Pentru zona

  Planul casei: dispunerea optimă a camerelor

  Articolul a fost deja folositor pentru 2355+ utilizatori
  Sarcina de bază a fiecărei case este, ca să spunem așa, să îi facă pe cei ce trăiesc în ea să se simtă confortabil, în siguranță, ca acasă. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să acordați atenție multor aspecte ale construcției și arhitecturii, precum și aranjării exterioare și interioare a clădirii în sine, de fapt, aspectul camerelor sau planul casei.
  Articol de specialitate 2355
  favorit
  interior.jpg

  1. Dispunerea camerelor din casă, adică planul casei

  Dispunerea camerelor din clădire este influențată de diverși factori, cum ar fi orientarea sau locația, vederea asupra naturii sau a altor clădiri, restricțiile legale, nevoile și dorințele clientului și așa mai departe. De aceea, planul fiecărei case este măcar puțin diferit: locul și oamenii sunt, de asemenea, mereu diferiți. Clădirile tipice ale căror planuri sunt definite în avans reprezintă o posibilă soluție, dar acestea sunt foarte adesea însoțite de numeroase probleme. Nu se întâmplă întotdeauna ca același plan de casă predeterminat să se potrivească tuturor locațiilor și nici aspectul camerelor să se potrivească în mod necesar tuturor clienților. Decizia de a cumpăra o casă proiectată de obicei poate fi o provocare mai mare decât planificarea individuală, deoarece o astfel de facilitate necesită compromisuri care uneori nu sunt posibile. Dacă angajați un arhitect pentru a face un plan și o casă, optați de fapt pentru un design unic, mai potrivit și mai corespunzător pentru nevoile și dorințele dvs. decât ar putea fi orice alt proiect predefinit.

  1.1. Planul în funcție de orientarea casei

  Primul factor „mai mare” care afectează designul, adică planul casei este orientarea. Când clădirea este amplasată pe șantier, scopul este de a avea cât mai multă parte posibilă a fațadei orientată spre sud. Dacă nu se poate altfel, cel puțin camera de zi și sufrageria ar trebui orientate în acest mod. În acest fel, camerele în care se petrece cel mai mult timp să poată primi cea mai mare lumină și căldură. Dacă, din cauza anumitor restricții de amplasare, o astfel de orientare nu este posibilă, atunci se fac eforturi pentru a captura cel puțin soarele vestic în acea parte a casei. Dormitoarele pot fi situate în nord sau est, deoarece în ele nu se petrece majoritatea zilei. Orientarea spre nord permite chiar și camerelor să fie mai reci în lunile de vară, deoarece soarele nu strălucește niciodată direct în ele, ceea ce este cu atât mai bun pentru dormit. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică camerelor copiilor, deoarece copiii stau mai mult în ele și nu numai noaptea când dorm.

  1.2. Planul în funcție de locația casei

  În mod similar, dacă există condiții și dacă doriți să profitați la maximum de mediul natural sau de altceva pe care îl considerați deosebit de favorabil, această oportunitate nu trebuie cu siguranță ratată. Dacă casa este înconjurată de natură, este cea mai probabilă conectarea interioară și exterioară ca o soluția optimă. Dacă vederea este mai bună din unele puncte decât din altele, casa ar trebui orientată astfel încât camerele în care se petrece cel mai mult timp să privească în acea direcție. În acest fel vă veți putea bucura de toate beneficiile pe care le oferă locul în care se află casa.

  1.3. Influența terenului asupra planului casei

  Dispunerea camerelor este, de asemenea, afectată de restricțiile de teren; de exemplu, dacă este pe un deal, setarea clădirii și dispunerea camerelor nu pot fi aceleași cu cele ale câmpiei. În cazul în care clădirea se află pe un deal și poate fi accesată de sus, atunci este logic să schimbați aspectul, astfel încât camera de zi cu sufragerie și bucătărie să fie în cele din urmă pe acea elevație, iar la parterul de sub ele este zona de dormit și ieșire în curtea din spate.

  Sfaturi de specialitate de la  AC ARCH CUBE 

  Când planificăm dispunerea camerelor la o casa cu etaj, unde ar fi locul ideal pentru birou? Din ce cauză?

  Pentru aceste întrebări de detaliu al proiectului, înainte de toate, este PROIECTAREA! Iar pentru a porni cu dreptul în proiectare, este necesar să acorzi importanță și să urmezi câțiva pași:

   1. Se alege un architect iscusit.

  În tot puzzle-ul reprezentat de construcția unei case, arhitectul este personajul cel mai important. De aceea, el trebuie ales cu grijă. Proiectarea este poate ramura cea mai delicată și mai dificilă din tot programul arhitectural. Arhitectul trebuie să își dea seama cât mai bine ceea ce dorește clientul, și să transmită niște repere atât estetice cât și funcționale care să exprime și să se muleze pe personalitatea acestuia.

  El trebuie să fie capabil să transpună dorințele într-o formă funcțional-estetică desăvârșită, tehnic realizabilă și în bugetul stabilit de comun acord. Însă și clientul, TU, ar trebui să oferi ceva:

  1. Să fii flexibil în atingerea dorințelor

  2. Să ai încredere în specialiști

  3. Să asculți, să filtrezi și să discuți cu specialiștii orice informație o consideri importantă, astfel încât să decizi în cunoștiința de cauză.

  În Feng Shui se spune că o casă bine concepută și realizată veghează asupra fericirii celor pe care îi adăpostește. Se prea poate să fie așa.

  2. Se acordă o deosebită importanță temei de proiect, adică să știi ce ceri.

  Odată ce ai ales arhitectul, primul și cel mai important pas este elaborarea temei de proiect. Aceasta cuprinde în esență dorințele dvs. Cu cât tema de proiect este mai bine realizată, cu atât casa va fi mai aproape de ceea ce vă doriți. Tema de proiect este precum input-ul dat unui software care trebuie să realizeze un anumit lucru. Astfel, în funcție de necesități, se abordează funcționalitatea casei.

  Pentru o casa cu etaj, funcțional și spațial, camerele de dormit se dispun la etaj. Într-o casa cu etaj, zona de zi este proiectata la parter, și zona de noapte, dormitoarele, la etaj. Biroul, este caracterizat tot ca o încăpere de zi, și în general funcționează bine la parter, însă pot fi și excepții cu cerințe particulare. Spre exemplu:

  Ne desfășurăm o parte din activitatea profesională de acasă și primim vizite în interes profesional? Atunci biroul trebuie să aibă și un acces separat față de cel principal al casei, un grup sanitar propriu, etc.

  Unde ar fi locul ideal pentru sauna?

  La fel, casa ta, înseamnă că este un obiect cu folosință îndelungată, care va fi folosit de mai multe generații. Este greu să spunem care vor fi necesitățile celor care îl vor folosi peste 100 de ani, însă este bine să ne gândim din start atât la necesitățile momentane ale noastre dar și la cele din viitorul apropiat. Dacă este o necesitate sauna, apoi trebuie să răspundem și la următoarele întrebări:

  Câte persoane vor ocupa casa acum? Dar peste 10-20 de ani? De cât spațiu avem nevoie acum? Dar mai încolo?

  O saună nu are un loc ideal unde ar putea fi amplasată, decât iar, după necesități. Un loc pentru sauna dorită se poate găsi și la etaj, adiacent unei băi, pentru folosință intimă. Își poate găsi locul și la parter, lângă o zonă de relaxare, cu acces la o cameră de schimbat și baie, dacă are o funcțiune mai socială. Poate fi și într-o baie a unui dormitor. În general, este indicat să se amplaseze într-un loc în care există acces rapid la apă rece și care este liniștit, pentru a asigura o relaxare optimă.

  Un ajutor în determinarea necesităților și amplasarea încăperilor este și profilul nostru psiho-social. Suntem persoane mai introvertite, care consideră casa un univers tabu, separat de activitățle sociale curente, regăsindu-ne pe noi înșine în intimitatea căminului, sau dimpotrivă, suntem persoane extrovertite, care extind viața socială și acasă, cu numeroase vizite, petreceri, etc.? 

