Pentru zona

    Uși de garaj tip rulou

    Articolul a fost citit chiar de 1414+ utilizatori
    Ușile de garaj tip rulou diferă de altele prin faptul că sunt înfășurate vertical, direct într-o cutie specială, care se află în partea de sus a deschiderii garajului sau în exteriorul acesteia. Ușile tip rulou sunt de obicei fabricate din aluminiu, deoarece sunt în plus rezistente la uzură și coroziune. Acest sistem de uși de garaj lift este folosit de obicei acolo unde există foarte puțin spațiu, insuficient pentru deschiderea batantă. În plus, poate fi instalat controlul sistemului de închidere/deschidere așa că deschiderea sau închiderea ușii poate fi controlată din mașină cu ajutorul telecomenzii. În acest fel, nu trebuie să coborâți din mașină sau să intrați în ea de mai multe ori și nu trebuie să împingeți sau să ridicați manual ușa sau poarta.
    Articol de specialitate 1414
    ușă de garaj tip rulou
    Avem 172 executanți pentru domeniul Usi garaj rulou:

    1. Ușă de garaj tip rulou

    1.1. De ce să alegeți o ușă rulou pentru garaj

    Cel mai mare avantaj al ușilor tip rulou este, desigur, modul lor de închidere și deschidere. Întrucât ușa este complet pliată într-o cutie montată pe perete sau tavan, aceasta este ideală pentru garaje și accese cu foarte puțin spațiu de manevră. Cu o astfel de ușă de garaj este posibil să folosiți spațiul din curte destul de practic și extrem de economic, deoarece ușa nu se deschide spre exterior, astfel că rămâne mai mult spațiu liber pentru altceva.

    1.2. Cum se instalează o ușă de garaj tip rulou

    Ușile tip rulou pot fi literalmente montate pe orice garaj. Pe lângă faptul că pot fi adaptate la deschiderea garajului, marile lor avantaje sunt și modurile diferite de instalare, în funcție de montarea pe un garaj nou sau vechi. Pentru noul garaj, totul este planificat și proiectat în avans, astfel încât să fie în concordanță cu interiorul și exteriorul întregii case, iar apoi ușa se poate potrivi conform acelei soluții conceptuale. Cutia ușii tip rulou poate fi chiar instalată la locul ei și tencuită astfel încât să nu fie nicidecum vizibilă. Când vine vorba de garaje gata făcute, atunci ușile tip rulou sunt ajustate la dimensiunile și posibilitățile date - în astfel de cazuri, cutia ușii este montată deasupra ușii în exterior sau în interior sau pe tavan.

    1.3. Specificație tehnică

    Ușile de garaj de până la 10 m2 și înălțime de până la 250 cm sunt de obicei folosite pentru casele familiale. Toate ușile de garaj sunt întotdeauna făcute pe măsură, astfel încât se potrivesc în mod ideal cu dimensiunile garajului. Ușile sunt de obicei din aluminiu, deoarece aluminiul este cel mai rezistent la condițiile de mediu, dar și la efracție (nu poate fi tăiată, străpunsă, spartă ușor). Prin urmare, mulurile de pe ușile tip rulou sunt realizate din aluminiu și umplute cu spumă poliuretanică. Printre mulurile de aluminiu pot fi plasate cele transparente, astfel că o anumită cantitate de lumină va trece în garaj. Ușile de garaj tip rulou sunt de obicei albe, gri, negre sau maro, dar sunt disponibile și în alte culori - pot fi vopsite în orice nuanța a paletei RAL. Ușile tip rulou sunt fixate pe glisoare speciale din aluminiu căptușite cu cauciuc, iar arborele este din tablă.

    Toate ușile tip rulou au un sistem de siguranță care oprește mișcarea dacă ușa întâmpină vreun obstacol în timpul coborârii. De aceea o astfel de ușă de garaj nu este periculoasă pentru copii sau animale.

    1.4. Uși tip rulou și protecția împotriva efracției

    Pe lângă aluminiu, care este un material foarte solid și care nu este ușor de tăiat, rupt sau în orice alt mod spart sau deschis, ușile de garaj tip rulou au și frâne antiefracție. Ele împiedică ceea ce se poate vedea în filmele mai vechi - pur și simplu ridicarea ușii cu o pârghie care sparge încuietoarea. Ușile de garaj moderne au glisoare din două părți care pot fi montate fără șuruburi vizibile și accesibile. De asemenea, datorită modului special de amplasare a mulurilor în rama și tocul ușii, ușa poate fi foarte greu de scos din rulment, mai ales nu în liniște și fără a atrage atenția. La urma urmei, pe lângă controlul automat, întotdeauna poate fi instalată și o alarmă.

    Astăzi, ușile de garaj tip rulou automate sunt pe departe cele mai populare
    Astăzi, ușile de garaj tip rulou automate sunt pe departe cele mai populare

    2. Uși de garaj tip rulou automate

    Pe ușă este de obicei montat un motor electric, ceea ce permite ușii să se miște automat. Ușa garajului este echipată suplimentar cu ascensoare manuale în caz de pană de curent. Ușa automată de garaj este controlată de o telecomandă sau de un întrerupător intern și poate fi comandată și separat cu cheie, întrerupător cu cod sau fotocelule.

    Sfaturi de specialitate de la RETESA SRL

    Care este diferența dintre ușile de garaj rulou și cele secționale?

    Ușa de garaj secțională se montează în spatele golului existent. Acest tip de ușă actionează pe vertical și culisează pe tavan, operarea ei fiind ușoară și silențioasă. Este confecționată din panouri sandwich din tablă galvanizată și spumă poliuretanică cu o grosime de 40mm. Permite încastrarea ferestrelor și a ușilor pietonale. Oferă un nivel ridicat de siguranță împotriva efracției .

    Ușa de garaj tip rulou se montează pe exteriorul golului. Culisarea se face pe vertical, iar covorul de lamele se rulează în caseta din aluminiu de la partea superioară. Este confecționată din lamele de aluminiu umplute cu spumă poliuretanică de o grosime de 15 mm. Nu necesită spațiu suplimentar de montaj. Poate fi acționată atât manual cât și din telecomandă sau întrerupător. În caz de pană de curent este echipată cu manivelă și legătură cardanică.

    Care sunt dezavantajele ușilor de garaj rulou și secționale?

    Ușa de garaj secțională are nevoie de spațiu suplimentar pentru a culisa în plan orizontal. Montajul acestui tip de ușă este complex și necesită personal calificat. Nu este o variantă ieftină.

    Ușa de garaj tip rulou nu este foarte fiabilă. Nu oferă varietate în ceea ce privește designul. Nu se pot încastra ferestre sau uși pietonale. Nu pot fi executate pe dimensiuni mari.

    Care sunt prețurile de montaj?

    Prețul de montaj pentru o ușă tip rulou 200e iar pentru o ușă secțională 350e.

    Mihaela ANĂSTĂSOAEI, RETESA SRL

    3. Prețul ușilor de garaj tip rulou

    Deși auzim adesea contrariul, ușile de garaj rulante nu reprezintă o cheltuială mare, mai ales având în vedere cât de sigure, practice și economice sunt. Prețul acestora este influențat în mare parte de dimensiuni și material, dar și de ofertant. Prețul ușilor de garaj tip rulou, cu dimensiunile 2400x2100 mm sau 2500x2100 mm, cu lamele izolate, cu lățimea 40 mm, cu deschidere automată și manuală în caz de urgență este între 780 și 820 RON.

    Dacă vă decideți pentru o ușă de garaj tip rulou, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1414
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Usi garaj rulou?

    Avem 172 executanți pentru domeniul Usi garaj rulou:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 172 executanți pentru domeniul Usi garaj rulou
    10
    0

    R.G. DESIGN SRL


    9.6
    0

    RAAIS FRESH CONSTRUCT S.R.L.

    641 Comuna Vladimirescu
    9.4
    0

    SIRBU PLASTSERV SRL


    9.5
    0

    ÈLITE TECHLINE S.R.L.