Pentru zona

    Balcon vitrat

    Articolul a fost citit chiar de 963+ utilizatori
    Lipsa locuințelor și a spațiului de locuit îi obligă adesea pe oameni să găsească soluții alternative, printre care cea mai comună este vitrajul suprafețelor externe, în special al balcoanelor. Spațiul nou dobândit este, în general, bine iluminat și încadrat și oferă cu siguranță o vedere extinsă a împrejurimilor. Există mai multe moduri de vitrat: clasic, complet și mobil.
    Articol de specialitate 963
    vitraj complet al balconului
    Avem 100 executanți pentru domeniul Veranda:

    1. Balconul vitrat - da sau nu?

    Vitrajul balconului poate fi o soluție excelentă, indiferent dacă doriți să obțineți câțiva metri pătrați de spațiu de locuit sau să vă creați propria grădină de iarnă. Acest lucru va oferi cu siguranță apartamentului dvs. un spațiu de locuit suplimentar și de calitate, plin de lumină și căldură, aerisit și deschis spre o nouă priveliște. Vitratul se poate face în mai multe moduri: balconul poate fi complet sau parțial închis cu elemente fixe sau mobile care vă vor oferi și câteva opțiuni.

    1.1. Vitrajul balconului și pierderea de căldură

    Pe lângă faptul că geamurile vor oferi mai multe locuri pentru socializare, relaxare sau altceva, pierderile de căldură vor fi reduse. Vitratul în sine va acționa ca o barieră termică - o grădină care va fi încălzită pasiv iarna datorită suprafeței mari de sticlă și răcită natural vara și previne pătrunderea directă a căldurii în interiorul apartamentului. Dacă doriți vitraj și încălzirea balconului, vă recomandăm să optați pentru o soluție sănătoasă fără așa-numite poduri termice.

    2. Balcon complet vitrat

    Vitratul complet, adică vitrajul întregului perete și a tuturor părților, creează un spațiu complet nou, cu priveliște. Din punct de vedere al vieții private, pentru chiriași această oportunitate poate fi plăcută și neplăcută. Dacă doriți vitraj pe întregul perete, acordați atenție unde se întinde locul priveliștii de pe balcon și modul în care va fi orientat noul spațiu. În primul rând, vitrajul de pe întregul perete mărește optic totul. O caracteristică pozitivă al vitrajului pe toate părțile este cu siguranță lumina naturală care pătrunde adânc în cameră mai ușor și, pe de altă parte, conectează casa cu natura și îi conferă un aspect complet diferit. Punctul slab al unui astfel de vitraj este curățarea. Dacă vă decideți asupra unui astfel de proiect, gândiți-vă cu atenție la modul în care veți spăla geamurile din exterior; aveți de gând să le deschideți sau nu? Dacă sunteți conștienți de faptul că nu veți putea face asta singuri, nu uitați să adăugați serviciu de curățenie profesională anuală la calculul costurilor.

    Balcon-Stefmann.jpg
    Sursă foto: STEFMANN BAUER SRL

    Sfaturi de specialitate de la STEFMANN BAUER SRL

    Care sunt avantajele vitrării balconului?

    O zonă deschisă se numește balcon, care se învecinează cu peretele exterior pe o parte, iar pe restul este închisă de un zid sau structură metalică cu o înălțime de cel puțin 1m. Inițial, balcoanele au fost concepute astfel încât oamenii să aibă acces ușor la aer curat. Cu toate acestea, astăzi aproape toate balcoanele sunt vitrate. Majoritatea clădirilor din România construite înainte și după anul 1990 sunt dotate cu ferestre din lemn cu două rânduri de cercevele cu sticla simplă. Acestea nu pot realiza o performanță energetică pe masura cerințelor actuale și în concordanță cu nivelul de izolare termică al zonelor opace ale pereților exteriori, de aceea este necesară înlocuirea lor cu ferestre de concepție modernă, cu tâmplărie performantă energetic și vitraj termoizolant.

    Prin înlocuirea ferestrelor tradiționale sau închiderea balcoanelor cu vitraje cu geam termoizolant se obțin următoarele avantaje:

    - Scăderea schimburilor termice prin suprafața vitrată (ceea ce conduce la o mai bună protecție termică mediului interior atât pe timp de iarnă și parțial pe timp de vară)

    - Creșterea calității confortului interior prin asigurarea unei ventilări controlate

    - Reducerea transmisiei zgomotelor din exteriorul în interiorul clădirilor

    - Reducerea costurilor pentru încălzire/răcire a încăperilor

    Ce materiale pentru ramă și tipuri de geamuri recomandați pentru vitrarea balconului?

    Varietatea tipurilor de rame pentru vitrarea balcoanelor este uimitoare, iată câteva dintre ele:

    - Vitrare cu rame ușoare din lemn.

    - Vitrare cu rame din lemn de calitate îmbunătățită

    - Vitrare din oțel

    - Geamuri din aluminiu

    - Geamuri glisante din aluminiu

    - Geamuri din PVC

    - Geamuri fără rame

    Dintre ele cele mai recomandate sunt:

    PVC

    Cea mai populară opțiune de vitrare care are multe avantaje:

    · Fără restricții de instalare.

    · Diferite grade de izolare termică și pachetul de sticlă

    · Prezența tipurilor de sticlă cu diferite specificații

    PVC-ul este rezistent la influențele mediului, asigură un nivel optim de etanșeitate și nu necesită o întreținere specială. Fereastra din PVC este formată din cadre și canaturi realizate dintr-un profil cu mai multe camere armat cu elemente din oțel. Ferestrele cu geam simplu sau dublu sunt instalate în cadre și canaturi, asigurând un anumit nivel de conductivitate termică.

    Aluminiu

    De obicei utilizat pentru sistemele de geamuri reci. Când este cald, este utilizat împreună cu un pod termic. Diferă în ceea ce privește ușurința, durabilitatea și un nivel ridicat de prietenie cu mediul. Costul unui astfel de profil este de câteva ori mai mare decât cel al PVC-ului.

    -  Tâmplăria din aluminiu are o rezistență mare în timp și deformare, precum și o durată de viață îndelungată, de până la 50 de ani

    -  Se întreține foarte ușor

    -  Prezintă un aspect elegant și modern

    -  Sunt confecționate din material ușor și rezistent, iar sistemele de îmbinare la colțuri sunt mecanice

    -  are o rezistenta ridicată la expunerea pe timp de ploaie și la depunerile de zăpadă

    Lemn

    Profilul din lemn stratificat este cel mai ecologic material cu înaltă calitate, performanță bună de izolare termică. Cu ajutorul tehnologiilor moderne, lemnul stratificat este prelucrat cu mijloace speciale care îi cresc viața de serviciu de mai multe ori.

    Costul unui profil din lemn stratificat este semnificativ mai mare decât celelalte materiale utilizate pentru geamuri.

    Sticla pentru vitraje de calitate

    Optează pentru cea mai bună variantă de sticlă pentru vitraje în funcție de locul unde se află balcoanele respective și de condițiile în care urmează să fie folosite. Se recomandă sticla cu control solar și termic pentru ferestre cu suprafețe vitrate mari, care să-ți ofere lumină naturală din belșug, indiferent de anotimp.

    Un avantaj suplimentar al montării unor astfel de geamuri îl reprezintă economiile la energie, care înseamnă un plus la bugetul familiei și în același timp un pas înainte către o casă eficientă energetic.

    O suprafață vitrată de dimensiuni impresionante nu reprezintă un pericol de spargere sau crăpături, dimpotrivă: ai la dispoziție sticlă de siguranță, la care geamurile stratificate sunt alcătuite din două sau mai multe foi de sticlă asamblate cu unul sau mai multe filme de PVB (polivinil butiral). Acestea au o excelentă rezistență mecanică la îndoire, iar la spargere se fragmentează în cioburi foarte mici, fără risc de lovire sau rănire.

    Ca să fii sigur că ai achiziționat cea mai bună variantă de vitraj alege pachete cu 3 rânduri de sticlă, ce asigură o izolare termică cu mult mai bună decât cele cu 2 straturi și o izolare fonică superioară.

    balcon-vitrat-interior.jpg
    Sursă foto: STEFMANN BAUER SRL

    Care sunt serviciile pe care le oferiți clienților?

    De la momentul înființării firmei și până acum, Stefmann Bauer SRL şi-a îmbunătăţit şi diversificat permanent aria serviciilor oferite, fiind acum una din puţinele firme de pe piaţă care are capacitatea de a acoperi o gamă largă de necesităţi ale clienţilor potențiali.

    Serviciile noastre cuprind:

    Servicii de montaj şi execuţie

    Pentru uși şi ferestre PVC sau aluminiu, uși de garaj și industriale, plase contra insectelor tip cadru sau rulou, jaluzele verticale automate, sau manuale, rulouri din PVC sau lemn, uși de intrare în locuință sau pentru oricare produs comercializat.

    Service şi întreţinere

    Clienţilor noştri, le oferim service şi întreţinere pentru orice fel de lucrări de tâmplărie PVC şi aluminiu, geam termopan şi alte accesorii, usi de garaj si industriale precum, elementele conexe sau adiacente și restul de produse din gama comercializată.

    Consultanţă tehnică de specialitate

    Asigurăm consultanţă tuturor clienţilor noştri cu privire la orice produs sau serviciu oferit. Noi vom fi cei care se vor deplasa la dumneavoastră pentru a face măsurătorile necesare. Mai mult, vă vom prezenta toate ofertele şi soluţiile compatibile cu necesităţile dumneavoastră, ajutându-vă să faceţi alegerea optimă.

    Fie că doriti să amenajati casa sau biroul firmei, Stefmann Bauer SRL va oferă o gamă largă de tâmplărie atât PVC sau aluminiu cât și lemn. Realizăm tâmplărie pentru uși, pentru geamuri, și oricât de exigente sunt gusturile clienților nostrii reușim să le facem față deoarece practicăm cele mai bune prețuri la o calitate fără concurență și fără cusur.

    Stefmann Bauer SRL oferă servicii din domeniul Construcțiilor pentru apartamente, case, sedii firmă, clădiri de birouri, anexe sau orice tip de construcție.

    Proiectele de care ne ocupăm includ construcția, renovarea și reabilitarea clădirilor afectate de diverși factori.

    Vă punem la dispoziție o echipă cu o experiență în domeniul construcțiilor care adaptează fiecare proiect în funcție de nevoi, dorințe și buget.

    Calitatea lucrărilor este asigurată de materialele și echipamentele de top utilizate atât pentru construcțiile civile cât și pentru cele industriale.

    Ștefan Prisacariu, STEFMANN BAUER SRL

    3. Balcon vitrat clasic

    Cu vitraj clasic, jumătatea superioară a balconului este închisă, iar jumătatea inferioară nu. De obicei, în astfel de cazuri există o balustradă completă a balconului, astfel încât ferestrele încep la aproximativ un metru de podea. Astfel de vitraje oferă mai multă intimitate, dar lasă și mai puțină lumină naturală.  Lângă sau pe partea non-vitrată a balconului, gardului sau peretelui,  pot fi amplasate unele elemente de depozitare sau altele asemenea; aceasta va oferi o soluție practică și funcțională fără a pierde lumina și căldura naturală. Cu acest tip de vitrat, ferestrele pot fi deschise lateral sau culisează, astfel încât curățarea nu este prea mare lucru sau periculos, deoarece este posibil să se spele din interior.

    Vitrarea clasică a balconului pe lângă cea completă, este cea mai des întâlnită
    Vitrarea clasică a balconului pe lângă cea completă, este cea mai des întâlnită

    4. Balcon vitrat mobil

    Vitrajul cu ferestre sau panouri glisante este o alegere excelentă dacă doriți ca o parte a balconului să rămână deschisă și să aveți în continuare posibilitatea de închidere completă în lunile mai reci. Vitrajul glisant al balconului se poate face mergând de la podea la tavan, de la o parte la alta sau prin plasarea unui parapet, astfel încât partea inferioară să fie închisă de un perete, iar partea superioară de sticlă. Elementele glisante permit conectarea ușoară și directă cu mediul, indiferent de condițiile meteorologice; locul este protejat iarna și bine aerisit și răcit vara. Dacă optați pentru ferestre glisante din podea până în tavan, adică vitraj complet, înseamnă că veți păstra toate avantajele oferite de un balcon deschis, precum și posibilitatea de  închidere după necesitate.

    5. Vitratul  balconului - preț

    Prețul vitratului de balcon variază în funcție de modul de funcționare. Dacă optați pentru încălzire, acesta va ridica și prețul, deoarece, pe lângă echipamentul de încălzire, ar trebui inclusă o izolare termică mai bună. La vitratul clasic, va fi necesar să izolați partea inferioară a peretelui și să instalați ferestre rezistente la căldură, în timp ce la vitrajul de la podea până în tavan, vă recomandăm cu căldură ferestre de calitate mai bună, cu conductivitate termică mai mică.

    Prețul vitrajului de balcon, în funcție de design, este undeva la 1.500 lei/ m2.

    Dacă decideți să vitrați balconul, ne puteți contacta la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Articol de specialitate 963
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Veranda?

    Avem 100 executanți pentru domeniul Veranda:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 100 executanți pentru domeniul Veranda
    9.4
    0

    ŞERBAN EDUARD IONUŢ ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ


    9.7
    0

    METGLASS DISTRIBUTION S.R.L.


    9.5
    0

    EIGHT CONCEPT SRL


    9.3
    0

    DEWASA EXPERT S.R.L.