În continuare:
1. Amenajarea lotului începe atunci când se construiește casa
Amenajarea lotului ar trebui să facă parte dintr-un proiect cuprinzător de construcție pentru fiecare clădire. Construcția este acea parte a proiectului în care dorințele sunt transpuse în realitate pentru a obține o casă practică și accesibilă, economică, dar și amenajată frumos. A doua parte a proiectului este amenajarea lotului, care începe după ultima fază de construcție și este elementul final al compoziției estetice generale. Mediul, precum și clădirea în sine, trebuie să fie la fel de practice pe cât de atractive.
2. Ce este mai exact un lot amenajat?
Ce se înțelege prin amenajarea lotului? În mod expert, acest termen acoperă absolut tot conținutul care înconjoară o clădire rezidențială pe parcelă și o completează funcțional. Mediul poate fi înțeles ca un sistem de conexiuni logice și eficiente de conținut care însuflețesc locația și oferă chiriașilor o varietate de activități în aer liber. Într-un cuvânt, amenajarea lotului casei înseamnă amenajarea grădinii și a curții. Lotul mai apropiat și mai îndepărtat este format din elemente precum drum de acces și alee, zone pavate, garaj, gard, iluminat, terasă, verandă, foișor, șopron, peluză, verdeață, paturi de flori, loc de joacă, grădină, grădină de legume, livadă, apă și / sau elemente de piatră și altele asemenea. Există multe astfel de elemente structurale, iar alegerea și combinațiile lor pot fi la fel de numeroase. Ceea ce alegeți pentru curtea dvs. depinde în primul rând de gustul, nevoile, dorințele și posibilitățile dvs., dar și de ceea ce se poate realiza cu adevărat.
3. Arhitect peisagistic și amenajarea
Pentru amenajarea curții nu aveți nevoie de un expert, așa că o puteți face singuri. Cu siguranță este bine să scrieți sau să desenați toate ideile, dorințele și gândurile dvs. și să le arătați executanților anumitor lucrări. Vă sfătuim să lăsați sarcinile dificile, precum pavarea cu dale de piatră sau beton, unor meșteri profesioniști, în timp ce alte sarcini mai simple și mai ușoare, necesare pentru amenajarea lotului casei, le puteți face cu ușurință. O altă abordare, care, cu siguranță, permite o amenajare mai cuprinzătoare și mai oportună, este angajarea unui arhitect peisagistic. Acești experți sunt angajați profesional în amenajarea spațiilor deschise și vor ști să vă sfătuiască, să planifice și să facă tot ce doriți, în cel mai bun mod, eficient și rapid, ținând cont de toți factorii importanți.
Sfaturi de specialitate de la BANAT GARDEN S.R.L. Pe lângă o gamă largă de servicii în amenajarea grădinilor, clienților oferiți și elemente decorative, cum sunt cascadele și iazurile. Cât sunt de căutate aceste elemente decorative? BANAT GARDEN oferă și servicii de amenajare iazuri și cascade, dar nu sunt așa căutate. Cele mai căutate lucrări sunt plantare gazon prin însămânțare sau montare rulouri, nivelare de teren, alei japoneze. Gazon rulat sau în sămânță? Care este recomandarea dvs? Gazonul rulou reprezintă cea mai rapidă variantă de înverzire a grădinii și este disponibil imediat. De asemenea, încă de la montaj beneficiați de un gazon perfect, fără goluri. Spre deosebire de gazonul însămânțat, care ridica câteva probleme de plantare și rodire, ruloul de gazonul este o soluție testată și validată în timp. De la 4 până la 6 ore este acoperită o suprafață de circa 150 mp, perioadă în care se taie, încadrează, distribuie și așează foaia de iarbă astfel încât spațiul să fie unul pe placul clientului. Durata de viață a unui astfel de gazon este cuprinsă între 10 și 15 ani, în condiții de bună întreținere, iar utilizarea sa se poate face imediat după montare. Ovidiu, BANAT GARDEN S.R.L. |
În principiu, nu există diferențe semnificative în procedurile de amenajare a lotului, dar este de înțeles că fiecare locație este unică și reprezintă un întreg pentru sine. Sarcina arhitectului peisagistic este, în cooperare cu clientul, să determine toate avantajele și dezavantajele ale terenului în sine și să extragă cele mai de folos din toate punctele de vedere. În acest fel, împrejurimile și casa vor deveni o structură unică. Este o regulă nescrisă să începi întotdeauna cu lucrările mai mari și mai dificile (de construcție) și să te gândești la detalii doar spre final. Din acest fapt, se poate concluziona că amenajarea lotului nu diferă semnificativ de construcție, deoarece în ambele cazuri planificarea este crucială, urmată de lucrări de construcție mai mari și mai dificile, astfel încât finețele vin numai atunci când toate celelalte sunt terminate.
4.1. Lotul: analiza locației
Analiza locației este primul pas important în amenajarea lotului casei. Poziția, locul și orientarea parcelei sunt cele care definesc orice altceva ce se va lucra. Toate avantajele și dezavantajele ale locației determină ceea ce se poate realiza din dorințe și nevoi. Fiecare locație și împrejurimile casei sunt speciale și unice și reprezintă o provocare atât pentru arhitect, cât și pentru proprietar. De fapt, mediul natural indică foarte des soluțiile finale, trebuie doar să „ascultați”.
4.2. Planificarea și amenajarea mediului
După revizuirea și analiza locației, arhitectul peisagist, pe baza dorințelor clientului, pregătește un plan tehnic cuprinzător, dar și stilistic și estetic, care este modificat și completat în timpul interviului. Numai atunci când ambele părți sunt de acord asupra tuturor detaliilor și clientul este mulțumit de viziunea și conceptul aranjamentului, lucrările pot începe pe teren.
4.3. Începutul lucrărilor de amenajare a curții
Începerea lucrărilor, de regulă, include săpături mai mari și lucrări de terasament, cum ar fi amenajarea drumului de acces și accesul fie prin pavare sau asfaltare, realizarea unor căi de curte către terasă, pridvor sau facilități auxiliare, amenajarea unui gard, săparea unei gropi pentru un iaz sau bazin. Există, de asemenea, amenajarea locului pentru relaxare în aer liber, cum ar fi o bucătărie de vară, o cameră de zi, un teren de sport, o magazie sau instalarea unui loc de parcare. Pentru ca totul să se desfășoare exact așa cum v-ați imaginat, vă sugerăm să lăsați toate acele lucrări de construcție inițiale și dificile în sarcina executanților profesioniști.
4.4. Amenajarea lotului: grădina și curtea
Când faza lucrărilor principale de construcție este finalizată și spațiul din jurul casei începe să semene cu locul visat, urmează lucrările finale și detaliile, care fac parte integrantă din amenajarea peisajului curții. Aceasta include urmărirea și marcarea, apoi plantarea de peluze și copaci, arbuști, târâtoare, paturi de flori, grădini de legume sau livezi, amenajarea terasei, iluminatul și multe altele. Arhitectul peisagist și asociații săi vor ști cel mai bine ce tipuri de plante ar trebui să fie plantate. Deși acestea sunt lucrările finale, ele sunt cele de care va depinde aspectul final al lotului din jurul casei și curții și care vor influența decisiv modul în care vă veți simți într-un astfel de mediu.
Dacă decideți să amenajați lotul casei, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.
Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.