Pentru zona

    Sudare de aluminiu (WIG, MIG, MAG și TIG)

    Articolul a fost citit chiar de 2245+ utilizatori
    Sudarea este procesul de îmbinare a două sau mai multe bucăți de metal, cu aceeași compoziție chimică sau relativ similară. În acest fel, s-a obținut o legătură nedespărțită între cele două părți. Sudarea cu arc electric este cea mai comună și simplă procedură utilizată pentru sudarea fierului, oțelului, aluminiului și oțelului inoxidabil. Există sudare prin presiune sau prin topire. Cele mai comune moduri sunt sudarea WIG, MAG, MIG și TIG.
    Articol de specialitate 2245
    sudarea mig
    Avem 82 executanți pentru domeniul Lăcătuș-mecanic:

    1. Sudare de aluminiu

    1.1. Mai multe detalii despre sudarea de aluminiu

    Sudarea cu aluminiu este o procedură solicitantă care necesită multe cunoștințe și experiență și echipamente de calitate pentru lucru. Aluminiul sau aliajele sale sunt unite prin metode WIG și TIG (sudarea cu argon cu electrozi din tungsten; IG este o abreviere pentru gazele inerte) al cărui scop este obținerea celei mai puternice și mai frumoase articulații, adică a cositoririi sau a sudurii. Fiecare proces de sudare, ca în toate celelalte lucrări, are avantajele și dezavantajele sale. Sudarea cu arc cu electrod de tungsten este un mod manual și probabil cel mai faimos. Sudarea poate avea loc în două moduri - prin adăugarea unui al treilea material la îmbinare sau prin topirea marginilor celor două părți la o anumită temperatură, astfel încât acestea să se înmoaie și să se unească și să devină una la răcire. În ambele procese, se poate aplica o anumită presiune asupra sudurii, dar nu este necesar. Totul depinde de ceea ce se face și  ce rezultate sunt dorite. Cel mai important lucru este că toți parametrii de sudare pot fi determinați și controlați cu precizie. Pentru sudare se utilizează diferite surse de energie, conform cărora diferă și metodele de lucru: gaze fierbinți, arc electric, fluxul de particule încărcate, curenți de radiații (laser), electricitate și așa mai departe. Fiecare tip de lucru necesită la fel de mult echipament de protecție pentru sudor cât și pentru dispozitive. Echipamentul de sudură adecvat este o mască de protecție cu sticlă întunecată, mănuși de protecție, îmbrăcăminte și încălțăminte necombustibile, un generator de înaltă frecvență, un arzător, un aparat de sudură și un cilindru de gaz. Sudarea se efectuează numai într-o zonă bine ventilată, deoarece în timpul sudării se emit gaze periculoase.

    1.2. Aspectul piesei sudate (sudură, îmbinare sau cusătură)

    Aspectul îmbinării sudate depinde de tehnica sudării. Sunt cunoscute tehnicile de sudare WIG, TIG, MIG și MAG. Deoarece aspectul îmbinării sau sudurii afectează foarte mult aspectul întregului produs, nu este totuna cum va arăta, de fapt, ce tehnică va fi utilizată. Este bine cunoscut în domeniu că TIG sudura funcționează cel mai bine, deși un efect similar poate fi obținut cu tehnica MIG, cu oscilația arzătorului, care este o metodă destul de solicitantă dacă rezultatul dorit este o articulație uniformă și complet egalată. Este mult mai simplu, pentru o sudură frumoasă pe aluminiu, să folosiți un impuls dublu de sudură MIG MAG. Sudarea TIG este mai sensibilă la impurități decât sudarea MIG (și sudarea MIG MAG), dar în ambele cazuri, se recomandă curățarea temeinică a marginilor înainte de sudare.

