Pentru zona

    Coș de fum - întrebări importante înainte de cumpărare

    Articolul a fost citit chiar de 1242+ utilizatori
    Coșul de fum este o parte vitală a sistemului de încălzire. Expertul pe care îl alegeți să realizați sau să instalați coșul de fum vă va sfătui ce tip de sistem de coș să alegeți, dar nu va fi rău să vă informați din timp. V-am pregătit răspunsuri la întrebări cheie precum cum să alegeți un coș de fum, cum să estimați costurile sau să alegeți sistemul potrivit, pentru ca să luați decizia cât mai ușor.
    Articol de specialitate 1242
    coș de fum
    Avem 266 executanți pentru domeniul Construire coșuri de fum:

    1. Cum să alegi un coș de fum?

    Există multe soluții pe piață pentru întregul sistem de coș de fum, pentru diferite dispozitive de încălzire, potrivite pentru construcție nouă sau renovare, pentru combustibili solizi sau gaz, pentru diferite niveluri de presiune a aerului. Pentru a putea determina ce coș de fum este potrivit pentru casa dvs., trebuie să răspundeți la câteva întrebări importante referitoare la diverse caracteristici: tipul de coș în funcție de dispozitivele și echipamentele de încălzire, adică tipul de combustibil, diametrul și înălțimea acestuia - deci pe baza răspunsurilor să ajungeți la cea mai bună soluție.

    2. Tipuri de coșuri de fum

    În sensul cel mai general al cuvântului, toate coșurile de fum sunt împărțite în zidărie și prefabricate, adică produse finite. Sarcina lor principală este să atragă suficient aer proaspăt în cuptor, necesar pentru ardere și încălzire, iar cealaltă este de a elimina gazele dăunătoare din interior care sunt create prin ardere. De aceea este foarte important ca hornul să fie de structura și dimensiunea corespunzătoare și amplasat la locul potrivit, unde expertul pe care îl angajați vă v-a ajuta cel mai mult, iar pe de altă parte, curățarea și întreținerea lui, de care veți fi responsabili, sunt, de asemenea, foarte importante pentru calitatea încălzirii, eficiența energetică și longevitatea întregului sistem.

    2.1. Coș de zidărie

    Coșurile de fum de zidărie sunt cel mai vechi și cel mai comun tip și de aceea sunt adesea numite clasice. Deoarece sunt făcute din cărămizi din lut și nisip, coapte la temperatură ridicată, în profesie se mai numesc și coșuri din șamotă sau ceramică. Acest tip de coș este potrivit în special pentru construcții noi.

    2.2. Coș de fum din oțel inoxidabil

    Un alt tip de coș de fum include și coșurile de fum modulare, cele care sunt achiziționate ca produse finite și asamblate la fața locului. Elementele esențiale ale unor astfel de coșuri sunt țevile de fum și izolația. Astfel de sistem de coș de fum este folosit în timpul renovării, adică înlocuirii, dacă cel vechi este atât de deteriorat încât a devenit nesigur. Desigur, coșurile de fum din oțel inoxidabil sunt moderne și, prin urmare, sunt proiectate modern, așa că se potrivesc bine cu clădirile noi cu design elegant.

     Coșul de fum din oțel inoxidabil (inox) este o versiune modernă și un înlocuitor excelent pentru cele clasice
    Coșul de fum din oțel inoxidabil (inox) este o versiune modernă și un înlocuitor excelent pentru cele clasice

    Sfaturi de specialitate de la TOP ŞEMINEE S.R.L.

    Care sunt avantajele coșurilor de fum ceramice?

    Avantajele coșurilor ceramice:
    - Siguranța în exploatare datorită rezistenței la acțiunea corozivă a condensului acid și la temperaturile înalte de funcționare ale surselor de căldură.
    - Durata de viață mai mare
    - Rezistența ridicată la autoaprindere
    - Transfer termic din interior spre exterior minim

    Pe lângă coșuri de fum ceramice si inox, oferiți clienților și o gamă largă de șeminee. Ce tip de șemineu este cel mai popular printre clienții dvs? De ce?

    Șemineele cu interiorul șamotat pentru o ardere mai curată și eficiență mai bună. Șamota determină creșterea temperaturii în incinta focarului. Rezultă astfel reducerea consumului de lemne, creșterea randamentului șemineului și mai puține reziduuri de cenușă depuse pe suprafața sticlei. Focarul căptușit cu șamotă are un design mai modern și elegant datorită focarului care este de culoare albă în interior. Căldura este menținută mai mult timp în focar datorită șamotei care este un material izolator. La o ventilație de nivel mediu, durata de ardere a lemnului este de 4-5 ore la o singură umplere cu lemne a focarului.

    Alexandru Vereș, TOP ŞEMINEE S.R.L.

    3. Cum se montează coșul de fum?

    Tipul coșului de fum modular se alege în funcție de tipul de combustibil care urmează a fi utilizat, iar aceasta determină și metoda de instalare. Văzute din acel punct, toate coșurile de fum sunt împărțite în cele de podea și perete. Coșurile de fum de zidărie sunt grele și, prin urmare, trebuie să se bazeze pe plăci de beton și pereți de zidărie. Pătrunderea pe acoperiș prin care va trece coșul de fum necesită și un suport special, adică purtători. Dacă coșul se poate sprijini pe o placă de beton, atunci vă recomandăm să alegeți cel din ceramică. Dacă aveți ocazia să renovați o casă veche, și doriți să mutați coșul, sau nu există posibilitatea ca hornul să se sprijine pe podea, atunci va trebui să luați unele dintre cele modulare, care sunt mult mai ușoare și permit montarea pe perete.

    4. Secțiunea transversală a coșului de fum

    Secțiunea transversală a coșului de fum este o componentă importantă atunci când alegeți un sistem de coș de fum. Această măsură va fi calculată pentru dvs. de către un proiectant de instalații mecanice, executant sau vânzător de coșuri. Diametrul țevilor coșului de fum se determină în funcție de tipul dispozitivelor și echipamentelor de încălzire. Dacă la coș este conectat un șemineu, secțiunea transversală este între 18 și 22 cm, în timp ce, de exemplu, o secțiune între 14 și 16 cm este suficientă pentru sobele cu ulei; desigur, un factor foarte important în acest calcul este puterea de conectare a sistemului. De asemenea, secțiunea transversală minimă a coșului de fum o găsiți în fișa tehnică a fiecărui dispozitiv de încălzire.

    5. Tipul dispozitivului de încălzire

    Astăzi, se utilizează un număr considerabil de diferite dispozitive de încălzire, precum și tipuri de combustibil. Majoritatea gospodăriilor se încălzesc cu lemne de foc, păcură și gaz, iar combustibilii solizi „noi” obținuți din deșeuri și reciclare, cum ar fi brichete sau pelete, devin tot mai populari. Înainte de a alege un coș de fum, trebuie să știți ce tip de combustibil veți folosi, deși coșurile de fum modulare moderne pot fi folosite pentru aproape toate tipurile de încălzire, acestea fiind în mare parte multifuncționale.

    6. Ce înălțime trebuie să aibă coșul de fum?

    Dacă vreți ca hornul să funcționeze impecabil, trebuie să fiți atenți la înălțimea lui. Înălțimea este un factor care va afecta prețul, așa că este bine de știut asta atunci când cereți o ofertă de la executant. Regula este că hornul trebuie să fie la cel puțin 1 m deasupra acoperișului. Această distanță se calculează prin adăugarea a 1 m la panta acoperișului. Astfel, înălțimea minimă a coșului de fum deasupra acoperișului, pentru pante de acoperiș de 45 ° este de 1,4 m, pentru cele de 35 ° 1,2 m, în timp ce pentru acoperișuri plate este suficient exact un metru. La această înălțime se adaugă înălțimea coșului de fum din casă.

    7. Coș de fum – preț

    Prețul unui coș de fum depinde în primul rând de faptul dacă este vorba despre construcția unui coș nou sau reabilitarea unui coș vechi. Depinde de asemenea de înălțimea coșului, de materialul burlanelor de evacuare a fumului, de tipul instalației de încălzire, de pălăria pentru coșul de fum și de metoda de instalare. Prețul obișnuit al unui coș de fum ceramic ISO, cu diametrul de 20 cm, împreună cu livrare și montaj, este între 600-1000 lei/ml. 

    Dacă decideți să instalați sau să înlocuiți un coș de fum, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1242
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Construire coșuri de fum?

    Avem 266 executanți pentru domeniul Construire coșuri de fum:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 266 executanți pentru domeniul Construire coșuri de fum
    8.9
    0

    ELK ISOLATION S.R.L


    9.9
    0

    ACOPERIS DE TOP BUSINESS S.R.L.


    8.9
    0

    SPARK STONE S.R.L.

    Miclesti
    8.9
    0

    TSH CONSTRUCT SERVICE S.R.L.