Pentru zona

  Biomasă: cazane pe peleți, sobe pe lemne

  Articolul a fost citit chiar de 1043+ utilizatori
  Există numeroase moduri de încălzire a clădirilor, printre care încălzirea cu cărbune, petrol, gaz sau electricitate este considerată standard. Unele dintre aceste surse sunt limitate, în timp ce altele provoacă o poluare mare. În plus față de aceste standarde, există surse alternative, dintre care așa-numita biomasă este cea mai cunoscută. Biomasa include multe surse naturale de energie, dar în acest text ne vom ocupa de cazane și sobe pe peleți, lemn și deșeuri din lemn.
  Articol de specialitate 1043
  biomasa
  Avem 1380 executanți pentru domeniul Centrala pe peleti:

  1. Biomasă

  1.1. Ce este biomasa?

  Termenul de biomasă din dicționarele actuale de protecție a energiei și a mediului se referă la toate substanțele care pot fi utilizate pentru încălzire și care sunt de origine organică. Acestea sunt în principal substanțe de origine vegetală. Biomasa, de exemplu, reprezintă lemnul care este cea mai comună și răspândită sursă de energie, în special în țările bogate în păduri. Alte substanțe care sunt clasificate în biomasă sunt paiele, plantele cu creștere rapidă sau industriale și deșeurile organice. Biomasa este, de asemenea, biogaz și biodiesel. Biomasa este o sursă de energie alternativă, naturală și regenerabilă. După cum se știe, producția de energie a devenit foarte periculoasă pentru mediul înconjurător, existența și sănătatea omenirii, așa că există din ce în ce mai mulți indivizi, dar și organizații, care propagă biomasa ca sursă de energie, în special lemnul.

  Din păcate, România nu mai este o țară bogată în păduri; mai puțin de 1/3 este împădurit și, în ciuda planurilor și programelor de acțiune, numărul și dimensiunea pădurilor nu au crescut de ani de zile - dimpotrivă. Potrivit planului pentru împădurire, România ar fi trebuit să dețină 45% din teritoriul împădurit până în 2020, dar a rămas la 28-29% de ani de zile. Chiar dacă aceste planuri vor fi realizate într-un viitor previzibil, lemnul pentru prelucrare (cel planificat pentru tăiere) este destinat în principal industriei lemnului (amenajări interioare, tâmplărie, parchet, elemente de construcție etc.) și numai restul lemnului și cel de calitatea inferioară poate fi utilizat pentru biomasă.

  2. Sobe pe lemne

  2.1. Caracteristicile sobelor pe lemne

  Sobele pe lemne oferă o modalitate de economisire cu această încălzire, deoarece energia obținută prin arderea în cazane și sobe pe lemne este foarte ieftină. În cazane și sobe pe lemne, desigur, se utilizează lemnele, peleții și deșeurile din lemn, astfel încât această metodă de încălzire este deosebit de rentabilă dacă aveți mai multe hectare de pădure. Cazanele și sobele pe lemne sunt un cost inițial puțin mai mare, dar investiția va da roade în câțiva ani, deoarece datorită lor în fiecare iarnă veți economisi mulți bani pentru încălzire.

  2.2. Sobe pe lemne și cazane

  În cazanele și sobele moderne, se pot folosi bușteni, buturugi, brichete sau peleți, precum și deșeuri lemnoase tăiate în bucăți mai mari sau mai mici. Singurul lucru care contează este ca acest combustibil să fie este uscat. Cazanele și sobele cu focare funcționează în așa fel încât o anumită cantitate de combustibil necesită o anumită cantitate de oxigen; dacă procesul are loc corect, eficiența încălzirii este maximă și, astfel, eficiența dispozitivului. De obicei, astfel de cazane sau sobe pe lemne sunt instalate împreună cu ventilatoarele pentru a egaliza consumul de combustibil și producția de căldură, ceea ce este o problemă cu sobele și cazanele de acest tip.

