Pentru zona

    Culoarea fațadei, tipuri de vopsele pentru fațadă

    Articolul a fost citit chiar de 1216+ utilizatori
    Culoarea fațadei este cea mai importantă pentru aspectul viitor al casei tale. Majoritatea fațadelor au tencuială peste care se aplică o vopsea de protecție. Culoarea este, așadar, nu numai estetică, ci și un element protector; rolul său este de a proteja straturile inferioare ale fațadei de influențele atmosferice negative, dar și de a face casa să arate mai frumoasă și să se integreze mai bine cu mediul.
    Articol de specialitate 1216
    culori pentru fatade
    Avem 2489 executanți pentru domeniul Fațade case:

    1. Vopsirea fațadei

    Vopseaua de pe fațadă ar trebui să fie reînnoită cu siguranță la fiecare 10-15 ani, deoarece se estompează și se curăță, iar în timp, acoperirea impermeabilă, care este o parte integrantă a vopselei, cedează. Dacă nu protejați decolorarea la timp, este foarte probabil să apară și deteriorarea tencuielii. Când vă decideți să vopsiți sau să renovați fațada, veți avea o alegere aproape nelimitată de culori și nuanțe.

    2. Vopsele acrilice de fațadă

    Vopseaua acrilică pentru fațadă este impermeabilă și poate fi utilizată pentru vopsirea betoanelor mai aspre și mai fine și a suprafețelor tencuite. Este important ca fațada finisată să nu fie mai nouă de o lună. O proprietate foarte importantă a vopselei acrilice este etanșeitatea completă la vapori și trebuie lăsată cel puțin 30 de zile pentru ca noua fațadă să se „așeze” și să se usuce complet. Abia atunci poate fi vopsită. Toate tipurile de vopsele acrilice sunt de o calitate și preț excelente.

    3. Vopsele micro-armate pentru fațade

    Vopseaua micro-armată diferă de alte vopsele de fațadă prin aceea că este armată cu fibre sintetice. Datorită acestui fapt, este impermeabilă și permeabilă la vapori, ceea ce înseamnă că fațada „respiră”, dar nu absoarbe apa de ploaie. Suprafețele tratate rugoase precum și cele mai fine pot fi, de asemenea, vopsite cu această vopsea. La fel, este excelentă pentru tencuielile decorative realizate aspru și crăpate.

    Culorile fațadelor nu sunt importante doar din motive estetice, ci și din motive practice
    Culorile fațadelor nu sunt importante doar din motive estetice, ci și din motive practice

    4. Vopsea cu silicați pentru fațadă

    Vopselele cu silicați pentru fațadă sunt de alte feluri. Acestea dau fațadei un aspect rustic. În plus, sunt foarte permeabile la vapori, deci sunt utilizate și pentru renovarea clădirilor care sunt protejate ca monumente culturale. Sunt, de asemenea, utilizate pentru vopsirea mortarelor de var și a mortarelor de var-ciment.

    5. Vopsea cu silicat micro-armată pentru fațade

    Grupul de vopsele cu silicat include vopsele cu silicat micro-armate care conțin fibre sintetice. Deoarece vopseaua este permeabilă la vapori, este utilizată pentru vopsirea mortarului cu var, a mortarului cu ciment și var, dar și a tencuielilor cu silicat. Cu fibrele sintetice colorate suprafețele sunt întărite, adică consolidate suplimentar; de aceea vopseaua cu silicat micro-armat este excelentă pentru mortarele crăpate și aspre.

     Un executant bun va ști să vă sfătuiască cu privire la alegerea culorii de fațadă
    Un executant bun va ști să vă sfătuiască cu privire la alegerea vopselilor de fațadă

    6. Vopsele cu siliconi pentru fațade

    De asemenea, puteți opta pentru una dintre vopselele cu siliconi. Vopseaua cu siliconi de fațadă este complet permeabilă la vapori și impermeabilă. Se utilizează în principal pentru vopsirea suprafețelor netede sau tencuite fin.

    7. Vopsele de fațadă cu silicon micro-armate

    Și vopseaua de fațadă cu silicon poate fi micro-armată. O astfel de vopsea este permeabilă la vapori și impermeabilă, dar și de protecție, deoarece previne reținerea prafului și a murdăriei. Este rezistentă la radiații UV, gaze de ardere și alte influențe dăunătoare din mediu.

    8. Acoperiri pentru fațadă din silicon

    În loc de vopsea, poate fi utilizat un strat de acoperire pentru fațadă din silicon, care este și un agent protector, dar incolor. Ele sunt, de asemenea, utilizate ca acoperiri impermeabile pentru piatră, peste suprafețe vopsite, mortare și vopsele minerale pentru fațade.

    9. Vopsele de var pentru fațadă

    Cele mai naturale culori sunt cu siguranță cele care conțin calcar, iar cu ele pot fi vopsite tencuielile fine mai puțin solicitante. Vopseaua de fațadă de var este, de asemenea, de protecție, deoarece este complet permeabilă la vapori.

     

    10. Vopsele nanotehnologice de fațadă

    Ultimele dintr-o serie de tipuri de culori din care puteți alege sunt nano-culorile, micro-armate, dar și cu auto-curățare. Vopseaua conține lianți speciali din silicon și diverse accesorii care creează un film protector special pe întreaga suprafață a fațadei. Astfel de vopsele resping perfect apa, praful și tot felul de impurități.

    Dacă decideți să vopsiți fațada, ne puteți contacta pe daibau.ro. Pe portalul nostru, veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1216
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fațade case?

    Avem 2489 executanți pentru domeniul Fațade case:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2489 executanți pentru domeniul Fațade case
    8.9
    0

    ARMUR DESIGN SRL

    CADASTRAL 60959
    8.9
    0

    AGNI BI TRADING S.R.L.


    8.9
    1

    RUJA CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    SC MAN-INVEST ENGINEERING SRL