Pentru zona

    Tavane suspendate: Knauf sau Armstrong

    Articolul a fost citit chiar de 1829+ utilizatori
    Tavanele suspendate sunt realizate atunci când spațiul este prea mare și când înălțimea acestuia trebuie redusă. Tavanele suspendate (așa-numitele Knauf și Armstrong) sunt, de asemenea, o soluție excelentă atunci când există o mulțime de instalații în cameră care trebuie mascate cumva. Nu în ultimul rând, un tavan coborât poate ascunde părțile deteriorate și neregulile care nu pot fi îndepărtate altfel. Tavanele suspendate sunt executate în două moduri, ca: fixe - Knauf sau modulare – Armstrong.
    Articol de specialitate 1829
    tavane suspendate knauf
    Avem 1887 executanți pentru domeniul Corpuri de iluminat:

    1. Tavane suspendate

    1.1. Când și unde se folosește tavanul suspendat?

    Tavanele suspendate sunt instalate cel mai adesea în clădiri publice și mai rar în case de familie. Scopul lor principal este de a ascunde liniile de instalare între tavan și tavanul suspendat, de exemplu, instalații electrice, instalații de aer condiționat sau ventilație, iluminat și altele asemenea. Când vine vorba de case de familie, fie că este vorba de construcție nouă sau renovare, tavanele sunt ascunse cu un tavan coborât. Există cazuri în care un astfel de tavan este realizat exclusiv din motive estetice - pentru a avea, să zicem, iluminare cu LED.

    1.2. De ce să alegeți un tavan suspendat

    Un tavan suspendat are sens, de asemenea, atunci când este necesară o izolare termică suplimentară a structurii de la mezanin; în plus, îmbunătățește izolația fonică interetajată. Deci, pe lângă faptul că este o soluție funcțională excelentă - ascunderea instalațiilor care mai târziu pot fi schimbate rapid și ușor, adăugate și reparate fără lucrări de construcție, tavanul suspendat este, de asemenea, o barieră împotriva incendiilor - și în același timp o soluție elegantă sau estetică pentru un anumit spațiu.

    2. Cum se face un tavan suspendat?

    Tavanele sunt realizate prin montare uscată din gips-carton, deci sunt ușor și rapid puse și instalate. Substructura tavanului suspendat este de obicei realizată din profile metalice U și C ale tavanului, care trebuie montate la distanțele prescrise. În primul rând, ancorele sunt fixate pe elementele de susținere ale tavanului, iar profilele C sunt fixate pe ele. Profilele C sunt apoi conectate la profilurile U și, dacă este necesar, la elementele de conectare. Când construcția metalică este gata, în ea sunt instalate plăci, cel mai adesea din gips. Distanțele dintre fixatoare nu trebuie să depășească 17 cm.

     Iluminatul cu LED poate fi instalat în tavanul suspendat
    Iluminatul cu LED poate fi instalat în tavanul suspendat

    3. Totul despre tavanele Armstrong

    3.1. Avantajele tavanului Armstrong

    Tavanul Armstrong este de cele mai multe ori o alegere pentru magazinele universale, birourile deschise și facilitățile similare mari și aglomerate; în casele și apartamentele de familie se găsește numai prin excepție. Tavanul Armstrong este un plafon suspendat modular - este ușor de recunoscut după rețeaua gri vizibilă, care reprezintă cadrul, care este apoi umplut cu plăci de 60x60 cm. Plăcile pot fi, de asemenea, mai mari, dar aceasta este o raritate; cu ani în urmă, producția lor a fost standardizată și s-au stabilit dimensiunile și compoziția lor naturală, ecologică. Plăcile de tavan Armstrong sunt, de asemenea, reduse la inflamabilitate. Există plafoane Armstrong din metal, dar și alte materiale și în diverse culori. Tavanele Amrstrong sunt una dintre cele mai ieftine versiuni ale unui tavan suspendat.

    3.2. Puncte slabe ale tavanului Armstrong

    Tavanul Armstrong este de așa natură încât necesită cel puțin 25 cm înălțime pentru instalare, deci nu este potrivit pentru spațiile cu tavan jos. O altă slăbiciune este că sistemul nu permite crearea unei suprafețe impermeabile, ceea ce înseamnă că, în cazul unei scurgeri de pe acoperiș, apa pătrunde direct în structură.

    3.3. Tavane și instalații Armstrong

    Marele avantaj al tavanelor Armstrong este că acestea constau din plăci care pot fi îndepărtate cu ușurință în caz de nevoie, din cauza unei defecțiuni sau a înlocuirii oricărui tip de instalație, și returnate la loc după intervenție. De asemenea, în locul plăcilor poate fi instalat un capac de inspecție sau o rozetă de ventilație. Aceasta este, de asemenea, principala diferență în raport cu Knauf, adică plăcile din gips-carton, care nu permit acest lucru, deoarece sistemul este închis. Tocmai datorită acestui sistem modular, tavanul Armstrong este o alegere atât de populară pentru clădirile mai mari și publice care necesită întreținere regulată și reparații frecvente.

     Tavanul Armstrong este cea mai comună alegere pentru clădirile mai mari sau publice
    Tavanul Armstrong este cea mai comună alegere pentru clădirile mai mari sau publice

    4. Tavane Knauf

    4.1. Construcția tavanului Knauf

    Fiecare tavan suspendat necesită o substructură de care va fi atașat. Substructura pentru tavanul Knauf poate fi din lemn sau din profile C sau U din metal. Substructura trebuie fixată pe placa de susținere, iar instrucțiunile producătorului trebuie respectate atunci când se efectuează o astfel de lucrare. Producătorul determină nu numai tipul de plăci și suporturi, ci și conectorii, șuruburile și alte accesorii de montare.

    4.2. Avantajele tavanului knauf

    Knauf-tavan este de fapt un tavan din gips-carton. Knauf este doar cea mai renumită companie care produce astfel de plăci, dar nu este singura. Knauf este cea mai obișnuită alegere pentru realizarea tavanelor suspendate, deoarece este cel mai simplu și rapid mod de a închide tavanele din orice material. Spre deosebire de tavanul Armstrong, un tavan din knauf arată mai bine, deoarece este de fapt o suprafață plană și uniformă, uniformă. Tavanul Knauf nu este un sistem modular, astfel încât ochiurile sau cadrul construcției nu sunt vizibile, spre deosebire de tavanul Armstrong și nu au nevoie nici de o anumită înălțime. Plăcile Knauf sunt, de asemenea, un izolator fonic mai bun pentru podea.

    4.3. Puncte slabe ale tavanului Knauf

    Knauf este mai scump decât tavanul Armstrong, deoarece nu este un sistem modular, iar întreținerea sau eventualele reparații și înlocuiri vor fi mai scumpe, deoarece totul trebuie eliminat pentru a ajunge la instalație și apoi readus la starea inițială.

    4.4. Instalații în tavanul Knauf

    Instalațiile în tavanul Knauf sunt obișnuite, deoarece luminile cu LED sau rozetele pentru aer condiționat și ventilație sunt de obicei montate în tavanele suspendate. Acest tip de instalație se numește „flush” deoarece camera cu tavan suspendat arată foarte estetic, redusă și elegantă. Spre deosebire de tavanul Armstrong, tavanul suspendat permite mai multe tipuri, forme și moduri diferite de instalare a iluminatului, iar luminile pot fi aranjate în funcție de dorințele și nevoile dvs., deoarece nu există restricții impuse de existența unei rețele de suporturi. Astfel, luminile pot fi amplasate individual sau în grup, pentru citit, pentru lucru sau ca iluminare ambientală. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că reparațiile sau modificările instalațiilor sau ale luminilor nu sunt la fel de ușor de realizat ca și în cazul tavanelor Armstrong - tavanul Knauf nu este un sistem modular, astfel încât plăcile nu pot fi îndepărtate și apoi returnate individual. Fiecare intervenție în tavanul Knauf necesită netezire și vopsire suplimentare, deci acest lucru ar trebui evitat prin alegerea instalațiilor și iluminării de cea mai înaltă calitate și a celor mai durabile.

    5. Tavane suspendate – preț

    Tavanul suspendat, care înseamnă de obicei tavanul Knauf, costă aproximativ 150 lei / m2.

    Dacă decideți să realizați un tavan suspendat, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1829
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Corpuri de iluminat?

    Avem 1887 executanți pentru domeniul Corpuri de iluminat:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1887 executanți pentru domeniul Corpuri de iluminat
    8.9
    0

    EDMA LIGHTING GROUP SRL


    8.9
    0

    DEMAR MOB DESIGN SRL


    8.9
    0

    MULTICONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    XANDER ELECTRIC S.R.L.-D.