  O casă în care să ne simțim bine, în familie, nu satisface exigențele unor petreceri cu mulți invitați, astfel, folosirea saunei este diferită. Și livingul trebuie să fie suficient de încăpător, să se deschidă spre o terasă amplă, poate chiar și sauna, etc.

  arh. Andra Cornea, AC ARCH CUBE 

  2. Dorințele clientului

  Desigur, un factor la fel de important pentru planul casei sunt dorințele clientului. Modul de viață, obiceiurile celor din casă și ciclurile lor zilnice de obligații pot fi chiar mai importante pentru amenajarea spațiilor decât condițiile terenului. Unele familii sunt mai interconectate și petrec mai mult timp împreună, în timp ce altele respectă intimitatea sau pur și simplu trăiesc într-un ritm care dictează separarea, iar toate acestea trebuie să fie reproduse pe planul casei. În acest fel, spațiile pot fi deschise și conectate, atunci când membrii familiei doresc să fie împreună sau să aibă mai multe unități separate în clădire atunci când membrii familiei sunt în favoarea vieții private.

  Planul casei, adică dispunerea camerelor din casă ar trebui să fie funcțional și rațional
  Planul casei, adică dispunerea camerelor din casă ar trebui să fie funcțional și rațional

  3. Planul casei: dispunerea optimă a camerelor

  În general, planul casei este guvernat de o regulă nescrisă conform căreia camerele de zi sunt la parter și dormitoarele sunt la etaj. La parter, suprafețele sunt orientate spre sud sau vest. Se recomandă ca planul casei să fie proiectat astfel încât aceste spații să fie deschise și interconectate; să presupunem că aici camera de zi continuă în sufragerie, iar aceasta în bucătărie.

  Bucătăria și sufrageria erau camere separate, în timp ce tendințele moderne susțin crearea unui întreg cu camera de zi. Deci, cel care gătește masa de prânz poate avea grijă de copii sau poate vorbi cu alți membrii ai familiei sau cu oaspeții. Bucătăria este adesea amplasată într-o nișă, dar poate fi și un element independent care devine o parte centrală a spațiului de locuit cu o insulă de bucătărie.

  Planul de obicei plasează dormitoarele la primul etaj, unde membrii familiei pot avea mai multă intimitate. Ele pot fi orientate spre nord sau est, deoarece în ele se petrece mai puțin timp. Cu toate acestea, este important pentru camerele copiilor ca acestea să fie orientate spre sud sau vest, deoarece copii își petrec mult timp jucându-se, învățând, socializând și așa mai departe.

  Alte camere, cum ar fi facilitățile sanitare, camerele auxiliare, cum ar fi cazanele, cămările, birourile, garajele etc., de obicei primesc mai puțină atenție, deoarece rămâneți acolo mai scurt. Prin urmare, planul casei poate fi proiectat astfel încât să fie orientat și spre nord, iar unele nici măcar nu au nevoie de lumina zilei sau este mai bine să nu o aveți deloc datorită temperaturii și a depozitării alimentelor ca în cămări, subsoluri sau camere de cazane.

  4. Planul camerelor

  Nu mai puțin important decât planul întregii case este planul camerelor individuale. Un arhitect bun nu se va ocupa doar de casă în ansamblu, dar va lua în considerare cu atenție și camerele, adică modul în care fiecare va fi proiectată separat. Planul camerei ar trebui să fie de așa fel încât utilizarea să fie optimă, dulapurile și paturile ca elemente cele mai mari să fie în locurile cele mai potrivite, precum și locurile de muncă, de exemplu. Camerele mai mici necesită soluții compacte, în timp ce cele mai mari pot fi mai deschise și concepute mai liber. Designul este foarte influențat de piesele de mobilier care ar trebui alese într-un anume mod  în funcție de camere, deoarece nu toate piesele de mobilier se potrivesc în fiecare cameră.

  Dacă decideți să faceți un plan profesional, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 2355
  Autorul: Revista DaiBau
  Avem 2282 executanți pentru domeniul Amenajări interioare:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 2282 executanți pentru domeniul Amenajări interioare:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  CĂUTAȚI EXECUTANȚI BUNI PENTRU DOMENIUL AMENAJĂRI INTERIOARE?

