Pentru zona

    Canale, rigole, scurgerea apei pluviale

    Articolul a fost citit chiar de 1689+ utilizatori
    Elementele semicirculare din beton îmbinate, acoperite cu grătare de fier, sunt canale pentru drenarea de suprafață a apei pluviale din curți, grădini, locuri de joacă, drumuri și locuri similare. Canalele sunt piese turnate de mai mari adâncimi, pe când rigolele sunt mai puțin adânci, deci sunt selectate și plasate în funcție de necesitate, adică de expunerea terenului. Ambele sunt de obicei din beton, dar pot fi și din metal, adică din fier sau oțel. Înainte de excavarea șanțului, trebuie stabilite mai întâi dimensiunea, poziția și direcția acestora, precum și dimensiunile canalelor / rigolelor care vor fi în ele, baza și suportul.
    Articol de specialitate 1689
    canale inox pentru ape pluviale
    Avem 951 executanți pentru domeniul Canal, canalizare:

    1. Canale / rigole pentru apa pluvială

    1.1. Poziția canalului / rigolei pentru admisia apei pluviale

    Canalele sau rigolele pentru apa pluvială, adică canalele de drenaj în general, trebuie instalate corespunzător, deoarece numai în acest fel vor putea asigura drenarea și uscarea suprafețelor. Nu contează deloc cum și unde vor fi amplasate. Cel mai bine este ca planul de drenaj să fie realizat de un proiectant care va ține cont de modul în care problema a fost rezolvată cu vecinii și cu împrejurimea. Nu este important doar ca apa să nu curgă spre casa dumneavoastră, ci este important și să nu curgă către facilitățile din jur. Cel mai bine este ca, atunci când există posibilitate, canalele de drenaj să fie direcționate astfel încât apa să se scurgă cât mai departe de toată lumea.

    1.2. Canalele / rigolele necesită întreținere

    Canalele de drenaj trebuie menținute. Indiferent dacă sunt din beton sau metal, în ele se vor acumula tot felul de deșeuri. Părțile mai mari rămân pe grătarele metalice, dar cele mai mici trec și provoacă blocaje; frunze și așa-numitele deșeurile verzi sunt cea mai frecventă cauză. Prin urmare, canalele trebuie să fie astfel încât grătarele să poată fi deschise și închise fără ajutorul sculelor. Acest lucru face curățarea mult mai ușoară, mai simplă și mai rapidă. Din toamnă trebuie curățate zilnic, mai ales dacă ploile sunt dese și verdeața luxuriantă.

    2. Instalarea canalelor / rigolelor de drenaj

    Pentru construcția canalelor de drenaj, precum și pentru majoritatea elementelor de inginerie civilă, se efectuează mai întâi marcarea sau trasarea, apoi excavarea și pregătirea bazei, în acest caz, a betonului. Betonul subiacent este turnat la înălțimea corespunzătoare, la o anumită pantă sub care va fi și canalul. Dacă este necesar, baza este armată cu bare de armare din oțel sau cu plasă de armare. Când substratul este pregătit corespunzător, urmează instalarea canalelor sau a rigolelor. Așezarea începe întotdeauna de la locul de efuziune, unde sunt instalate conducte de drenaj și suporturi laterale. În funcție de tipul de sol, deformarea canalului este prevenită de plase de armare suplimentare. Este chiar mai bine dacă acea plasă de armare este acoperită cu folie de polivinil. Când toate elementele sunt instalate corect, canalul este umplut cu beton suplimentar. În ultima fază a lucrărilor, cel mai important lucru este să setați debitul final astfel încât profilul său superior să fie de 3-5 mm deasupra canalului.

    Toamna este necesară întreținerea canalului  din cauza frunzelor căzute
    Toamna este necesară întreținerea canalului din cauza frunzelor căzute

    3. Canale / rigole din beton

    Rigolele sau canalele de drenaj din beton sunt realizate din beton armat cu fibre speciale, conform standardului SIST EN 206-1 sau SIST 1026. Astfel de elemente sunt rezistente la îngheț și la prezența sării, deoarece se adaugă un aerat special la beton pentru o mai mare rezistență. Pe de altă parte, canalele realizate dintr-un astfel de beton pot fi, de asemenea, circulabile datorită rezistenței lor. Canalele au grătare metalice pe partea superioară, dar dacă nu mergeți sau nu conduceți peste ele, se recomandă ca acestea să rămână deschise, pentru că atunci nu se înfundă sau se varsă. Rigolele sunt elemente mai puțin adânci și deschise fără grătare. Însă, acestea acumulează deșeuri mai repede, astfel încât canalele de drenaj din beton deschise necesită mai multă întreținere.

    4. Canale / rigole din oțel inoxidabil

    Canalele sau rigolele metalice sunt în mare parte din oțel inoxidabil, deoarece sunt mult mai rezistente la umiditate, îngheț și sare. Sunt puțin mai scumpe decât betonul, dar și mai rezistente și de lungă durată. În ceea ce privește estetica, atât canalele de beton, cât și cele metalice de pe partea superioară au grătare metalice și toate arată la fel.

    O rigolă de beton cu grătar din fontă 1000x200x200 mm EN124 C250 costă 1.424 lei.

    Dacă decideți să instalați canale de drenaj, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1689
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Canal, canalizare?

    Avem 951 executanți pentru domeniul Canal, canalizare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 951 executanți pentru domeniul Canal, canalizare
    8.9
    1

    TIROX TEHNIC SRL


    8.9
    0

    CONSTRUCT ASU SRL


    8.9
    0

    SEROMI CONSTRUCT S.R.L.


    9.3
    0

    CRISALI ESCAV S.R.L.