Pentru zona

    Cum se montează ușile de garaj?

    Articolul a fost citit chiar de 3458+ utilizatori
    Ușile de garaj liftante secționale sunt cele mai folosite și, de aceea, în acest articol vom descrie cum se montează. Aceste uși se deschid mai întâi prin ridicare pe verticală, după care sunt rulate orizontal pe șine sub tavanul garajului. Deschiderea se poate face automat sau manual și este foarte simplă datorită acțiunii arcurilor de torsiune. Toate ușile de garaj liftante secționale se executate la comandă, conform unor dimensiuni specifice. În continuare, vă expunem care este procedeul de montare a acestor uși, de ce trebuie să se țină seama la montare și alte informații.
    Articol de specialitate 3458
    1
    Avem 220 executanți pentru domeniul Uși de garaj:

    1. PROCEDURA DE MONTARE A UȘILOR DE GARAJ SECȚIONALE

    LUAREA DIMENSIUNILOR PENTRU UȘĂ

    Înainte de a monta ușa de garaj secțională, este necesar a cunoaște cu exactitate dimensiunile acesteia, ca și dimensiunile deschizăturii garajului destinată ușii (ale golului de ușă). Lățimea ușii de garaj se măsoară de la o șpaletă laterală la cealaltă. Este important ca șpaletele să fie finalizate de către un zidar, pentru că ușa de garaj se montează uscat. Înălțimea ușii de garaj se măsoară de la nivelul final al podelei și pănă la axul ușii, iar înălțimea axului ușii se stabilește în funcție de distanța de la vârful golului de ușă și până la tavan.
    Toate aceste dimensiuni trebuie să fie măsurate în mod obligatoriu în milimetri. Mai întâi se stabilește lățimea și apoi înălțimea ușii de garaj. Mărimea golului de ușă este deci și mărimea ușii de garaj. Tipul șinelor se stabilește în funcție de înălțimea axului ușii, aflat sub tavan.

    Montarea ușii de garaj secționale

    Ușa de garaj se montează în deschizătura zidului garajului destinată acesteia și prelucrată fin. Montarea este uscată și nu necesită lucrări de construcție. Șinele pe care alunecă ușa se amplasează în spatele golului de ușă, pe șpalete laterale, a căror lățime minimă trebuie să fie de 90 mm. Dacă lățimea șpaletelor laterale nu este conformă cu standardul minim, în golul de ușă se pot monta suporți metalici, pe care va fi ulterior fixată ușa. Bineînțeles, că trebuie să ținem seama de reducerea lățimii golului de ușă cu 180 mm. Este important ca axul ușii de garaj să fie suficient de solid, pentru că pe acesta se fixează arcurile de torsiune liftante și garnitura. Atunci când montăm ușa de garaj secțională, trebuie să ținem seama și de eventualele țevi sau de alte obstacole, care se află în zona în care montăm ușa.
    Pentru că ușa de garaj secțională se montează pe partea interioară a zidului garajului și se deschide prin ridicare pe verticală, forma deschizăturii garajului nu influențează asupra funcționării normale a ușii.

    De ce dimensiuni trebuie să mai ținem seama? Am menționat deja lățimea șpaletelor. Nici înălțimea axului ușii nu trebuie să fie mai mică de 90 mm. Pe tavan nu trebuie să se afle nici un element, care să împiedice funcționarea ușii. Trebuie să se țină seama și de șapă. Dacă șapa încă nu a fost executată, în mod obligatoriu trebuie să se țină seama de înălțimea acesteia, care trebuie să fie scăzută din distanța dintre pardoseala finală și axul ușii.

    Sfaturi de specialitate de la CUSTOM DOORS SRL

    Care sunt avantajele usilor de garaj secționale?

    Avantajele ușilor de garaj secționale sunt multiple, o parte din acestea ar fi: costuri de întreținere mici, comoditatea în utilizare, izolare termică și fonică a spațiului pe care îl închide, încadrare în arhitectura clădirii, acestea ar fi doar o parte din avantaje.

    Cât timp presupune comanda unei uși de garaj personalizate?

    De la plata avansului până la primirea produsului și montajul produsului termenul diferă în funcție de tipul ușii, accesoriile incluse și panourile folosite. Acest termen este cuprins între 15 - 40 zile lucrătoare.

    Emil Danciu, CUSTOM DOORS S.R.L.

    Tipul șinelor

    După cum am menționat anterior, atunci când montăm ușa de garaj trebuie să ținem seama de înălțimea axului ușii de sub tavan. Înălțimea minimă a acestuia este de 90 mm pentru ușile de garaj secționale fără motor și de 150 mm pentru cele cu motor. Chiar dacă în zona axului ușii nu este suficient spațiu sau dacă axul nu există, ușile de garaj secționale pot fi montate. În locul axului se montează un element înlocuitor.

    Există trei tipuri de șine pentru ușile de garaj secționale, iar tipul folosit se decide în funcție de înălțimea axului ușii. Fiecare tip de șină are propriul mod de funcționare.

    Axul ușii de garaj secționale cu înălțime normală

    Axul ușii de garaj secționale are înălțimea minimă de 370 mm. Pentru deschiderea ușii se folosesc șine simple clasice, cu arcuri de torsiune fixate în partea frontală, pe perete. Aceasta este varianta cea mai ieftină.

