Pentru zona

    Arhitectura peisagistică

    Articolul a fost citit chiar de 1102+ utilizatori
    Arhitectura peisagistică este uneori definită ca o artă practică care include proiectarea, planificarea și amenajarea spațiilor deschise și a peisajelor pentru a atinge cele mai înalte norme ale culturii de viață urbane, care, la rândul său, se bazează pe un mediu amenajat, adică pe exteriorul cultivat . Un expert care se ocupă de acest tip de îmbunătățire a mediului este numit arhitect peisagist. Vom încerca să explicăm în acest text despre ce este vorba cu adevărat, ce înseamnă amenajarea spațiului verde și ce fel de impact poate avea.
    Articol de specialitate 1102
    arhitectura peisagistică
    Avem 724 executanți pentru domeniul Peisagistică:

    1. Definiția arhitecturii peisagistice

    Arhitectura peisagistică este o știință multidisciplinară, întrucât cuprinde planificarea și proiectarea spațiilor verzi, obiective culturale și spații publice similare. Scopul arhitecturii peisagistice sunt realizările ecologice, sociale, comportamentale și de proiectare. Aceste activități includ amenajarea peisajului, planificarea și proiectarea exteriorului, restaurarea mediului înconjurător, spații deschise, rezolvarea problemei apelor pluviale, amenajarea parcurilor și a zonelor de agrement. Mai mult, există și infrastructura verde, proiectare și amenajare a spațiilor și facilităților verzi separate și publice (grădini, curți, piețe, străzi și altele asemenea).

    Arhitectura peisagistică include cunoștințe și abilități din arhitectură, construcții, botanică, horticultură, arte plastice, geografie, topografie, design industrial, ecologie, meșteșuguri și, mai presus de toate, psihologia vieții. Un arhitect peisagist care știe toate acestea se poate ocupa de gândirea și proiectarea zonelor verzi publice precum parcuri, drumuri, alee, pasaje, căi de agrement, dar și unități rezidențiale, așezări, infrastructură publică, restaurarea zonelor devastate și altele asemenea.

    2. Domenii ale arhitecturii peisagistice

    Arhitectura peisagistică este o activitate profesională indispensabilă în multe domenii ale științei și practicii; astfel, acești arhitecți pot participa la proiecte de găsire a soluțiilor conceptuale pentru parcuri noi, infrastructură publică și așezări, precum și pentru dezvoltarea pe termen lung, gestionarea apei meteorice (reținerile, grădinile de ploaie, acoperișurile verzi, restaurarea apelor subterane, remedierea mlaștinilor), amenajarea teritoriului , amenajarea instituțiilor publice, grădini botanice și zoologice, rezervații naturale, drumuri verzi, zone pietonale, locuri și facilități de recreere (terenuri de golf, locuri de joacă, săli de sport, parcuri tematice). Domeniul lor de lucru include așezări urbane și rezidențiale, instituții de stat, parcuri industriale, amenajarea peisajului pe proprietăți private și publice, facilități de transport, construcții civile și infrastructura acestuia, destinații turistice, grădini istorice, baraje, rezervoare, centrale electrice, evaluarea impactului asupra mediului, sfaturi privind gestionarea terenurilor, planificarea și dezvoltarea coastelor și nenumărate alte subiecte - într-un cuvânt, tot ceea ce ține de principiile designului interior ecologic pe termen lung, care este foarte influențat de procesele naturale și de activitatea umană.

    3. Experți în arhitectură peisagistică

    Gama de arhitectură peisagistică este cu adevărat largă și de aceea au apărut mulți experți specializați. Managerii, designerii, designeri de interior și exterior și mulți alți experți sunt implicați în întregul proces de realizare a unor astfel de proiecte.

    Managerul peisagist, de exemplu, este însărcinat cu consilierea privind gestionarea și îmbunătățirea pe termen lung a unui spațiu din punct de vedere forestier, agricol și de protecție. Un proiectant peisagist este o persoană care se ocupă cu planificarea și cercetarea unei anumite zone, cu potențiale de recreere sau de exploatare a terenului. Persoana care se ocupă cu acoperișurile verzi este specializată în special în gândirea și proiectarea grădinilor pe acoperișurile plate, arhitectura durabilă și crearea habitatelor. Toți ceilalți oameni de știință sunt specialiști în ramurile lor cu specializare legate de plante, sol, apă, adică geomorfologie și multe altele. Oamenii de știință încorporează tot mai mult criteriile de mediu și rezultatele cercetărilor în proiectele lor ca factori foarte importanți.

    Dacă decideți să cereți ajutor de la arhitecții peisagiști, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1102
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Peisagistică?

    Avem 724 executanți pentru domeniul Peisagistică:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 724 executanți pentru domeniul Peisagistică
    8.9
    0

    CURTEANUL MAV SRL

    1
    8.9
    0

    BLA SHINE SRL


    8.9
    0

    UNIQUE LANDSCAPING SRL


    8.9
    0

    KALON GARDEN S.R.L.