Pentru zona

    Montarea ferestrelor: cum se montează o fereastră?

    Articolul a fost citit chiar de 1131+ utilizatori
    Astăzi, există multe tipuri și tipuri de ferestre de înaltă calitate disponibile pe piață de la diverși producători, dar dacă sunt instalate necorespunzător și neprofesionist, nu vor fi de nici un folos. Fereastra reprezintă un element riscant al elementelor casnice, prin care, dacă este amplasat necorespunzător, pot apărea pierderi mari de căldură și de ventilație. Montarea corectă a ferestrelor necesită cunoștințe și respectarea unei anumite proceduri. Articolul conține informații și îndrumări despre cum să montați o fereastră conform celor mai noi indicații și vă va ajuta cu siguranță.
    Articol de specialitate 1131
    montare ferestre
    Avem 318 executanți pentru domeniul Geamuri termopan:

    1. O fereastră montată corespunzător își va îndeplini scopul pentru o lungă perioadă de timp

    1.1. Montarea corectă a ferestrelor previne pierderea căldurii

    Montarea necorespunzătoare a ferestrelor aduce cu sine multe lucruri negative, dar cea mai mare consecință este cu siguranță crearea de punți termice. Punțile termice sunt locuri de pe fațadă în care transferul de căldură din interior spre exterior este sporit, ceea ce înseamnă că în acele locuri, casa pierde mai multă căldură decât în ​​altă parte. În consecință, provoacă și o creștere a costurilor de încălzire. La fiecare montare de fereastră, locul critic pentru formarea unei punți termice este contactul, adică legătura dintre rama ferestrei și peretele construcției portante.

    „În cele mai multe cazuri, punțile termice apar din cauza protecției termice insuficiente și a trecerii aerului cald din interior prin contacte slab izolate către exterior. Montarea corectă a ferestrelor previne formarea acestora.”

    1.2. O fereastră montată corespunzător protejează împotriva zgomotului

    O fereastră montată necorespunzător nu se va etanșa bine, iar acest lucru va afecta fluxul de aer dintre mediu și casă. De asemenea, vă puteți aștepta la probleme cu zgomotul, deoarece îmbinările dintre rama ferestrei și perete nu se vor etanșa bine. Dacă vă confruntați cu acest gen de problemă, o soluție temporară și o reparație parțială se poate face prin introducerea uneia dintre benzile sau spumele de silicon care se află pe piață în număr și varietăți mari, dar acest lucru va atenua problema doar pe termen scurt și parțial.  Montarea corectă a ferestrelor este cheia și singura soluție fără îndoielă.

    1.3. O fereastră montată corespunzător previne apariția mucegaiului

    Formarea mucegaiului este adesea asociată cu punțile termice, astfel încât o fereastră montată corespunzător, care împiedică formarea lor, previne și formarea mucegaiului. În plus, o fereastră montată corespunzător previne apariția condensului și acumularea de umiditate excesivă în cameră, care este o cauză cheie a creșterii mucegaiului. Amintiți-vă că mucegaiul este dăunător sănătății și trebuie îndepărtat imediat pe măsură ce apare.

    „Reapariția mucegaiului poate fi prevenită doar prin eliminarea cauzei (adică o mai bună montare a ferestrelor), nu prin eliminarea consecințelor.”

    Sfaturi de specialitate de la DanielUșiMMG Divers SRL

    Merită să montăm singuri tâmplăria casei sau neaparat să apelăm la un profesionist? De ce?

    Recomandăm să se apeleze la un profesionist pentru ca lucrarea să fie finalizată cu succes într-un timp cât mai scurt. Un profesionist poate oricând să remedieze problemele apărute pe parcursul lucrării ducând-o la bun sfârșit. Tot profesionistul răspunde de lucrarea lui, iar orice problema ar avea clientul cu serviciul prestat, aceasta va fi rezolvată. Oferim garanție, proces verbal între părți și factură. 

    Ce alte servicii oferiți clienților?

    Societatea DANIELUSIMMG DIVERS SRL are următoarele obiecte de activitate:
    - montaj/reglat /deblocat uși și ferestre;
    - confecții metalice-sudor;
    - curățat/dezinfectat materiale textile (tapițerii auto, saltele etc.)

    Mădălina Bucur, DanielUșiMMG Divers SRL

    2. Montarea ferestrelor - instrucțiuni generale

    Regula de bază la montarea ferestrelor este să le plasați de-a lungul liniei exterioare a peretelui, iar cea mai bună opțiune este să le plasați la 0,5-1 cm de marginea peretelui pentru a obține spațiu pentru izolarea termică, adică adezivul pentru fațadă. Acest lucru facilitează ca deschiderile ferestrei să fie izolate termic pe toate cele patru laturi, ceea ce previne complet formarea punților termice.

    În clădirile mai vechi, ferestrele sunt adesea amplasate în mijlocul peretelui portant, așa că atunci când începeți să le înlocuiți, trebuie mai întâi să îndepărtați o parte a pereților care trebuie să fie egală cu grosimea izolației termice noi a clădirii (15-20 cm). Partea deteriorată a deschiderilor este apoi înlocuită prin umplerea acesteia cu izolație termică.

    Fereastra montată clasic este etanșată cu spumă poliuretanică
    Fereastra montată clasic este etanșată cu spumă poliuretanică

    3. Montarea clasică a ferestrelor

    La montarea clasică a ferestrei, îmbinarea dintre tocul ferestrei și perete este umplută cu spumă PU (poliuretanică). În cazul acesta nu se poate asigura impermeabilitatea completă, deoarece în interior intră prea mult aer rece din exterior. Izolația devine umedă, udă și nu-și mai îndeplinește funcția, ceea ce duce la egalizarea temperaturii spațiilor interioare și a suprafețelor exterioare. În felul acesta, consumul crește drastic, adică cantitatea de energie necesară încălzirii este multiplicată.

