Pentru zona

    Ciment alb

    Articolul a fost citit chiar de 2749+ utilizatori
    Cimentul este un material obișnuit de construcție și este utilizat în principal pentru producerea de mortar și beton. Cimentul este un liant care, atunci când i se adaugă apă, se coalizează și se întărește. În ultimul timp, cimentul alb devine din ce în ce mai popular, dar are proprietăți ușor diferite de cimentul obișnuit.
    Articol de specialitate 2749
    ciment
    Avem 384 executanți pentru domeniul Materiale de construcții:

    1. Ciment

    1.1. Ce este cimentul?

    Cimentul este un liant, mai precis, un liant hidraulic care se întărește în reacție cu apa. În acest caz, din pasta de ciment se formează o piatră de ciment dur. Acest tip de piatră poate rezista la o presiune mare, așa că a devenit un material de construcție foarte căutat și folosit.

    Cimentul este utilizat în principal pentru producerea de mortar și beton. În aceste reacții chimice, acționează ca un adeziv pentru agregate naturale și artificiale cu care formează un material de construcție foarte dur și solid. Betonul, de exemplu, este format din agregate (nisip și pietre), apă și ciment într-o anumită măsură.

    1.2. Istoria cimentului

    Cimentul este un material de construcție foarte vechi originar din Egipt, iar grecii și babilonienii l-au preluat foarte repede. Romanii erau cunoscuți în special pentru utilizarea cimentului; i-au adăugat cenușă vulcanică și au inventat așa-numitul Beton roman. Pe atunci, cimentul nu era genul de material pe care îl cunoaștem astăzi, era de fapt var. Deoarece varul nu leagă apa, i s-au adăugat diverși aditivi hidraulici, de ex. bucăți de cărămidă și porțelan și astfel s-a obținut un material similar betonului de astăzi. Cimentul așa cum există astăzi ar putea fi produs abia în secolul al XIX-lea, când s-a atins o temperatură de 1.500 ° C, care este absolut necesară pentru extracție.

    1.3. Compoziția de ciment

    Baza cimentului este clincherul și gipsul, adică clincherul de ciment Portland. Zgura, de obicei granulată în furnale, se adaugă și la clincher, care se formează în timpul producției de fontă în cuptor.

    La amestecul de ciment se adaugă pozzolani naturali sau artificiali, precum și diverși aditivi pentru reglarea fixării și măcinării, cum ar fi gipsul. Amestecurile de ciment pot fi, de asemenea, completate cu microsilici, cenușă, ardezie calcinată, calcar sau aditivi minerali amestecați.

    Cimentul este un liant care se întărește în contact cu apa și, prin urmare, este utilizat pentru fabricarea mortarului și betonului.
    Cimentul este un liant care se întărește în contact cu apa și, prin urmare, este utilizat pentru fabricarea mortarului și betonului.

    2. Tipuri de ciment

    Există mai multe tipuri de ciment care sunt utilizate pe scară largă și disponibile pe piață. Cimentul este de obicei clasificat în funcție de marcă, prezența aditivilor și culoare. Cimentul cel mai frecvent utilizat este Portland, la care se adaugă zgură sau pozzolan. Cimentul Portland este denumit astfel deoarece betonul realizat din acesta arată ca piatra de pe Insula Portland. Cimentul Portland este în primul rând un amestec de calcar, argilă și gips, care este procesat la o temperatură ridicată. Astăzi, acest ciment este fabricat din clincher de ciment, la care se adaugă gips sau alți aditivi de măcinat.

    Cimentul Portland nu este singurul utilizat; există, de asemenea, ciment Portland cu aditivi minerali, pozzolanici, amestecați și alții.

    La ciment se pot adăuga diverși aditivi, precum cel cu uscare rapidă. În acest fel, se obține un liant cu uscare rapidă, care poate fi utilizat după doar câteva zile, deci este cel mai des folosit pentru șape și estrih.

