Pentru zona

    Grădini de iarnă și terase vitrate

    Articolul a fost citit chiar de 561+ utilizatori
    Grădinile de iarnă sau terasele vitrate sunt considerate o extensie a camerei de zi. S-ar putea spune că au caracteristicile atât de spațiu interior, cât și de exterior, deoarece protejează simultan de condițiile meteorologice nefavorabilă și transmit lumina soarelui și căldura. În ultimii ani, tehnologia a avansat foarte mult, astfel încât acum distracția completă și tot confortul pe care o gradină de iarnă sau o terasă vitrată îl poate oferi locuitorilor este disponibilă pe tot parcursul anului, în zilele foarte reci sau călduroase.
    Articol de specialitate 561
    gradina de iarna
    Avem 100 executanți pentru domeniul Veranda:

    1. Gradina de iarnă / balcon vitrat - avantaje

    Grădinile de iarnă sunt preferate în primul rând în țările cu climă mai rece, deoarece oferă un loc plăcut de petrecut chiar și în lunile reci. Principalul avantaj al grădinii de iarnă este lumina. Calitatea vieții oferită de suprafețele mari de sticlă este de neînlocuit. O gradină de iarna bine amenajata sau o terasă vitrată fac parte din casa în care simți că ești de fapt afară. Lumina suprafețelor de sticlă este transmisă adânc în interiorul încăperilor, așa că le luminează și pe acestea. Primăvara sau iarna, o gradină de iarnă sau o terasă vitrată poate face parte din exterior.

     Balconul sau terasa vitrată, adică gradina de iarnă în lunile reci asigură economisiri mai mari de energie pentru încălzire
    Balconul sau terasa vitrată, adică gradina de iarnă în lunile reci asigură economisiri mai mari de energie pentru încălzire

    2. Vitrajul balconului economisește energie

    Montarea corectă a unei grădini de iarnă sau a unei terase vitrate poate economisi până la 30% din energie. Pentru economisiri de energie eficiente și rentabile, pe lângă o bună izolare termică, locul în care va fi gradina sau terasa este crucial. Grădina de iarnă sau terasa vitrată trebuie amplasată la sud-est sau sud-vest, cu cea mai lungă latură orientată spre est sau vest. Grădinile de iarnă sau terasele vitrate pot fi folosite și ca sursă de energie pentru o pompă de căldură, adică pentru încălzirea unei case. Dacă peretele casei pe care continuă pereții de sticlă ai grădinii sau terasei este vopsit în culoare închisă, se creează așa-numitul peretele Trombe și deci interiorul este încălzit de energia care este creată în acel interspațiu.

    „Plantele crescute în această gradină sau pe terasă contribuie mult și ele la un microclimat bun datorită producerii de oxigen, legării prafului din aer și reglării umidității.”

    3. Construcții ale grădinii de iarnă

    3.1. Ce dimensiuni ar trebui să aibă o grădină de iarnă?

    Astăzi se pot realiza grădini de vară sau terase vitrate în toate formele, de la rotunde, poligonale până la cele cu acoperișuri conice și piramidale. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că formele de design neobișnuite măresc costul construcției și, în general, nu sunt în conformitate cu fațada casei. Cel mai bine este ca gradina de iarnă sau terasă vitrată să fie făcută să urmeze lățimea și forma fațadei fără să iese în evidență și să se îndoaie.

    Structura în forma grilei permite o lungime practic nelimitată. Este ceva mai diferit cu adâncimea construcției. Majoritatea ofertanților care se ocupă de această afacere, cu care am vorbit, spun că adâncimile optime sunt de la 5,8 la 6 m. Dacă vă decideți pentru o gradină de iarnă mai adâncă sau o terasă vitrată, trebuie adăugați stâlpi din cauza capacității portante a construcției.

    3.2. Profile cu grile pentru vitrajul balconului

    Construcția cu zăbrele care se realizează pentru acest tip de construire variază de la 73 cm la 125 cm, în funcție de producător sau constructor, și se adaptează la dimensiunile cerute. Alegerea profilului este foarte importantă. Puteți comanda pe piață profile din PVC, aluminiu sau lemn. Profilele din PVC sau aluminiu cu trei, patru camere sau mai multe camere cu izolație încorporată sunt o alegere bună pentru protecția împotriva supraîncălzirii. Profilele din lemn pot fi protejate cu o masca din aluminiu.

    „Profilele utilizate pentru acest tip de construcție sunt în mare parte grosimi care variază între 5x5 cm, 5x8 cm, 5x12 cm, în funcție de cerințele dumneavoastră și design. La cererea dumneavoastră, profilele pot fi ascunse în spatele geamului sau în casetele jaluzelelor pentru pereții de sticlă. ”
     Vitrajul balcoanelor sau teraselor poate fi de diferite forme și dimensiuni
    Vitrajul balcoanelor sau teraselor poate fi de diferite forme și dimensiuni

    4. Acoperișul grădinii de iarnă

    De asemenea, puteți alege forma și tipul acoperișului, adică învelișul acoperișului. Dacă decideți să montați un acoperiș clasic din lemn, tâmplarul și meșterul pentru acoperiș își vor face mai întâi lucrarea. Grădina de iarnă sau terasa poate fi acoperită cu un acoperiș plat prefabricat ușor din plăci OSB cu hidroizolație sau plăci „sandwich” din aluminiu. O astfel de construcție este cea mai ieftină.

