Pentru zona

  Cum se montează ușile de garaj?

  Articolul a fost deja folositor pentru 2102+ utilizatori
  Ușile de garaj liftante secționale sunt cele mai folosite și, de aceea, în acest articol vom descrie cum se montează. Aceste uși se deschid mai întâi prin ridicare pe verticală, după care sunt rulate orizontal pe șine sub tavanul garajului. Deschiderea se poate face automat sau manual și este foarte simplă datorită acțiunii arcurilor de torsiune. Toate ușile de garaj liftante secționale se executate la comandă, conform unor dimensiuni specifice. În continuare, vă expunem care este procedeul de montare a acestor uși, de ce trebuie să se țină seama la montare și alte informații.
  Articol de specialitate 2102
  1.jpg

  1. PROCEDURA DE MONTARE A UȘILOR DE GARAJ SECȚIONALE

  LUAREA DIMENSIUNILOR PENTRU UȘĂ

  Înainte de a monta ușa de garaj secțională, este necesar a cunoaște cu exactitate dimensiunile acesteia, ca și dimensiunile deschizăturii garajului destinată ușii (ale golului de ușă). Lățimea ușii de garaj se măsoară de la o șpaletă laterală la cealaltă. Este important ca șpaletele să fie finalizate de către un zidar, pentru că ușa de garaj se montează uscat. Înălțimea ușii de garaj se măsoară de la nivelul final al podelei și pănă la axul ușii, iar înălțimea axului ușii se stabilește în funcție de distanța de la vârful golului de ușă și până la tavan.
  Toate aceste dimensiuni trebuie să fie măsurate în mod obligatoriu în milimetri. Mai întâi se stabilește lățimea și apoi înălțimea ușii de garaj. Mărimea golului de ușă este deci și mărimea ușii de garaj. Tipul șinelor se stabilește în funcție de înălțimea axului ușii, aflat sub tavan.

  Montarea ușii de garaj secționale

  Ușa de garaj se montează în deschizătura zidului garajului destinată acesteia și prelucrată fin. Montarea este uscată și nu necesită lucrări de construcție. Șinele pe care alunecă ușa se amplasează în spatele golului de ușă, pe șpalete laterale, a căror lățime minimă trebuie să fie de 90 mm. Dacă lățimea șpaletelor laterale nu este conformă cu standardul minim, în golul de ușă se pot monta suporți metalici, pe care va fi ulterior fixată ușa. Bineînțeles, că trebuie să ținem seama de reducerea lățimii golului de ușă cu 180 mm. Este important ca axul ușii de garaj să fie suficient de solid, pentru că pe acesta se fixează arcurile de torsiune liftante și garnitura. Atunci când montăm ușa de garaj secțională, trebuie să ținem seama și de eventualele țevi sau de alte obstacole, care se află în zona în care montăm ușa.
  Pentru că ușa de garaj secțională se montează pe partea interioară a zidului garajului și se deschide prin ridicare pe verticală, forma deschizăturii garajului nu influențează asupra funcționării normale a ușii.

  De ce dimensiuni trebuie să mai ținem seama? Am menționat deja lățimea șpaletelor. Nici înălțimea axului ușii nu trebuie să fie mai mică de 90 mm. Pe tavan nu trebuie să se afle nici un element, care să împiedice funcționarea ușii. Trebuie să se țină seama și de șapă. Dacă șapa încă nu a fost executată, în mod obligatoriu trebuie să se țină seama de înălțimea acesteia, care trebuie să fie scăzută din distanța dintre pardoseala finală și axul ușii.

  Sfaturi de specialitate de la CUSTOM DOORS SRL

  Care sunt avantajele usilor de garaj secționale?

  Avantajele ușilor de garaj secționale sunt multiple, o parte din acestea ar fi: costuri de întreținere mici, comoditatea în utilizare, izolare termică și fonică a spațiului pe care îl închide, încadrare în arhitectura clădirii, acestea ar fi doar o parte din avantaje.

  Cât timp presupune comanda unei uși de garaj personalizate?

  De la plata avansului până la primirea produsului și montajul produsului termenul diferă în funcție de tipul ușii, accesoriile incluse și panourile folosite. Acest termen este cuprins între 15 - 40 zile lucrătoare.

  Emil Danciu, CUSTOM DOORS S.R.L.

  Tipul șinelor

  După cum am menționat anterior, atunci când montăm ușa de garaj trebuie să ținem seama de înălțimea axului ușii de sub tavan. Înălțimea minimă a acestuia este de 90 mm pentru ușile de garaj secționale fără motor și de 150 mm pentru cele cu motor. Chiar dacă în zona axului ușii nu este suficient spațiu sau dacă axul nu există, ușile de garaj secționale pot fi montate. În locul axului se montează un element înlocuitor.

