Pentru zona

    Ușă din lemn masiv

    Articolul a fost citit chiar de 1165+ utilizatori
    Lemnul masiv creează o atmosferă tradițională și familiară. Structura și textura lemnului sunt unice și arată întotdeauna atractiv, deoarece mai presus de toate sunt naturale. Cu timpul, lemnul se schimbă și capătă o patină care într-un fel îl înnobilează și mai mult. Puteți adapta lemnul pentru ușa pe care o doriți în casa dumneavoastră la estetica și stilul existent. Stejarul și nucul sunt esențe puternice, destul de închise la culoare și tari, în timp ce molidul este considerat mai ușor. Există mai multe moduri de prelucrare a părții vizibile a canatului ușii. Printre acestea se numără șlefuirea și uleierea, lustruirea parțială, potrivite pentru diverse uși de subsol, spații sociale și uși exterioare. Suprafețele complet netede, uleiate sau lăcuite sunt potrivite pentru uși de interior, de camere.
    Articol de specialitate 1165
    ușă din lemn masiv
    Avem 293 executanți pentru domeniul Uși exterior:

    1. Uși din lemn masiv

    1.1. Cum se face o ușă din lemn masiv?

    Ușile din lemn masiv sunt 100% lemn natural, care nu a fost prelucrat. Procesul de producție este același, fie că este o ușă de intrare sau o ușă de cameră. Lemnul masiv este cel mai bun tip de cherestea folosit la realizarea produselor de tâmplărie foarte fine. Ușile masive diferă de cele clasice care au miezul din PAL sau chiar din carton „fagure”, în timp ce substructura este acoperită cu un strat final de furnir (lemn). Pe de altă parte, ușile din lemn masiv sunt realizate din grinzi sau plăci lipite între ele, ceea ce înseamnă că nu sunt doar acoperite cu un strat subțire de furnir de finisare, ci sunt de fapt din lemn de-a lungul întregii secțiuni transversale.

    1.2. De ce să alegeți o ușă din lemn masiv?

    Lemnul aduce farmec spațiului și amintește de ceea ce oferă natura. În ciuda greutății sale, ușa masivă se închide ușor și silențios. Unul dintre marile avantaje ale ușilor solide este cu siguranță posibilitatea aproape nelimitată de proiectare a acestora. Lemnul masiv facilitează proiectarea ușilor rustice, diferitelor modele ideale pentru a crea un stil vintage sau gravuri în lemn incredibil de exigente meșteșugești care pot fi realizate doar din lemn adevărat. Pe de altă parte, ușile din lemn masiv nu sunt cu nimic mai puțin ideale pentru a crea o expresie estetică modernă. Deoarece lemnul absoarbe foarte bine sunetul și previne ecoul acestuia, este o alegere ideală pentru încăperile în care nu există prea mult mobilier. Ușile din lemn adevărat sunt cu siguranță mai rezistente și de lungă durată. Ușile din lemn masiv sunt considerate un lux, așa că vor aduce detalii originale și unice în casa dumneavoastră.

     O ușă din lemn adevarat este doar una din lemn masiv; se mai numesc din lemn, și cele umplute cu PAL sau carton fagure și acoperite cu furnir
    O ușă din lemn adevarat este doar una din lemn masiv; se mai numesc din lemn, și cele umplute cu PAL sau carton fagure și acoperite cu furnir

    2. Ușă masivă de intrare

    Ușile de intrare din lemn masiv sunt o alegere bună, deoarece vor lăsa o amprentă  în casa dumneavoastră. Aceste uși îndeplinesc toate criteriile de siguranță necesare, iar singura lor slăbiciune este inflamabilitatea. Acest lucru cu siguranță nu înseamnă că vor arde imediat - dimpotrivă, lemnul masiv bine tratat mocnește mult timp și nu arde imediat, ceea ce este un factor de protecție important. Desigur, astfel de caracteristici și calitate determină un preț.

    Sfaturi de specialitate de la HOLZ CENTER SRL 

    Des auzim ca usile masive se pot deforma. Ce putem face sa evităm aceasta?

    Tâmplaria exterioară din lemn stratificat sau ușile interioare fabricate din lemn stratificat dacă sunt fabricate din elemente confecționate la rândul lor după o tehnologie corectă, riscul de deformare al produsului finit sunt reduse la cvasi 0. Calitatea unei confecții de tâmplărie va fi întotdeauna asigurată dacă pașii tehnologici începând de la debitarea cherestelei și până inclusiv la finisajul produsului finit sunt respectate. MARK în umbra celor 30 de ani de activitate continuă să respecte cele de mai sus, și produsele care poartă numele MARK sunt și vor fi ireproșabile din punct de vedere calitativ.

    Ce alte produse ofera HOLZ CENTER clientilor?

    HOLZ CENTER, firma care face parte din grupul de firme MARK, produce peste 18 standarde de tâmplărie exterioară; toate tipurile de uși interioare care convin standardelor europene și orientului mijlociu, pereți cortină pe sisteme de lemn-aluminiu, și produse unicate fabricate pe baza designului unicat al arhitecților/designerilor. 

    Fogarassy Zsolt, HOLZ CENTER SRL 

    Ușa masivă de intrare v-a face casa să arate nemaipomenită
    Ușa masivă de intrare v-a face casa să arate nemaipomenită

    3. Uși din lemn masiv și caracteristici negative

    Una dintre principalele „slăbiciuni” ale ușilor masive este cu siguranță greutatea lor. O ușă masivă din lemn, a cărei canat este realizat din lemn real, este destul de grea în comparație cu una convențională. Dacă lemnul nu este depozitat și uscat corespunzător înainte de prelucrare și instalare, pot apărea probleme cu îndoirea sau încovoierea ușii. Pentru a preveni astfel de probleme nedorite, ușile sunt realizate în mare parte din material solid lipit, ceea ce le asigură integritatea fizică chiar și după mulți ani de utilizare. Un alt punct slab este prețul lor, care este în medie cu 30-40% mai mare decât cel standard. Ușile masive de intrare sunt, de asemenea, mai scumpe decât cele standard.

    Ușa din lemn masiv a camerei este ceva special care face ca ambianța să fie tradițională și atractivă
    Ușa din lemn masiv a camerei este ceva special care face ca ambianța să fie tradițională și atractivă

    4. Prețul ușii din lemn masiv

    Atunci când cumpărați o ușă din lemn masiv trebuie să aveți în vedere că pot fi cu siguranță printre cele mai scumpe. Prețul este dictat, printre altele, de complexitatea canatului ușii. În comparație cu ușile altor camere, cele masive sunt cu cel puțin 30% mai scumpe. Pentru o ușă de cameră din lemn masiv, de dimensiunea 88x205 cm, veți avea nevoie de 718 RON. Prețul aproximativ pentru o ușă de intrare din lemn masiv variază și poate trece peste 2.000 RON.

    Dacă vă hotărâți pentru o ușă din lemn masiv, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1165
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Uși exterior?

    Avem 293 executanți pentru domeniul Uși exterior:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 293 executanți pentru domeniul Uși exterior
    8.9
    0

    MB TÂMPLĂRIE PVC SRL


    8.9
    0

    PROLEMATEX PRODCOM SRL


    8.9
    0

    ARCUS GLASS SRL


    8.9
    0

    MISTIC CONFORT SRL

    74