaluzele Bălceşti
  • Jaluzele Balş
  • Jaluzele Băneasa
  • Jaluzele Baraolt
  • Jaluzele Bechet
  • Jaluzele Beclean
  • Jaluzele Beiuş
  • Jaluzele Berbeşti
  • Jaluzele Bereşti
  • Jaluzele Bicaz
  • Jaluzele Blaj
  • Jaluzele Bocşa
  • Jaluzele Boldeşti-Scăeni
  • Jaluzele Bolintin-Vale
  • Jaluzele Borşa
  • Jaluzele Borsec
  • Jaluzele Brad
  • Jaluzele Bran
  • Jaluzele Breaza
  • Jaluzele Brezoi
  • Jaluzele Broşteni
  • Jaluzele Bucecea
  • Jaluzele Budeşti
  • Jaluzele Buhuşi
  • Jaluzele Bumbeşti-Jiu
  • Jaluzele Buşteni
  • Jaluzele Buziaş
  • Jaluzele Cajvana
  • Jaluzele Calafat
  • Jaluzele Călan
  • Jaluzele Călimăneşti
  • Jaluzele Câmpeni
  • Jaluzele Câmpia Turzii
  • Jaluzele Câmpina
  • Jaluzele Câmpulung
  • Jaluzele Câmpulung Moldovenesc
  • Jaluzele Caracal
  • Jaluzele Caransebeş
  • Jaluzele Carei
  • Jaluzele Cavnic
  • Jaluzele Căzăneşti
  • Jaluzele Cehu Silvaniei
  • Jaluzele Cernavodă
  • Jaluzele Chişineu-Criş
  • Jaluzele Ciacova
  • Jaluzele Cisnădie
  • Jaluzele Codlea
  • Jaluzele Comăneşti
  • Jaluzele Comarnic
  • Jaluzele Copşa Mică
  • Jaluzele Corabia
  • Jaluzele Costeşti
  • Jaluzele Covasna
  • Jaluzele Cristuru Secuiesc
  • Jaluzele Cugir
  • Jaluzele Curtea de Argeş
  • Jaluzele Curtici
  • Jaluzele Dăbuleni
  • Jaluzele Darabani
  • Jaluzele Dărmăneşti
  • Jaluzele Dej
  • Jaluzele Deta
  • Jaluzele Dolhasca
  • Jaluzele Dorohoi
  • Jaluzele Drăgăneşti
  • Jaluzele Drăgăneşti-Olt
  • Jaluzele Drăgăşani
  • Jaluzele Dragomireşti
  • Jaluzele Eforie
  • Jaluzele Făgăraş
  • Jaluzele Făget
  • Jaluzele Fălticeni
  • Jaluzele Făurei
  • Jaluzele Feteşti
  • Jaluzele Fieni
  • Jaluzele Fierbinţi-Târg
  • Jaluzele Filiaşi
  • Jaluzele Flămânzi
  • Jaluzele Frasin
  • Jaluzele Fundulea
  • Jaluzele Găeşti
  • Jaluzele Gătaia
  • Jaluzele Geoagiu
  • Jaluzele Gheorgheni
  • Jaluzele Gherla
  • Jaluzele Ghimbav
  • Jaluzele Gura Humorului
  • Jaluzele Hârlău
  • Jaluzele Hârşova
  • Jaluzele Haţeg
  • Jaluzele Horezu
  • Jaluzele Huedin
  • Jaluzele Huşi
  • Jaluzele Ianca
  • Jaluzele Iernut
  • Jaluzele Ineu
  • Jaluzele Însurăţei
  • Jaluzele Întorsura Buzăului
  • Jaluzele Isaccea
  • Jaluzele Jibou
  • Jaluzele Lehliu-Gară
  • Jaluzele Lipova
  • Jaluzele Liteni
  • Jaluzele Livada
  • Jaluzele Luduş
  • Jaluzele Lugoj
  • Jaluzele Lupeni
  • Jaluzele Mangalia
  • Jaluzele Mărăşeşti
  • Jaluzele Marghita
  • Jaluzele Medgidia
  • Jaluzele Miercurea Nirajului
  • Jaluzele Miercurea Sibiului
  • Jaluzele Miercurea-Ciuc
  • Jaluzele Mihăileşti
  • Jaluzele Milişăuţi
  • Jaluzele Mioveni
  • Jaluzele Mizil
  • Jaluzele Moineşti
  • Jaluzele Moldova Nouă
  • Jaluzele Moreni
  • Jaluzele Motru
  • Jaluzele Murfatlar
  • Jaluzele Murgeni
  • Jaluzele Nădlac
  • Jaluzele Năsăud
  • Jaluzele Năvodari
  • Jaluzele Negreşti
  • Jaluzele Negreşti-Oaş
  • Jaluzele Negru Vodă
  • Jaluzele Nehoiu
  • Jaluzele Novaci
  • Jaluzele Nucet
  • Jaluzele Ocna Mureş
  • Jaluzele Ocna Sibiului
  • Jaluzele Ocnele Mari
  • Jaluzele Odobeşti
  • Jaluzele Odorheiu Secuiesc
  • Jaluzele Olteniţa
  • Jaluzele Oneşti
  • Jaluzele Orăştie
  • Jaluzele Oraviţa
  • Jaluzele Orşova
  • Jaluzele Oţelu Roşu
  • Jaluzele Ovidiu
  • Jaluzele Panciu
  • Jaluzele Pâncota
  • Jaluzele Paşcani
  • Jaluzele Pătârlagele
  • Jaluzele Pecica
  • Jaluzele Petrila
  • Jaluzele Petroşani
  • Jaluzele Piatra-Olt
  • Jaluzele Plopeni
  • Jaluzele Podu Iloaiei
  • Jaluzele Pogoanele
  • Jaluzele Potcoava
  • Jaluzele Predeal
  • Jaluzele Pucioasa
  • Jaluzele Răcari
  • Jaluzele Rădăuţi
  • Jaluzele Râmnicu Sărat
  • Jaluzele Râşnov
  • Jaluzele Recaş
  • Jaluzele Reghin
  • Jaluzele Roşiori de Vede
  • Jaluzele Rovinari
  • Jaluzele Roznov
  • Jaluzele Rupea
  • Jaluzele Săcele
  • Jaluzele Săcueni
  • Jaluzele Salcea
  • Jaluzele Sălişte
  • Jaluzele Săliştea de Sus
  • Jaluzele Salonta
  • Jaluzele Sângeorgiu de Pădure
  • Jaluzele Sângeorz-Băi
  • Jaluzele Sânnicolau Mare
  • Jaluzele Sântana
  • Jaluzele Sărmaşu
  • Jaluzele Săveni
  • Jaluzele Scorniceşti
  • Jaluzele Sebeş
  • Jaluzele Sebiş
  • Jaluzele Segarcea
  • Jaluzele Seini
  • Jaluzele Sighetu Marmaţiei
  • Jaluzele Sighişoara
  • Jaluzele Simeria
  • Jaluzele Şimleu Silvaniei
  • Jaluzele Sinaia
  • Jaluzele Siret
  • Jaluzele Slănic
  • Jaluzele Slănic-Moldova
  • Jaluzele Solca
  • Jaluzele Şomcuta Mare
  • Jaluzele Sovata
  • Jaluzele Ştefăneşti
  • Jaluzele Ştefăneşti
  • Jaluzele Ştei
  • Jaluzele Strehaia
  • Jaluzele Sulina
  • Jaluzele Tălmaciu
  • Jaluzele Ţăndărei
  • Jaluzele Târgu Bujor
  • Jaluzele Târgu Cărbuneşti
  • Jaluzele Târgu Frumos
  • Jaluzele Târgu Lăpuş
  • Jaluzele Târgu Neamţ
  • Jaluzele Târgu Ocna
  • Jaluzele Târgu Secuiesc
  • Jaluzele Târnăveni
  • Jaluzele Tăşnad
  • Jaluzele Tăuţii-Măgherăuş
  • Jaluzele Techirghiol
  • Jaluzele Tecuci
  • Jaluzele Teiuş
  • Jaluzele Ţicleni
  • Jaluzele Tismana
  • Jaluzele Titu
  • Jaluzele Topliţa
  • Jaluzele Topoloveni
  • Jaluzele Turceni
  • Jaluzele Turnu Măgurele
  • Jaluzele Ulmeni
  • Jaluzele Ungheni
  • Jaluzele Uricani
  • Jaluzele Urlaţi
  • Jaluzele Urziceni
  • Jaluzele Valea lui Mihai
  • Jaluzele Vălenii de Munte
  • Jaluzele Vânju Mare
  • Jaluzele Vaşcău
  • Jaluzele Vatra Dornei
  • Jaluzele Vicovu de Sus
  • Jaluzele Victoria
  • Jaluzele Videle
  • Jaluzele Vişeu de Sus
  • Jaluzele Vlăhiţa
  • Jaluzele Vulcan
  • Jaluzele Zărneşti
  • Jaluzele Zimnicea
  • Jaluzele Zlatna
  • Romania
    DAIBAU.RO

    +40 31 630 4000

    © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate