Pentru zona

    Studiul geodezic

    Articolul a fost citit chiar de 830+ utilizatori
    Înainte de începerea construcției casei este necesar un studiu geodezic, adică un plan geodezic. Planul și proiectele se realizează pe baza datelor cunoscute din evidențele publice și cărțile funciare, susținute de măsurători și evidența la fața locului, adică pe parcele. Datele din bazele de date publice constau în măsuri și limite ale parcelei, bonitate, categoria și destinația terenului etc. Informațiile despre teren includ micro-locația, relief, apă, obiectele existente și altele asemenea. Studiul geodezic stă la baza întregului dosar care va trebui finalizat înainte de a începe construcția casei de vis.
    Articol de specialitate 830
    plan de sondaj
    Avem 114 executanți pentru domeniul Cadastru, Geodezie, Topografie:

    1. Examinarea geodezică a parcelei

    Înainte de a depune o cerere geodezică, este necesar să obțineți datele din baza de date adecvate și să efectuați măsurători pe teren. Pentru măsurătorile pe teren se utilizează echipamente speciale costând din dispozitive GPS și stații totale. Dispozitivele GPS folosite de geometri și geodezi sunt aparate foarte precise și corecte care servesc doar uzului profesional, adică pentru determinarea punctelor de referință. Stațiile totale sunt folosite pentru a măsura distanțe mari. De regulă, se realizează un plan geodezic pentru o zonă cu lățime de 25 m care include un teren pe care se va construi sau are deja clădiri și împrejurime. Pe acel proiect trebuie văzut și coridorul de acces la parcelă.

    2. Plan geodezic

    Desenele și planurile geodezice sunt realizate la scara de 1: 1000 pentru rezidențiale și 1: 5000 pentru instalațiile de inginerie civilă. De regulă, acestea sunt efectuate în sistemul de coordonate ale statului de referință. Studiul geodezic stă la baza întocmirii proiectului pentru autorizația de construire și conține toate datele despre teren, apă, dotări existente, infrastructură, vegetație și alte lucruri importante de pe parcelă.

    Desenele geodezice sunt împărțite în funcție de scop. Am spus deja că sunt necesare pentru autorizația de construire, dar și pentru întocmirea documentației conceptuale, adică a proiectului de construcție. De aceea trebuie să aveți un studiu geodezic atunci când doriți să legalizați o clădire deja construită. Noul plan al stării actuale este obligatoriu și pentru autorizația de utilizare.

    tahimetru
    Instrumentul tipic pentru topografie este tahimetrul electronic (numit și stație totală).

    3. Certificat geodezic

    Când solicitați un studiu geodezic, acesta este însoțit de un certificat. Certificatul confirmă scopul pentru care este emis și garantează acuratețea datelor introduse de pe teren și înregistrările, cum ar fi, de exemplu, granițele. Dacă granițele nu sunt specificate, nu veți primi autorizație de construire. De aceea un expert trebuie să se îngrijească de toate.

    4. Studiu geodezic - preț

    Cât costă un studiu geodezic? Prețurile schițelor și planurilor variază în funcție de administrația județeană, zonă, scop și puncte geodezice. Formarea prețului unui studiu geodezic este influențată de o serie de factori, astfel încât acesta poate fi mai mare sau mai mic decât cel estimat. Prețul trasării clasice a hotarului cu 5 semne de hotar, prețul pentru fixarea hotarului cu obținerea datelor la situația de zi; pregătirea pentru parcelare și elaborarea înțărușării terenului costă între 400 și 3.000 RON.

    Articol de specialitate 830
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Cadastru, Geodezie, Topografie?

    Avem 114 executanți pentru domeniul Cadastru, Geodezie, Topografie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 114 executanți pentru domeniul Cadastru, Geodezie, Topografie
    8.9
    0

    GIS MAPPING TOPO SRL


    8.9
    0

    NOVELTY AE SRL

    2
    8.9
    0

    EURODRAFT PROIECT DESIGN SRL


    8.9
    0

    CERENG SRL