    „O problemă suplimentară apare atunci când tocul ferestrei nu este atașat mecanic în mod corespunzător de structura de susținere, astfel încât canatul poate cădea, ceea ce duce din nou la permeabilitatea conexiunii dintre canat și toc.”

    4. Montare ferestre RAL

    4.1. Ce este montarea ferestrelor RAL

    Acum, pentru toate clădirile noi, montarea ferestrelor este prescrisă conform standardului RAL, ceea ce înseamnă de fapt montarea de tâmplărie cu trei straturi etanșate. Această metodă de montare a ferestrelor previne aproape 100% formarea punților termice, care în prezent sunt mereu problematice în construcțiile noi și renovări.

    La montarea unei ferestre conform standardului RAL, este vorba de o metodă specială de etanșare bazată pe principiul că trebuie să fie mai rezistentă la interior decât la exterior. Cu alte cuvinte, etanșarea triplă se realizează după cum urmează:

    bariera de vapori și ermetică din exterior,
    barieră impermeabilă și permeabilă la vapori din interior,
    izolare termică și fonică la mijloc.

    4.2. RAL - montare ferestre cu trei straturi

    Este o metodă de etanșare cu benzi speciale multifuncționale care combină trei proprietăți importante. Banda interioară acționează ca o membrană de vapori și împiedică pătrunderea umezelii din cameră în rosturile dintre rama ferestrei și perete. Banda exterioară împiedică pătrunderea apei atmosferice și a vântului, dar permite trecerea vaporilor de apă, în timp ce partea centrală a „sandvișului” asigură o bună izolare termică și fonică.

    Acest sistem de montare nu permite apariția curenților de aer, astfel încât în ​​cameră se creează o ambianță bună pentru o ședere plăcută, deoarece nu există pericolul de a se forma mucegai și umezeală în pereții din jurul ferestrelor sau în colțurile deschiderilor. Avantajul esențial al benzilor multifuncționale în comparație cu spuma poliuretanică este o mai mare elasticitate și adaptare a acestora la fereastra încorporată, care în continuu se mișcă ușor ("lucrează") în deschiderea peretelui din cauza schimbărilor de temperatură (contracția și dilatarea materialului datorită fluctuațiilor de temperatură). Spuma poliuretanică se întărește în timp și își pierde elasticitatea.

    4.3. Montaj ferestre RAL - doar materiale compatibile!

    Montarea RAL a ferestrelor este un sistem de etanșare în trei etape care poate fi realizat cu diferite materiale, deși cel mai important lucru este că acestea sunt compatibile între ele. Montarea se poate face în trei moduri de bază, în funcție de alegerea materialelor individuale.

    1. În primul caz, diferite benzi comprimate, folii și mulaje speciale sunt folosite ca barieră exterioară, în timp ce diferite folii, mulaje și etanșări speciale merg din interior.

    2. În cel de-al doilea caz, montarea ferestrelor RAL se realizează în felul următor: se aplică aceeași folie pe părțile interioare și exterioare ale ramei, ceea ce elimină condensarea vaporilor de apă din exterior, dar și din interior, când apar schimbări de temperatură. Spuma poliuretanică este utilizată ca izolație termică.

    3. A treia metodă implică utilizarea benzilor speciale, comprimate, cu impregnare specială, care sunt plasate pe toată lățimea cadrului ferestrei și combină toate cele trei straturi importante, iar izolarea termică suplimentară nu este necesară în acest caz.

    Montarea corectă a ferestrelor este crucială, deoarece previne formarea punților termice
    Montarea corectă a ferestrelor este crucială, deoarece previne formarea punților termice

    5. Montaj ferestre – preț

    Prețul montajului va depinde de tipul de material ales pentru tocul ferestrei, de dimensiunea acesteia și de tipul de geam. Cele mai ieftine sunt ferestrele în varianta PVC, apoi ferestrele cu toc din lemn, care pot fi cu până la 40% mai scumpe decât ferestrele PVC, iar combinația lemn-ALU este considerată cea mai scumpă variantă și poate fi cu 100% mai scumpă comparativ cu modelele PVC. Cât de mult vor costa ferestrele în total de la cumpărare până la montare este, prin urmare, o întrebare foarte complexă, depinde de mulți factori.

    Prețul montării unei ferestre de perete depinde de executant, de complexitatea montării, de cantitatea de material utilizat, de dimensiunile deschiderii ferestrei și de alți factori. În majoritatea cazurilor, odată cu comandarea produsului, furnizorii oferă montarea gratuită ca serviciu suplimentar, precum și transport, deoarece oferă și o garanție pentru material și lucru.

    Dacă sunteți interesați de toate detaliile unor astfel de oferte, trimiteți o cerere către executanții și furnizorii de ferestre potriviți și evaluați din zona dvs. gratuit și fără obligații. Va fi suficient să completați formularul de pe site-ul nostru și să așteptați răspunsul.

    Articol de specialitate 1131
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Geamuri termopan?

    Avem 318 executanți pentru domeniul Geamuri termopan:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 318 executanți pentru domeniul Geamuri termopan
    8.9
    0

    MADU SERV DOORS S.R.L.


    8.9
    0

    DESIGN TERMOPANULTAU IMPEX S.R.L.


    8.9
    0

    PERSEVERENT COMPANY S.R.L.


    8.9
    0

    GLASS & MIRROR CONCEPT