  Există cazane și sobe pe lemne care au arzătoare cu așa-numitele camere de ardere inferioare. Aceste dispozitive constau dintr-un focar situat în partea inferioară și un schimbător de căldură. Astfel de dispozitive pot doza atât combustibilul, cât și rata de ardere.

  Există, de asemenea, un tip special de dispozitiv pe lemne în care procesul de ardere este reglat de un ventilator suplimentar. Cu un astfel de cazan sau sobă, este instalat un ventilator care crește presiunea, adică combustibilul este introdus în partea superioară a dispozitivului, iar focarul este în partea de jos. Ventilatorul creează o presiune suplimentară în camera superioară, astfel încât gazele să treacă prin deschiderea focarului în camera inferioară fierbinte. Utilizarea unui astfel de cazan sau sobă este foarte eficientă, deoarece se creează o cantitate minimă de cenușă. De asemenea, este important să spunem că termostatul reglează funcționarea ventilatorului.

  Și nu în ultimul rând, lemnul este folosit ca fel de combustibil de foc și în cazane, adică sobe cu ventilator de aspirație. Chiar și în astfel de dispozitive, ventilatorul ajută la crearea unui vid și astfel elimină gazele dăunătoare. Toate tipurile de deșeuri din lemn pot fi folosite ca un combustibil în aceste cazane sau sobe.

  2.3. Prețul cazanelor și sobelor pe lemne

  Prețul sobelor pe lemn fără ventilator este de aproximativ 5.000 lei și peste, iar cazanele cu ventilator de aproximativ 6.000 lei și mai mult.

   Încălzirea cu lemne este un mod tradițional
  Încălzirea cu lemne este un mod tradițional

  3. Sobe pe deșeuri din lemn

  3.1. În general despre sobele pe deșeuri din lemn

  Sobele pe deșeuri din lemne sunt considerate mai bune deoarece sunt mai eficiente și au o termoreglare mai bună. Eficiența energetică a acestor sobe este de până la 80-90%. Există mai multe tipuri de sobe pe deșeuri din lemn și acestea diferă de fapt în privința mărimii bucăților la care se toacă deșeurile din lemn, deși, mai precis, sunt împărțite în două grupe conform metodei de ardere.

  Primul tip de sobe pe deșeuri de lemn sunt cele cu ardere directă a lemnului de foc în focar. Cazanul este proiectat să aibă două părți. Peleții, rumegușul, spinii sau deșeurile tăiate mai mari sunt păstrate într-o cutie din care sunt introduse în focar prin tunel. Procesul de ardere este stimulat de un ventilator care reglează cantitatea de aer alimentat și, astfel, cantitatea de combustie.

  Un alt tip de sobă pe lemne este cazanul cu ardere în pre-focar, deoarece are loc în două faze. În prima fază, deșeurile de lemn ard și începe să ardă în pre-focar, apoi se arde complet în focar. Prin urmare, eficiența unui astfel de dispozitiv este maximă.

  3.2. Mașină de tocat lemn

  De fapt, mașina de tăiat mărunțește deșeurile de lemn realizând șiruri a căror dimensiune este exact ceea ce este necesar pentru sobe. Lamele din mașină pot fi așezate astfel încât toate bucățile rezultate să aibă aceeași lățime și lungime.

  Există două tipuri de tocătoare de lemn pe piață: o mașină cu lame încorporate care este umplută cu lemn și un concasor mobil încorporat în vehicule. Mașina de tăiat lemnul poate avea propriul motor sau poate funcționa cu un tractor cu motor.

  3.3. Sobă pe deșeuri de lemn - preț cazan

  Sobe și cazane pe lemne, peleți și deșeuri din lemn, cu sau fără ventilatoare, în funcție de dimensiune, putere, consum și producător variază de la 10.000 la 40.000 lei. Există și cele în care se află așa-numita sonda lambda care crește eficiența încălzirii, adică a combustiei, și astfel de dispozitive sunt printre cele mai scumpe, dar există și modele pe care sonda lambda poate fi instalată ulterior și plătiți doar pentru prețul și instalarea acesteia.

  4. Cazane și sobe pe peleți

  4.1. Cum funcționează un cazan pe peleți?

  Peleții sunt reziduuri de biomasă din lemne uscate și presate special, care au o valoare calorică ridicată. Peleții sunt arși în diferite sobe, dintre care cele mai renumite sunt: cazan central pentru peleți, insert pentru șemineu pe peleți pentru încălzirea prin pardoseală și insert pentru șemineu pe peleți pentru încălzirea camerelor individuale.

  4.2. Cazane și sobe pe peleți - preț

  Aproximativ 5.000 lei pe an ar trebui alocați pentru încălzirea sezonieră pe peleți. Cât de mulți peleți veți consuma, depinde în mare măsură de puterea sobei. Cazanul pe peleți costă între 4.000-10.500 lei. Prețul pentru livrarea și instalarea unui cazan pe biomasă, putere 25kW este de 3.000-5.000 lei.

   Cazan pe deșeuri de lemn și peleți
  Cazan pe deșeuri de lemn și peleți

  Dacă decideți să cumpărați sobe sau cazane pe lemne, peleți sau deșeuri din lemn, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 1043
  Autorul: Revista Daibau
  Avem 1380 executanți pentru domeniul Centrala pe peleti:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 1380 executanți pentru domeniul Centrala pe peleti:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  Avem 1380 executanți pentru domeniul Centrala pe peleti
  10
  1

  KIS INSTAL & HOLE SRL-D


  9.6
  0

  GANBAU INSTAL SRL


  10
  2

  INSTALKIA SRL


  9
  0

  SERVICE INSTALATII PRESIUNE SRL


  CĂUTAȚI EXECUTANȚI BUNI PENTRU DOMENIUL CENTRALA PE PELETI?