    Din punct de vedere al calității vieții și al iluminării, vă recomandăm un acoperiș din sticlă, care este realizat de toți constructorii de grădini de iarnă și terase vitrate. Grila acoperișului din sticlă este aceeași cu grila pentru suprafețe sau pereți verticali din sticlă. Lungimea acoperișului nu trebuie să depășească 6 m dacă nu doriți stâlpi. Suprafața acoperișului este ușor înclinată și netedă, adică cu îmbinări vizibile.

    5. Sticla pentru grădina de iarnă

    5.1. Cumpărați sticlă de calitate

    90% din gradina de iarnă sau terasă vitrată este de fapt sticlă pură, ceea ce înseamnă că alegerea sticlei de calitate este crucială, și care în cele din urmă afectează foarte mult prețul total. Este important să știți dacă veți folosi gradina de iarnă, adică terasa vitrată pentru locuit sau acumulare de căldură. Importantă este și locația, adică numărul total de zile însorite pe an. Dacă gradina sau terasa este destinată șederii, ar trebui să alegeți sticla cu pierderi de căldură cât mai mici. Conductivitatea termică optimă este de 1,0 W/m2K. Acest lucru poate fi asigurat prin geam dublu umplut cu gaz nobil. Dacă este nevoie de o izolare mai bună, se montează geam termoizolant cu trei straturi.

    5.2. Sticla reflectorizanta pentru vitrajul balconului

    Reflectivitatea sticlei este, de asemenea, un factor important. De obicei, se montează sticlă cu reflectivitate de 50%. Cu reflexii mai mari, până la 85%, spațiul nu va fi la fel de încălzit, dar va fi mult mai puțină lumină.

    „Suprafețele din sticlă pot fi fixe sau mobile. Mai multe ferestre sau pereți fixe reduc costurile, în timp ce suprafețele glisante de sticlă le măresc.”
     Sistemele de umbrire sunt necesare pentru grădina de iarnă - fără ele spațiul ar fi atât de supraîncălzit încât vara nu ați putea sta acolo; pe de altă parte, iarna va fi suficient de cald
    Sistemele de umbrire sunt necesare pentru grădina de iarnă - fără ele spațiul ar fi atât de supraîncălzit încât vara nu ați putea sta acolo; pe de altă parte, iarna va fi suficient de cald

    6. Sistem de umbrire și ventilația

    Când se gândesc la o gradină de iarnă sau la o terasă vitrată, majoritatea oamenilor văd supraîncălzirea ca pe o problema de bază. Cu toate acestea, o grădină sau o terasă umbrită și ventilată corespunzător nu necesită aer condiționat. Constructorii unor astfel de construcții recomandă întotdeauna jaluzelele exterioare pentru umbrirea suprafețelor verticale. Copertinele sau tendele, care reflectă până la 98% din razele soarelui, sunt din ce în ce mai folosite pentru a umbri acoperișul. Jaluzelele cu acționare electrică și senzori vă permit să reglați umbrirea la intensitatea luminii sau la temperatură. Este important ca jaluzelele să fie la 5-10 cm de la sticlă, deoarece asta asigură fluxul de aer cald departe de fereastră.

    Ventilația, adică aerația este un lucru foarte important pentru un climat de viață calitativ. Desigur, cel mai simplu mod de a ventila o seră sau o terasă vitrată este deschiderea ferestrei, dar există și alte modalități. Ventilația naturală ideală este asigurată prin montarea a cât mai multe ferestre de ventilație laterale, deoarece acestea asigură schimbul rapid de aer cald și rece.

    7. Gradina de iarnă - preț și termen de livrare

    7.1. Prețul unei grădini de iarnă

    Desigur, prețul este factorul care deseori decide totul. Prețurile grădinilor de iarnă, adică teraselor vitrate, variază. Prețul închiderii terasei depinde de numeroși factori, dintre care unii sunt alegerea grosimii și tipului de sticlă securizată, finisarea profilului, necesitatea substructurii și altele asemenea.

    Prețul de livrare și montare a celei mai ieftine grădini de iarnă din profiluri PVC și geamuri fixe variază între 1000-3500 lei/m2. Pentru execuții mai de calitate, din profiluri din aluminiu și sticlă mai bună, veți plăti între 3000-4000 lei/m2. Termenul de livrare este între două săptămâni și trei luni, în funcție de furnizorul ales.

    7.2. Termenul de livrare a unei grădini de iarnă

    Timpul de livrare depinde dacă cumpărați un model finit sau la comandă. Trebuie să așteptați două-patru săptămâni pentru cele finite, iar pentru cele la comandă aproximativ o lună-două sau după cum stabiliți cu furnizorul. Există și modele care pot fi comandate din străinătate, dar apoi livrarea și montajul se contactează separat.

    Dacă vă decideți pentru o gradină de iarnă sau o terasă vitrată, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 561
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Veranda?

    Avem 100 executanți pentru domeniul Veranda:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 100 executanți pentru domeniul Veranda
    9.3
    0

    ARCUS GLASS SRL


    9.3
    0

    GLASS & MIRROR CONCEPT


    9.6
    0

    VOVI PROD PREST SRL


    9.5
    0

    PREMIUM PROFIL S.R.L.