Pentru zona

    Reconstruirea sau extinderea unei case

    Articolul a fost citit chiar de 1849+ utilizatori
    Extinderea unei case este una dintre modalitățile de a obține mai mult spațiu disponibil și de a mări utilizarea acesteia, dar și valoarea de piață. Reconstruirea unei case poate fi mică, mare sau complexă, desigur, în funcție de dorințele și nevoile dumneavoastră. Deși nu pare la prima vedere, planificarea și implementarea extinderii este una dintre sarcinile mai complexe ale construcției. Ce ar trebui luat în considerare la planificarea extinderii, care sunt dezavantajele, de ce acest tip de construcție nu este în tendințe și dacă este nevoie de o autorizație de construire, citiți în textul pe care vi l-am pregătit.
    Articol de specialitate 1849
    casa
    Avem 4539 executanți pentru domeniul Construcții case:

    1. Scopul extinderii

    Înainte de a începe să lucrați la o extindere, ar trebui să specificați ce doriți să obțineți și care ar fi scopul și funcția acesteia. Pentru construire și decizia de extindere nu este suficient doar motivul lipsei spațiului, fie că este vorba de camera de studiu, camera auxiliară, baie suplimentară sau camera pentru cazane. De obicei, este vorba despre extinderea părții locuibile a clădirii - sufragerie, bucătărie sau camera de zi. În planurile caselor vechi camerele sunt aranjate simplu una lângă alta; așadar, redistribuirea funcțională a acestora este posibilă, în așa fel încât să se obțină un spațiu de locuit nou, luminos și spațios în partea extinsă.

    1.1. Extinderea ar trebui să completeze clădirea funcțional

    Este important să luați o decizie clară cu privire la funcția și scopul extinderii, care trebuie ajustată și conectată în mod semnificativ la spațiul existent, fiindcă de acesta depind și locul, dimensiunea și planul acestuia. Dacă, de exemplu, bucătăria va fi reconstruită, atunci este logic ca aceasta să fie conectată la bucătăria, sufrageria sau camera de zi existente. Uneori, o astfel de conexiune cu o clădire existentă - din cauza apropierii graniței sau a distanței obligatorii față de alte clădiri, din cauza planului sau a orientării casei existente sau din alte motive - este adesea imposibilă. De aceea ar trebui să vă gândiți cu atenție la toate detaliile din timp și să consultați un expert.

    2. Cum se planifică reconstruirea

    2.1. Extinderea și prevederi legale

    La proiectarea reconstruirii este necesar să se țină cont de poziționarea extinderii și de dimensiunile exterioare ale clădirii. În cazul în care casa existentă este prea aproape de marginea parcelei, extinderea va fi de fapt imposibilă din cauza lipsei de spațiu. În acest sens, informațiile despre locație pot servi ca punct de plecare pentru planificare. Acest document conține toate datele privind distanțele obligatorii, mai exact distanțele a doua clădiri sau structuri față de limite, mărimea admisă, panta acoperișului și condițiile generale de proiectare a extinderii, adică a construcției. Sunt zone în care aceste reglementări sunt mai stricte, dar și zone în care sunt mai puțin riguroase, așa că acest lucru ar trebui verificat în prealabil.

    „Înainte de proiectarea extinderii, trebuie verificat dacă aceasta corespunde cu dimensiunea totală admisă a clădirii pe respectivul teren și dacă este posibilă datorită distanțelor necesare față de granițele acesteia.”

    2.2. Criterii de planificare arhitecturală

    Printre factorii importanți se numără dimensiunea și forma extinderii, ținând cont de obiceiurile și nevoile chiriașilor sau, membrilor familiei. Reconstruirea poate fi o soluție excelentă în cazul în care, de exemplu, nu există spațiu pentru oaspeți. O cameră pentru socializare și diverse sărbători ar rezolva o astfel de lipsă de spațiu. La realizarea planurilor trebuie luat în calcul și iluminatul natural și instalarea unor ferestre suficient de mari.

    2.3. Legătura extensiei și a clădirii existente

    La planificarea unei extinderi, trebuie luată în considerare conexiunea privind clădirea existentă. Se întâmplă adesea ca vechea casă să aibă parter înalt. Dacă doriți ca extensia să fie la nivelul terenului și să aibă legătură cu gradina, atunci trebuie adăugate trepte.

    „De asemenea, ar trebui să se ia în considerare modul în care extinderea ar fi conectată vizual la clădirea existentă; este oare mai bine să fie adăugată direct sau separat de ea, adică legată printr-un coridor sau pasaj?”

    Sfaturi de specialitate de la CONSTRUCTII ORDOG SRL 

    Când recomandați să se extindă o casă existentă? 

    Când familia a crescut și este loc suficient pentru extindere. Extinderea poate fi pe orizontală sau pe verticală. Dacă vrem să ne extindem în sus, casa trebuie supusă înainte unei inspecții structurale amănunțite. 

    Când recomandați demolarea sau renovarea clădirii? 

    Aproape orice casă poate fi recomandată pentru renovare, mai ales dacă este o clădire de tip monument. 
    Se recomandă demolarea unei clădiri atunci când este foarte costisitoare întărirea sau înlocuirea elementelor structurale. 

    Avantajele / dezavantajele extinderii:

    Avantajul extinderii este că se folosește clădirea veche, dar în același timp se mărește suprafața utilă a acesteia. Dezavantajul este că în clădirea veche umiditatea poate fi mai mare. De asemenea partea birocratică poate fi mai greoaie. 

    Zsolt Ordog, CONSTRUCTII ORDOG SRL 

    3. Reconstruirea și autorizația de construire

    Extinderea casei este considerată o construcție nouă, de aceea este obligatorie obținerea autorizației de construire valabile. Potrivit Legii existente privind construcțiile, o extindere care va servi locuirii, ca orice altă clădire rezidențială, este una dintre construcțiile mai puțin solicitante pentru care se poate obține autorizația de construire doar printr-un proiect de obținere a autorizației de construire, întocmit de designerul sau arhitectul responsabil.

    Prin urmare, autorizația finală de construire este necesară în toate cazurile când este vorba de construcția unei noi clădiri, care include completări și suprastructuri, sau construcția care modifică aspectul clădirii inițiale. Autorizația finală de construire se eliberează de autoritatea administrativă competentă.

    Trebuie avut grijă ca extinderea să se potrivească stilistic și estetic cu restul casei
    Trebuie avut grijă ca extinderea să se potrivească stilistic și estetic cu restul casei

    4. Reconstruirea casei - avantaje

    4.1. Rezolvarea problemei de locuire

    Printre principalele avantaje – pe lângă spațiul de locuit suplimentar sau soluțiile la constrângerile de spațiu – se numără creșterea valorii de piață a imobilului. Spațiul de locuit mai mare înseamnă și un confort sporit, ceea ce ridică calitatea vieții în clădire. Familia copiilor dumneavoastră ar putea, de asemenea, să se mute în extinderea clădirii, ceea ce le-ar rezolva problema locuinței, deoarece prețurile ridicate de pe piața imobiliară fac din ce în ce mai dificilă găsirea propriei case.

    4.2. Extinderea unei case este o investiție

    Cu toate acestea, construcția extinderii are propriile capcane. De la bun început trebuie determinat bugetul maxim posibil, adică suma pe care o puteți cheltui pe extindere și care nu poate fi depășită, astfel încât să nu fiți tentați sau să cumpărați altceva în timpul achiziției de materiale (de exemplu materiale, echipamente etc. mai frumoase, dar mai scumpe) și să cheltuiți mai mult decât era planificat. Prin urmare, este cuminte să determinați valoarea de piață actuală a proprietății și valoarea de piață după finalizarea extinderii. Diferența dintre cele două sume este suma de bani pe care o puteți cheltui pe construcții noi. Numai așa vă puteți recupera banii investiți în cazul unei vânzări.

    5. Reconstruirea casei - dezavantaje

    5.1. Reconstruirea este o tendință negativă

    Din păcate, reconstruirile sunt astăzi o tendință negativă, care este în principal o consecință a prețurilor imobiliarelor prea mari, motiv pentru care majoritatea tinerilor rămân acasă. Rezultatul este, desigur, o lipsă de spațiu, care să zicem, obligă familiile să opteze doar pentru extindere. Pe de altă parte, poate fi necesară în cazul unei amenajări necorespunzătoare și  camerelor nefuncționale dintr-o clădire mai veche.

    5.2. Incompatibilitatea cu clădirea existentă

    Principalul dezavantaj al reconstruirii este adesea incompatibilitatea cu clădirea existentă, unde extinderea distorsionează imaginea generală inițială a stării existente și provoacă deconectarea cu restul spațiului. Atunci când nu doriți sau nu puteți renunța la reconstruire, ar fi bine să angajați un designer sau un arhitect care să se asigure că extinderea este în același stil și că materialele necesare sunt identice cu cele care au fost folosite inițial. Însă, aceeași culoare, materiale și aceeași pantă a acoperișului cu siguranță nu sunt suficiente pentru a armoniza complet extinderea cu casa. Îmbinările extinderii cu clădirea existentă reprezintă întotdeauna o problemă actuală și complexă de construcție, a cărei execuție necesită prezența experților. Dacă extinderea nu este realizată corespunzător, se pot forma punți termice, care vor duce mai târziu la alte probleme.

    5.3. Reconstruirea ca unitate de locuit independentă

    Întregul proces de realizare a extinderii este și mai complicat dacă doriți ca extinderea să fie, de fapt, un apartament separat. În acest caz, clădirea este considerată legal o clădire cu două apartamente, deci este necesar să se schimbe scopul conform procedurii date. Schimbarea scopului impune plata unor taxe suplimentare, soluții și contribuții la utilități, precum și deturnarea, adică stabilirea de conexiuni noi sau suplimentare.

    5.4. Reducerea spațiilor verzi

    Un dezavantaj suplimentar al extinderii este reducerea calității parcelei, deoarece extinderea întotdeauna ocupă mai mulți metri pătrați. Zonele verzi mai mari devin din ce în ce mai rare astăzi, în special în zonele urbane, și au un impact mare asupra calității vieții și a valorii imobilelor. Extinderea poate restricționa sau bloca vederea sau poate întrerupe conexiunea la curte.

    5.5. Angajarea unui arhitect

    În cazul în care extinderea casei nu poate fi evitată, va fi necesar să discutați cu un expert, adică un arhitect care vă va putea sfătui asupra variantelor care vă stau la dispoziție. În sfârșit, trebuie subliniat faptul că extinderea nu este niciodată 100% conectată funcțional cu restul spațiului interior și exterior și nici nu este posibil să fie complet ascunsă și armonizată cu clădirea existentă.

    6. Reconstruire – preț

    Cât poate costa reconstruirea unei case? Pentru reconstruiri care includ pregătirea șantierului, excavarea, așezarea fundațiilor, realizarea plăcilor, efectuarea lucrărilor de construcție și acoperișuri, acoperirea și executarea pereților, tavanelor, pereților despărțitori și a tuturor lucrărilor finale de construcție (șape, tencuieli), în faza a treia de construcție plătiți în medie între 1.000 și 2.000 RON.

    „Costul reconstruirii unei case depinde de mulți factori, inclusiv dimensiunea extinderii, numărul de etaje, numărul și tipul de materiale de construcție utilizate, amploarea lucrărilor de construcție necesare, executanți și altele.”

    Dacă decideți să faceți reconstruire, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1849
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Construcții case?

    Avem 4539 executanți pentru domeniul Construcții case:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 4539 executanți pentru domeniul Construcții case
    9.4
    0

    SOGAP CONSTRUCT SRL


    9.5
    0

    CONSTRUCTIM SA


    9.2
    0

    ECOTUR INDUSTRIES SRL


    9.7
    0

    CRISWILFING HAUS S.R.L