Pentru zona
  Tavanele suspendate sunt realizate atunci când spațiul este prea mare și când înălțimea acestuia trebuie redusă. Tavanele suspendate (așa-numitele Knauf și Armstrong) sunt, de asemenea, o soluție excelentă atunci când există o mulțime de instalații în cameră care trebuie mascate cumva. Nu în ultimul rând, un tavan coborât poate ascunde părțile deteriorate și neregulile care nu pot fi îndepărtate altfel. Tavanele suspendate sunt executate în două moduri, ca: fixe - Knauf sau modulare – Armstrong.
  Articol de specialitate 324
  tavane-suspendate-knauf.jpg
  Avem 1685 executanți pentru domeniul Corpuri de iluminat:

  1. Tavane suspendate

  1.1. Când și unde se folosește tavanul suspendat?

  Tavanele suspendate sunt instalate cel mai adesea în clădiri publice și mai rar în case de familie. Scopul lor principal este de a ascunde liniile de instalare între tavan și tavanul suspendat, de exemplu, instalații electrice, instalații de aer condiționat sau ventilație, iluminat și altele asemenea. Când vine vorba de case de familie, fie că este vorba de construcție nouă sau renovare, tavanele sunt ascunse cu un tavan coborât. Există cazuri în care un astfel de tavan este realizat exclusiv din motive estetice - pentru a avea, să zicem, iluminare cu LED.

  1.2. De ce să alegeți un tavan suspendat

  Un tavan suspendat are sens, de asemenea, atunci când este necesară o izolare termică suplimentară a structurii de la mezanin; în plus, îmbunătățește izolația fonică interetajată. Deci, pe lângă faptul că este o soluție funcțională excelentă - ascunderea instalațiilor care mai târziu pot fi schimbate rapid și ușor, adăugate și reparate fără lucrări de construcție, tavanul suspendat este, de asemenea, o barieră împotriva incendiilor - și în același timp o soluție elegantă sau estetică pentru un anumit spațiu.

  2. Cum se face un tavan suspendat?

  Tavanele sunt realizate prin montare uscată din gips-carton, deci sunt ușor și rapid puse și instalate. Substructura tavanului suspendat este de obicei realizată din profile metalice U și C ale tavanului, care trebuie montate la distanțele prescrise. În primul rând, ancorele sunt fixate pe elementele de susținere ale tavanului, iar profilele C sunt fixate pe ele. Profilele C sunt apoi conectate la profilurile U și, dacă este necesar, la elementele de conectare. Când construcția metalică este gata, în ea sunt instalate plăci, cel mai adesea din gips. Distanțele dintre fixatoare nu trebuie să depășească 17 cm.

   Iluminatul cu LED poate fi instalat în tavanul suspendat
  Iluminatul cu LED poate fi instalat în tavanul suspendat

  3. Totul despre tavanele Armstrong

  3.1. Avantajele tavanului Armstrong

  Tavanul Armstrong este de cele mai multe ori o alegere pentru magazinele universale, birourile deschise și facilitățile similare mari și aglomerate; în casele și apartamentele de familie se găsește numai prin excepție. Tavanul Armstrong este un plafon suspendat modular - este ușor de recunoscut după rețeaua gri vizibilă, care reprezintă cadrul, care este apoi umplut cu plăci de 60x60 cm. Plăcile pot fi, de asemenea, mai mari, dar aceasta este o raritate; cu ani în urmă, producția lor a fost standardizată și s-au stabilit dimensiunile și compoziția lor naturală, ecologică. Plăcile de tavan Armstrong sunt, de asemenea, reduse la inflamabilitate. Există plafoane Armstrong din metal, dar și alte materiale și în diverse culori. Tavanele Amrstrong sunt una dintre cele mai ieftine versiuni ale unui tavan suspendat.

  3.2. Puncte slabe ale tavanului Armstrong

  Tavanul Armstrong este de așa natură încât necesită cel puțin 25 cm înălțime pentru instalare, deci nu este potrivit pentru spațiile cu tavan jos. O altă slăbiciune este că sistemul nu permite crearea unei suprafețe impermeabile, ceea ce înseamnă că, în cazul unei scurgeri de pe acoperiș, apa pătrunde direct în structură.