 • Centrala pe peleti Bucureşti
 • Centrala pe peleti Cluj-Napoca
 • Centrala pe peleti Constanţa
 • Centrala pe peleti Dumbrăveni
 • Centrala pe peleti Iaşi
 • Centrala pe peleti Timişoara
 • Centrala pe peleti Alba Iulia
 • Centrala pe peleti Arad
 • Centrala pe peleti Bacău
 • Centrala pe peleti Baia Mare
 • Centrala pe peleti Bârlad
 • Centrala pe peleti Bistriţa
 • Centrala pe peleti Botoşani
 • Centrala pe peleti Brăila
 • Centrala pe peleti Braşov
 • Centrala pe peleti Buzău
 • Centrala pe peleti Călăraşi
 • Centrala pe peleti Craiova
 • Centrala pe peleti Deva
 • Centrala pe peleti Drobeta-Turnu Severin
 • Centrala pe peleti Focşani
 • Centrala pe peleti Galaţi
 • Centrala pe peleti Giurgiu
 • Centrala pe peleti Hunedoara
 • Centrala pe peleti Mediaş
 • Centrala pe peleti Oradea
 • Centrala pe peleti Piatra-Neamţ
 • Centrala pe peleti Piteşti
 • Centrala pe peleti Ploieşti
 • Centrala pe peleti Râmnicu Vâlcea
 • Centrala pe peleti Reşiţa
 • Centrala pe peleti Roman
 • Centrala pe peleti Satu Mare
 • Centrala pe peleti Sfântu Gheorghe
 • Centrala pe peleti Sibiu
 • Centrala pe peleti Slatina
 • Centrala pe peleti Slobozia
 • Centrala pe peleti Suceava
 • Centrala pe peleti Târgovişte
 • Centrala pe peleti Târgu Jiu
 • Centrala pe peleti Târgu Mureş
 • Centrala pe peleti Tulcea
 • Centrala pe peleti Turda
 • Centrala pe peleti Vaslui
 • Centrala pe peleti Zalău
 • Centrala pe peleti Abrud
 • Centrala pe peleti Adjud
 • Centrala pe peleti Agnita
 • Centrala pe peleti Aiud
 • Centrala pe peleti Aleşd
 • Centrala pe peleti Alexandria
 • Centrala pe peleti Amara
 • Centrala pe peleti Anina
 • Centrala pe peleti Aninoasa
 • Centrala pe peleti Ardud
 • Centrala pe peleti Avrig
 • Centrala pe peleti Azuga
 • Centrala pe peleti Babadag
 • Centrala pe peleti Baia de Aramă
 • Centrala pe peleti Baia de Arieş
 • Centrala pe peleti Baia Sprie
 • Centrala pe peleti Băile Govora
 • Centrala pe peleti Băile Herculane
 • Centrala pe peleti Băile Olăneşti
 • Centrala pe peleti Băile Tuşnad
 • Centrala pe peleti Băileşti
 • Centrala pe peleti Bălan
 • Centrala pe peleti Bălceşti
 • Centrala pe peleti Balş
 • Centrala pe peleti Băneasa
 • Centrala pe peleti Baraolt
 • Centrala pe peleti Bechet
 • Centrala pe peleti Beclean
 • Centrala pe peleti Beiuş
 • Centrala pe peleti Berbeşti
 • Centrala pe peleti Bereşti
 • Centrala pe peleti Bicaz
 • Centrala pe peleti Blaj
 • Centrala pe peleti Bocşa
 • Centrala pe peleti Boldeşti-Scăeni
 • Centrala pe peleti Bolintin-Vale
 • Centrala pe peleti Borşa
 • Centrala pe peleti Borsec
 • Centrala pe peleti Brad
 • Centrala pe peleti Bran
 • Centrala pe peleti Breaza
 • Centrala pe peleti Brezoi
 • Centrala pe peleti Broşteni
 • Centrala pe peleti Bucecea
 • Centrala pe peleti Budeşti
 • Centrala pe peleti Buhuşi
 • Centrala pe peleti Bumbeşti-Jiu
 • Centrala pe peleti Buşteni
 • Centrala pe peleti Buziaş
 • Centrala pe peleti Cajvana
 • Centrala pe peleti Calafat
 • Centrala pe peleti Călan
 • Centrala pe peleti Călimăneşti
 • Centrala pe peleti Câmpeni
 • Centrala pe peleti Câmpia Turzii
 • Centrala pe peleti Câmpina
 • Centrala pe peleti Câmpulung
 • Centrala pe peleti Câmpulung Moldovenesc
 • Centrala pe peleti Caracal
 • Centrala pe peleti Caransebeş
