Pentru zona

    Șemineuri electrice, sobe de tip șemineu pe lemne sau șemineuri pe gaz?

    Articolul a fost citit chiar de 681+ utilizatori
    Șemineurile sunt utilizate în primul rând pentru încălzire, dar pot fi, de asemenea, un element estetic al spațiului. Șemineurile erau odată sursele principale de energie, iar astăzi sunt doar accesorii care, pe lângă reducerea costurilor, creează o atmosferă plăcută și casnică în fiecare casă. În funcție de tipul de combustibil ales, se alege și tipul de dispozitiv: șemineu electric sau pe gaz, șemineu pe lemne, sobe de tip șemineu pe lemne și multe altele.
    Articol de specialitate 681
    șemineu
    Avem 840 executanți pentru domeniul Șemineu:

    1. Sobe tip șemineu sau șemineuri?

    Probabil vă întrebați dacă ați prefera o sobă tip șemineu sau un șemineu și care este diferența? Atât șemineul, cât și soba sunt elemente tradiționale ale casei, iar diferența dintre ele în epoca noastră devine din ce în ce mai puțin importantă datorită inovațiilor tehnologice și tehnice. Șemineul este de obicei încorporat în perete, de dimensiuni mai mari, cu un focar deschis sau închis. Șemineul nu este destinat preparării alimentelor, deși poate fi folosit pentru asta și emite căldură mai inegal. De asemenea, șemineul stins nu emite căldură în timp ce soba de tip șemineu radiază mult după stingere. Șemineurile moderne sunt destinate în primul rând decorului și simbolismului, deoarece ocupă un loc special în casa în jurul căreia se adună familia, astfel încât funcția de încălzire este mai puțin importantă în acest sens. Sobe de tip șemineu sau alte sobe, pe lemne sau alte tipuri de combustibil, nu sunt încorporate în perete, dar sunt independente, iar focarul este întotdeauna închis, ceea ce permite o radiație de căldură gradată și mai uniformă, mult după ce focul se stinge. Majoritatea modelelor de sobe pe lemne au suprafețe de gătit. Acest lucru este foarte convenabil dacă aveți o sobă de tip șemineu în bucătărie, deoarece în timpul sezonului de încălzire puteți găti mâncarea direct pe ea și astfel puteți consuma mult mai puțină energie electrică.

    2. Șemineuri și sobe de tip șemineu pe lemne

    2.1. Șemineu pe lemne

    Șemineurile pe lemne sunt folosite în mod tradițional de secole. De obicei sunt făcute ca focare deschise, pentru a deveni închise ulterior. Flacăra creată prin arderea lemnului, pe lângă faptul că emite căldură, creează și o atmosferă foarte plăcută. Încălzirea cu lemne este, printre altele, mai ecologică decât încălzirea cu ulei de încălzire, de exemplu. Nu în ultimul rând, încălzirea cu lemne este în continuare cea mai ieftină cale de încălzire.

    2.2. Sobe de tip șemineu pe lemne

    O altă opțiune care devine din ce în ce mai populară în aceste zile, sunt sobele de tip șemineu. Sobele pe lemne sunt foarte asemănătoare cu șemineurile, dar ocupă mai puțin spațiu, deci sunt o alegere mai bună pentru încăperile a căror dimensiune nu permite instalarea unui șemineu mare.

    Șemineurile sau sobele de tip șemineu pe lemne încă mai simbolizează inima casei
    Șemineurile sau sobele de tip șemineu pe lemne încă mai simbolizează inima casei

    3. Șemineuri pe gaz

    Șemineurile pe gaz au unele avantaje față de șemineurile pe lemne, dar performanța lor energetică nu este aceeași. Șemineul pe gaz are o flacără puțin mai mică și mai albăstruie, deci se pare că atmosfera pe care o creează nu este aceeași nici senzuală, nici estetică. Pe de altă parte, șemineul pe gaz este funcțional și economic, se aprinde mai ușor și acțiunea sa este instantanee, deoarece încălzirea începe imediat ce este pornită.

    Sfaturi de specialitate de la DEVISERVICE SUCEAVA SRL

    Care este locul cel mai potrivit pentru montarea unui șemineu într-un apartament?

    Living-ul este cel mai potrivit loc de montare a unui șemineu în apartamente. Atât pentru că e o adevărată plăcere să îl privești cât și pentru că livingul este deobicei cea mai mare încăpere, surplusul de căldură îl putem transfera ușor în orice cameră dorim. Dacă focarul șemineul este bine dimensionat, poate încălzi cu ușurință toată casa.  

    Care sunt recomandările dvs pentru clienții care doresc instalarea unui șemineu în apartament?

    Când vine vorba despre instalarea șemineeelor pe combustibil solid, blocul trebuie să fie prevăzut neapărat cu un coș de fum sau necesită instalarea unui coș de fum pe peretele exterior al apartamentului. La fel de bine putem monta un șemineu electric, care nu necesită instalarea unui coș de fum, dar care înlocuiește ideal un șemineu tradițional și emite perfect arderea lemnului. Mai nou, șemineele electrice sunt dotate și cu sunete care redau atmosfera romantică a lemnelor care ard în foc. O altă opțiune pentru apartamente sunt și șemineele pe gaz. 

    Ovidiu Devisevici, DEVISERVICE SUCEAVA SRL

    4. Șemineuri electrice

    Șemineurile electrice au, de asemenea, unele avantaje. Pot fi așezate în orice cameră și în orice loc, deoarece nu au nevoie de coș de fum. De asemenea, sunt ușor de utilizat, deoarece nu au nevoie de combustibil sau de reumplere, curățare sau întreținere. Singurul dezavantaj al șemineurilor ​​electrice este că nu au un foc real cu fum, astfel că acest efect este creat artificial. Deci, dacă doriți o experiență reală de aprindere a unui șemineu, căldură și flăcări jucăușe, un șemineu electric nu este probabil cea mai bună alegere pentru dvs.

    5. Șemineuri cu bioetanol

    Șemineurile și sobele de tip șemineu pe lemne, gaz și electrice sau cele pe combustibili biodegradabili sunt disponibile în diferite variante și tipuri, astfel încât combustibilul singur să nu afecteze valoarea estetică a șemineului.

    Pe lângă șemineurile clasice pe lemn, le știm și pe cele pe bioetanol, adică combustibili biodegradabili. Un șemineu care folosește bioetanol nu are nevoie de coș de fum, deoarece nu creează fum sau gaze otrăvitoare. Un astfel de șemineu are un rezervor în care se toarnă aproximativ 4 litri de combustibil, pentru aproximativ 4 ore de funcționare a șemineului. Similar cu cel electric, acest tip de șemineu poate fi amplasat oriunde în clădire sau spațiu, nu necesită instalare profesională și poate fi mutat la nevoie. Puteți alege un șemineu gata confecționat sau puteți comanda să fie făcut pe măsură.

    Dacă vă decideți pentru un șemineu sau sobă de tip șemineu, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 681
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șemineu?

    Avem 840 executanți pentru domeniul Șemineu:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 840 executanți pentru domeniul Șemineu
    9
    0

    AMETHALIM INTERNATIONAL S.R.L.


    10
    1

    CARAUS EXPERT SRL


    10
    0

    SMART CONSINSTAL SRL


    9
    1

    ŞEMINEE EXCLUSIVISTE OLTENIA S.R.L.