    Sudarea aluminiului cu adăugarea de sârmă fuzibilă
    Sudarea aluminiului cu adăugarea de sârmă fuzibilă

    2. Sudarea TIG

    La sudarea aluminiului prin metoda TIG, gazul argon sau un electrod de tungsten insolubil cu diametrul de 0,5 până la 6,4 mm este utilizat pentru a proteja îmbinarea sudată pentru a stabili un arc electric. Arcul electric este stabilit printr-un contact scurt al electrodului și al materialului de bază; astfel fluxul unui curent extrem de dens printr-o mică suprafață de contact duce aproape instant la topirea ambelor materiale în timpul sudării TIG a aluminiului. O calitate superioară a îmbinării se obține dacă totul este curățat și dacă cantitatea de căldură este adecvată. În cazul în care mașina de sudat nu produce suficientă căldură, se alege un alt tip de electrod sau un electrod cu un diametru mai mare. Sudarea TIG a aluminiului se poate face manual, semi-automat sau automat, numai bucăți mici de forme neregulate sau locuri greu accesibile sunt sudate manual. Sudarea semi-automată TIG a aluminiului se face folosind un fir de sudură fuzibil care se află pe ghidajul firului (așa-numitul alimentator de sârmă). Cu toate acestea, sudarea automată este limitată numai la îmbinările orizontale.

    3. Sudare MIG (sudare cu contact scurt)

    Mulți factori influențează cât de reușită va fi sudarea MIG a aluminiului. Gazul de protecție cu argon este cel mai adesea utilizat pentru sudarea MIG a aluminiului, dar pot fi utilizate și amestecuri cu heliu. Sudarea MIG a aluminiului prin procesul de contact scurt este posibilă cu orice mașină de sudat MIG / MAG, cu posibilitatea de a regla tensiunea arcului și de a regla viteza firului. Avantajul sudării aluminiului MIG cu contact scurt este că la un curent mai mare picăturile de sârmă se sparg mai bine, oferind suduri orizontale de calitate, deși această pulverizare pentru îmbinările verticale sau sudarea peste înălțimea capului este slabă. Dezavantajul sudării MIG de scurtcircuit a aluminiului este că necesită o pulverizare mai mare la curenți mai mici.

    Suduri sau îmbinări pe aluminiu
    Suduri sau îmbinări pe aluminiu

    4. Sudare MIG MAG (proces puls)

    În sudarea MIG MAG a aluminiului după o procedură cu impuls dublu, nu există injecție, dar este necesară reglarea precisă a lungimii arcului electric în cazul în care picăturile se topesc din fir. Pentru o mai bună protecție a arcului electric, se recomandă sudarea MIG MAG a aluminiului de la dreapta la stânga, pentru a împinge soluția topită. Mecanismul adăugării firului este foarte important. Astăzi, aproape toată lumea are tracțiune integrală, iar forma canelurilor de pe roți este, de asemenea, foarte importantă. Cea mai bună formă a canelurilor pentru sudarea aluminiului MIG MAG este semicirculară, pe toate cele 4 roți.

    Deși pare complicat, sudarea MIG MAG a aluminiului este mult mai ușoară astăzi, deoarece dispozitivele moderne de sudare comută cu ușurință între sudarea cu impulsuri sau sudarea cu contact scurt.

    5. Sudarea de aluminiu - note generale

    Ori de câte ori este posibil, vă recomandăm utilizarea unei tehnici de suprimare a soluției topite. Acest lucru asigură cel mai bine sudarea aluminiului de la dreapta la stânga, deoarece asigură o mai bună protecție a arcului electric, curăță soluția și, în consecință, reduce cantitatea de particule dăunătoare. Sursele moderne de sudare de aluminiu au caracteristici automate, indiferent dacă este vorba de sudare pulsată sau cu contact scurt. Acest lucru face mult mai ușor pentru sudor să seteze parametrii optimi de sudare.

    Dacă decideți să sudați aluminiu, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2245
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Lăcătuș-mecanic?

    Avem 82 executanți pentru domeniul Lăcătuș-mecanic:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 82 executanți pentru domeniul Lăcătuș-mecanic
    8.9
    0

    ROLPLAST PRODIMPEX SRL


    10
    1

    DDG AIRON STON SRL


    8.9
    0

    VOVI PROD PREST SRL


    8.9
    0

    CIUC NELU-GAVRIL PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