Pentru zona

    Centrala termică pe gaz

    Articolul a fost citit chiar de 999+ utilizatori
    Încălzirea pe gaz devine un mod din ce în ce mai popular de încălzire. Încălzirea cu gaz utilizând tehnologia de condensare este unul dintre cele mai accesibile sisteme de încălzire. Sistemul de încălzire pe gaz constă dintr-o sobă pe gaz, instalații și accesorii. Aceste cuptoare funcționează pe principiul transformării gazelor în căldură și de aceea consumul lor de combustibil este de aproape sută la sută. Aflați mai multe despre caracteristicile, avantajele și prețul aragazelor și cazanelor din acest text.
    Articol de specialitate 999
    centrala termică pe gaz
    Avem 3281 executanți pentru domeniul Instalator:

    1. Centrală termică pe gaz cu condensare

    1.1. De ce recomandăm centrală termică pe gaz

    Încălzirea pe gaz și centralele termice pe gaz se numără printre sistemele practice, extrem de fiabile și poate cele mai economice dintre sursele convenționale de energie. În afară de faptul că aceste centrale termice sunt atât de rentabile, au nevoie și de cel mai mic spațiu pentru instalare. Centrala termică pe gaz cu condensare este potrivită pentru clădirile existente, mai vechi, precum și pentru construcțiile noi și este deosebit de eficientă împreună cu încălzirea pereților.

    Deoarece nu este dăunătoare din punct de vedere ecologic pentru mediu și, în același timp, foarte economică, centrala termică pe gaz este o parte importantă a modului modern de încălzire. Este una dintre cele mai sofisticate sisteme de încălzire, eficiente din punct de vedere energetic și cu emisii foarte mici. O centrală termică pe gaz, cunoscut și sub numele de centrală termică pe gaz cu condensare, este de asemenea recomandată deoarece aproape nu poluează deloc mediul înconjurător, deoarece nu emite particule dăunătoare. Centralele pe gaz sunt silențioase, aproape inaudibile, consumă un minim de energie și sunt ușor de manevrat.

    1.2. Cum funcționează o centrală termică cu condensare?

    Acest tip de centrală termică funcționează pe principiile tehnologiei de condensare. Gazul ajunge în centrală din conducta de gaz sau din butelie și procesul de condensare începe în ea. În procesul de condensare, cuptorul cu gaz folosește căldura vaporilor de apă conținuți în gazele de ardere. Controlul flăcării și aprinderea electronică au loc printr-un electrod de ionizare. Elementele de instalare din sistem sunt realizate din aliaje speciale, de obicei siliciu / aluminiu, iar pereții lor sunt foarte subțiri, astfel încât reacționează rapid la schimbările de temperatură. Centrala termică pe gaz cu condensare este un dispozitiv care poate fi modernizat cu elemente suplimentare, astfel încât întregul sistem poate fi extins sau schimbat în funcție de nevoile gospodăriei. De exemplu, un sistem de încălzire a apei poate fi conectat la sistem, ceea ce permite încălzirea apei sanitare. Volumul unui astfel de cazan nu trebuie să depășească 100 de litri.

     Sistemul de încălzire prin centrală termică sau cazan pe gaz este comun în țara noastră și chiar foarte popular
    Sistemul de încălzire prin centrală termică sau cazan pe gaz este comun în țara noastră și chiar foarte popular

    2. Caracteristicile centralelor termice pe gaz

    Centralele termice pe gaz cu condensare au o eficiență energetică excepțională, deoarece utilitatea căldurii produse este de până la 109%, în timp ce, pe de altă parte, ele însele consumă foarte puțină energie și au o durată lungă de viață. Centralele termice pe gaz cu condensare sunt produse cu o putere cuprinsă între 24 și 60 kW, în timp ce centralele cu un cazan de apă caldă sanitară modernizate au între 11 și 22 kW. Avantajul centralelor termice cu condensare pe gaz este dimensiunea acestora; sunt suficient de mici pentru a se potrivi în orice parte a casei. În plus, deoarece sunt foarte silențioase, nu conturbă liniștea casei, indiferent de camera în care le așezați. Acesta este urmat de designul modern al carcasei, am spune, chiar atractiv, astfel încât centrala termică să poată fi instalată atât în ​​spații stilistice, cât și estetice foarte solicitante. Nu în ultimul rând, centralele termice pe gaz cu condensare se caracterizează și prin emisii foarte scăzute de gaze arse, cum ar fi, să zicem, NOX.