  3.3. Tavane și instalații Armstrong

  Marele avantaj al tavanelor Armstrong este că acestea constau din plăci care pot fi îndepărtate cu ușurință în caz de nevoie, din cauza unei defecțiuni sau a înlocuirii oricărui tip de instalație, și returnate la loc după intervenție. De asemenea, în locul plăcilor poate fi instalat un capac de inspecție sau o rozetă de ventilație. Aceasta este, de asemenea, principala diferență în raport cu Knauf, adică plăcile din gips-carton, care nu permit acest lucru, deoarece sistemul este închis. Tocmai datorită acestui sistem modular, tavanul Armstrong este o alegere atât de populară pentru clădirile mai mari și publice care necesită întreținere regulată și reparații frecvente.

   Tavanul Armstrong este cea mai comună alegere pentru clădirile mai mari sau publice
  Tavanul Armstrong este cea mai comună alegere pentru clădirile mai mari sau publice

  4. Tavane Knauf

  4.1. Construcția tavanului Knauf

  Fiecare tavan suspendat necesită o substructură de care va fi atașat. Substructura pentru tavanul Knauf poate fi din lemn sau din profile C sau U din metal. Substructura trebuie fixată pe placa de susținere, iar instrucțiunile producătorului trebuie respectate atunci când se efectuează o astfel de lucrare. Producătorul determină nu numai tipul de plăci și suporturi, ci și conectorii, șuruburile și alte accesorii de montare.

  4.2. Avantajele tavanului knauf

  Knauf-tavan este de fapt un tavan din gips-carton. Knauf este doar cea mai renumită companie care produce astfel de plăci, dar nu este singura. Knauf este cea mai obișnuită alegere pentru realizarea tavanelor suspendate, deoarece este cel mai simplu și rapid mod de a închide tavanele din orice material. Spre deosebire de tavanul Armstrong, un tavan din knauf arată mai bine, deoarece este de fapt o suprafață plană și uniformă, uniformă. Tavanul Knauf nu este un sistem modular, astfel încât ochiurile sau cadrul construcției nu sunt vizibile, spre deosebire de tavanul Armstrong și nu au nevoie nici de o anumită înălțime. Plăcile Knauf sunt, de asemenea, un izolator fonic mai bun pentru podea.

  4.3. Puncte slabe ale tavanului Knauf

  Knauf este mai scump decât tavanul Armstrong, deoarece nu este un sistem modular, iar întreținerea sau eventualele reparații și înlocuiri vor fi mai scumpe, deoarece totul trebuie eliminat pentru a ajunge la instalație și apoi readus la starea inițială.

  4.4. Instalații în tavanul Knauf

  Instalațiile în tavanul Knauf sunt obișnuite, deoarece luminile cu LED sau rozetele pentru aer condiționat și ventilație sunt de obicei montate în tavanele suspendate. Acest tip de instalație se numește „flush” deoarece camera cu tavan suspendat arată foarte estetic, redusă și elegantă. Spre deosebire de tavanul Armstrong, tavanul suspendat permite mai multe tipuri, forme și moduri diferite de instalare a iluminatului, iar luminile pot fi aranjate în funcție de dorințele și nevoile dvs., deoarece nu există restricții impuse de existența unei rețele de suporturi. Astfel, luminile pot fi amplasate individual sau în grup, pentru citit, pentru lucru sau ca iluminare ambientală. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că reparațiile sau modificările instalațiilor sau ale luminilor nu sunt la fel de ușor de realizat ca și în cazul tavanelor Armstrong - tavanul Knauf nu este un sistem modular, astfel încât plăcile nu pot fi îndepărtate și apoi returnate individual. Fiecare intervenție în tavanul Knauf necesită netezire și vopsire suplimentare, deci acest lucru ar trebui evitat prin alegerea instalațiilor și iluminării de cea mai înaltă calitate și a celor mai durabile.

  5. Tavane suspendate – preț

  Tavanul suspendat, care înseamnă de obicei tavanul Knauf, costă aproximativ 150 lei / m2.

  Dacă decideți să realizați un tavan suspendat, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 324
  Autorul: Revista DaiBau
  Avem 1685 executanți pentru domeniul Corpuri de iluminat:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  EXECUTANȚII RECOMANDAȚI PENTRU DOMENIUL CORPURI DE ILUMINAT
  10
  1

  DCK ELECTROTECHNICS S.R.L.

  Str. TUDOR VLADIMIRESCU , 245700 Drăgăşani
  9.7
  0

  B.D. ELECTRO SERVICE SRL

  STR. STEFAN LUCHIAN 2, 710031 Botoşani
  9.3
  0

  SCAN ELECTRIC SRL

  STR. AUREL BOTEA 6, 31415 Bucureşti
  9.1
  0

  AGIP SRL

  STR. ALEXANDRU CEL BUN 22, 500260 Braşov
  9.7
  0

  EURO MAZ PLANT SRL

  str. codrului, 48B, 400245 Cluj-Napoca
  9.3
  0

  IZOREP 2000 SRL

  SOS. DUDESTI-PANTELIMON 19, 33091 Bucureşti
  Avem 1685 executanți pentru domeniul Corpuri de iluminat:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  CĂUTAȚI EXECUTANȚI BUNI PENTRU DOMENIUL CORPURI DE ILUMINAT?

 • Corpuri de iluminat Abrud
 • Corpuri de iluminat Adjud
 • Corpuri de iluminat Agnita
 • Corpuri de iluminat Aiud
 • Corpuri de iluminat Alba Iulia
 • Corpuri de iluminat Aleşd
 • Corpuri de iluminat Alexandria
 • Corpuri de iluminat Amara
 • Corpuri de iluminat Anina
 • Corpuri de iluminat Aninoasa
 • Corpuri de iluminat Arad
 • Corpuri de iluminat Ardud
 • Corpuri de iluminat Avrig
 • Corpuri de iluminat Azuga
 • Corpuri de iluminat Babadag
 • Corpuri de iluminat Bacău
 • Corpuri de iluminat Baia de Aramă
 • Corpuri de iluminat Baia de Arieş
 • Corpuri de iluminat Baia Mare
 • Corpuri de iluminat Baia Sprie
 • Corpuri de iluminat Băile Govora
 • Corpuri de iluminat Băile Herculane
 • Corpuri de iluminat Băile Olăneşti
 • Corpuri de iluminat Băile Tuşnad
 • Corpuri de iluminat Băileşti
 • Corpuri de iluminat Bălan
 • Corpuri de iluminat Bălceşti
 • Corpuri de iluminat Balş
 • Corpuri de iluminat Băneasa
 • Corpuri de iluminat Baraolt
 • Corpuri de iluminat Bârlad
 • Corpuri de iluminat Bechet
 • Corpuri de iluminat Beclean
 • Corpuri de iluminat Beiuş
 • Corpuri de iluminat Berbeşti
 • Corpuri de iluminat Bereşti
 • Corpuri de iluminat Bicaz
 • Corpuri de iluminat Bistriţa
 • Corpuri de iluminat Blaj
 • Corpuri de iluminat Bocşa
 • Corpuri de iluminat Boldeşti-Scăeni
 • Corpuri de iluminat Bolintin-Vale
 • Corpuri de iluminat Borşa
 • Corpuri de iluminat Borsec
 • Corpuri de iluminat Botoşani
 • Corpuri de iluminat Brad
 • Corpuri de iluminat Brăila
 • Corpuri de iluminat Bran
 • Corpuri de iluminat Braşov
 • Corpuri de iluminat Breaza
 • Corpuri de iluminat Brezoi
 • Corpuri de iluminat Broşteni
 • Corpuri de iluminat Bucecea
 • Corpuri de iluminat Bucureşti
 • Corpuri de iluminat Budeşti
 • Corpuri de iluminat Buhuşi
 • Corpuri de iluminat Bumbeşti-Jiu
 • Corpuri de iluminat Buşteni
 • Corpuri de iluminat Buzău
 • Corpuri de iluminat Buziaş
 • Corpuri de iluminat Cajvana
 • Corpuri de iluminat Calafat
 • Corpuri de iluminat Călan
 • Corpuri de iluminat Călăraşi
 • Corpuri de iluminat Călimăneşti
 • Corpuri de iluminat Câmpeni
 • Corpuri de iluminat Câmpia Turzii
 • Corpuri de iluminat Câmpina
 • Corpuri de iluminat Câmpulung
 • Corpuri de iluminat Câmpulung Moldovenesc
 • Corpuri de iluminat Caracal
 • Corpuri de iluminat Caransebeş
 • Corpuri de iluminat Carei
 • Corpuri de iluminat Cavnic
 • Corpuri de iluminat Căzăneşti
 • Corpuri de iluminat Cehu Silvaniei
 • Corpuri de iluminat Cernavodă
 • Corpuri de iluminat Chişineu-Criş
 • Corpuri de iluminat Ciacova
 • Corpuri de iluminat Cisnădie
 • Corpuri de iluminat Cluj-Napoca
 • Corpuri de iluminat Codlea
 • Corpuri de iluminat Comăneşti
 • Corpuri de iluminat Comarnic
 • Corpuri de iluminat Constanţa
 • Corpuri de iluminat Copşa Mică
 • Corpuri de iluminat Corabia
 • Corpuri de iluminat Costeşti
 • Corpuri de iluminat Covasna
 • Corpuri de iluminat Craiova
 • Corpuri de iluminat Cristuru Secuiesc
 • Corpuri de iluminat Cugir
 • Corpuri de iluminat Curtea de Argeş
 • Corpuri de iluminat Curtici
 • Corpuri de iluminat Dăbuleni
 • Corpuri de iluminat Darabani
 • Corpuri de iluminat Dărmăneşti
 • Corpuri de iluminat Dej
 • Corpuri de iluminat Deta
 • Corpuri de iluminat Deva
 • Corpuri de iluminat Dolhasca
 • Corpuri de iluminat Dorohoi
 • Corpuri de iluminat Drăgăneşti
 • Corpuri de iluminat Drăgăneşti-Olt
 • Corpuri de iluminat Drăgăşani
 • Corpuri de iluminat Dragomireşti
 • Corpuri de iluminat Drobeta-Turnu Severin
 • Corpuri de iluminat Eforie
 • Corpuri de iluminat Făgăraş
 • Corpuri de iluminat Făget
 • Corpuri de iluminat Fălticeni
 • Corpuri de iluminat Făurei
 • Corpuri de iluminat Feteşti
 • Corpuri de iluminat Fieni
 • Corpuri de iluminat Fierbinţi-Târg
 • Corpuri de iluminat Filiaşi
 • Corpuri de iluminat Flămânzi
 • Corpuri de iluminat Focşani
 • Corpuri de iluminat Frasin
 • Corpuri de iluminat Fundulea
 • Corpuri de iluminat Găeşti
 • Corpuri de iluminat Galaţi
 • Corpuri de iluminat Gătaia
 • Corpuri de iluminat Geoagiu
 • Corpuri de iluminat Gheorgheni
 • Corpuri de iluminat Gherla
 • Corpuri de iluminat Ghimbav
 • Corpuri de iluminat Giurgiu
 • Corpuri de iluminat Gura Humorului
 • Corpuri de iluminat Hârlău
 • Corpuri de iluminat Hârşova
 • Corpuri de iluminat Haţeg
 • Corpuri de iluminat Horezu
 • Corpuri de iluminat Huedin
 • Corpuri de iluminat Hunedoara
 • Corpuri de iluminat Huşi
 • Corpuri de iluminat Ianca
 • Corpuri de iluminat Iaşi
 • Corpuri de iluminat Iernut
 • Corpuri de iluminat Ineu
 • Corpuri de iluminat Însurăţei
 • Corpuri de iluminat Întorsura Buzăului
 • Corpuri de iluminat Isaccea
 • Corpuri de iluminat Jibou
 • Corpuri de iluminat Lehliu-Gară
 • Corpuri de iluminat Lipova
 • Corpuri de iluminat Liteni
 • Corpuri de iluminat Livada
 • Corpuri de iluminat Luduş
 • Corpuri de iluminat Lugoj
 • Corpuri de iluminat Lupeni
 • Corpuri de iluminat Mangalia
 • Corpuri de iluminat Mărăşeşti
 • Corpuri de iluminat Marghita
 • Corpuri de iluminat Medgidia
 • Corpuri de iluminat Mediaş
 • Corpuri de iluminat Miercurea Nirajului
 • Corpuri de iluminat Miercurea Sibiului
 • Corpuri de iluminat Miercurea-Ciuc
 • Corpuri de iluminat Mihăileşti
 • Corpuri de iluminat Milişăuţi
 • Corpuri de iluminat Mioveni
 • Corpuri de iluminat Mizil
 • Corpuri de iluminat Moineşti
 • Corpuri de iluminat Moldova Nouă
 • Corpuri de iluminat Moreni
 • Corpuri de iluminat Motru
 • Corpuri de iluminat Murfatlar
 • Corpuri de iluminat Murgeni
 • Corpuri de iluminat Nădlac
 • Corpuri de iluminat Năsăud
 • Corpuri de iluminat Năvodari
 • Corpuri de iluminat Negreşti
 • Corpuri de iluminat Negreşti-Oaş
 • Corpuri de iluminat Negru Vodă
 • Corpuri de iluminat Nehoiu
 • Corpuri de iluminat Novaci
 • Corpuri de iluminat Nucet
 • Corpuri de iluminat Ocna Mureş
 • Corpuri de iluminat Ocna Sibiului
 • Corpuri de iluminat Ocnele Mari
 • Corpuri de iluminat Odobeşti
 • Corpuri de iluminat Odorheiu Secuiesc
 • Corpuri de iluminat Olteniţa
 • Corpuri de iluminat Oneşti
 • Corpuri de iluminat Oradea
 • Corpuri de iluminat Orăştie
 • Corpuri de iluminat Oraviţa
 • Corpuri de iluminat Orşova
 • Corpuri de iluminat Oţelu Roşu
 • Corpuri de iluminat Ovidiu
 • Corpuri de iluminat Panciu
 • Corpuri de iluminat Pâncota
 • Corpuri de iluminat Paşcani
 • Corpuri de iluminat Pătârlagele
 • Corpuri de iluminat Pecica
 • Corpuri de iluminat Petrila
 • Corpuri de iluminat Petroşani
 • Corpuri de iluminat Piatra-Neamţ
 • Corpuri de iluminat Piatra-Olt
 • Corpuri de iluminat Piteşti
 • Corpuri de iluminat Ploieşti
 • Corpuri de iluminat Plopeni
 • Corpuri de iluminat Podu Iloaiei
 • Corpuri de iluminat Pogoanele
 • Corpuri de iluminat Potcoava
 • Corpuri de iluminat Predeal
 • Corpuri de iluminat Pucioasa
 • Corpuri de iluminat Răcari
 • Corpuri de iluminat Rădăuţi
 • Corpuri de iluminat Râmnicu Sărat
 • Corpuri de iluminat Râmnicu Vâlcea
 • Corpuri de iluminat Râşnov
 • Corpuri de iluminat Recaş
 • Corpuri de iluminat Reghin
 • Corpuri de iluminat Reşiţa
 • Corpuri de iluminat Roman
 • Corpuri de iluminat Roşiori de Vede
 • Corpuri de iluminat Rovinari
 • Corpuri de iluminat Roznov
 • Corpuri de iluminat Rupea
 • Corpuri de iluminat Săcele
 • Corpuri de iluminat Săcueni
 • Corpuri de iluminat Salcea
 • Corpuri de iluminat Sălişte
 • Corpuri de iluminat Săliştea de Sus
 • Corpuri de iluminat Salonta
 • Corpuri de iluminat Sângeorgiu de Pădure
 • Corpuri de iluminat Sângeorz-Băi
 • Corpuri de iluminat Sânnicolau Mare
 • Corpuri de iluminat Sântana
 • Corpuri de iluminat Sărmaşu
 • Corpuri de iluminat Satu Mare
 • Corpuri de iluminat Săveni
 • Corpuri de iluminat Scorniceşti
 • Corpuri de iluminat Sebeş
 • Corpuri de iluminat Sebiş
 • Corpuri de iluminat Segarcea
 • Corpuri de iluminat Seini
 • Corpuri de iluminat Sfântu Gheorghe
 • Corpuri de iluminat Sibiu
 • Corpuri de iluminat Sighetu Marmaţiei
 • Corpuri de iluminat Sighişoara
 • Corpuri de iluminat Simeria
 • Corpuri de iluminat Şimleu Silvaniei
 • Corpuri de iluminat Sinaia
 • Corpuri de iluminat Siret
 • Corpuri de iluminat Slănic
 • Corpuri de iluminat Slănic-Moldova
 • Corpuri de iluminat Slatina
 • Corpuri de iluminat Slobozia
 • Corpuri de iluminat Solca
 • Corpuri de iluminat Şomcuta Mare
 • Corpuri de iluminat Sovata
 • Corpuri de iluminat Ştefăneşti
 • Corpuri de iluminat Ştefăneşti
 • Corpuri de iluminat Ştei
 • Corpuri de iluminat Strehaia
 • Corpuri de iluminat Suceava
 • Corpuri de iluminat Sulina
 • Corpuri de iluminat Tălmaciu
 • Corpuri de iluminat Ţăndărei
 • Corpuri de iluminat Târgovişte
 • Corpuri de iluminat Târgu Bujor
 • Corpuri de iluminat Târgu Cărbuneşti
 • Corpuri de iluminat Târgu Frumos
 • Corpuri de iluminat Târgu Jiu
 • Corpuri de iluminat Târgu Lăpuş
 • Corpuri de iluminat Târgu Mureş
 • Corpuri de iluminat Târgu Neamţ
 • Corpuri de iluminat Târgu Ocna
 • Corpuri de iluminat Târgu Secuiesc
 • Corpuri de iluminat Târnăveni
 • Corpuri de iluminat Tăşnad
 • Corpuri de iluminat Tăuţii-Măgherăuş
 • Corpuri de iluminat Techirghiol
 • Corpuri de iluminat Tecuci
 • Corpuri de iluminat Teiuş
 • Corpuri de iluminat Ţicleni
 • Corpuri de iluminat Timişoara
 • Corpuri de iluminat Tismana
 • Corpuri de iluminat Titu
 • Corpuri de iluminat Topliţa
 • Corpuri de iluminat Topoloveni
 • Corpuri de iluminat Tulcea
 • Corpuri de iluminat Turceni
 • Corpuri de iluminat Turda
 • Corpuri de iluminat Turnu Măgurele
 • Corpuri de iluminat Ulmeni
 • Corpuri de iluminat Ungheni
 • Corpuri de iluminat Uricani
 • Corpuri de iluminat Urlaţi
 • Corpuri de iluminat Urziceni
 • Corpuri de iluminat Valea lui Mihai
 • Corpuri de iluminat Vălenii de Munte
 • Corpuri de iluminat Vânju Mare
 • Corpuri de iluminat Vaşcău
 • Corpuri de iluminat Vaslui
 • Corpuri de iluminat Vatra Dornei
 • Corpuri de iluminat Vicovu de Sus
 • Corpuri de iluminat Victoria
 • Corpuri de iluminat Videle
 • Corpuri de iluminat Vişeu de Sus
 • Corpuri de iluminat Vlăhiţa
 • Corpuri de iluminat Vulcan
 • Corpuri de iluminat Zalău
 • Corpuri de iluminat Zărneşti
 • Corpuri de iluminat Zimnicea
 • Corpuri de iluminat Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4330

  CONTACTE

  Cereri: +40 31 630 4330
  Firme: +40 31 630 4330

  PAGINI REGIONALE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate