Pentru zona

    Balcon - renovare balcon

    Articolul a fost citit chiar de 1363+ utilizatori
    În general, un balcon reprezintă un spațiu suplimentar de locuit pentru orice locuință. Poate fi o extensie a livingului central (living cu zonă de luat masa) sau a zonei de dormit. Pe de altă parte, în sensul construcției, balconul aparține tipului de structuri de construcție care sunt direct expuse influențelor externe (soare, ploaie, vânt, gheață, zăpadă). Toate aceste modificări, chiar dacă nu sunt extreme, sunt constante și afectează structura portantă la fel de mult ca și pardoseala și balconul în sine. De aceea, renovarea sa la fiecare două decenii este practic inevitabilă.
    Articol de specialitate 1363
    balcon
    Avem 1801 executanți pentru domeniul Reparații balcon, terase:

    1. Deteriorarea balconului

    Când vine vorba de balcoane, oamenii se confruntă cel mai adesea cu probleme care apar odată cu îmbătrânirea structurii și a materialelor, adică coroziunea, deteriorarea betonului și „înflorirea” suprafețelor, consecințele înghețului și altele asemenea. Înainte de a începe lucrul, puneți-vă anumite întrebări legate de buget sau gama de preț, poziția balconului, pardoseala și plăcile de pardoseală, starea actuală și nu în ultimul rând, ieșirea pe balcon privind înălțimea admisă și cerută a podelei.

    2. Renovare balcon

    2.1. Unde se află balconul?

    O altă problemă care ridică renovarea balconului este locul acestuia, poziția fizică în structura clădirii, dar și amplasarea, deci, poziția geografică. Unde se află balconul este important în ceea ce privește condițiile climatice și meteorologice diferite, deoarece aceleași tipuri de materiale (să zicem, anumite finisaje) se comportă și reacționează diferit la schimbările atmosferice și la condițiile meteorologice de mediu.

    2.2. Care este baza balconului?

    Întrebarea privind substratul pe care îl are balconul este următoarea la rând. Acoperirile de pardoseală cel mai frecvent utilizate au fost plăci ceramice, plăci de beton spălat, scânduri sau un sistem elastic de suprafață impermeabilă și au fost în mare parte așezate direct peste placa de beton, fără straturi intermediare. Pentru fiecare dintre aceste pardoseli finale există o soluție specială pentru ca renovarea balconului să aibă succes.

    2.3. Starea actuală a balconului

    Ca întotdeauna când sunt planificate renovări și reparații, punctul de plecare este verificarea și evaluarea stării existente. Deoarece cel mai mare număr de balcoane, mai exact, construcțiile lor de bază sunt din beton, vom acorda mai multă atenție acestui lucru. Desigur, diferitele materiale necesită diferite tipuri de prelucrare, la fel cum diferite straturi de finisare pot fi reînnoite cu noi tehnici și materiale care le vor restabili funcționalitatea inițială, dar vor îmbunătăți și estetica și durabilitatea.

    Deteriorarea betonului provoacă coroziunea armăturii, astfel încât balconul devine din ce în ce mai periculos de utilizat
    Deteriorarea betonului provoacă coroziunea armăturii, astfel încât balconul devine din ce în ce mai periculos de utilizat

    3. Ce fel de daune pot apărea pe balcon?

    Când vine vorba de clădiri vechi, trebuie avut în vedere că anterior izolația de pe balcoane nu a fost instalată sau, dacă a fost, nu a fost suficientă. În plus, a fost doar o chestiune de impermeabilizare a suprafeței - a fost făcută o cădere minimă și canale înguste în jurul marginilor balconului, atât cât să se scurgă apa de ploaie și să nu rămână pe podeaua balconului sau să intre în cameră. Motivul constă parțial în faptul că balconul nu a fost privit ca parte a interiorului, ci a exteriorului. Desigur, odată cu trecerea timpului, materialele sărace, lipsa izolației și a calității lucrărilor, acestea au avut ca rezultat diverse daune precum fisurarea, fărâmițarea, eroziunea și despicarea materialelor, coroziune și altele asemenea.

    În tot cazul, oricare ar fi ea, recomandăm o renovare completă a întregului balcon, și poate fi realizată în mai multe feluri. De asemenea, dacă nu sunteți mulțumiți de noua construcție, aceasta poate fi prelucrată suplimentar.

    3.1. „Înflorirea” balconului

    „Înflorirea” unui balcon este de fapt o denumire folosită de unii meșteri pentru a desemna daune cauzate de pătrunderea apei în structura și straturile structurii; o astfel de deteriorare a materialului este destul de ușor de observat, deoarece locurile tăiate, crăpate, decojite și scobite, și în special marginile podelei și îmbinările cu fațada, arată cu adevărat „înflorit”. Pe de altă parte, în perioadele mai calde ale anului, când temperatura exterioară începe să crească, umiditatea din straturile inferioare se ridică treptat la suprafața exterioară încălzită a balconului și se cristalizează acolo sub formă de săruri de calciu. Când apa se evaporă, rămân urme de pulbere albă în cercuri concentrice, care seamănă cu florile.

    3.2. Daune cauzate de îngheț

    O astfel de deteriorare apare la temperaturi scăzute, când apa din porii betonului sau șapei îngheață și se răspândește. Pe măsură ce gheața se extinde, la fel se extind și crăpăturile, iar materialul se fărâmițează și cade, apoi, cu o legătură cauză-efect, mai multă apă pătrunde din ce în ce mai adânc și întregul proces continuă în cerc.

    3.3. Daune cauzate de coroziune

    Una dintre principalele cauze ale coroziunii este impermeabilizarea balcoanelor prost executată. Apa pătrunde în structura betonului și datorită modificărilor temperaturii exterioare de-a lungul anotimpurilor își schimbă starea fizică, răspândind și adâncind fisurile din material. Astfel, armătura rămâne complet expusă la coroziune, de ceva timp și complet expusă din cauza strivirii betonului.

    3.4. Calitatea proastă a materialelor și îmbinărilor

    Deteriorările în cauză sunt rezultatul calității proaste a materialelor de construcție folosite precum și a îmbinărilor necorespunzător realizate între ele, cum ar fi, de exemplu, contactele dintre șapa de ciment și țeava de drenaj (drenare) din plastic sau turnată. Motivul constă în proprietățile mecanice diferite ale acestor materiale - să zicem, întinderea la diferite temperaturi. Diferitele materiale și elemente de construcție se comportă diferit atunci când temperatura se schimbă, adică au coeficienți diferiți de alungire și dilatare; dacă nu sunt compatibile între ele sau îmbinările dintre ele nu sunt realizate în așa fel încât aceste diferențe să fie amortizate, apare fisurarea, iar odată ce apa pătrunde în aceste fisuri, deteriorarea se extinde și mai mult și se mărește de la sine fără oprire.

    4. Renovare balcon – preț

    Ca și înainte de începerea oricărei lucrări, este necesar să se determine sfera lucrărilor pentru renovare, precum și ce tipuri și cantități de materiale vor fi necesare. Cele mai scumpe sunt lucrările care includ pătrunderea în construcția în sine, de fapt, reconstrucția plăcii AB, pentru ca aceasta să fie umplută și întărită complet. Înlocuirea pardoselilor sau montarea de izolații, hidroizolații, termice și fonice, sunt lucrări ceva mai simple, și deci mai ieftine.

    Dacă decideți să vă renovați sau să vă reparați balconul, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1363
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Reparații balcon, terase?

    Avem 1801 executanți pentru domeniul Reparații balcon, terase:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 1801 executanți pentru domeniul Reparații balcon, terase
    9.9
    0

    GYM EDIFICIO TEAM SRL


    10
    3

    METALPIN LUCIO S.R.L.


    9.5
    0

    ADDCONCEPT SRL


    10
    1

    DDG AIRON STON SRL