Pentru zona

    Montarea ușilor de interior

    Articolul a fost citit chiar de 1802+ utilizatori
    În comparație cu ușile glisante, montarea ușilor de cameră cu canat este considerată mai solicitantă din punct de vedere tehnic. Dacă doriți să comandați o ușă la comandă, montarea o va face tâmplarul care a realizat-o, iar dacă o cumpărați de la un producător de renume, procedura este aceiași, deoarece livrarea și montarea sunt incluse în prețul ușii. Pentru a vă fi mai ușor să le montați, în caz că decideți să o faceți singuri, vă vom explica întregul proces pas cu pas.
    Articol de specialitate 1802
    montare usa interior
    Avem 448 executanți pentru domeniul Montaj uși interior:

    1. Montarea ușilor camerei

    Montarea ușilor de intrare poate fi efectuată de orișicine care cunoaște întreaga procedură și are anumite unelte necesare. Când cumpărați o ușă, asigurați-vă că aceasta vine cu instrucțiunile producătorului. Ar trebui să urmați instrucțiunile și să le respectați, pentru că numai atunci veți face lucrarea corect și veți fi mulțumiți de funcția și estetica lor.

    2. Pregătirea deschiderii peretelui și montarea tocului

    Înainte de montarea propriu-zisă, este extrem de important să pregătiți corect deschiderea peretelui. Ar trebui să verificați cum a fost făcută tencuiala – dacă nu este netedă și uniformă, trebuie reparată și uniformizată prin aplicarea unui chit acrilic. Pe lângă suprafețele deschiderii peretelui, trebuie să verificați și podeaua - dacă este neuniformă, tocul ușii va fi înclinat, iar apoi mișcarea canatului ușii va fi problematică.

    După ce ați examinat toate acestea și le-ați reparat, dacă era nevoie, puteți trece la montarea tocului ușii. Când asamblați tocul, trebuie să urmați și să respectați cu strictețe instrucțiunile date, deoarece acea parte a lucrării este poate cea mai importantă pentru succesul montării. Când asamblați tocul (de preferință pe podea pentru a fi mai ușor de manevrat), ar trebui să verificați dimensiunile acestuia și să le comparați cu dimensiunile deschiderii peretelui. Deschiderea optimă a peretelui pentru ușă ar trebui să fie cu 3-4 cm mai lată decât dimensiunile exterioare ale tocului și cu 1-2 cm mai înaltă decât înălțimea sa exterioară.

    3. Montarea ușii: plasarea tocului ușii în deschiderea peretelui

    Tocul ușii asamblat este așezat în deschiderea peretelui în poziție verticală, iar corectitudinea acelei poziții este verificată cu o nivelă. Toate unghiurile trebuie să fie drepte, iar întreaga înălțime a tocului trebuie să fie în aceeași linie dreaptă și aceeași axă.

    Distanțierele și suporturile telescopice asigură că tocul ușii va rămâne în poziția corectă până la sfârșitul montării
    Distanțierele și suporturile telescopice asigură că tocul ușii va rămâne în poziția corectă până la sfârșitul montării

    4. Montarea ușii: potrivirea tocului și introducerea distanțierelor

    Tocul încadrat în deschiderea peretelui este fixat cu suporturi, adică așa-numitele distanțiere. Aceasta puteți realiza cel mai ușor cu suporturi telescopice profesionale, dar dacă nu le aveți, vor fi bune și șipcile puternice și groase și cuiele din lemn, așa-numitele pene, doar că atunci când le așezați trebuie să aveți grijă să nu zgâriați sau deteriorați suprafețele înconjurătoare.

    Distanțierele telescopice sau șipcile sunt așezate astfel încât tocul să fie blocat și să mențină lățimea necesară, iar acestea sunt introduse la înălțimea clanței și deasupra podelei. În toate colțurile, pe partea stângă și dreaptă a tocului ușii, sunt amplasate pene sau suporturi care vor ține toate colțurile blocate și distanță egală până la finalizarea montării. La sfârșitul acestei părți a procesului, cu o nivelă cu bulă de aer trebuie verificat totul din nou pentru a se asigura că unghiurile rămân drepte peste tot și că toate liniile sunt drepte și pe aceeași axă.

    Sfaturi de specialitate de la DOORGLASS BV S.R.L.

    Care sunt cele mai frecvente greșeli la montajul ușilor?

    Cele mai frecvente greșeli la montajul ușilor ar fi:
     - dorința de a economisi spuma, fapt care reduce semnificativ rezistența structurii, sau opusul când se folosește spumă în exces sau neadecvată, iar tocul are de suferit
     - montajul ușilor însoțit de deteriorarea suprafețelor adiacente
     - asamblarea greșită a tocurilor
     - montajul ușilor cu toc reglabil, aici ma refer strict la ușile cu toc reglabil Porta Doors, în încăperi nefinisate (fără gresie, faianță, parchet)

    Când alegem ușile de interior le asortăm cu pereții sau pardoseala?

    Din punctul meu de vedere, ușile ar trebui să fie asortate, sau în funcție de preferință sau fie în contrast, cu pardoseala, iar motivul pentru care spun acest lucru este simplu, ușile și pardoseaua se schimbă mai rar decât culoarea pereților.

    Pe lângă uși, ce alte produse/servicii oferiți clienților?

    Pe lângă uși, de interior și acces, mai comercializăm o gamă variată de produse:
    - tâmplărie PVC, plase de insecte, rulouri de aluminiu, jaluzele și rulouri textile, copertine retractabile cu brațe, pergole, închideri de terase/balcoane cu sticlă glisantă, parchet, cabine și paravane pentru duș, sticlă printată pentru placări, uși de garaj și închideri inteligente.
    - Servicii: transport, montaj și service.

    Andrei Bărnuțiu, DOORGLASS BV S.R.L.

    În timpul montării tocului, distanțierele sau penele sunt folosite pentru a preveni mișcarea
    În timpul montării tocului, distanțierele sau penele sunt folosite pentru a preveni mișcarea

    5. Montarea foii de ușă

    Când stocul este încadrat și complet montat, este timpul să montați foaia ușii. Foaia se montează pe balamale, se înșurubează șuruburile, apoi se verifică dacă se mișcă liber și ușor și dacă totul este poziționat la loc. Dacă se blochează sau atârnă, este necesar să reglați balamalele, adică să le strângeți sau să le slăbiți. Și de data aceasta, verificați din nou toate pozițiile cu o nivelă cu bulă de aer. Dacă totul este așa cum trebuie, puteți scoate distanțierele telescopice sau șipcile, dar penele le lăsați.

    La montarea foii de ușă, precizia este foarte importantă, astfel încât fixarea foii de ușă să fie ușoară și ulterior să se deschidă fără probleme
    La montarea foii de ușă, precizia este foarte importantă, astfel încât fixarea foii de ușă să fie ușoară și ulterior să se deschidă fără probleme

    6. Umplerea cu izolație

    Deschiderea dintre perete și tocul ușii, oricât de îngustă ar fi, trebuie umplută cu spumă poliuretanică. Vă recomandăm să folosiți spumă cu uscare rapidă care nu se va răspândi prea mult pentru a nu se vărsa peste tot. Este important să lăsați totul bine fixat deoarece ar trebuie cel puțin 6 ore pentru ca spuma PU să se întărească complet sau atâta timp cât a menționat producătorul.

    7. Montajul ușii: lucrări de finisare

    Când spuma PU se usucă, urmează lucrările de finisare. Surplusul de spumă poliuretanică trebuie tăiat cu un bisturiu și apoi puteți îndepărta, de asemenea, orice distanțiere, elemente de reținere sau pene care au ținut tocul. Rămâne să montați, adică să lipiți sau să înșurubați profilele decorative din jurul ușii pentru a umple toate golurile și a obține aspectul final al ușii. Dacă credeți că aveți nevoie sau doriți ceva diferit, puteți monta și alte elemente suplimentare în jurul tocului.

    8. Montarea ușii: montarea finală a foii de ușă și montarea mânerului

    Ultima parte a procesului este reglarea finală a foii de ușă pe balamale. Verificați dacă foaia de ușă se potrivește corect și se deschide/se închide fără probleme. În sfârșit, este timpul să montați mânerul ușii, unde din nou ar trebui să urmați instrucțiunile producătorului.

     Montarea mânerului ușii și a încuietorii este ultima
    Montarea mânerului ușii și a încuietorii este ultima

     

    Sfat: Dacă ușa de interior este montată într-o casă nouă, se recomandă montarea acesteia după finalizarea lucrărilor interioare principale. Montarea ușii camerei se poate face înainte sau după tencuire, deși este mai bine după, deoarece în felul acesta nu există riscul deteriorării accidentale a tocului sau suprafețelor. În acea situație trebuie să umpleți spațiul dintre toc și deschiderile de perete cu profile sau cleme de montare. Dacă ușa este montată pentru prima dată într-o clădire nouă, se folosesc tocuri pentru montarea umedă.

    9. Ușa de cameră - preț de montaj

    Cât costă montarea unei uși de interior? Lista de prețuri pentru montarea și demontarea ușilor interioare depinde de producător și furnizor, de materialul și dimensiunile ușii în sine. În orice caz, costul total este mai mic decât cel al ușii de intrare.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1802
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj uși interior?

    Avem 448 executanți pentru domeniul Montaj uși interior:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 448 executanți pentru domeniul Montaj uși interior
    9.7
    0

    GEIGER COMPANY SRL


    9.9
    0

    WINKELBAU SRL


    8.8
    0

    CRISMATT DESIGN SRL


    9.5
    0

    APOCRISMAR SRL