    Centrala termică pe gaz cu condensare poate fi instalată în subsol, precum și în orice altă cameră. Centrala în sine și întregul sistem sunt potrivite și pentru clădirile rezidențiale.

    Sfaturi de specialitate de la ABDON GAZ TERM SRL

    Centrală termică instant pe gaz sau centrală termică pe gaz cu boiler? Care este recomandarea dvs? 

    Recomandarea ABDON GAZ TERM SRL este centrala termică instant pe gaz. Centrala termică pe gaz cu boiler o recomandăm la locuințele cu mai multe grupuri sanitare, iar în cazul unui singur grup sanitar nu este cazul.

    Cât este de important termostatul și care este temperatura ambientală ideală?

    Termostatul este foarte important datorită faptului că prin termostat putem controla centrala pentru obținerea unei temperaturi după placul nostru în intervalul de timp dorit de fiecare dintre noi ca și temperatura după nevoia și confortul fiecăruia dintre noi. Temperatura ambientală ideală pe timp de iarnă este de 21,5 grade Celzius. 

    Cristian Ion, ABDON GAZ TERM SRL

    3. Rentabilitatea investiției

    Marele avantaj al unei centrale termice pe gaz este că energia stocată în combustibil este practic complet transformată în căldură. Prin urmare, centrala termică pe gaz cu condensare este foarte eficientă (104-109%). Din acest motiv, este logic să înlocuiți sobele pe gaz cu temperatură scăzută (89% -93%) și cele standard (64-70%). Dacă utilizați în prezent păcură pentru încălzire sau o combinație de centrale termice cu combustibil solid pentru încălzirea spațiului și a apei, puteți calcula cu ușurință cât de rentabilă este investiția într-un sistem modern de condensare în ceva mai bine de doi ani!

    4. Încălzirea pe gaz

    Încălzirea pe gaz are multe avantaje. Atunci când centrala termică și întregul sistem sunt puse și instalate corespunzător și calitativ, încălzirea pe gaz asigură o eficiență energetică excelentă. Acest mod de încălzire nu este util doar pentru încălzirea spațiului, ci și pentru gătitul și încălzirea apei sanitare, deoarece căldura obținută este egală și uniformă. Încălzirea pe gaz este foarte populară în Europa și este utilizată pentru încălzirea locuințelor, precum și a clădirilor industriale și a altor clădiri mari. Gazul ca un combustibil precum și încălzirea, au un preț constant, ceea ce, pe termen lung, permite economisiri financiare mai mari.

      Încălzirea pe gaz este de ani de zile printre cele mai ieftine

    Încălzirea pe gaz este de ani de zile printre cele mai ieftine

    5. Cât costă încălzirea pe gaz?

    Pentru încălzirea unei case de familie pe timpul iernii, cu o suprafață de aproximativ 100 mp, pentru o temperatură medie de 21 de grade,  costul mediu este de 280-300 lei pe lună.

    6. Centrala termică pe gaz cu condensare – preț

    Trecerea la încălzire cu o centrală termică pe gaz cu condensare pentru o casă de familie este o investiție foarte profitabilă, iar centrala termică pe gaz cu condensare costă între 2.641 – 5.950 lei/buc.

    Dacă decideți să instalați o centrală termică pe gaz cu condensare, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 999
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Instalator?

    Avem 3281 executanți pentru domeniul Instalator:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 3281 executanți pentru domeniul Instalator
    9.5
    0

    PATRIK BEST INSTAL S.R.L.


    10
    1

    SERVICE INSTALATII PRESIUNE SRL


    9.4
    0

    VIADY ROM S.R.L.


    9.6
    0

    El MEC CONSTRUCT SRL

    23