 • Amenajări interioare Abrud
 • Amenajări interioare Adjud
 • Amenajări interioare Agnita
 • Amenajări interioare Aiud
 • Amenajări interioare Alba Iulia
 • Amenajări interioare Aleşd
 • Amenajări interioare Alexandria
 • Amenajări interioare Amara
 • Amenajări interioare Anina
 • Amenajări interioare Aninoasa
 • Amenajări interioare Arad
 • Amenajări interioare Ardud
 • Amenajări interioare Avrig
 • Amenajări interioare Azuga
 • Amenajări interioare Babadag
 • Amenajări interioare Bacău
 • Amenajări interioare Baia de Aramă
 • Amenajări interioare Baia de Arieş
 • Amenajări interioare Baia Mare
 • Amenajări interioare Baia Sprie
 • Amenajări interioare Băile Govora
 • Amenajări interioare Băile Herculane
 • Amenajări interioare Băile Olăneşti
 • Amenajări interioare Băile Tuşnad
 • Amenajări interioare Băileşti
 • Amenajări interioare Bălan
 • Amenajări interioare Bălceşti
 • Amenajări interioare Balş
 • Amenajări interioare Băneasa
 • Amenajări interioare Baraolt
 • Amenajări interioare Bârlad
 • Amenajări interioare Bechet
 • Amenajări interioare Beclean
 • Amenajări interioare Beiuş
 • Amenajări interioare Berbeşti
 • Amenajări interioare Bereşti
 • Amenajări interioare Bicaz
 • Amenajări interioare Bistriţa
 • Amenajări interioare Blaj
 • Amenajări interioare Bocşa
 • Amenajări interioare Boldeşti-Scăeni
 • Amenajări interioare Bolintin-Vale
 • Amenajări interioare Borşa
 • Amenajări interioare Borsec
 • Amenajări interioare Botoşani
 • Amenajări interioare Brad
 • Amenajări interioare Brăila
 • Amenajări interioare Bran
 • Amenajări interioare Braşov
 • Amenajări interioare Breaza
 • Amenajări interioare Brezoi
 • Amenajări interioare Broşteni
 • Amenajări interioare Bucecea
 • Amenajări interioare Bucureşti
 • Amenajări interioare Budeşti
 • Amenajări interioare Buhuşi
 • Amenajări interioare Bumbeşti-Jiu
 • Amenajări interioare Buşteni
 • Amenajări interioare Buzău
 • Amenajări interioare Buziaş
 • Amenajări interioare Cajvana
 • Amenajări interioare Calafat
 • Amenajări interioare Călan
 • Amenajări interioare Călăraşi
 • Amenajări interioare Călimăneşti
 • Amenajări interioare Câmpeni
 • Amenajări interioare Câmpia Turzii
 • Amenajări interioare Câmpina
 • Amenajări interioare Câmpulung
 • Amenajări interioare Câmpulung Moldovenesc
 • Amenajări interioare Caracal
 • Amenajări interioare Caransebeş
 • Amenajări interioare Carei
 • Amenajări interioare Cavnic
 • Amenajări interioare Căzăneşti
 • Amenajări interioare Cehu Silvaniei
 • Amenajări interioare Cernavodă
 • Amenajări interioare Chişineu-Criş
 • Amenajări interioare Ciacova
 • Amenajări interioare Cisnădie
 • Amenajări interioare Cluj-Napoca
 • Amenajări interioare Codlea
 • Amenajări interioare Comăneşti
 • Amenajări interioare Comarnic
 • Amenajări interioare Constanţa
 • Amenajări interioare Copşa Mică
 • Amenajări interioare Corabia
 • Amenajări interioare Costeşti
 • Amenajări interioare Covasna
 • Amenajări interioare Craiova
 • Amenajări interioare Cristuru Secuiesc
 • Amenajări interioare Cugir
 • Amenajări interioare Curtea de Argeş
 • Amenajări interioare Curtici
 • Amenajări interioare Dăbuleni
 • Amenajări interioare Darabani
 • Amenajări interioare Dărmăneşti
 • Amenajări interioare Dej
 • Amenajări interioare Deta
 • Amenajări interioare Deva
 • Amenajări interioare Dolhasca
 • Amenajări interioare Dorohoi
 • Amenajări interioare Drăgăneşti
 • Amenajări interioare Drăgăneşti-Olt
 • Amenajări interioare Drăgăşani
 • Amenajări interioare Dragomireşti
 • Amenajări interioare Drobeta-Turnu Severin
 • Amenajări interioare Eforie
 • Amenajări interioare Făgăraş
 • Amenajări interioare Făget
 • Amenajări interioare Fălticeni
 • Amenajări interioare Făurei
 • Amenajări interioare Feteşti
 • Amenajări interioare Fieni
 • Amenajări interioare Fierbinţi-Târg
 • Amenajări interioare Filiaşi
 • Amenajări interioare Flămânzi
 • Amenajări interioare Focşani
 • Amenajări interioare Frasin
 • Amenajări interioare Fundulea
 • Amenajări interioare Găeşti
 • Amenajări interioare Galaţi
 • Amenajări interioare Gătaia
 • Amenajări interioare Geoagiu
 • Amenajări interioare Gheorgheni
 • Amenajări interioare Gherla
 • Amenajări interioare Ghimbav
 • Amenajări interioare Giurgiu
 • Amenajări interioare Gura Humorului
 • Amenajări interioare Hârlău
 • Amenajări interioare Hârşova
 • Amenajări interioare Haţeg
 • Amenajări interioare Horezu
 • Amenajări interioare Huedin
 • Amenajări interioare Hunedoara
 • Amenajări interioare Huşi
 • Amenajări interioare Ianca
 • Amenajări interioare Iaşi
 • Amenajări interioare Iernut
 • Amenajări interioare Ineu
 • Amenajări interioare Însurăţei
 • Amenajări interioare Întorsura Buzăului
 • Amenajări interioare Isaccea
 • Amenajări interioare Jibou
 • Amenajări interioare Lehliu-Gară
 • Amenajări interioare Lipova
 • Amenajări interioare Liteni
 • Amenajări interioare Livada
 • Amenajări interioare Luduş
 • Amenajări interioare Lugoj
 • Amenajări interioare Lupeni
 • Amenajări interioare Mangalia
 • Amenajări interioare Mărăşeşti
 • Amenajări interioare Marghita
 • Amenajări interioare Medgidia
 • Amenajări interioare Mediaş
 • Amenajări interioare Miercurea Nirajului
 • Amenajări interioare Miercurea Sibiului
 • Amenajări interioare Miercurea-Ciuc
 • Amenajări interioare Mihăileşti
 • Amenajări interioare Milişăuţi
 • Amenajări interioare Mioveni
 • Amenajări interioare Mizil
 • Amenajări interioare Moineşti
 • Amenajări interioare Moldova Nouă
 • Amenajări interioare Moreni
 • Amenajări interioare Motru
 • Amenajări interioare Murfatlar
 • Amenajări interioare Murgeni
 • Amenajări interioare Nădlac
 • Amenajări interioare Năsăud
 • Amenajări interioare Năvodari
 • Amenajări interioare Negreşti
 • Amenajări interioare Negreşti-Oaş
 • Amenajări interioare Negru Vodă
 • Amenajări interioare Nehoiu
 • Amenajări interioare Novaci
 • Amenajări interioare Nucet
 • Amenajări interioare Ocna Mureş
 • Amenajări interioare Ocna Sibiului
 • Amenajări interioare Ocnele Mari
 • Amenajări interioare Odobeşti
 • Amenajări interioare Odorheiu Secuiesc
 • Amenajări interioare Olteniţa
 • Amenajări interioare Oneşti
 • Amenajări interioare Oradea
 • Amenajări interioare Orăştie
 • Amenajări interioare Oraviţa
 • Amenajări interioare Orşova
 • Amenajări interioare Oţelu Roşu
 • Amenajări interioare Ovidiu
 • Amenajări interioare Panciu
 • Amenajări interioare Pâncota
 • Amenajări interioare Paşcani
 • Amenajări interioare Pătârlagele
 • Amenajări interioare Pecica
 • Amenajări interioare Petrila
 • Amenajări interioare Petroşani
 • Amenajări interioare Piatra-Neamţ
 • Amenajări interioare Piatra-Olt
 • Amenajări interioare Piteşti
 • Amenajări interioare Ploieşti
 • Amenajări interioare Plopeni
 • Amenajări interioare Podu Iloaiei
 • Amenajări interioare Pogoanele
 • Amenajări interioare Potcoava
 • Amenajări interioare Predeal
 • Amenajări interioare Pucioasa
 • Amenajări interioare Răcari
 • Amenajări interioare Rădăuţi
 • Amenajări interioare Râmnicu Sărat
 • Amenajări interioare Râmnicu Vâlcea
 • Amenajări interioare Râşnov
 • Amenajări interioare Recaş
 • Amenajări interioare Reghin
 • Amenajări interioare Reşiţa
 • Amenajări interioare Roman
 • Amenajări interioare Roşiori de Vede
 • Amenajări interioare Rovinari
 • Amenajări interioare Roznov
 • Amenajări interioare Rupea
 • Amenajări interioare Săcele
 • Amenajări interioare Săcueni
 • Amenajări interioare Salcea
 • Amenajări interioare Sălişte
 • Amenajări interioare Săliştea de Sus
 • Amenajări interioare Salonta
 • Amenajări interioare Sângeorgiu de Pădure
 • Amenajări interioare Sângeorz-Băi
 • Amenajări interioare Sânnicolau Mare
 • Amenajări interioare Sântana
 • Amenajări interioare Sărmaşu
 • Amenajări interioare Satu Mare
 • Amenajări interioare Săveni
 • Amenajări interioare Scorniceşti
 • Amenajări interioare Sebeş
 • Amenajări interioare Sebiş
 • Amenajări interioare Segarcea
 • Amenajări interioare Seini
 • Amenajări interioare Sfântu Gheorghe
 • Amenajări interioare Sibiu
 • Amenajări interioare Sighetu Marmaţiei
 • Amenajări interioare Sighişoara
 • Amenajări interioare Simeria
 • Amenajări interioare Şimleu Silvaniei
 • Amenajări interioare Sinaia
 • Amenajări interioare Siret
 • Amenajări interioare Slănic
 • Amenajări interioare Slănic-Moldova
 • Amenajări interioare Slatina
 • Amenajări interioare Slobozia
 • Amenajări interioare Solca
 • Amenajări interioare Şomcuta Mare
 • Amenajări interioare Sovata
 • Amenajări interioare Ştefăneşti
 • Amenajări interioare Ştefăneşti
 • Amenajări interioare Ştei
 • Amenajări interioare Strehaia
 • Amenajări interioare Suceava
 • Amenajări interioare Sulina
 • Amenajări interioare Tălmaciu
 • Amenajări interioare Ţăndărei
 • Amenajări interioare Târgovişte
 • Amenajări interioare Târgu Bujor
 • Amenajări interioare Târgu Cărbuneşti
 • Amenajări interioare Târgu Frumos
 • Amenajări interioare Târgu Jiu
 • Amenajări interioare Târgu Lăpuş
 • Amenajări interioare Târgu Mureş
 • Amenajări interioare Târgu Neamţ
 • Amenajări interioare Târgu Ocna
 • Amenajări interioare Târgu Secuiesc
 • Amenajări interioare Târnăveni
 • Amenajări interioare Tăşnad
 • Amenajări interioare Tăuţii-Măgherăuş
 • Amenajări interioare Techirghiol
 • Amenajări interioare Tecuci
 • Amenajări interioare Teiuş
 • Amenajări interioare Ţicleni
 • Amenajări interioare Timişoara
 • Amenajări interioare Tismana
 • Amenajări interioare Titu
 • Amenajări interioare Topliţa
 • Amenajări interioare Topoloveni
 • Amenajări interioare Tulcea
 • Amenajări interioare Turceni
 • Amenajări interioare Turda
 • Amenajări interioare Turnu Măgurele
 • Amenajări interioare Ulmeni
 • Amenajări interioare Ungheni
 • Amenajări interioare Uricani
 • Amenajări interioare Urlaţi
 • Amenajări interioare Urziceni
 • Amenajări interioare Valea lui Mihai
 • Amenajări interioare Vălenii de Munte
 • Amenajări interioare Vânju Mare
 • Amenajări interioare Vaşcău
 • Amenajări interioare Vaslui
 • Amenajări interioare Vatra Dornei
 • Amenajări interioare Vicovu de Sus
 • Amenajări interioare Victoria
 • Amenajări interioare Videle
 • Amenajări interioare Vişeu de Sus
 • Amenajări interioare Vlăhiţa
 • Amenajări interioare Vulcan
 • Amenajări interioare Zalău
 • Amenajări interioare Zărneşti
 • Amenajări interioare Zimnicea
 • Amenajări interioare Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4330

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate