Pentru zona

    Gresie pentru terasă și balcon

    Articolul a fost citit chiar de 574+ utilizatori
    Există multe materiale diferite disponibile pentru finisarea zonelor exterioare. Pentru un balcon sau o terasă, de exemplu, puteți lua plăci ceramice, care sunt considerate o alegere clasică. De asemenea, sunt disponibile plăci de beton spălat sau scânduri din lemn, precum și piatră. Există mai multe opțiuni, dar, desigur, depinde de tine pentru care te decizi până la urmă. Plăcile ceramice sunt lipite cu adeziv de baza din ciment, iar la sfârșit, rosturile dintre plăci sunt umplute cu chit de rosturi. Acest tip de execuție a pardoselii finale este considerat clasic. Hidroizolația de înaltă calitate este foarte importantă în acest caz.
    Articol de specialitate 574
    gresie pentru terasa
    Avem 1811 executanți pentru domeniul Reparații balcon, terase:

    1. De ce să alegeți gresie pentru terasă?

    1.1. Plăcile pentru terasă sunt ușor de întreținut

    Plăcile ceramice pentru terasă și balcon oferă multe avantaje, dintre care cele mai importante sunt cu siguranță curățarea și întreținerea lor ușoară. Gresia pentru balcon poate fi curățată cu o cârpă umedă sau un mop și ceva agent de curățare, deși detergentul obișnuit de vase este, de asemenea, suficient.

    1.2. Preț bun

    Următorul avantaj este, desigur, prețul. Plăcile pentru balcon sunt în cea mai mare parte la prețuri accesibile, deși gama lor este destul de largă. Prețul depinde în mare măsură de tipul, dimensiunile și finisajul suprafeței tipurilor individuale de plăci, având în vedere regula generală că plăcile mai mari costă mai mult. În orice caz, este o soluție mult mai accesibilă decât plăcile de terrazzo din piatră adevărată sau beton.

    1.3. Plăci de exterior în nenumărate culori

    Dacă doriți ca terasa sau balconul vostru să arate deosebit, gresia este alegerea potrivită, deoarece sunt produse în nenumărate culori și modele, ba chiar și cu imitații de materiale naturale. Vă recomandăm să evitați nuanțele mai deschise, deoarece pe ele se văd petele imediat, iar sfatul este să nu alegeți plăci complet netede sau monocromatice, ci pe cele cu structura granulată. Orice pată, praf, polen sau depuneri pe astfel de suprafețe nu vor fi imediat vizibile.

    2. Pregătirea suportului pentru gresia de balcon

    2.1. Hidroizolație

    Dacă terasa sau balconul se află deasupra spațiilor interioare, este necesară o hidroizolație de înaltă calitate, care se așează pe o placă de beton armat. Hidroizolația va împiedica pătrunderea apei în casă și inundarea interiorului. Pentru hidroizolație se folosește de obicei folie bituminoasă, care este achiziționată în rulouri și întinsă ca benzi cu suprapuneri care sunt apoi sudate între ele pentru a crea o suprafață uniformă, impermeabilă. Indiferent dacă este necesară sau nu hidroizolația, în orice caz este necesar un sistem bun de drenare a apei prin jgheaburi, pentru ca apa să nu stagneze la suprafață.

    „Pentru protejarea structurii portante se recomandă hidroizolația chiar dacă este vorba despre un balcon sau o terasă în consolă fără încăperi dedesubt.”

    2.2. Pregătirea substratului pentru plăcile ceramice

    În primul rând este necesară pregătirea bazei pe care vor fi așezate plăcile ceramice. Acest lucru se realizează cu ajutorul unei șape cu o pantă de 2%, care permite scurgerea normală a apei pluviale de pe balcon sau terasă. Când turnați șapa, trebuie să aveți grijă să vă asigurați că suprafața acesteia este cât mai uniformă și netedă, fără bulgări și bule mari, deoarece acest lucru complică semnificativ montarea plăcilor. Dacă acest lucru totuși se întâmplă din orice motiv, substratul trebuie șlefuit cât este necesar pentru a se obține din nou o suprafață plană.

    Pentru montarea plăcilor pe o terasă sau un balcon trebuie pregătit un substrat de înaltă calitate
    Pentru montarea plăcilor pe o terasă sau un balcon trebuie pregătit un substrat de înaltă calitate

    3. Cum se montează gresia pe terasă?

    3.1. Creați un plan pentru montare

    Când baza este gata, începe așezarea plăcilor. Este foarte important să faceți un plan sau o schiță a amenajării înainte de lipire, pentru ca în final toată suprafața să arate frumos și uniform, atât la ochi cât și sub picioare. Este imposibil să evitați complet tăierea plăcilor individuale, deoarece acestea trebuie „scurtate” la margini și în colțuri astfel încât să coincidă cu marginile suprafeței de placat. De aceea este necesar să planificați din timp dacă veți începe de la mijloc sau de la colțuri, prin urmare, cât mai multe plăci întregi, identice să se potrivească, și să fie tăiate doar cele strict necesare. Desigur, este mult mai ușor să faceți asta pe hârtie, schițând ordinea și numărând resturile, decât să le spargeți mai târziu. Pe de altă parte, dacă le alegeți pe cele cu un model sau o imagine specială, cu siguranță va fi nevoie să încercați totul mai întâi pe o schiță înainte de a începe lucrul.

