Pentru zona

    Lână de oaie, fibre lemnoase și alte materiale izolante

    Articolul a fost citit chiar de 2169+ utilizatori
    Se pare că este bine-cunoscut că izolația este unul dintre cele mai importante elemente de construcție datorită economisirilor care pot fi realizate în încălzire. În regiunea noastră, sunt utilizate în principal materiale de izolare artificială, cum ar fi vata de sticlă și polistiren. Cu toate acestea, în lume sunt preferate din ce în ce mai mult materialele naturale, cum ar fi lâna de oaie și lemnul sau fibrele de in și altele asemenea. Totuși, se poate spune că materialele de izolație naturală devin din ce în ce mai interesante la noi, deoarece oferă un confort mai mare familiilor.
    Articol de specialitate 2169
    oaie
    Avem 2488 executanți pentru domeniul Fațade case:

    1. De ce fibrele naturale sunt un bun izolator?

    Tipurile de izolație naturală sunt cele care sunt deosebit de bune pentru membrii familiei, deoarece nu conțin substanțe artificiale și nu există impurități controversate din punct de vedere al mediului. Izolația naturală este mai bună pentru oameni atât în ​​timp ce lucrează la ea, cât și în timp ce se bucură de rezultatele sale. Fibrele naturale sunt întotdeauna ecologice, deoarece reduc impactul negativ asupra mediului, cum ar fi emisiile de dioxid de carbon. În cele din urmă, comparativ cu cele artificiale, izolatorii naturali sunt mai eficienți.

    Există mai multe tipuri de izolatori naturali, cum ar fi in, fibre de cocos și lemn, cânepă, lână, stuf, perlit (piatră vulcanică expandată) și altele asemenea. În acest articol, ne vom ocupa de unii dintre cei mai renumiți și mai utilizați izolatori naturali.

    2. Fibra de in

    Izolația termică a inului are un efect foarte pozitiv asupra mediului. Printre altele, reglează umezeala din spațiu absorbind-o și apoi eliberând-o treptat. În plus, fibrele de in absorb mult dioxid de carbon din aer și, prin urmare, sunt bune pentru mediul natural. În calitate de izolator termic, acestea sunt foarte eficiente. Acest tip de material izolant poate fi utilizat în clădiri noi și la renovări. La renovare, izolația veche poate fi refolosită.

    Izolația termică din in poate fi găsită sub diferite forme, deși cel mai adesea sunt produse plăcile. Astfel de plăci de in sunt utilizate în principal pentru izolarea acoperișurilor, pereților și podelelor. Sub formă de benzi, acestea sunt utilizate pentru a închide cavități și deschideri mai mici și mai mari. Un produs special din lână de in este pâslă, care este de obicei izolație a podelei, și poate fi găsită și sub formă de benzi de pâslă de in care servesc la reducerea transmisiei zgomotului între grinzile structurii acoperișului, precum și la îmbinările peretelui și podelii. Fibrele de in pot fi găsite și în bucăți care umple cavități mai mari.

    Plăcile de in au o conductivitate termică de 0,038 W / mK și  sunt de 16 cm grosime.

    3. Lână lemnoasă - plăci izolatoare din fibre lemnoase

    Izolația din fibre lemnoase, adică vata lemnoasă se instalează ușor și rapid, mai ales atunci când este sub formă de plăci. Este atât de dur, stabil și ușor de manevrat. De asemenea, este rezistent la foc. Izolarea din fibre de lemn este complet naturală, deoarece este realizată din fibre de lemn despicate tratate cu apă.

    Există așa-numitele plăci flexibile (flex) din fibre de lemn utilizate pentru pereți și acoperișuri, deoarece sunt ceva mai moi. Există, de asemenea, plăci termice (therm) care sunt destinate și izolării pereților, acoperișurilor, dar și a pardoselilor (șapă uscată). Și alte tipuri de plăci din fibră de lemn pot fi găsite pe piață, precum și izolații care pot fi însuflate între elementele de construcție.

    Conductivitatea termică a plăcilor flexibile este de 0,040 W / mK și sunt de 16 cm grosime.

    Izolație din fibră lemnoasă
    Izolație din fibră lemnoasă

    4. Izolație de cânepă

    Aceasta este o izolație naturală din fibre de cânepă. Izolația din fibră de cânepă se caracterizează prin faptul că reglează umiditatea. Fibrele de cânepă absorb umezeala din spațiu și apoi o eliberează încet. În acest fel, se asigură „respirația” construcției. Deoarece aceasta este o izolare de origine vegetală și nu are proteine ​​în ea, nu trebuie să fie procesată chimic în procesul de producție.

    Izolația de cânepă este produsă sub formă de plăci care acoperă pereții, tavanele și acoperișurile. Există, de asemenea, plăci universale din fibră de cânepă care servesc la izolarea acoperișurilor și a pardoselilor.

    Plăcile de izolație din cânepă au o conductivitate termică de 0,040 W / mK și au grosimea de 16 cm.

    Izolație de cânepă
    Izolație de cânepă

    5. Lână de oaie pentru izolare

    Spre deosebire de alte tipuri de izolație pe bază de plante, lâna este de origine animală. Creează un climat foarte plăcut, deoarece conține o substanță specială lanolină; cu cât concentrația de lanolină în lână este mai mare, cu atât izolația este mai bună. În plus, această izolație naturală asigură un flux excelent de aer și este curățată prin ventilație. Lâna de oaie este inflamabilă numai la temperaturi ridicate.

    Izolația din lână de oaie se face sub formă de plăci și acoperă pereții și acoperișul, iar dacă este sub formă de fibre, este utilizată pentru insuflare, adică pentru izolarea cavităților și pentru placare. Plăcile din lână de oaie au o conductivitate termică de 0,035 W / mK , au 16 cm grosime.

    Pentru comparație, izolația artificială a vatei bazaltice are o conductivitate termică de 0,035 - 0,040 W / mK.

    Dacă decideți să instalați acest tip de izolație, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2169
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fațade case?

    Avem 2488 executanți pentru domeniul Fațade case:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2488 executanți pentru domeniul Fațade case
    8.9
    0

    CSB ROOF CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    TEAMBUILD CONSTRUCTION GROUP S.R.L.


    8.9
    0

    GABRIELLA INDUSTRIAL CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    BROMA BUILDING SRL