Pentru zona

  Cadre pentru pat

  Articolul a fost citit chiar de 646+ utilizatori
  Pe lângă o saltea de calitate, cadrul patului este important și pentru un somn bun, întrucât este suportul principal al saltelei. Somnul de calitate este cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru sănătatea dumneavoastră. Pe piață există nenumărate cadre de pat diferite: din metal, lemn, tapițate și cele din diverse combinații de materiale compozite. Cadrul patului poate fi, de asemenea, un loc grozav pentru depozitare.
  Articol de specialitate 646
  cadru pentru pat
  Avem 261 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  Cum să alegi cadrul de pat potrivit

  1. Care sunt dimensiunile cadrelor de pat?

  1.1. Dimensiuni standard

  Cadrele pentru pat sunt produse la dimensiuni standardizate. Pentru o singură persoană, pentru așa-zis pat „singl”, cadrul are de obicei 80 și 90 cm lățime și 190 sau 200 cm lungime. Cadrele lungi de 190 cm sunt din ce în ce mai rar întâlnite, la fel și cele de 100 și 120 cm lățime, așa-numitele extinse. Cadrele de 140 cm lățime și 200 cm lungime sunt pentru două persoane și se numesc de obicei un pat matrimonial. Cu toate acestea, dimensiunile standard ale cadrului pentru un pat franțuzesc, care este cel mai des ales pentru un pat matrimonial la noi, sunt 160/200 cm, 180/200 cm și 200/200 cm sau așa-numitele extinse 200/220 cm. Pentru un somn confortabil de două persoane, o lățime de 160 cm este cu siguranță suficientă, iar 180 cm este deja extrem de confortabilă. Cadrele pentru pat de 200/200 cm sau 220/220 cm sunt potrivite doar pentru dormitoare extrem de mari unde nu este nevoie să economisiți spațiu.

  1.2. Cadre pentru pat la comandă

  Cadrul pentru pat poate fi realizat și pe măsură, dar în acest caz salteaua va trebui să fie făcută și la comandă, deoarece cele non-standard sunt foarte rar produse și doar în loturi mai mici, deci sunt greu de găsit. În tot cazul, întregul pat este destul de scump. Așadar, cadrele pentru pat la comandă sunt o alegere bună doar dacă există necesitate, pentru dormitoarele extrem de mici sau cele de formă neregulată, unde mobilierul trebuie ajustat la dimensiunile camerei în toate modurile posibile.

   Cadrele de pat pot fi, de asemenea, făcute la comandă, dar în acest caz vă va fi mai greu să găsiți o saltea finisată
  Cadrele de pat pot fi, de asemenea, făcute la comandă, dar în acest caz vă va fi mai greu să găsiți o saltea finisată

  2. Cadrul patului și dimensiunea dormitorului

  Patul este de obicei cel mai mare element din dormitor, iar cât de mare va fi într-adevăr depinde de cadru, adică de spațiul disponibil. Atunci când alegeți dimensiunea cadrului, țineți cont de mișcarea nestingherită prin dormitor. Așa că lăsați cel puțin 60 cm în jurul patului pentru trecere liberă, dacă patul se sprijină de perete. Se recomandă ca între dulap și pat să existe o distanță de minim 80 cm, dacă dulapul este cu ușă, și nu este glisantă, astfel încât să aveți loc să deschideți ușa. O soluție excelentă pentru dormitoarele înghesuite unde nu există suficient spațiu de depozitare sunt sertarele care sunt încorporate în cadrul patului.

  3. Tipuri de cadre pentru pat

  3.1. Cadru pentru pat clasic

  Pentru un cadru de pat clasic este nevoie de un suport cu șipci, așa-zisă somieră și apoi saltea. Cadrul clasic este obișnuit pentru modelele mai vechi, astfel încât acestea sunt din ce în ce mai mult înlocuite cu sisteme mai moderne care fac somnul mai confortabil.

  3.2. Cadru pentru pat cu platformă

  Cadrul patului cu platformă nu are nevoie de somieră, deoarece salteaua se află direct pe platformă. În ultima vreme, cadrele de pat cu platformă devin din ce în ce mai populare, pentru că sunt mai înalte. Această variantă a cadrului necesită o platformă și trebuie să fie perforată pentru ca aerul să poată trece în jurul saltelei și să o aerisească. Cadrele platformei sunt de obicei tapițate și adesea platforma are și o tăblie de perete. Aceasta este o soluție grozavă pentru aceia cărora le place să citească în pat, deoarece nu se sprijină direct de perete.

  3.3. Cadru pentru pat metalic

  Cadrele pentru pat metalice sunt mai rar întâlnite, sunt mai puține modele și variante, dar sunt produse. Metalul este un material rece și, prin urmare, nu este considerat cel mai potrivit pentru dormit. Astfel de cadre se găsesc mai des în modele de design mai extravagante, extrem de stilizate sau într-un alt mod exclusiv, cu un anumit stil și scop.

   Daca citiți și în pat, un cadru cu tăblie este alegerea ideală
  Daca citiți și în pat, un cadru cu tăblie este alegerea ideală

  4. Cadru pentru pat și tăblie

  O tăblie tapițată este o soluție excelentă pentru cei care citesc mult în pat. Oferă o poziție confortabilă cu sprijin pentru spate și gât. Tăbliile clasice sau metalice servesc doar ca protecție. Unii producători permit o alegere liberă a tăbliei, sau o combinație de diferite variante și modele în funcție de dorințele clientului. Există modele de tăblii care au sertare sau rafturi pentru depozitarea lucrurilor mici și un loc pentru o lampă, în loc de noptiere. Dacă nu găsiți o tăblie potrivită de la producătorul cadrului sau nu o fac deloc, o puteți comanda separat și o puteți fixa pe cadru sau pe peretele din spatele patului.

  Dacă vă decideți pentru un cadru sau pat nou, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 646
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă la comandă?

  Avem 261 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  Avem 261 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă
  9.9
  0

  BRENDA COMSERV SRL


  10
  1

  COSTI AUTO S.R.L.


  9.6
  0

  AMD MOB S.R.L.


  9.5
  0

  STOLZ & BAUER PRODUCTION SRL