    2 pred znizana preklada.jpg

    Axul ușii de garaj secționale cu înălțime redusă

    Axul ușii secționale cu înălțime redusă are înălțimea între 150-370 mm. În cazul în care avem un astfel de ax, se folosesc șine duble cu arcuri de torsiune fixate în partea frontală, pe șinele verticale. Acest tip de ax are un preț mediu.

    Axul ușii de garaj secționale cu înălțime mică

    Axul scund al ușii secționale are înălțimea între 100-150 mm. Dacă avem un astfel de ax, folosim șine duble cu arcuri de torsiune fixate în partea posterioară, pe șinele orizontale. Acest tip de ax are prețul cel mai ridicat.

    Mențiune: toate dimensiunile menționate sunt valabile pentru ușile de garaj secționale fără motor electric. În cazul ușilor de garaj secționale cu motor electric, la fiecare dimensiune trebuie să se adauge aproximativ 60-70 mm.

    Arcurile de torsiune și etanșarea

    Funcția primară a arcurilor de torsiune este echilibrarea greutății ușilor de garaj. Acestea sunt montate fie pe axul ușii, fie pe tavan. Arcurile de torsiune facilitează în același timp deschiderea manuală a ușilor de garaj secționale. Garniturile au o elasticitate durabilă și sunt montate pe șinele laterale, pe șipca superioară finală și pe lamela inferioară a ușii.

    Care este alcătuirea ușilor de garaj secționale?

    Ușile de garaj secționale sunt compuse din lamele cu grosimea de 42 mm din tablă de oțel zincată la cald și laminată. Lamelele sunt umplute cu spumă poliuretanică, care asigură o bună izolare termică și fonică și mărește soliditatea ușilor.

    Modul de deschidere a ușilor de garaj secționale

    Ușile de garaj secționale se deschid prin ridicare pe verticală pe șine; când ajung la nivelul tavanului garajului, lamele se desprind una de alta și își continuă alunecarea pe șine orizontal de-a lungul tavanului. Avantajul deschiderii verticale este că putem opri autovehicolul chiar aproape de ușa garajului și la momentul deschiderii respectiv a închiderii acesteia. 

    Seturile complete ale ușilor de garaj sunt formate de obicei din trei trei cutii separate: prima cutie conține lamelele, a doua șinele, iar a treia rama. Ramele ușilor de garaj secționale sunt produse industrial, asigurându-se astfel durabilitatea și rezistența ușilor. Procedura de montare este descrisă în acest articol doar sumar. Cel mai bine este, ca montarea ușilor de garaj secționale să fie executată de un specialist, care știe să lucreze corect. Pentru mai multe informații, contactați executanții de pe acest site, care vă vor ajuta cu bucurie și vă vor răspunde la întrebările legate de montarea ușilor de garaj.

    2. PREȚUL MONTĂRII UȘILOR DE GARAJ SECȚIONALE

    În urma comparării diferitelor prețuri ale ușilor de garaj secționale, am constatat că există mari diferențe de la producător la producător. De asemenea, prețurile depind de dimensiuni și de tipul ușii de garaj. Alți factori importanți, care influențează asupra prețurilor sunt: grosimea și culoarea ușilor, protecția, eventuala existență a unei uși pietonale integrate, tipul motorului (automat sau manual) și altele.

    Mențiune: prețurile menționate sunt orientative și preluate de la diferiți producători. În prețuri sunt incluse TVA (9,5%) și costurile montării!

    Pentru montarea ușilor de garaj veți plăti aproximativ 100,00 €. Dar, prețul montării depinde foarte mult de dimensiunile ușii de garaj, tehnologie, tipul de ramă, producător și așa mai departe. Mai jos sunt menționate prețurile aproximative ale ușilor de garaj secționale în funcție de dimensiuni.

    Ușile de garaj secționale

    Următoarele prețuri sunt valabile pentru uși de garaj secționale cu grosimea lamelelor de 42 mm și motor automat cu două telecomenzi.

    Prețul unei uși de garaj secționale cu dimensiunile 2.400 x 2.000 (2.125 mm) sau 2.500 x 2.000 (2.125 mm) este 730,00 €.
    Prețul unei uși de garaj secționale cu dimensiunile 3.000 x 2.100 (2.125 mm) este 890,00 €.
    Prețul unei uși de garaj secționale cu dimensiunile 4.000 x 2.100(2125 mm) veți plăti 1.000 €.

    Ușile de garaj secționale cu o ușă pietonală integrată

    Prețul este valabil pentru uși de garaj secționale cu grosimea lamelelor de 42 mm și motor automat cu două telecomenzi, închidere automată și comutator de protecție.

    Prețul unei uși de garaj secționale cu o ușă pietonală integrată și dimensiunile 2.250 x 2.125 mm sau 2.375 x 2.125 mm este 1.250,00 €.

     

    Articol de specialitate 3458
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Uși de garaj?

    Avem 220 executanți pentru domeniul Uși de garaj:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 220 executanți pentru domeniul Uși de garaj
    8.9
    0

    ALUROLLER S.R.L.


    8.9
    0

    EURO MONDO COMPANY SRL


    8.9
    0

    ALL IN BUSINESS S.R.L.


    8.9
    0

    MERCADOORS LIFT SRL