Pentru zona

    Plăci din policarbonat

    Articolul a fost citit chiar de 689+ utilizatori
    Plăcile din policarbonat au diverse scopuri în construcții - pentru streșini, pentru acoperirea teraselor, pergolelor, pentru sere și multe altele. Ele sunt întotdeauna folosite atunci când se dorește un acoperiș, însă nu unul care ar priva interiorul de luminozitate și căldură.
    Articol de specialitate 689
    placi din policarbonat
    Avem 1046 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    1. Ce sunt plăcile din policarbonat?

    Policarbonații sunt așa-numitele materiale termoplastice. De obicei sunt transparente, sau le puteți cumpăra în diferite culori. Pot fi folosite la temperaturi de la -100°C la +135°C. Plăcile din policarbonat sunt foarte rezistente și durabile. Deoarece materialul în sine este transparent, plăcile sunt folosite cel mai adesea ca acoperișuri pentru terase și pergole sau ca luminatoare, chiar și ca acoperișuri pentru stadioane, piscine și grădini de iarnă și, bineînțeles, sere de grădină, de unde provine utilizarea lor principală. Plăcile din policarbonat sunt mai rar folosite ca acoperișuri pentru spațiile de locuit sau ca pereți despărțitori.

    2. Plăci din policarbonat - avantaje și dezavantaje

    2.1. Care sunt avantajele plăcilor din policarbonat?

    Plăcile de policarbonat, atunci când sunt utilizate ca acoperire pentru acoperiș, au multe avantaje. În primul rând sunt ușor de utilizat, deoarece au o textură transparentă și astfel permit pătrunderea luminii. În același timp, oferă protecție UV. Plăcile au, de asemenea, o greutate redusă și sunt ușor de prelucrat. Prețurile lor sunt destul de accesibile, mult mai ieftine decât sticla și sunt, de asemenea, ușor de montat.

    „Policarbonatul este un material plastic rezistent la foc și este adesea folosit în construcții pentru protecția împotriva incendiilor.”

    2.2. Care sunt dezavantajele plăcilor din policarbonat?

    Acest tip de plăci are și dezavantajele sale. Mai ales când vine vorba despre cele cu dimensiunile mai mari (de exemplu, 60x120 cm și mai mari), se crapă ușor când se încălzesc, precum și la fluctuații bruște și mari de temperatură. De aceea, este recomandat să le alegeți pe cele de dimensiuni mai mici, mai ales dacă sunt achiziționate pentru învelitoare de acoperiș; plăcile de 30x30 cm sunt cele mai bune pentru acest scop.

    Un alt dezavantaj al acestui tip de plăci este întreținerea; acestea trebuie curățate regulat, pentru că se înnegresc repede din cauza depunerilor și impurităților acumulate, iar atunci își îndeplinesc funcția. În plus, expunerea îndelungată la soare și la radiațiile UV le schimbă nuanța (mai ales dacă este vorba de unele culori). În sfârșit, există și așa-numitul efect de seră - verile pot deveni atât de calde încât devine imposibil să stați în camere acoperite cu policarbonat. Ca și în cazul sticlei, este esențial să se asigure umbrirea adecvată a suprafețelor transparente.

    3. Plăci din policarbonat – policarbonații

    Plăcile din policarbonat sunt realizate din policarbonați, un material care combină două proprietăți excelente: rezistență ridicată la deteriorări mecanice și impact și transparență, fiind o alegere bună în cazurile mai solicitante și o alternativă excelentă la sticlă. Este un material practic indestructibil, la fel de transparent ca sticla, dar de două ori mai ușor și de la 200 până la 300 de ori mai rezistent la deteriorarea mecanică. Policarbonații sunt disponibili în principal pe piață sub formă de plăci; dar, aceste plăci pot varia foarte mult în funcție de scopul utilizării. Ele pot fi îmbunătățite, adică pot fi produse sau prelucrate în așa fel încât să aibă anumite proprietăți - întărite, rezistente la zgârieturi, mai puțin inflamabile sau pentru a preveni încălzirea încăperilor acoperite cu policarbonat. 

    „Plăcile mai dure din policarbonat destinate utilizării în exterior au protecție împotriva razelor UV ​​pe ambele părți, ceea ce înseamnă că vor rezista mai mult în forma nemodificată.”
     Plăcile din policarbonat sunt de obicei unite între ele prin înșurubare
    Plăcile din policarbonat sunt de obicei unite între ele prin înșurubare

    4. Amplasarea plăcilor

    4.1. Plăci de acoperiș din policarbonat

    Pentru acoperiș se pot folosi plăci de diferite dimensiuni, deși se recomandă ca acestea să fie puțin mai mici, întrucât cele mai mari se crapă mai ușor. Plăcile sunt realizate în așa fel încât să aibă caneluri pe margini cu mai multe găuri pregătite, ca atunci când sunt montate, canelurile să se suprapună și să fie legate între ele cu șuruburi. Construcția poate fi diferită, dar cel mai adesea este metalică sau din lemn, adică arcuită sau plată, dar plăcile pot fi montate pe grinzi transversale și longitudinale, precum și pe o substructură din plasă sudată.

    4.2. Dimensiunile plăcilor

    Pentru acoperișuri sunt utilizate în principal plăcile din policarbonat cu grosimea de 10 și 16 mm. Dacă distanțele dintre grinzile structurii sunt mai mari, se recomandă utilizarea plăcilor cu grosimea de 20, 25 și 32 mm din cauza capacității portante.

    5. Plăci din policarbonat Lexan

    Plăcile Lexan sunt printre cele mai calitative produse de acest tip de pe piață. Cel mai mare avantaj al acestora în comparație cu plăcile standard de policarbonat este așa-numitul indice de îngălbenire mai scăzut la lumina UV, deoarece protecția UV, se aplică pe ambele părți.

    6. Plăci din policarbonat – preț

    Plăcile din policarbonat sunt foarte ieftine în comparație cu sticla. Pentru o placă cu grosimea de 10 mm, bronz, 200 x 105 cm, 2,1 mp, veți plăti în jur de 105 RON/buc.

    Articol de specialitate 689
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Învelitoare acoperis?

    Avem 1046 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 1046 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis
    10
    1

    ROYAL DACHDECKER S.R.L.


    9.3
    0

    GREEN HOUSE REZIDENCE BUSINESS SRL


    9.4
    0

    MUREȘAN ADRIAN ANDREI-GABRIEL PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ


    10
    0

    AQUA SYSTEM SRL