Pentru zona

    Telecomunicații la domiciliu - UTP și cabluri optice

    Articolul a fost citit chiar de 1305+ utilizatori
    Termenul telecomunicații înseamnă transmiterea informațiilor la distanță folosind sisteme electromagnetice. În secolul 21, comunicarea rapidă și eficientă este esențială. Telecomunicațiile, în general, fac viața la fel de ușoară atât în interior și cât și în aer liber. Telecomunicațiile înseamnă, de asemenea, interconectarea diferitelor dispozitive situate în diferite locații și la distanță unele de altele. Cele mai utilizate sunt cablurile UTP (conexiuni UTP) și cablurile optice (conexiunea optică).
    Articol de specialitate 1305
    UTP cablu
    Avem 1636 executanți pentru domeniul Telecomunicații:

    1. Telecomunicații în clădiri rezidențiale

    Confuzia apare deoarece, în general, utilizatorii nu știu cum să instaleze tipul adecvat de sistem de telecomunicații eficient în clădirile rezidențiale. Cel mai probabil, v-ați întrebat cum ar trebui să fie conexiunea UTP și instalarea cablului optic în casă, adică în ce mod se conectează optica.

    1.1. La ce servesc telecomunicațiile?

    Telecomunicațiile sunt concepute pentru a reduce costurile, pentru a facilita și îmbunătăți comunicarea, pentru a utiliza mai bine și a conecta mai eficient anumite dispozitive și echipamente. Cele mai frecvente rețele de telecomunicații sunt radio, telefon, televiziune, LAN, VAN și internet (cablu UTP / conexiune UTP / optică). Rețelele de telecomunicații din clădirile rezidențiale includ telefonie, alarmă de incendiu, sistem de supraveghere video, sistem de sunet, securitate tehnică și conexiune la internet.

    Istoria telecomunicațiilor
    Istoria telecomunicațiilor

    Sfaturi de specialitate de la ELECTRICSOPH SRL

    Cât de important este ca un utilizator casnic să apeleze la o firmă specializată pentru instalarea de sisteme de telecomunicații acasă?

    Este capital! Deoarece o firmă specializată oferă clientului cele mai precise detalii, informații, consultanță în implementarea proiectului. De asemenea, aparatura și echipamentele furnizate sunt verificate și certificate. Nu în ultimul rând, firma executantă acordă garanție de bună execuție, ceea ce este un mare avantaj.

    Care sunt aplicațiile telecomunicațiilor pentru utilizatorii casnici?

    Principala aplicație este instalarea fibrei optice în scopul facilitării transmisiei rapide de date. A doua este utilizarea camerelor de supraveghere la distanțe lungi ceea ce oferă un mare avantaj. La modă sunt sistemele de securitate wi-fi cu baterii de lungă durată, pentru smart home. 

    Ce soluții alternative oferiți cliențior care se află în zone fără acoperire optică?

    Ca soluții alternative pentru cei care sunt în zone în care fibra optică nu a ajuns, oferim sisteme independente, cum sunt camerele de supraveghere cu cartelă telefonică de date, alimentate de energie verde, prin panouri fotovoltaice de mici dimensiuni care asigură autonomie de câteva zile. Practic, firma noastră, cu echipa sa de profesioniști, realizează lucrarea la cheie.

    Viorel Vrăjitoarea, ELECTRICSOPH SRL

    2. Care sunt avantajele telecomunicațiilor?

    2.1. Avantajele telecomunicațiilor

    Telecomunicațiile permit un contact mai ușor și mai rapid cu rudele, prietenii și cunoștințele care, din cauza serviciului sau stilului lor de viață, nu pot fi prezenți fizic în viața noastră de zi cu zi. Acestea permit vizionarea diferitelor programe de televiziune, căutarea informațiilor și a altor conținuturi, facilitează îndeplinirea unora dintre nevoile de bază culturale, sociale și de altă natură. Pe de altă parte, chiar și în caz de pericol, acestea permit contactul cu serviciile de urgență și asistență.

    2.2. Dezavantajele telecomunicațiilor

    Totuși, telecomunicațiile au și aspecte negative. Dintre acestea, cea mai deranjantă este problema dependenței care a apărut odată cu utilizarea globală a internetului, adică utilizarea excesivă a diferitelor aplicații și jocuri. În plus, acestea sunt însoțite de probleme legate de criminalitatea informatică și alte tipuri de abuz. În ceea ce privește hardware-ul în sine, echipamentele de telecomunicații de calitate, care includ sisteme de supraveghere video, nu sunt foarte accesibile, dar sunt necesare pentru conexiuni și securitate de calitate și continue, mai ales dacă locuiți în zone izolate .

     Telecomunicațiile moderne permit comunicarea ușoară în întreaga lume
    Telecomunicațiile moderne permit comunicarea ușoară în întreaga lume

    3. Cablu optic

    3.1. Verificați fezabilitatea conexiunii optice

    În primul rând, trebuie să știți că în România nu este încă posibilă conexiunea optică pe tot teritoriul. Conectarea la optică poate fi o problemă în anumite zone. Furnizorul de telecomunicații trebuie să asigure utilizatorului cabluri optice. Rețelele de telecomunicații disponibile într-o anumită zonă depind în principal de locația instalației. Despre rețelele de telecomunicații vă puteți informa pe site-ul lui ANCOM, adică Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

    De asemenea, puteți verifica rețelele de telecomunicații disponibile cu ISP-ul dvs. Astăzi, cablul cu fibră optică suprimă din ce în ce mai mult cablul UTP.

    3.2. Cablu optic

    În mod colocvial, pentru cablul optic este utilizată denumirea mai scurtă „optică” sau „optică acasă”. Cablurile optice sunt, de fapt, fibre miniaturale. Acestea sunt cabluri subțiri din sticlă și plastic. Tubul sau fibra de sticlă sunt protejate cu mai multe straturi de plastic, deoarece cablul optic are fibre foarte fragile care se deteriorează ușor. Nu electricitatea (ca și în cazul DSL standard) trece prin fibrele optice, ci lumina.

    3.3. De ce un cablu optic?

    Cablul cu fibră optică este cea mai avansată și mai rapidă conexiune la internet. Principalele avantaje ale opticii sunt: ​​conexiune stabilă, servicii suplimentare nelimitate și internet rapid. Cablul optic oferă o conexiune stabilă, ceea ce înseamnă că este foarte fiabil, constant și fără întreruperi. Aceasta înseamnă că Internetul va funcționa uniform, fără întreruperi și fără probleme, indiferent de încărcare. Prin urmare, recomandăm cu siguranță un cablu optic.

    4. Cablu UTP (conexiune UTP)

    Un cablu UTP vă permite să vă conectați direct la un computer. Un cablu UTP nu este necesar dacă utilizați o rețea wireless (WiFi), dar este de dorit și foarte util dacă rețeaua wireless este utilizată de un număr mare de persoane. În acest caz, Wi-Fi este supraîncărcat, iar cablul UTP permite în continuare Internetului să funcționeze fără probleme. Viteza internetului este, de asemenea, cu un cablu UTP, de obicei puțin mai mare decât o conexiune wireless. Prin urmare, cablul UTP este conectat fizic la computer, în timp ce rețeaua fără fir nu este.

    Puteți conecta singuri cablul UTP, dar dacă nu vă pricepeți la el, vă recomandăm să fie instalat de către un expert. Dacă îl instalați singuri, puteți deteriora cablul și puteți avea mai multe costuri decât beneficii.

    5. Cât costă telecomunicațiile?

    Prețurile sistemelor de telecomunicații sunt diferite. Acestea depind de nevoile individului. Rețelele de televiziune și Internet sunt încă cele mai frecvent instalate în clădirile rezidențiale. Alarma de incendiu și supravegherea video sunt mai mult excepție decât regulă în casele de familie. Dacă construiți sau renovați o casă sau un apartament, este logic să vă ocupați de rețeaua de telecomunicații chiar și în momentul planificării instalațiilor electrice. Prețul exact nu poate fi determinat în prealabil în niciun fel, deoarece sunt necesare și date exacte despre tipul, numărul și dimensiunea instalațiilor, liniilor, dispozitivelor și echipamentelor, cum ar fi cablurile UTP, cutiile de joncțiune, conexiunile și prizele. Dacă luăm ca exemplu cel mai de bază sistem - cabluri UTP și coaxiale (6x), cu carcasă și prize de telecomunicații - prețul este de 1.000 – 2.000 lei.

    Dacă decideți să instalați un sistem de telecomunicații, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1305
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Telecomunicații?

    Avem 1636 executanți pentru domeniul Telecomunicații:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1636 executanți pentru domeniul Telecomunicații
    8.9
    0

    ENERGETIC MONTREL SRL


    8.9
    0

    U.S.E. SYSTEMS SRL


    9.7
    0

    VOLTPET GRUP SRL


    8.9
    0

    KRENIC SRL