  Există trei tipuri de șine pentru ușile de garaj secționale, iar tipul folosit se decide în funcție de înălțimea axului ușii. Fiecare tip de șină are propriul mod de funcționare.

  Axul ușii de garaj secționale cu înălțime normală

  Axul ușii de garaj secționale are înălțimea minimă de 370 mm. Pentru deschiderea ușii se folosesc șine simple clasice, cu arcuri de torsiune fixate în partea frontală, pe perete. Aceasta este varianta cea mai ieftină.

  2 pred znizana preklada.jpg

  Axul ușii de garaj secționale cu înălțime redusă

  Axul ușii secționale cu înălțime redusă are înălțimea între 150-370 mm. În cazul în care avem un astfel de ax, se folosesc șine duble cu arcuri de torsiune fixate în partea frontală, pe șinele verticale. Acest tip de ax are un preț mediu.

  Axul ușii de garaj secționale cu înălțime mică

  Axul scund al ușii secționale are înălțimea între 100-150 mm. Dacă avem un astfel de ax, folosim șine duble cu arcuri de torsiune fixate în partea posterioară, pe șinele orizontale. Acest tip de ax are prețul cel mai ridicat.

  Mențiune: toate dimensiunile menționate sunt valabile pentru ușile de garaj secționale fără motor electric. În cazul ușilor de garaj secționale cu motor electric, la fiecare dimensiune trebuie să se adauge aproximativ 60-70 mm.

  Arcurile de torsiune și etanșarea

  Funcția primară a arcurilor de torsiune este echilibrarea greutății ușilor de garaj. Acestea sunt montate fie pe axul ușii, fie pe tavan. Arcurile de torsiune facilitează în același timp deschiderea manuală a ușilor de garaj secționale. Garniturile au o elasticitate durabilă și sunt montate pe șinele laterale, pe șipca superioară finală și pe lamela inferioară a ușii.

  Care este alcătuirea ușilor de garaj secționale?

  Ușile de garaj secționale sunt compuse din lamele cu grosimea de 42 mm din tablă de oțel zincată la cald și laminată. Lamelele sunt umplute cu spumă poliuretanică, care asigură o bună izolare termică și fonică și mărește soliditatea ușilor.

  Modul de deschidere a ușilor de garaj secționale

  Ușile de garaj secționale se deschid prin ridicare pe verticală pe șine; când ajung la nivelul tavanului garajului, lamele se desprind una de alta și își continuă alunecarea pe șine orizontal de-a lungul tavanului. Avantajul deschiderii verticale este că putem opri autovehicolul chiar aproape de ușa garajului și la momentul deschiderii respectiv a închiderii acesteia. 

  Seturile complete ale ușilor de garaj sunt formate de obicei din trei trei cutii separate: prima cutie conține lamelele, a doua șinele, iar a treia rama. Ramele ușilor de garaj secționale sunt produse industrial, asigurându-se astfel durabilitatea și rezistența ușilor. Procedura de montare este descrisă în acest articol doar sumar. Cel mai bine este, ca montarea ușilor de garaj secționale să fie executată de un specialist, care știe să lucreze corect. Pentru mai multe informații, contactați executanții de pe acest site, care vă vor ajuta cu bucurie și vă vor răspunde la întrebările legate de montarea ușilor de garaj.

  2. PREȚUL MONTĂRII UȘILOR DE GARAJ SECȚIONALE

  În urma comparării diferitelor prețuri ale ușilor de garaj secționale, am constatat că există mari diferențe de la producător la producător. De asemenea, prețurile depind de dimensiuni și de tipul ușii de garaj. Alți factori importanți, care influențează asupra prețurilor sunt: grosimea și culoarea ușilor, protecția, eventuala existență a unei uși pietonale integrate, tipul motorului (automat sau manual) și altele.

  Mențiune: prețurile menționate sunt orientative și preluate de la diferiți producători. În prețuri sunt incluse TVA (9,5%) și costurile montării!

  Pentru montarea ușilor de garaj veți plăti aproximativ 100,00 €. Dar, prețul montării depinde foarte mult de dimensiunile ușii de garaj, tehnologie, tipul de ramă, producător și așa mai departe. Mai jos sunt menționate prețurile aproximative ale ușilor de garaj secționale în funcție de dimensiuni.

  Ușile de garaj secționale

  Următoarele prețuri sunt valabile pentru uși de garaj secționale cu grosimea lamelelor de 42 mm și motor automat cu două telecomenzi.

  Prețul unei uși de garaj secționale cu dimensiunile 2.400 x 2.000 (2.125 mm) sau 2.500 x 2.000 (2.125 mm) este 730,00 €.
  Prețul unei uși de garaj secționale cu dimensiunile 3.000 x 2.100 (2.125 mm) este 890,00 €.
  Prețul unei uși de garaj secționale cu dimensiunile 4.000 x 2.100(2125 mm) veți plăti 1.000 €.

  Ușile de garaj secționale cu o ușă pietonală integrată

  Prețul este valabil pentru uși de garaj secționale cu grosimea lamelelor de 42 mm și motor automat cu două telecomenzi, închidere automată și comutator de protecție.

  Prețul unei uși de garaj secționale cu o ușă pietonală integrată și dimensiunile 2.250 x 2.125 mm sau 2.375 x 2.125 mm este 1.250,00 €.

   

  Articol de specialitate 2102
  Autorul: Daibau.ro
  Avem 172 executanți pentru domeniul Uși de garaj:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 172 executanți pentru domeniul Uși de garaj:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  CĂUTAȚI EXECUTANȚI BUNI PENTRU DOMENIUL UȘI DE GARAJ?

 • Uși de garaj Bucureşti
 • Uși de garaj Cluj-Napoca
 • Uși de garaj Constanţa
 • Uși de garaj Dumbrăveni
 • Uși de garaj Iaşi
 • Uși de garaj Timişoara
 • Uși de garaj Alba Iulia
 • Uși de garaj Arad
 • Uși de garaj Bacău
 • Uși de garaj Baia Mare
 • Uși de garaj Bârlad
 • Uși de garaj Bistriţa
 • Uși de garaj Botoşani
 • Uși de garaj Brăila
 • Uși de garaj Braşov
 • Uși de garaj Buzău
 • Uși de garaj Călăraşi
 • Uși de garaj Craiova
 • Uși de garaj Deva
 • Uși de garaj Drobeta-Turnu Severin
 • Uși de garaj Focşani
 • Uși de garaj Galaţi
 • Uși de garaj Giurgiu
 • Uși de garaj Hunedoara
 • Uși de garaj Mediaş
 • Uși de garaj Oradea
 • Uși de garaj Piatra-Neamţ
 • Uși de garaj Piteşti
 • Uși de garaj Ploieşti
 • Uși de garaj Râmnicu Vâlcea
 • Uși de garaj Reşiţa
 • Uși de garaj Roman
 • Uși de garaj Satu Mare
 • Uși de garaj Sfântu Gheorghe
 • Uși de garaj Sibiu
 • Uși de garaj Slatina
 • Uși de garaj Slobozia
 • Uși de garaj Suceava
 • Uși de garaj Târgovişte
 • Uși de garaj Târgu Jiu
 • Uși de garaj Târgu Mureş
 • Uși de garaj Tulcea
 • Uși de garaj Turda
 • Uși de garaj Vaslui
 • Uși de garaj Zalău
 • Uși de garaj Abrud
 • Uși de garaj Adjud
 • Uși de garaj Agnita
 • Uși de garaj Aiud
 • Uși de garaj Aleşd
 • Uși de garaj Alexandria
 • Uși de garaj Amara
 • Uși de garaj Anina
 • Uși de garaj Aninoasa
 • Uși de garaj Ardud
 • Uși de garaj Avrig
 • Uși de garaj Azuga
 • Uși de garaj Babadag
 • Uși de garaj Baia de Aramă
 • Uși de garaj Baia de Arieş
 • Uși de garaj Baia Sprie
 • Uși de garaj Băile Govora
 • Uși de garaj Băile Herculane
 • Uși de garaj Băile Olăneşti
 • Uși de garaj Băile Tuşnad
 • Uși de garaj Băileşti
 • Uși de garaj Bălan
 • Uși de garaj Bălceşti
 • Uși de garaj Balş
 • Uși de garaj Băneasa
 • Uși de garaj Baraolt
 • Uși de garaj Bechet
 • Uși de garaj Beclean
 • Uși de garaj Beiuş
 • Uși de garaj Berbeşti
 • Uși de garaj Bereşti
 • Uși de garaj Bicaz
 • Uși de garaj Blaj
 • Uși de garaj Bocşa
 • Uși de garaj Boldeşti-Scăeni
 • Uși de garaj Bolintin-Vale
 • Uși de garaj Borşa
 • Uși de garaj Borsec
 • Uși de garaj Brad
 • Uși de garaj Bran
 • Uși de garaj Breaza
 • Uși de garaj Brezoi
 • Uși de garaj Broşteni
 • Uși de garaj Bucecea
 • Uși de garaj Budeşti
 • Uși de garaj Buhuşi
 • Uși de garaj Bumbeşti-Jiu
 • Uși de garaj Buşteni
 • Uși de garaj Buziaş
 • Uși de garaj Cajvana
 • Uși de garaj Calafat
 • Uși de garaj Călan
 • Uși de garaj Călimăneşti
 • Uși de garaj Câmpeni
 • Uși de garaj Câmpia Turzii
 • Uși de garaj Câmpina
 • Uși de garaj Câmpulung
 • Uși de garaj Câmpulung Moldovenesc
 • Uși de garaj Caracal
 • Uși de garaj Caransebeş
 • Uși de garaj Carei
 • Uși de garaj Cavnic
 • Uși de garaj Căzăneşti
 • Uși de garaj Cehu Silvaniei
 • Uși de garaj Cernavodă
 • Uși de garaj Chişineu-Criş
 • Uși de garaj Ciacova
 • Uși de garaj Cisnădie
 • Uși de garaj Codlea
 • Uși de garaj Comăneşti
 • Uși de garaj Comarnic
 • Uși de garaj Copşa Mică
 • Uși de garaj Corabia
 • Uși de garaj Costeşti
 • Uși de garaj Covasna
 • Uși de garaj Cristuru Secuiesc
 • Uși de garaj Cugir
 • Uși de garaj Curtea de Argeş
 • Uși de garaj Curtici
 • Uși de garaj Dăbuleni
 • Uși de garaj Darabani
 • Uși de garaj Dărmăneşti
 • Uși de garaj Dej
 • Uși de garaj Deta
 • Uși de garaj Dolhasca
 • Uși de garaj Dorohoi
 • Uși de garaj Drăgăneşti
 • Uși de garaj Drăgăneşti-Olt
 • Uși de garaj Drăgăşani
 • Uși de garaj Dragomireşti
 • Uși de garaj Eforie
 • Uși de garaj Făgăraş
 • Uși de garaj Făget
 • Uși de garaj Fălticeni
 • Uși de garaj Făurei
 • Uși de garaj Feteşti
 • Uși de garaj Fieni
 • Uși de garaj Fierbinţi-Târg
 • Uși de garaj Filiaşi
 • Uși de garaj Flămânzi
 • Uși de garaj Frasin
 • Uși de garaj Fundulea
 • Uși de garaj Găeşti
 • Uși de garaj Gătaia
 • Uși de garaj Geoagiu
 • Uși de garaj Gheorgheni
 • Uși de garaj Gherla
 • Uși de garaj Ghimbav
 • Uși de garaj Gura Humorului
 • Uși de garaj Hârlău
 • Uși de garaj Hârşova
 • Uși de garaj Haţeg
 • Uși de garaj Horezu