    3.2. Montarea plăcilor

    Odată ce știți de unde și cum să începeți lipirea, lucrul poate începe. Mortarul este aplicat pe bază, iar apoi plăcile sunt așezate pe acesta una câte una. Între ele trebuie să existe o anumită distanță pentru ca materialul să poată „funcționa”, adică să se dilate și să se contracte în funcție de condițiile mediului exterior și deci să nu se crape. Acest gol este realizat folosind distanțiere, de obicei cruci de plastic, apoi umplute cu compus de chituire și astfel se creează rosturile. Chitul se aplică doar la final, când toate plăcile sunt la locul lor, iar între timp, distanțierele le vor menține la aceeași distanță, cu condiția că, la nevoie, se vor putea mișca în continuare câțiva milimetri în stânga și în dreapta pentru ca până la urmă totul să fie perfect uniform. În cazul unui balcon sau unei terase mai mari se fac și rosturi de dilatare. Și ele sunt de fapt rosturi, doar puțin mai mari și în ele este introdusă un compus elastic sau mulaj, ceea ce permite, de asemenea, materialului să se contracte și să se dilate. Dacă rosturile și dilatările nu sunt executate corespunzător, plăcile de obicei crapă.

    „În legătură cu execuția rosturilor de dilatare, vă puteți consulta și cu experții din salon.”

    4. Gresie Granitogres pentru terasă și balcon

    Plăcile speciale pentru suprafețe exterioare, care au devenit tot mai populare în ultimii ani, sunt așa-numitele plăci granitogres. Se caracterizează printr-un aspect atractiv asemănător cu piatra naturală (granit) și o suprafață puțin mai aspră concepută pentru a preveni alunecarea și căderea. Plăcile de granit pentru exterior sunt recomandate mai ales în cazurile în care balconul sau terasa voastră este fără acoperiș și deci expusă la precipitații pe tot parcursul anului. 

    5. Noi invenții tehnologice: adezivi și hidroizolație într-una

    5.1. Adeziv poliuretanic

    Caracteristica specială a acestui tip de liant reflectă capacitatea de a combina hidroizolația și adezivul. Astfel de lianți, de fapt, tipuri de adezivi sunt potriviți pentru montarea diferitelor acoperiri de podea pe diferite tipuri de suprafețe, atât poroase, cât și cele fără pori. Totodată, acest compus este un produs care reduce acțiunea forțelor de tracțiune dintre bază și structura lipită și este deosebit de potrivit pentru suprafețele expuse la căldură care provoacă deteriorări, tipice balcoanelor sau teraselor expuse la lumina directă a soarelui.

    Înainte de așezarea plăcilor, trebuie să vă asigurați că suprafața este perfect pregătită și că nu există particule de beton, praf sau ulei. Trebuie să treacă cel puțin 28 de zile de la turnarea betonului. Suprafața trebuie șlefuită și curățată. Toate metalele galvanizate și acoperirile din cupru sunt curățate în prealabil cu lână de oțel și degresate cu un agent chimic special. După ce acel amestecul se usucă, se aplică altul, pe care meșterii îl numesc grund. Urmează apoi aplicarea primului strat (hidroizolație) și a celui de-al doilea (adeziv). Ambele straturi se aplica cu o mistrie crestată de 4x4 mm. După aplicarea ambelor straturi, plăcile sunt așezate direct în compusul proaspăt preparat, iar procesul se încheie prin etanșarea rosturilor.

    „Pentru etanșare, se folosește un liant elastic de ciment mono component, de înaltă calitate, cu agregat fin de cuarț, pentru a umple rosturile dintre plăcile ceramice.”

    5.2. Sisteme minerale

    Acestea sunt acoperiri de ciment hidroizolante flexibile care pot fi aplicate pe toate substraturile de ciment și servesc ca un strat suplimentar de hidroizolație care unește fisurile datorită elasticității sale. Produsul este cu siguranță compatibil cu toate sistemele de reparare a suprafețelor din beton.

    Substratul pentru lipire trebuie pregătit corespunzător, curățat de toate particulele de beton, praf și ulei înainte de aplicarea maselor de ciment, dar și udat, dar nu umed. Apoi, toate îmbinările dintre suprafețele verticale și orizontale sunt prinse cu benzi de bitum. Mortarul pentru hidroizolație se aplică pe o suprafață curată și umezită cu ajutorul unei mistrii crestate. Este un material cu două componente care se prepară cu un mixer.

    După aplicarea mortarului hidroizolant se așază plăcile care se lipesc de mortarul hidroizolant întărit folosind un adeziv elastic de înaltă calitate. După ce adezivul se întărește, pe plăci se aplică chit flexibil. Chitul se aplică peste rosturi cu mistria de cauciuc cu mișcări diagonale. Când procedura este terminată, excesul rămas pe plăci este îndepărtat și rosturile se spală cu un burete umed. Când chitul din rosturi începe să se întărească (după aproximativ 5 minute), plăcile ceramice se spală și cu un burete umed. În cele din urmă, rosturile sunt sigilate cu un compus poliuretanic elastic de înaltă calitate, care este produs în diferite culori: alb, gri, maro, negru sau roșu cărămidă, astfel încât să le puteți asorta cu plăcile pe care le-ați ales.

    Articol de specialitate 574
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Reparații balcon, terase?

    Avem 1811 executanți pentru domeniul Reparații balcon, terase:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1811 executanți pentru domeniul Reparații balcon, terase
    8.9
    0

    STRATON CONCEPT SRL


    8.9
    0

    AMAHOUSE SRL


    8.9
    0

    CONS ALPIN BEST SRL


    8.9
    0

    SIRACUSA PRODCOM SRL