Pentru zona

    Comasare

    Articolul a fost citit chiar de 1478+ utilizatori
    Comasarea terenurilor este o procedură administrativă, adică un serviciu furnizat de companii cu geometrii, care include comasarea terenurilor într-o anumită zonă și redistribuirea acesteia între aceiași proprietari într-un mod care să le permită fiecăruia să obțină o suprafață egală, dar nedivizată. În procesul de comasare, proprietarii de terenuri primesc parcele grupate, adică fuzionate în modul cel mai fezabil, fără a modifica dimensiunea sau valoarea proprietății lor. Prin urmare, comasarea este un proces prin care se creează noi parcele independente și se modifică granițele parcelelor existente.
    Articol de specialitate 1478
    comasare
    Avem 114 executanți pentru domeniul Cadastru, Geodezie, Topografie:

    1. Comasare

    1.1. Pentru ce este comasarea terenurilor?

    Scopul principal al comasării terenurilor este utilizarea mai ușoară și mai economică a proprietății, de fapt, parcelele disponibile și planificarea mai ușoară a așezărilor, precum și construirea infrastructurii economice și publice. Consolidarea terenurilor crește, de asemenea, valoarea imobilelor de pe piață, astfel încât, la urma urmei, este mai ușor să efectuați tranzacții legate de vânzări, achiziții, închirieri și altele asemenea. Prin urmare, consolidarea este o procedură necesară, acolo unde are sens, întrucât toți participanții beneficiază astfel la acest proces.

    1.2. Cum se realizează comasarea terenurilor?

    Comasarea terenurilor se realizează în cazurile în care un individ dorește să unească proprietatea fragmentată și separată, să mărească parcelele, să cultive acel teren într-un mod mai ușor și să îl acceseze mai ușor. O persoană sau un organism administrativ ar putea dori să construiască ceva și mai mare, care necesită o intervenție mare pe spațiu și, probabil, schimbarea sau conversia sa totală, ceea ce poate îmbunătăți sau agrava numărul și tipul de opțiuni care rămân disponibile pentru alții. Prin urmare, comasarea este adesea efectuată la cererea unui organism de stat sau a unui organism al unei unități administrativ-teritoriale.

    2. Comasare și condiții de execuție

    Comasarea terenurilor, ca orice procedură oficială, are anumite condiții în care se efectuează și pot fi următoarele:

    - reglementarea granițelor zonei de comasare;

    - acordul proprietarilor de terenuri agricole care dețin mai mult de 80% din suprafața zonei planificate de comasare a terenurilor (în cazul comasării terenurilor de terenuri agricole);

    - consimțământul proprietarilor terenurilor pentru construcții care dețin mai mult de 80% din suprafața planificată a zonei de comasare a terenurilor (în cazul comasării terenurilor pentru construcții).

     Comasarea terenurilor este o procedură administrativă pentru redistribuirea parcelelor separate
    Comasarea terenurilor este o procedură administrativă pentru redistribuirea parcelelor separate

    3. Procedura de comasare

    3.1. Începutul comasării

    Comasarea este relativ ușor de început. Poate fi comandată de părțile implicate în procesul de comasare a terenurilor, care dețin terenuri într-o anumită zonă. Comasarea contractuală poate fi comandată de orice semnatar al contractului de comasare, iar comasarea administrativă poate fi comandată de către organismul de stat competent sau organismul comunității locale autonome.

    Discuție introductivă și aranjament de granițe

    Comasarea începe cu o discuție introductivă cu proprietarul sau proprietarii, care identifică nevoile, dorințele și așteptările clientului. Firma de topografie este cea care obține toate informațiile necesare pentru a începe furnizarea de servicii și pentru a estima toate costurile - astfel poate începe comasarea. Sunt verificate toate condițiile îndeplinite, cum ar fi granița zonei de comasare, consimțământul proprietarului terenului agricol sau al proprietarului terenului de construcție. După discuția introductivă, urmează reglementarea graniței, care include determinarea precisă a ariei de comasare, reglementarea granițelor și pregătirea studiilor privind reglementarea granițelor.

    Înregistrarea situației actuale și realizarea unui studiu

    Apoi urmează pasul următor - identificarea stării inițiale a zonei în care este determinată starea existentă a terenului și un studiu al evaluării valorii terenurilor și clădirilor. Ambele studii trebuie să fie disponibile tuturor participanților la comasarea terenurilor precum și altor persoane juridice și fizice. Unitatea administrativă confirmă în cele din urmă ambele studii prin emiterea unei decizii.

    Pregătirea unui studiu privind comasarea terenurilor și împărțirii terenurilor

    Pregătirea studiului proiectării conceptuale a zonei de comasare este următoarea fază, în care este prezentată o nouă propunere de reglementare a zonei de comasare. Elaborarea soluției conceptuale este, de asemenea, la dispoziția tuturor celor interesați de proces, iar în cele din urmă este aprobată de unitatea administrativă. După aprobarea studiului proiectului preliminar, începe planificarea noii distribuții funciare. Studiul privind noua distribuție a terenurilor, care este necesar pentru procesul de redistribuire în sine, conține planuri de distribuție grafică, precum și o comparație a stării originale și noi a zonei de comasare a terenurilor. Acest studiu este, de asemenea, disponibil pentru inspecție de către toți participanții la proces. Studiul noii diviziuni de terenuri în zona de comasare a terenurilor este aprobat de unitatea administrativă cu decizia finală.

    Stabilirea redistribuirii terenurilor și elaborarea finală a comasării terenurilor

    În ultima fază, comasarea terenurilor necesită, desigur, o nouă distribuție a terenurilor. Aceasta este urmată de faza de stabilire a unei noi împărțiri a terenului, atunci când granițele parcelelor nou create sunt marcate și toți proprietarii au luat la cunoștință de aceasta. În cele din urmă, compania de geodezie pregătesc studiul final al comasării terenurilor, baza profesională pentru desfășurarea procedurii administrative, pentru înregistrarea comasării terenurilor în cartea funciară.

    În cele din urmă, cererea de desfășurare a procedurii administrative de înregistrare a comasării terenurilor este depusă de firma de geodezie în numele proprietarului, pe bază de autorizare. În cazul în care comasarea terenurilor este contractuală, cererea este însoțită de un contract de comasare a terenurilor și declarații ale tuturor proprietarilor care sunt de acord cu noile granițe create de comasarea terenurilor.

    4. Încheierea comasării

    Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară este locul unde se încheie comasarea prin înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară a noilor parcele.

    Dacă decideți pentru comasare, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1478
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Cadastru, Geodezie, Topografie?

    Avem 114 executanți pentru domeniul Cadastru, Geodezie, Topografie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 114 executanți pentru domeniul Cadastru, Geodezie, Topografie
    8.9
    0

    CESO ACTIV GOLD CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    1

    S.C. TOPOVAT S.R.L

    14
    8.9
    0

    ARHIGIST TBD PROIECT SRL

    R7
    8.9
    0

    SUPERCON SRL