Pentru zona

  Izolația fațadei și prețul fațadei pe m2

  Articolul a fost citit chiar de 2704+ utilizatori
  Cu siguranță, dacă este realizată corect și profesional, fațada este unul dintre elementele cheie ale locuințelor de calitate. Mai mult, este un pas spre economisirea energiei pe tot parcursul anului. Experții estimează că este suficient pentru o clădire să aibă fațade EPS grafit de 12 cm, astfel încât să fie eficientă energetic și ecologic. Cât poate costa? Cât costă polistirenul pentru fațadă? Cât costă o fațadă m2 și ce tipuri există?
  Articol de specialitate 2704
  2.JPG
  Avem 2515 executanți pentru domeniul Fațade case:

  1. Sistem de fațadă

  Cum arată un sistem clasic de fațadă? Majoritatea clădirilor nou construite și renovate din România au fațade clasice, adică de contact. Numele derivă din modul tehnic de construcție: toate straturile fațadei sunt interconectate - de fapt, sunt așezate unul peste altul. Fațada de contact poate fi plasată peste orice construcție, adică pe un zid de cărămidă, beton sau beton celular autoclavizat. Desigur, fațada de contact poate fi realizată și pe bazele caselor prefabricate.

  1.1. Plăci pentru fațadă

  Cel mai important element al fațadei sunt plăcile cu gradul de izolație ridicată. Prețul depinde complet de alegerea materialelor de fațadă. Fațadele oferă mai multe posibilități: diverse tipuri de plăci, care pot fi EPS, adică din polistiren expandat, polistiren grafit sau vată minerală. Plăcile sunt lipite de fațadă cu un adeziv special. Dacă este necesar, pe fațada cu grosimea mai mare de 20 cm sau în timpul renovării, plăcile se fixează cu ancore. Se instalează 3 până la 6 ancore pe metru pătrat.

  1.2. Cum se instalează polistirenul expandat pentru fațadă?

  După instalarea plăcilor pentru fațadă, se aplică un strat dur și elastic de acoperire. În primul rând, pe suprafață se aplică un mortar elastic de calitate, iar peste el este lipită o plasă. Apoi pe plasă este aplicat un alt strat de mortar. Pentru o bună aderență a tencuielii decorative finale a fațadei se aplică și un grund special.

  fatada wdvs
  Structura stratificată a sistemului compozit termoizolant

  Sfaturi de specialitate de la MISTEROS CONSTRUCT 2013 SRL

  Pentru izolația fațadelor noi folosim polistiren expandat, metrul pătrat fiind mai ieftin raportat la explozia prețurilor din ultimul timp.

  1. Aplicarea aceluiași tip de polistiren pe toată suprafața casei

  Trebuie să faci diferența dintre polistirenul expandat și polistirenul extrudat. Depinde de zona construcției pe care o izolezi, fundație, subsol, pereți de interior, pereți de exterior, acoperiș, mansardă, trebuie folosit un tip de polistiren sau altul. Polistirenul expandat se recomandă pentru izolarea pereților exteriori ai casei, pentru cei interiori sau la termoizolarea mansardelor. Polistirenul extrudat este necesar să fie folosit pentru izolarea fundațiilor, a soclurilor, a planșeelor sau a pardoselilor.

  2. Folosirea unui polistiren cu o grosime necorespunzătoare

  O termoizolație de calitate înseamnă în primul rând alegerea polistirenului potrivit. Alegerea polistirenului se face în funcție de zona unde se face construcția la munte sau în zonele mai joase, materialul cu care s-a făcut zidăria și grosimea zidăriei. Cel mai important este să se urmeze indicațiile proiectantului.

  3. Numărul insuficient de ancore pe metru pătrat

  Numărul mic de ancore pe metru pătrat decât cel necesar va duce în timp la degradarea progresivă a întregii termoizolații. Eu recomand 18-20 ancore pe metru pătrat.

  Orobet Militon, MISTEROS CONSTRUCT 2013 SRL

  2. Polistirenul expandat pentru fațadă - preț m2

  Avantajul plăcilor de fațadă EPS - polistiren este prețul scăzut, deoarece sunt cu până la 30% mai ieftine decât vata minerală. Plăcile care se montează pe fațadă au între 10 și 20 de centimetri grosime, iar dimensiunile lor sunt de 100x50 cm. Avantajele fațadei din polistiren sunt că spuma nu putrezește, nu schimbă structura, adică rămâne omogenă, nu se deformează, nu se micșorează și nu se extinde.

  2.1. Polistiren expandat - preț

  Cât costă polistirenul pentru fațadă?

  • Polistiren expandat pentru fațadă, Baudeman EPS 80, 8 cm, preț 29 lei/m2
  • Polistiren expandat pentru fațadă, Baudeman EPS 50, 10 cm, preț 24 lei/m2
  • Polistiren expandat pentru fațadă, Baudeman EPS 80, 15 cm, preț 54 lei/m2

  3. Polistiren expandat grafit - grosime

  EPS grafitat, adică plăcile de polistiren, sunt conductori termici mai buni. Adăugarea de grafit, care afectează și culoarea acestora, deja la o grosime de 10 cm dă o valoare de λ 0,032 W / mK (lambda, coeficient de conductivitate termică). Aceasta înseamnă că fațada va fi cu 1/5 mai subțire și cu 1/4 mai eficientă decât izolația obișnuită cu polistiren. Acest lucru este evident mai ales în jurul ferestrelor, ușilor, balcoanelor, teraselor și altor deschideri similare din casă.

  izolarea fatadelor
  Izolarea fațadei reduce pierderile de energie și, prin urmare, costurile de încălzire.

  3.1. Polistiren expandat grafit - preț

  Cât costă polistirenul cu grafit? Prețul său depinde în mare măsură de grosimea sa. Construcția fațadei conform standardelor de mediu necesită o grosime minimă a plăcii de grafit de 12 cm. Fațada EPS din grafit este cu 10% mai scumpă decât EPS obișnuit.

  • Polistiren expandat pentru fațadă, Baudeman EPS 80 grafitat, 5 cm, preț 22 lei/m2
  • Polistiren expandat pentru fațadă, Baudeman EPS 80 grafitat, 8 cm, preț 35 lei/m2
  • Polistiren expandat pentru fațadă, Baudeman EPS 80 grafitat, 10 cm, preț 44 lei/m2
  • Polistiren expandat pentru fațadă, Baudeman EPS 80 grafitat, 15 cm, preț 66 lei/m2 

  4. Vată bazaltică - preț

  Vata minerală bazaltică este cu aproximativ 25% mai scumpă decât polistirenul, deși are multe avantaje. Nu arde și este etanșă la vapori, ceea ce permite stratului de fațadă să respire. În plus, are proprietăți izolante egale cu polistirenul, care este și un excelent izolator fonic. Prin urmare, nu se deformează și are o duritate statică mare. Există modalități de a instala plăci izolatoare care au fibre comprimate orizontal și vertical, dar totul depinde de tipul de fațadă și de cerințe.

  4.1. Vată bazaltică - preț m2

  • Vată minerală bazaltică 1200 x 600 x 30 mm, preț 23 lei/m2
  • Vată minerală bazaltică 1200 x 600 x 50 mm, preț 13 lei/m2
  • Vată minerală bazaltică 1200 x 600 x 100 mm, preț 25 lei/m2

  Dacă aveți nevoie de ajutor la izolarea fațadei, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

   

   

  Articol de specialitate 2704
  Autorul: Daibau.ro

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fațade case?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 2515 executanți pentru domeniul Fațade case:

  Serviciu gratuit
  Căutăm local
  Fără comisioane