Pentru zona

    Amenajarea curții, aranjarea spațiului din jurul casei

    Articolul a fost citit chiar de 1333+ utilizatori
    Majoritatea investitorilor de astăzi decid să amenajeze curtea și împrejurimea pentru o perioadă mai lungă sau la intervale de timp, astfel încât multe clădiri noi, mult după ce toate lucrările de construcții și lucrări meșteșugărești sunt finalizate sunt practic în dezordine. Deoarece procesul de construire a unei clădiri necesită un concept precis, este nevoie de un plan clar și cuprinzător pentru împrejurimea casei, dacă doriți ca totul să fie rezolvat cât mai curând posibil. Soluția conceptuală completă a amenajării externe a mediului este crucială pentru un rezultat satisfăcător.
    Articol de specialitate 1333
    aranjare lot
    Avem 724 executanți pentru domeniul Peisagistică:

    1. Amenajarea curții

    Lotul de pământ este parcela pe care se află casa. Dacă ați decis să construiți sau să cumpărați o casă pentru a vă bucura de aerul proaspăt și pentru a petrece majoritatea zilelor frumoase și calde afară, nu este exclus să vă gândiți la amenajarea curții. Amenajarea lotului include pavarea cărării și căilor de acces, terase sau verande, scări, amenajarea unui gard de grădină, pergola sau bucătărie de vară, iar în ultima fază, desigur, amenajarea zonelor verzi și a grădinilor. În acest text, ne vom ocupa de problemele și subiectele arhitecturii peisagistice.

    2. Cum este aranjat lotul?

    2.1. Cum este planificată amenajarea curții?

    Baza pentru o amenajare peisagistică cuprinzătoare a casei este un concept și un plan bine stabilit și elaborat, pe baza căruia totul este finalizat relativ rapid, chiar în același timp cu finalizarea construcției casei. În proiectul conceptual, de la care începeți să aranjați, este necesar să luați în considerare legătura dintre interiorul casei și exteriorul acesteia încă de la început. Ar trebui să vă concentrați asupra legăturilor importante dintre casă și curte, ceea ce va duce la o amenajare cuprinzătoare și de înaltă calitate a spațiului în care vă veți mișca și vă veți bucura nestingheriți. Lotul din jurul casei nu este în niciun caz ceva complet separat de aceasta, deci ar trebui să urmeze logica și designul casei.

    2.2. Lotul și părțile sale

    Nu este rău să împărțiți amenajarea curții în mai multe elemente și poate în mai multe faze și astfel să ajungeți la exteriorul dorit. Terasa sau veranda este primul element care are sens să o planificați chiar lângă ieșirea directă din camera de zi sau sufragerie. Poate fi urmată de o bucătărie de vară, care ar trebui să se afle în apropierea bucătăriei interioare, apoi o grădină sau cea cu legume. Accesul la mașini, adică parcarea sau garajul, ar trebui să fie complet separat de grădină și de partea din curte care este destinată socializării și odihnei. În acest fel este asigurată siguranța familiei și a oaspeților. Este important ca împrejurimile casei să fie planificate și proiectate în funcție de stilul dvs. de viață și de timpul liber; rețineți un lucru, curtea este ceva ce nu veți putea schimba complet în fiecare an - pe scurt, trebuie să vă gândiți la o soluție pe termen lung.

    Înainte de a începe proiectarea și implementarea, pentru fiecare investitor și pentru dvs., este necesară o evaluare financiară a investiției, deoarece numai pe baza unei estimări precise a costurilor puteți ști dacă realizarea poate avea loc sau nu și dacă va fi simultană sau în etape. Renovarea mediului este posibilă în orice perioadă a anului, deși ar trebui evitate temperaturile scăzute și înghețul, care îngreunează munca. Amenajarea începe de obicei toamna, astfel încât în decursul iernii să existe suficient timp pentru a face schițe cu tot ceea ce doriți și puteți efectua, precum și pentru a face orice modificări conform calculelor. În același timp, întrebați și căutați executanți; când îi găsiți pe cei mai potriviți, pe baza ofertelor, referințelor și recomandărilor veți ști ce să faceți în continuare. Imediat după ce trece iarnă, când pământul începe să se dezghețe, puteți începe lucrările de pământ. În ceea ce privește plantarea de copaci și tufișuri, trebuie urmărit sezonul de primăvară și totul se planifică și  este realizat până cel târziu la sfârșitul lunii martie.

    2.3. Amenajarea completă a împrejurimii

    Am spune că doar o amenajare peisagistică cuprinzătoare și simultană aduce economisiri financiare și de timp. Datorită unei planificări atente a peisajului, este posibil să lucrați continuu în faze și părți, adică o lucrare poate fi continuată de următoarea lucrare. Decorarea unei case necesită planificarea săpăturilor necesare, rezervoarelor de apă, iluminatului grădinii, posibila încălzire prin pardoseală a garajului și așa mai departe. Cu acest mod de planificare și de lucru, veți evita munca suplimentară sau inutilă precum și cheltuielile mai mari. Desigur, este întotdeauna posibil să apară unele probleme neplanificate sau lucrări suplimentare, cu toate acestea, cel mai important lucru - tipul și aranjarea instalațiilor pot fi întotdeauna prezise și astfel ținute sub control.

    Sfaturi de specialitate de la KIMPIAN CONSTRUCT SRL

    Cum amenajăm o curte sau grădină pentru un efort minim de întreținere?

    În primul rând, sistem de irigat, personalizat pentru locația și necesitățile plantelor pentru a ușura întreținerea, recomandăm delimitarea gazonului de insule cu flori sau altele, delimitare față de gard cu borduri la același nivel cu gazonul, este bine dacă gazonul este la același nivel cu trotuarele din curte cu bordurile montate, pentru ca mașina de tuns să poate circula cu o roată pe aceștia. Astfel se economisește timp foarte mult, față de o amenajare unde după ce am tuns gazonul cu mașina pe roți, mai trebuie să tundem marginile și cu trimerul. De regulă necesită mult timp, minim 50% să tunzi marginile cu trimer, față de a tunde doar cu mașina de tuns gazon. 

    Majoritatea plantelelor nu primesc apa de care au nevoie. Aici intervin sistemele de irigare. Care sisteme sunt cel mai des folosite de dvs? De ce?

    Distingem două tipuri de sistem de irigat, prin aspersie și prin picurare, acestea pot fi: cu acționare manuală sau automatizate.

    Noi folosim exclusiv sisteme de irigat automatizate, acestea funcționează și când suntem în concediu. Pentru spațiile înguste, borduri de flori sau straturi de legume etc. folosim țeava de picurare cu debite diferite de apă, în funcție de necesitate. Pentru gazon sau spații verzi de dimensiuni mai mari de 1 mp folosim sisteme de irigat prin aspersie cu diferite aspersoare și diuze alese pentru fiecare locație în parte. 

    Kimpian Șandor, KIMPIAN CONSTRUCT SRL

    3. Experți în decorare exterioară

    Puteți aborda singuri planificarea și amenajarea împrejurimii, însă doar câteva persoane au experiență cu acest tip de provocare. Deși mulți au chiar imagini foarte clare în minte, este întotdeauna recomandat să angajați experți chiar la început, în faza de consolidare a ideilor. Un expert vă va ajuta să combinați ceea ce doriți cu ceea ce este fezabil, în funcție de situația de pe teren și finanțe. În acest caz, expertul este un arhitect peisagist sau designer de interior care va face planurile necesare în domeniu. Cele mai bune idei sunt obținute cel mai eficient la fața locului și în cooperare cu investitorul, deoarece comunicarea și înțelegerea reciprocă sunt cele mai importante pentru realizarea cu succes a întregului proiect. Atunci când pregătiți materiale, desene, modele și schițe, lucrarea comună este indispensabilă, deoarece soluțiile satisfăcătoare pot fi atinse numai printr-o bună cooperare. Trebuie acordată o atenție deosebită alegerii adecvate a materialelor, care trebuie să fie în conformitate cu baza conceptuală, stilul și aspectul casei.

    Ceva diferită este situația în care decideți să vă asumați singuri toate lucrările de construcție și meșteșugărești. Cu siguranță, vă sugerăm să consultați un expert înainte de a începe lucrul, mai ales în legătură cu lucrările de construcții mai exigente, cum ar fi conexiunile la rețeaua de alimentare cu apă, gaz și electricitate, deoarece greșelile amatorilor pot costa mult.

      O curte ordonată vă atrage pur și simplu să rămâneți în ea cât mai mult posibil

    O curte ordonată vă atrage pur și simplu să rămâneți în ea cât mai mult posibil

    4. Cele mai frecvente greșeli în amenajarea lotului

    Amenajarea împrejurimii unei case nu este o sarcină ușoară, altfel arhitectura peisagistică nu ar fi o știință. Printre greșelile care sunt adesea văzute abia după câțiva ani și peste care s-a trecut cu vederea la efectuarea lucrării din cauza lipsei de experiență sau a ignoranței, se numără instalațiile electrice slab distanțate, plantările prea dense sau slab poziționate, dispunerea inadecvată a elementelor și altele asemenea. Toate aceste erori sunt în principal rezultatul unui plan conceptual nedezvoltat. Dacă începeți planificarea, omisiunea nu ar trebui să apară nici măcar în timpul lucrărilor pe faze. Una dintre cele mai frecvente greșeli este poziționarea slabă a pieselor și elementelor, astfel că vă puteți găsi într-o situație pe care chiar ați vrut să o evitați - de exemplu, ați dorit intimitate și o vedere limitată din stradă, dar ați plasat o verandă verde sau terasa din partea opusă a casei.

    5. Amenajarea curții - preț pe m2

    Prețul amenajării este de aproximativ 800 lei / m2. Prețul include săpături pentru canale, instalarea conductelor de apă și canalizare, pavaj sau asfaltare și instalarea gazoanelor.

    Prețul planului de design exterior variază între 1.500 și 5.000 lei. În plus față de amenajările răsadurilor, aceste planuri includ colectarea și drenarea apelor pluviale, canalizări, guri de vizitare, acoperiri și canale; mai există și desene de scări și ziduri de susținere, poteci, borduri și iazuri sau bazine. Prețul unui astfel de plan este de aproximativ 2.500 lei. Desenele răsadurilor, amenajării căilor și platourilor și schițele amenajării împrejurimilor sunt realizate la scara de 1: 100.

    Dacă decideți să faceți un plan pentru amenajarea curții sau a împrejurimilor, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1333
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Peisagistică?

    Avem 724 executanți pentru domeniul Peisagistică:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 724 executanți pentru domeniul Peisagistică
    8.9
    0

    KIMPIAN CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    MODEG SERV CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    GRN STUDIO DESIGN SRL


    8.9
    0

    KMTD PROJECT SRL