 • Centrala pe peleti Carei
 • Centrala pe peleti Cavnic
 • Centrala pe peleti Căzăneşti
 • Centrala pe peleti Cehu Silvaniei
 • Centrala pe peleti Cernavodă
 • Centrala pe peleti Chişineu-Criş
 • Centrala pe peleti Ciacova
 • Centrala pe peleti Cisnădie
 • Centrala pe peleti Codlea
 • Centrala pe peleti Comăneşti
 • Centrala pe peleti Comarnic
 • Centrala pe peleti Copşa Mică
 • Centrala pe peleti Corabia
 • Centrala pe peleti Costeşti
 • Centrala pe peleti Covasna
 • Centrala pe peleti Cristuru Secuiesc
 • Centrala pe peleti Cugir
 • Centrala pe peleti Curtea de Argeş
 • Centrala pe peleti Curtici
 • Centrala pe peleti Dăbuleni
 • Centrala pe peleti Darabani
 • Centrala pe peleti Dărmăneşti
 • Centrala pe peleti Dej
 • Centrala pe peleti Deta
 • Centrala pe peleti Dolhasca
 • Centrala pe peleti Dorohoi
 • Centrala pe peleti Drăgăneşti
 • Centrala pe peleti Drăgăneşti-Olt
 • Centrala pe peleti Drăgăşani
 • Centrala pe peleti Dragomireşti
 • Centrala pe peleti Eforie
 • Centrala pe peleti Făgăraş
 • Centrala pe peleti Făget
 • Centrala pe peleti Fălticeni
 • Centrala pe peleti Făurei
 • Centrala pe peleti Feteşti
 • Centrala pe peleti Fieni
 • Centrala pe peleti Fierbinţi-Târg
 • Centrala pe peleti Filiaşi
 • Centrala pe peleti Flămânzi
 • Centrala pe peleti Frasin
 • Centrala pe peleti Fundulea
 • Centrala pe peleti Găeşti
 • Centrala pe peleti Gătaia
 • Centrala pe peleti Geoagiu
 • Centrala pe peleti Gheorgheni
 • Centrala pe peleti Gherla
 • Centrala pe peleti Ghimbav
 • Centrala pe peleti Gura Humorului
 • Centrala pe peleti Hârlău
 • Centrala pe peleti Hârşova
 • Centrala pe peleti Haţeg
 • Centrala pe peleti Horezu
 • Centrala pe peleti Huedin
 • Centrala pe peleti Huşi
 • Centrala pe peleti Ianca
 • Centrala pe peleti Iernut
 • Centrala pe peleti Ineu
 • Centrala pe peleti Însurăţei
 • Centrala pe peleti Întorsura Buzăului
 • Centrala pe peleti Isaccea
 • Centrala pe peleti Jibou
 • Centrala pe peleti Lehliu-Gară
 • Centrala pe peleti Lipova
 • Centrala pe peleti Liteni
 • Centrala pe peleti Livada
 • Centrala pe peleti Luduş
 • Centrala pe peleti Lugoj
 • Centrala pe peleti Lupeni
 • Centrala pe peleti Mangalia
 • Centrala pe peleti Mărăşeşti
 • Centrala pe peleti Marghita
 • Centrala pe peleti Medgidia
 • Centrala pe peleti Miercurea Nirajului
 • Centrala pe peleti Miercurea Sibiului
 • Centrala pe peleti Miercurea-Ciuc
 • Centrala pe peleti Mihăileşti
 • Centrala pe peleti Milişăuţi
 • Centrala pe peleti Mioveni
 • Centrala pe peleti Mizil
 • Centrala pe peleti Moineşti
 • Centrala pe peleti Moldova Nouă
 • Centrala pe peleti Moreni
 • Centrala pe peleti Motru
 • Centrala pe peleti Murfatlar
 • Centrala pe peleti Murgeni
 • Centrala pe peleti Nădlac
 • Centrala pe peleti Năsăud
 • Centrala pe peleti Năvodari
 • Centrala pe peleti Negreşti
 • Centrala pe peleti Negreşti-Oaş
 • Centrala pe peleti Negru Vodă
 • Centrala pe peleti Nehoiu
 • Centrala pe peleti Novaci
 • Centrala pe peleti Nucet
 • Centrala pe peleti Ocna Mureş
 • Centrala pe peleti Ocna Sibiului
 • Centrala pe peleti Ocnele Mari
 • Centrala pe peleti Odobeşti
 • Centrala pe peleti Odorheiu Secuiesc
 • Centrala pe peleti Olteniţa
 • Centrala pe peleti Oneşti
 • Centrala pe peleti Orăştie
 • Centrala pe peleti Oraviţa
 • Centrala pe peleti Orşova
 • Centrala pe peleti Oţelu Roşu
 • Centrala pe peleti Ovidiu
 • Centrala pe peleti Panciu
 • Centrala pe peleti Pâncota
 • Centrala pe peleti Paşcani
 • Centrala pe peleti Pătârlagele
 • Centrala pe peleti Pecica
 • Centrala pe peleti Petrila
 • Centrala pe peleti Petroşani
 • Centrala pe peleti Piatra-Olt
 • Centrala pe peleti Plopeni
 • Centrala pe peleti Podu Iloaiei
 • Centrala pe peleti Pogoanele
 • Centrala pe peleti Potcoava
 • Centrala pe peleti Predeal
 • Centrala pe peleti Pucioasa
 • Centrala pe peleti Răcari
 • Centrala pe peleti Rădăuţi
 • Centrala pe peleti Râmnicu Sărat
 • Centrala pe peleti Râşnov
 • Centrala pe peleti Recaş
 • Centrala pe peleti Reghin
 • Centrala pe peleti Roşiori de Vede
 • Centrala pe peleti Rovinari
 • Centrala pe peleti Roznov
 • Centrala pe peleti Rupea
 • Centrala pe peleti Săcele
 • Centrala pe peleti Săcueni
 • Centrala pe peleti Salcea
 • Centrala pe peleti Sălişte
 • Centrala pe peleti Săliştea de Sus
 • Centrala pe peleti Salonta
 • Centrala pe peleti Sângeorgiu de Pădure
 • Centrala pe peleti Sângeorz-Băi
 • Centrala pe peleti Sânnicolau Mare
 • Centrala pe peleti Sântana
 • Centrala pe peleti Sărmaşu
 • Centrala pe peleti Săveni
 • Centrala pe peleti Scorniceşti
 • Centrala pe peleti Sebeş
 • Centrala pe peleti Sebiş
 • Centrala pe peleti Segarcea
 • Centrala pe peleti Seini
 • Centrala pe peleti Sighetu Marmaţiei
 • Centrala pe peleti Sighişoara
 • Centrala pe peleti Simeria
 • Centrala pe peleti Şimleu Silvaniei
 • Centrala pe peleti Sinaia
 • Centrala pe peleti Siret
 • Centrala pe peleti Slănic
 • Centrala pe peleti Slănic-Moldova
 • Centrala pe peleti Solca
 • Centrala pe peleti Şomcuta Mare
 • Centrala pe peleti Sovata
 • Centrala pe peleti Ştefăneşti
 • Centrala pe peleti Ştefăneşti
 • Centrala pe peleti Ştei
 • Centrala pe peleti Strehaia
 • Centrala pe peleti Sulina
 • Centrala pe peleti Tălmaciu
 • Centrala pe peleti Ţăndărei
 • Centrala pe peleti Târgu Bujor
 • Centrala pe peleti Târgu Cărbuneşti
 • Centrala pe peleti Târgu Frumos
 • Centrala pe peleti Târgu Lăpuş
 • Centrala pe peleti Târgu Neamţ
 • Centrala pe peleti Târgu Ocna
 • Centrala pe peleti Târgu Secuiesc
 • Centrala pe peleti Târnăveni
 • Centrala pe peleti Tăşnad
 • Centrala pe peleti Tăuţii-Măgherăuş
 • Centrala pe peleti Techirghiol
 • Centrala pe peleti Tecuci
 • Centrala pe peleti Teiuş
 • Centrala pe peleti Ţicleni
 • Centrala pe peleti Tismana
 • Centrala pe peleti Titu
 • Centrala pe peleti Topliţa
 • Centrala pe peleti Topoloveni
 • Centrala pe peleti Turceni
 • Centrala pe peleti Turnu Măgurele
 • Centrala pe peleti Ulmeni
 • Centrala pe peleti Ungheni
 • Centrala pe peleti Uricani
 • Centrala pe peleti Urlaţi
 • Centrala pe peleti Urziceni
 • Centrala pe peleti Valea lui Mihai
 • Centrala pe peleti Vălenii de Munte
 • Centrala pe peleti Vânju Mare
 • Centrala pe peleti Vaşcău
 • Centrala pe peleti Vatra Dornei
 • Centrala pe peleti Vicovu de Sus
 • Centrala pe peleti Victoria
 • Centrala pe peleti Videle
 • Centrala pe peleti Vişeu de Sus
 • Centrala pe peleti Vlăhiţa
 • Centrala pe peleti Vulcan
 • Centrala pe peleti Zărneşti
 • Centrala pe peleti Zimnicea
 • Centrala pe peleti Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate