Pentru zona

    Ce fel de geamuri să alegem: duble sau triple?

    Articolul a fost citit chiar de 9737+ utilizatori
    De ce sunt mai bune geamurile triple? De ce îmi recomandați geamuri duble? Ce avantaje voi avea, dacă aleg geamurile triple și nu pe cele duble? Care este diferența dintre ele? Și la ora actuală încă mai apar astfel de întrebări, ca și diferite opinii și sfaturi legate de alegerea tipului de geamuri. Acest articol conține constatări ale unui studiu privind avantajele principale oferite de geamurile triple în comparație cu cele duble, legate de trei factori importanți: izolarea fonică (reducerea zgomotului), eficiența energetică și siguranța. Până la urmă, prețul geamurilor duble are întâietate în fața avantajelor minime obținute prin alegerea geamurilor triple.
    Articol de specialitate 9737
    1
    Avem 315 executanți pentru domeniul Geamuri termopan:

    1. GEAMURILE DUBLE

    Dacă veți alege geamuri duble pentru locuință, nu puteți greși cu absolut nimic. Cu geamurile duble de ultimă generație veți câștiga foarte mult, acestea fiind mult mai bune față de cele din generația anterioară, pentru că spațiul dintre cele două geamuri este umplut cu gaz și asta face ca ele să fie foarte eficiente din punct de vedere energetic și să ofere o bună protecție fonică. Iar despre diferența de calitate dintre geamurile duble și cele simple, nici nu mai trebuie să vorbim.

    1.1 Protecția fonică

    Geamurile duble de ultimă generație au spațiul dintre ele umplut cu gaz, oferind o mai bună protecție fonică, iar materialele din care sunt făcute sunt mai de calitate. Gazul folosit la umplerea spațiului dintre geamuri este nobil (Ar,Kr) și facilitează o protecție suplimentară împotriva zgomotului exterior, pe care îl înăbușă.

    1.2 Eficiența energetică

    Ferestrele duble de ultimă generație au geamuri cu emisivitate redusă, obținută datorită stratului de oxid metalic transparent cu care sunt acoperite, care facilitează intrarea de căldură și lumină din exterior în interiorul obiectului și în același timp împiedică transferul de căldură și lumină din interiorul locuinței în exteriorul acesteia. Stratul invizibil de oxid metalic contribuie la reducerea pierderii de căldură din locuință și deci și la reducerea consumului de energie. Valoarea transferului de căldură a geamurilor duble este: Ug=0,9 - 1,1 W/m2K. 1,1 W/m2K. Aceasta este valoarea maximă permisibilă a transferului de căldură pentru ferestrele obiectelor moderne, care necesită încălzire termică în sezonul rece. La geamurile duble din generația anterioară valoarea aproximativă a transferului de căldură este: Ug=2,9 W/m2K, acestea fiind deci de calitate mai proastă.

    1.3 Siguranța – protecția

    Cât privește siguranța oferită de geamuri, la ora actuală, pentru producerea geamurilor duble se folosește sticlă securizată, dură și călită, care este mai rezistentă față de cea folosită pentru geamurile duble din generația anterioară. Sticla securizată călită termic este în cadrul procesului de producție încălzită rapid până la o anumită temperatură, după care este rapid răcită. Folosind sticlă călită termic, facem ca geamurile să ofere o mai mare protecție pentru că, în caz de spargere, o astfel de sticlă se sparge în bucăți neascuțite și netăioase.

    Sfaturi de specialitate de la AC PLASTLINE SRL

    Geamuri duble sau triple, pe care le alegem? Din ce cauză?

    Clienții noștri cei din zona rezidențială aleg sticla tripan deorece au suprafața mare vitrată și cum 80% din suprafața unei tâmplării PVC este sticlă, pentru obținerea unui coeficient bun de transfer și izolare aceasta este motivul alegerii sticlei tripan. Sticla termopan este recomandată la suprafețe mici vitrate cum ar fi tâmplărie montată în zonele de blocuri vechi. Diferența de preț este nesemnificativă când vine vorba de confortul termic.

    Cosmin Găman, AC PLASTLINE SRL

    2. GEAMURILE TRIPLE

    2.1 Protecția fonică

    Din punctul de vedere al protecției fonice, geamurile triple sunt foarte bune, dacă locuiți într-o zonă extrem de zgomotoasă, unde fiecare decibel își face simțit efectul. Într-un astfel de caz, vă recomandăm ca pentru a vă proteja sănătatea să alegeți geamurile triple. Între cele trei geamuri există două spații umplute cu gaz, care reduc suplimentar zgomotul.

    2.2 Eficiența energetică

    Deja geamurile duble moderne, cu gaz între ele, oferă și facilitează o eficiență energetică și o protecție fonică excelente. De aceea, folosirea respectiv alegerea geamurilor triple are sens doar în cazul caselor cu consum redus de energie și pasive, în care consumul din energie pentru încălzirea termică nu depășește 15 kWh/m2a. Aici vorbim despre casele pasive din clasa A2 și de cele din clasa A1. Casele din clasa A1 au un consum de energie pentru încălzirea termică sub 10 kWh/m2a. Valoarea transferului de căldură la geamurile triple este: Ug=0,6 – 0,8 W/m2K, fiind deci ceva mai redusă ca cea a geamurilor duble de ultimă generație (0,9 – 1,1 W/m2K). Din punctul de vedere a eficienței energetice, diferența dintre geamurile duble și cele triple este importantă numai în cazul caselor pasive.

    2.3 Siguranța – protecția

    În cazul spargerii geamurilor ferestrelor, chiar și diferențele minime privind gradul de siguranță și protecție pe care acestea le oferă sunt importante. Geamurile triple au practic aceleași caracteristici de siguranță ca și cele duble. Fiind din sticlă călită, geamurile nu se sparg în bucăți ascuțite și tăioase. Am putea spune că geamurile triple sunt ceva mai sigure față de cele duble, deși diferența este minimă, iar gradul de siguranță discutabil.

    3. PREȚURILE GEAMURILOR DUBLE ȘI TRIPLE

    Geamurile duble pentru ferestre și uși sunt mai ieftine față de cele triple. Ferestrele cu geamuri triple sunt cu 35% mai scumpe față de cele cu geamuri duble. Mai jos, am luat drept model o fereastră din PVC cu dimensiunile 1200 x 1000 mm (l x h) și am comparat prețurile în funcție de tipul geamului.

    Mențiune: prețurile sunt orientative și depind de producător. În preț nu este inclus TVA-ul și nici costul montării!

    2 - med 3 in 4 compararea avantajelor termice în funcție de tipul și umpluturii geamurilor.jpg
    Comparația conducerilor termice în funcție de tipul geamurilor și a umpluturilor

     

    Pentru o fereastră fixă din PVC cu geam dublu veți plăti 300 lei, iar pentru una cu geam triplu 500 lei.
    Prețul unei ferestre din PVC cu o aripă și geam dublu este de 500 lei, în timp ce același fel de fereastră dar cu geam triplu costă 700 lei.

    4. Ce tip de geamuri să alegem?

    Avantajele oferite de geamurile triple în comparație cu cele duble sunt într-adevăr minime și ies în evidență numai în privința eficienței energetice și a protecției fonice. De aceea, pentru construcțiile noi se folosesc în practică ferestre de ultimă generație cu geamuri duble, care ating standarde foarte bune legate de consumul de energie, protecția fonică și cerințele de siguranță.

    Această alegere este făcută mai ales datorită diferenței de preț dintre geamurile duble și cele triple. Pe lângă aceasta, geamurile duble lasă să treacă mai multă lumină solară în încăperi. Această valoare se numește valoarea g (valoarea factorului solar) și se măsoară în procente (%). Valoare g medie a geamurilor duble este de 56%, în timp ce cea a geamurilor triple este de 52%. Astfel că folosim geamurile triple numai în cazuri excepționale: dacă obiectul nostru face parte din categoria caselor cu consum extrem de redus de energie sau din categoria caselor pasive și dacă renovăm un obiect mai vechi și îi schimbăm și ferestrele, pentru că în acest caz vom putea beneficia de o subvenție din fondul de mediu!

     

     

     

    Articol de specialitate 9737
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Geamuri termopan?

    Avem 315 executanți pentru domeniul Geamuri termopan:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 315 executanți pentru domeniul Geamuri termopan
    10
    0

    ELVIMAR GLASS SRL

    4
    9.6
    0

    ERRA GROUP S.R.L.


    9.9
    0

    WINKELBAU SRL


    9.5
    0

    PRĂVĂLIA DE FERESTRE S.R.L.