 • Uși de garaj Huedin
 • Uși de garaj Huşi
 • Uși de garaj Ianca
 • Uși de garaj Iernut
 • Uși de garaj Ineu
 • Uși de garaj Însurăţei
 • Uși de garaj Întorsura Buzăului
 • Uși de garaj Isaccea
 • Uși de garaj Jibou
 • Uși de garaj Lehliu-Gară
 • Uși de garaj Lipova
 • Uși de garaj Liteni
 • Uși de garaj Livada
 • Uși de garaj Luduş
 • Uși de garaj Lugoj
 • Uși de garaj Lupeni
 • Uși de garaj Mangalia
 • Uși de garaj Mărăşeşti
 • Uși de garaj Marghita
 • Uși de garaj Medgidia
 • Uși de garaj Miercurea Nirajului
 • Uși de garaj Miercurea Sibiului
 • Uși de garaj Miercurea-Ciuc
 • Uși de garaj Mihăileşti
 • Uși de garaj Milişăuţi
 • Uși de garaj Mioveni
 • Uși de garaj Mizil
 • Uși de garaj Moineşti
 • Uși de garaj Moldova Nouă
 • Uși de garaj Moreni
 • Uși de garaj Motru
 • Uși de garaj Murfatlar
 • Uși de garaj Murgeni
 • Uși de garaj Nădlac
 • Uși de garaj Năsăud
 • Uși de garaj Năvodari
 • Uși de garaj Negreşti
 • Uși de garaj Negreşti-Oaş
 • Uși de garaj Negru Vodă
 • Uși de garaj Nehoiu
 • Uși de garaj Novaci
 • Uși de garaj Nucet
 • Uși de garaj Ocna Mureş
 • Uși de garaj Ocna Sibiului
 • Uși de garaj Ocnele Mari
 • Uși de garaj Odobeşti
 • Uși de garaj Odorheiu Secuiesc
 • Uși de garaj Olteniţa
 • Uși de garaj Oneşti
 • Uși de garaj Orăştie
 • Uși de garaj Oraviţa
 • Uși de garaj Orşova
 • Uși de garaj Oţelu Roşu
 • Uși de garaj Ovidiu
 • Uși de garaj Panciu
 • Uși de garaj Pâncota
 • Uși de garaj Paşcani
 • Uși de garaj Pătârlagele
 • Uși de garaj Pecica
 • Uși de garaj Petrila
 • Uși de garaj Petroşani
 • Uși de garaj Piatra-Olt
 • Uși de garaj Plopeni
 • Uși de garaj Podu Iloaiei
 • Uși de garaj Pogoanele
 • Uși de garaj Potcoava
 • Uși de garaj Predeal
 • Uși de garaj Pucioasa
 • Uși de garaj Răcari
 • Uși de garaj Rădăuţi
 • Uși de garaj Râmnicu Sărat
 • Uși de garaj Râşnov
 • Uși de garaj Recaş
 • Uși de garaj Reghin
 • Uși de garaj Roşiori de Vede
 • Uși de garaj Rovinari
 • Uși de garaj Roznov
 • Uși de garaj Rupea
 • Uși de garaj Săcele
 • Uși de garaj Săcueni
 • Uși de garaj Salcea
 • Uși de garaj Sălişte
 • Uși de garaj Săliştea de Sus
 • Uși de garaj Salonta
 • Uși de garaj Sângeorgiu de Pădure
 • Uși de garaj Sângeorz-Băi
 • Uși de garaj Sânnicolau Mare
 • Uși de garaj Sântana
 • Uși de garaj Sărmaşu
 • Uși de garaj Săveni
 • Uși de garaj Scorniceşti
 • Uși de garaj Sebeş
 • Uși de garaj Sebiş
 • Uși de garaj Segarcea
 • Uși de garaj Seini
 • Uși de garaj Sighetu Marmaţiei
 • Uși de garaj Sighişoara
 • Uși de garaj Simeria
 • Uși de garaj Şimleu Silvaniei
 • Uși de garaj Sinaia
 • Uși de garaj Siret
 • Uși de garaj Slănic
 • Uși de garaj Slănic-Moldova
 • Uși de garaj Solca
 • Uși de garaj Şomcuta Mare
 • Uși de garaj Sovata
 • Uși de garaj Ştefăneşti
 • Uși de garaj Ştefăneşti
 • Uși de garaj Ştei
 • Uși de garaj Strehaia
 • Uși de garaj Sulina
 • Uși de garaj Tălmaciu
 • Uși de garaj Ţăndărei
 • Uși de garaj Târgu Bujor
 • Uși de garaj Târgu Cărbuneşti
 • Uși de garaj Târgu Frumos
 • Uși de garaj Târgu Lăpuş
 • Uși de garaj Târgu Neamţ
 • Uși de garaj Târgu Ocna
 • Uși de garaj Târgu Secuiesc
 • Uși de garaj Târnăveni
 • Uși de garaj Tăşnad
 • Uși de garaj Tăuţii-Măgherăuş
 • Uși de garaj Techirghiol
 • Uși de garaj Tecuci
 • Uși de garaj Teiuş
 • Uși de garaj Ţicleni
 • Uși de garaj Tismana
 • Uși de garaj Titu
 • Uși de garaj Topliţa
 • Uși de garaj Topoloveni
 • Uși de garaj Turceni
 • Uși de garaj Turnu Măgurele
 • Uși de garaj Ulmeni
 • Uși de garaj Ungheni
 • Uși de garaj Uricani
 • Uși de garaj Urlaţi
 • Uși de garaj Urziceni
 • Uși de garaj Valea lui Mihai
 • Uși de garaj Vălenii de Munte
 • Uși de garaj Vânju Mare
 • Uși de garaj Vaşcău
 • Uși de garaj Vatra Dornei
 • Uși de garaj Vicovu de Sus
 • Uși de garaj Victoria
 • Uși de garaj Videle
 • Uși de garaj Vişeu de Sus
 • Uși de garaj Vlăhiţa
 • Uși de garaj Vulcan
 • Uși de garaj Zărneşti
 • Uși de garaj Zimnicea
 • Uși de garaj Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate