Pentru zona

    Renovarea balconului

    Articolul a fost citit chiar de 797+ utilizatori
    Balconul este una dintre cele mai proeminente părți ale casei. Din cauza diferitelor condiții, în principal meteorologice, pe ele apar crăpături, plăcile se sparg, se sfărâmă sau cad, tencuiala se cojește și cade din partea de jos și alte probleme. Pentru a vă ajuta într-o oarecare măsură, ne-am ocupat de daunele și reparațiile tipice.
    Articol de specialitate 797
    renovare balcon
    Avem 1814 executanți pentru domeniul Reparații balcon, terase:

    1. Informații generale despre renovarea balconului

    1.1. Ce cauzează deteriorarea balconului?

    Balcoanele sunt expuse constant la factori care modifică durabilitatea și structura materialului. Cei mai importanți sunt influențele vremii, cum ar fi radiațiile UV și precipitațiile. Hidroizolația executată prost este cea mai frecventă cauză a deteriorării balconului. Un factor important îl reprezintă schimbările de temperatură care afectează stabilitatea structurală și compoziția materialului. Carbonizarea, adică cristalizarea sub suprafață, ca o consecință a poluării, este de asemenea remarcată. Baza podelei din beton este împovărată de folosirea de zi cu zi, adică de mers, dar și de mobilier, în special ghivece și obiecte mai grele.

    1.2. De ce este necesară renovarea balconului?

    Dacă vedeți că balconul vostru este deteriorat, știți că va fi necesar să-l reparați cât mai curând posibil. De ce? Balconul este de obicei o construcție în consolă, din beton armat, fără streașină, ceea ce înseamnă că este complet expus la intemperii și la toate celelalte condiții ale mediului în care se află. Pe el se rețin adesea precipitațiile, ceea ce nu este o problemă în sine, deoarece dacă scurgerile și hidroizolarea sunt făcute corect, apa va dispărea după o vreme. Cu toate acestea, dacă sistemul de drenaj nu funcționează sau din cauza deteriorării mecanice a structurii, apar fisuri, vor apărea probleme serioase.

    Dacă hidroizolația este deteriorată sau executată incorect, balconul trebuie reparat urgent, altfel apa va pătrunde până la armătura de oțel și va provoca procesul de coroziune. Acest lucru pune în pericol foarte mult capacitatea portantă a structurii din beton armat, care în cel mai rău caz, dacă reparația nu este efectuată cât mai curând posibil, poate duce la prăbușirea întregului element. Asemănător este și cu fisurile care pot fi rezultatul unor cutremure minore sau vibrații (dacă, de exemplu, clădirea în sine se află lângă un drum sau cale ferată aglomerată) sau pur și simplu din cauza deformării unei construcții vechi.

    „Apa poate pătrunde în crăpături, astfel că în ​​timp, din cauza așezării clădirii, a micro-cutremurelor continue sau a ceva asemănător, continuă să le extindă și să le adâncească, creând astfel o problemă serioasă de construcție.”
     Dacă apa pătrunde în structură, reparația trebuie efectuată cât mai curând posibil pentru a preveni coroziunea
    Dacă apa pătrunde în structură, reparația trebuie efectuată cât mai curând posibil pentru a preveni coroziunea

    2. Renovarea balconului: pătrunderea apei

    Renovarea balconului este cea mai necesară în cazul unei hidroizolații slabe, prost executate sau deteriorate. Cele mai multe daune apar din cauza pătrunderii apei în construcția și structura de beton. Acest lucru se întâmplă la îmbinările dintre diferite materiale care au diferite valori specifice, termice și de temperatură ale conductibilității și, ca urmare, se deformează.

    Pătrunderea apei are loc cel mai adesea:
    - la contactul șapei de ciment cu drenajul de scurgere din oțel sau plastic,
    - la joncțiunea plăcilor cu gardurile din beton,
    - dacă hidroizolația este, în general, prost efectuată,
    - dacă plăcile ceramice sunt prost așezate,
    - din cauza unei pante prost executate, adică nivelul balconului, care determină stagnarea apei.

    2.1. Deteriorări ale balconului

    Dacă îmbinările de pe balcon sunt prost făcute, apa poate pătrunde cu ușurință în straturile mai adânci ale structurii și materialului. Când temperatura exterioară crește, apa din structură se evaporă și poartă cu ea cristale de calciu. Aceste cristale sunt reținute și acumulate la suprafață, ceea ce în jargonul construcțiilor se numește „înflorire”. Asigurați-vă că nu există astfel de cristale alb-gri pe balconul dvs.

    2.2. Asanarea balconului din cauza înghețului

    Un alt tip de pagubă cauzată de apă în construcția balconului este cea de îngheț. La temperaturi scăzute, cele sub zero, apa îngheață și volumul acesteia crește. Acest lucru duce la formarea a numeroase micro-fisuri care se extind și se adâncesc în timp. Se întâmplă adesea să apară brusc, undeva la suprafață, găurile mai mari și armăturile goale - de fapt nu sunt bruște, ci sunt o consecință a eroziunii durabile în adâncimea structurii, care pune în pericol serios structura în sine, nu doar aspectul.

    2.3. Asanarea balcoanelor din cauza coroziunii

    Pătrunderea apei adânc în construcția balconului poate afecta grav capacitatea portantă. Umezirea armăturilor de balcon provoacă rugina. Armătura corodată se separă de beton și lasă cavități - pierzându-și astfel funcțiile portante și de siguranță și provocând fisurarea și strivirea betonului.

    3. Cum se renovează balconul?

    Majoritatea balcoanelor sunt din beton armat.

    1. Betonul trebuie mai întâi curățat temeinic înainte de a începe lucrul. Se îndepărtează atât material cât este necesar pentru a se obține o suprafață „sănătoasă”, nedeteriorată și solidă. În locurile în care armătura este deja complet goală, betonul rămas este îndepărtat și armătura este curățată temeinic cu o perie de sârmă.

    2. Betonul este apoi bine umezit până când suprafața devine complet umedă și gri închis. Pregătiți unele dintre felurile, adică tipurile de mortar pentru reparare. Mortarul se aplica pe suprafața deteriorată astfel încât grosimea sa maxima să fie de 6 cm. Deoarece aceste tencuieli sunt mai groase și aderă bine, pot fi folosite și pentru suprafețe verticale, deoarece nu se scurg. La final, totul trebuie îndreptat și lăsat să se usuce.

     Dacă vă hotărâți pentru renovarea balconului, știți că hidroizolația de calitate și montată corespunzător este cea mai importantă
    Dacă vă hotărâți pentru renovarea balconului, știți că hidroizolația de calitate și montată corespunzător este cea mai importantă

    4. Repararea finisajelor de acoperire

    4.1. Renovarea balconului și montajul plăcilor ceramice

    Balconul, care are deja plăci ceramice, este cel mai bine renovat prin amplasarea unor noi pe baza veche tratată.

    1.Trebuie verificat dacă suprafața este complet uscată, curată, fără ulei, pete sau praf. Dacă este vorba de o suprafață care nu-i poroasă, ar trebui degresată cu unele dintre produsele chimice care se folosesc pentru asta, și se găsesc pe piață de care vă doriți. Sunt la prețuri accesibile, dar obligatoriu vă consultați cu un expert cu privire la tipul care ar fi cel mai eficient pentru cazul dvs.

    2. Înainte de a pune plăcile ceramice, este extrem de important să faceți hidroizolații de calitate. Oferta pentru această parte a lucrărilor este, de asemenea, foarte diversă și largă, așa că vă consultați care dintre ele ar fi cea mai convenabilă.

    3. După aplicarea hidroizolației se aplică adezivul recomandat ca soluție de hidroizolație sistemică.

    4. Când lipirea și chituirea plăcilor este terminată, este necesară etanșarea rosturilor cu un etanșant de calitate.

    Dacă vă decideți să renovați balconul, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    5. Cât poate costa o renovare a unui balcon?

    Cât de mult vă va costa renovarea unui balcon depinde în principal de tipul și complexitatea lucrărilor necesare. Prețul va depinde cu siguranță de starea balconului, de numărul și amploarea lucrărilor solicitate, de tipul și calitatea materialelor, dar și de executant. În orice caz, dacă este necesar să se lucreze la structura de susținere a balconului (placă AB) pentru a determina și întări (dacă există fisuri și armături goale), aceasta va fi cea mai scumpă opțiune. Reparațiile de interior și exterior la balconul colector cu lungime de 4 m și lățime de 1 m costă între 900-1.500 RON.

    Articol de specialitate 797
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Reparații balcon, terase?

    Avem 1814 executanți pentru domeniul Reparații balcon, terase:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1814 executanți pentru domeniul Reparații balcon, terase
    8.9
    0

    CHRIS INDUSTRY SRL


    8.9
    0

    CRISWILFING HAUS S.R.L


    8.9
    0

    GLOBCON OPERATION SRL


    8.9
    0

    RASUB CONSTRUCT SRL