    3. Ciment alb

    Cimentul alb este unul dintre noile tipuri, care devine din ce în ce mai popular datorită numeroaselor sale avantaje. Cimentul alb conține un agent de albire sau o pulbere de albire, care îi conferă o culoare albă distinctă și îi îmbunătățește ușor proprietățile, de ex. rezistența la influențele atmosferice. Cimentul alb se obține prin măcinarea și zdrobirea clincherului alb, a gipsului și a aditivilor minerali. La măcinarea clincherului, se folosește de obicei tehnologia gazelor, datorită căreia se reduce oxidarea oxizilor colorați.

    Datorită producției mai scumpe, cimentul alb este mai scump decât cel obișnuit, gri. Este marcat în principal cu etanșări, dintre care cel mai comun este M500, care corespunde unei rezistențe minime la compresiune de 50 MPa. Dacă cimentul alb este marcat cu D0, înseamnă că nu conține aditivi.

    3.1. Ciment alb – caracteristici

    Caracteristicile sale cheie sunt rezistența ridicată la îngheț și umiditate. Din acest motiv, cimentul alb poate fi utilizat chiar și în condiții meteorologice nefavorabile, iar clădirile construite din acesta pot rezista la sute de cicluri de îngheț și dezgheț.

    Cimentul alb nu conține mai mult de 5% de alcali, ceea ce înseamnă că este rezistent la sulfați. O caracteristică importantă este întărirea rapidă, care permite finalizarea mai rapidă a lucrărilor de construcție și finisare și reparații mai rapide ale structurii existente.

    3.2. Cimentul alb - avantaje și dezavantaje

    Cimentul alb are mai multe avantaje:

    culoarea albă, deosebit de dorită ca element decorativ sau o caracteristică specială a clădirilor finalizate arhitectural,
    foarte bună rezistență la îngheț,
    grad ridicat de omogenitate - cimentul alb măcinat fin este omogen, deci se pare că este lustruit,
    întărire mai rapidă, care accelerează lucrările de construcție.

    Dezavantajele cimentului alb sunt:

    lucrul cu acesta necesită mai multe cunoștințe și meșteri cu experiență,
    toate instrumentele care intră în contact cu acesta trebuie să fie absolut curate; mixerul trebuie să fie complet curat, de asemenea plata - într-un cuvânt, tot ce va intra în contact cu cimentul alb.
    Toată rugina și toate impuritățile trebuie curățate peste tot, dacă cimentul alb are armătură, acesta trebuie acoperit cu un strat final mai gros de beton decât la cimentul obișnuit, gri;
    acest strat trebuie să aibă o grosime de cel puțin 3 cm,
    cimentul alb este mai scump decât cel obișnuit.

    3.3. Unde se folosește cimentul alb?

    Datorită prețului, cimentul alb este utilizat în principal pentru produse decorative din beton, cum ar fi scări, garduri, fațade, balcoane și terase, blocuri sau plăci de pavaj și este, de asemenea, utilizat pentru a realiza articole de designer, cum ar fi vaze, mese etc. Este mai puțin frecventă în arhitectură, iar una dintre cele mai faimoase clădiri din ciment alb este Moscheea din Ljubljana.

    Cimentul alb este folosit pentru fabricarea betonului alb
    Cimentul alb este folosit pentru fabricarea betonului alb

    4. Prețul cimentului

    Prețul cimentului variază între 400 și 600 lei pe tonă, în funcție de tip. Prețul unui sac de ciment de 125 kg este de aproximativ 15 lei.

    5. Ciment alb - preț pentru 25 kg

    Cimentul alb este puțin mai scump, așa că veți plăti aproximativ 52,5 lei pentru un sac de 25 kg.

    Dacă decideți să utilizați cimentul alb, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2749
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Materiale de construcții?

    Avem 384 executanți pentru domeniul Materiale de construcții:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 384 executanți pentru domeniul Materiale de construcții
    8.9
    0

    COFFFEE WORK SRL


    8.9
    0

    CONSTRUCT ASU SRL


    8.9
    0

    GABOR TM LAJOS INTREPRINDERE FAMILIALA


    9.6
    0

    RAAIS FRESH CONSTRUCT S.R.L.

    641 Comuna Vladimirescu