Pentru zona

    Sobă din zidărie

    Articolul a fost citit chiar de 826+ utilizatori
    La fel ca șemineele și sobele din zidărie, reduc costurile de încălzire, servind drept încălzitori suplimentari în casă. Sobele din zidărie sunt cunoscute și sub alte denumiri în funcție de regiune, precum țărănești, rustice, pentru pâine ceea ce au toate în comun este că nu se pot găsi gata făcute de vânzare. Sunt realizate exclusiv la comandă și fiecare este, o operă de artă în sine. De aceea, pe lângă încălzirea spațiului, soba face ca toată locuința să fie mai confortabilă, plăcută, primitoare și estetic - unică.
    Articol de specialitate 826
    soba din zidarie
    Avem 73 executanți pentru domeniul Sobe teracotă:

    1. Cum se fac sobele din zidărie

    1.1. O sobă din zidărie reduce costurile de încălzire

    Sobele din zidărie sunt o sursă de încălzire foarte ieftină, deoarece consumă doar aproximativ 4 până la 5 m3 de lemn de foc pe sezon de încălzire și sunt, de asemenea, ecologice, deoarece nu poluează mediul. Acestea sunt de obicei concepute pentru a avea un focar clasic sau prefabricat și, la cererea clientului, o ușă metalică forjată. Atunci când proiectați o sobă din zidărie, alegerea focarului este extrem de importantă, precum și dimensiunile și lungimea canalelor de evacuare. Și anume, în sobă are loc un proces special de ardere, deci este necesară ajustarea țevilor de evacuare la dinamica gazelor de ardere.

    Cu canalele de evacuare instalate în cel mai optim mod, randamentul cuptorului poate fi în jur de 85%.

    1.2. Focarul sobei din zidărie

    Cele mai bune rezultate se obțin cu un focar de aproximativ 1.000 cm2 (30x35 cm). Când focarul este dimensionat corespunzător, aceeași cantitate de combustibil dă o putere termică mult mai mare. Dimensiunile arzătorului sunt și ele importante pentru reglarea flăcării, deoarece dacă flacăra este prea mare sau prea puternică se pot forma fisuri pe învelișul sobei.

    2. Din ce sunt făcute sobele din zidărie?

    Materialul care este cel mai potrivit pentru interior, care poate acumula suficientă căldură, este șamota clasică. Se consideră că grosimea de 3-6 cm acumulează optim căldura. Partea exterioară, adică învelișul sobei, este în cea mai mare parte din ceramică sau tencuită.

    Informații utile de la COPIDEM SRL 

    Cât durează construcția unei sobe de teracotă? 

    Construcția unei sobe de teracotă durează între 3 și 7 zile, funcție de mărime și complexitate. În acest timp, efectuăm fotografii ale tuturor fazelor de producție ale fiecărei sobe și le trimitem clienților care le-au comandat, astfel încât aceștia să fie constant informați de mersul procesului. 

    Cât durează construcția unui cuptor sau a unui grătar de curte?

    Din păcate, am renunțat la producția de cuptoare de grădină deoarece, varianta noastră din beton refractar, cu boltă și finisaje superioare, presupune costuri ridicate și sunt solicitări puține.

    Oferiți garanție pentru manoperă? 

    Desigur, oferim garanție pentru întregul produs, inclusiv manoperă.

    Executați și servicii de întreținere și curățare a sobelor și șemineelor din teracotă?

    Oferim servicii de întreținere și curățare doar în raza orașului Onești și pe o distanță de aproximativ 10 km, în proximitatea orașului. Pentru alte detalii sau informații, vă stăm la dispoziție.

    Carmen Iriciuc, Administrator COPIDEM SRL 

    3. Ardere în soba din zidărie

    Când aprindeți o sobă, este important ca alimentarea cu aer să nu fie complet închisă, deși mulți oameni cred în mod eronat că această alimentare trebuie să fie complet închisă. Când lemnul nu primește suficient oxigen, procesul de ardere este mult mai slab cu aceeași cantitate de combustibil.

    Următorul lucru la care trebuie să acordați atenție atunci când faceți ceva în jurul sobei este să deschideți ușa focarului. Acestea pot fi deschise numai când procesul de ardere este complet și soba s-a răcit suficient, altfel poate apărea o explozie neașteptată a gazului.
    Sobele din lut au fost întotdeauna un loc de adunare
    Sobele din lut au fost întotdeauna un loc de adunare

    4. Avantajele unei sobe din zidărie

    4.1. O sobă de zidărei păstrează căldura mult mai mult timp

    Avantajul sobelor din zidărie față de șemineuri este că emit căldură mult mai lung timp. Șemineul generează rapid căldură și o degajă la fel de repede, în timp ce soba din zidărie este placată cu plăci care rețin căldura și o acumulează până la un anumit nivel când încep să o elibereze.Căldura acumulată în plăci încălzește camera ore întregi după ultima ardere. Acest lucru creează un mediu mult mai plăcut și cu siguranță încălzirea în sine este mai economică. Când vă treziți dimineața, camera de zi va fi, cel mai probabil, în continuare caldă.

    4.2. Metoda de încălzire suplimentară

    În trecut, sobele din zidărie erau singurele dispozitive care încălzeau toată casa. Astăzi, acest lucru nu mai este posibil, în primul rând din cauza nevoilor mai mari de energie, dar și din cauza obiceiurilor asociate cu standarde mai ridicate de locuire. Totuși, o sobă din zidărie este încă o soluție inteligentă pentru încălzirea suplimentară a locuinței. Pe lângă încălzirea în pardoseală sau cu calorifere, în camera în care vă petreceți cea mai mare parte a timpului (de exemplu, în sufragerie), o sobă de lut poate completa sistemul de încălzire centrală.

    O sobă din zidărie ca încălzire suplimentară este o soluție deosebit de potrivită în perioadele de tranziție ale anului, când temperaturile sunt suficient de ridicate încât nu merită să încălziți întreaga casă la 23°C, dar ar trebui să aveți o cameră caldă în care să vă petreceți cea mai mare parte a zilei.

    4.3. Soba din zidărie pentru costuri mai mici

    Dacă utilizați o sobă din lut ca metodă suplimentară de încălzire la trecerea anotimpurilor, aceasta va influența direct reducerea cheltuielilor pe termen lung. În loc să încălziți toată casa la 23°C la sfârșitul toamnei sau la începutul primăverii, vor fi suficiente în jur de 20°C, în timp ce în sufragerie ar putea fi și mai mult datorită sobei.

    4.4. Soba din zidărie ca element social

    Sobele din zidărie au fost punctul central al casei încă din cele mai vechi timpuri, deoarece întreaga familie se adună acolo. Vechile sobe din sate au fost proiectate pe mai multe niveluri, unde existau anumite locuri pentru dormit, șezut, uscarea recoltelor și altele asemenea. Avantajul unei sobe din zidărie este că nu se utilizează doar pentru încălzire, ci și ca un loc de socializare și odihnă - dacă este realizată pe mai multe niveluri.

    5. Sobă din zidărie – preț

    Prețul achiziționării materialelor și construirii unei sobe solide, 2,5 kW - 3,5 kW este între 1.000 și 4.000 RON.

     

    Articol de specialitate 826
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Sobe teracotă?

    Avem 73 executanți pentru domeniul Sobe teracotă:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 73 executanți pentru domeniul Sobe teracotă
    9.4
    0

    NED EGR CONSTRUCT INSTAL SRL


    9.5
    0

    ROGHER SEMINEE SRL


    9.5
    0

    FOCUL VIU S.R.L.


    9.8
    0

    MAD GLOBAL GROWTH SRL