Pentru zona

    Vata minerală bazaltică, preț și caracteristici

    Articolul a fost citit chiar de 2476+ utilizatori
    Izolația este unul dintre elementele cheie în construcția sau renovarea oricărei clădiri, fără de care este practic imposibil să locuiți în ea iarna. Vata minerală bazaltică este cel mai popular și cel mai comun tip de izolație a fațadelor. Vata minerală este un material natural și, prin urmare, ecologic. Dacă sunteți interesați de informațiile de bază, cum ar fi izolarea fonică și conductivitatea termică, citiți textul care urmează. Vom vorbi și despre cât costă vata minerală bazaltică și de ce vata minerală este alegerea potrivită pentru izolare.
    Articol de specialitate 2476
    vata minerală bazaltică
    Avem 2469 executanți pentru domeniul Fațade case:

    1. Vata minerală bazaltică

    Pe lângă cea de sticlă, vata minerală bazaltică este cel mai frecvent izolator termic. Vata minerală bazaltică este adesea numită vată minerală, deoarece conține fibre minerale. Unii cred că vata minerală bazaltică este doar un alt nume pentru vata minerală de sticlă. Acest lucru nu este adevărat, deoarece este vorba despre materiale și metode de producție diferite și proprietăți fizice ușor diferite.

    La manipularea vatei minerale bazaltice și așezarea acesteia, este necesară o precauție extremă, la fel ca atunci când puneți vată minerală de sticlă, deoarece toate sunt compuse din particule mici care pot irita căile respiratorii, ochii și pielea. Utilizarea echipamentului de protecție este esențială: mănuși, ochelari de protecție și măști. Vata minerală bazaltică este produsă și vândută sub formă de plăci, în timp ce vata minerală de sticlă este vândută sub formă de role. Vata minerală bazaltică ca material mineral nu dăunează oamenilor, deoarece nu conține lianți artificiali. Vata este rezistentă la microorganisme și tolerează bine condițiile meteorologice.

    2. În ce constă vata minerală bazaltică?

    Vata minerală bazaltică este fabricată din bazalt și diabaz, care sunt mai întâi topite într-un cuptor la temperaturi ridicate. Apoi se adaugă cocs și alți lianți pentru duritate și rezistență la apă. În timpul procesului de producție, se asigură biodegradabilitatea și biosolubilitatea fibrelor - principalele caracteristici ale vatei minerale. Vata minerală bazaltică este în cele din urmă tăiată în bucăți de diferite dimensiuni și vândută sub formă de plăci.

    Vata minerală bazaltică are multe avantaje. În plus față de buna izolare, vata minerală bazaltică se caracterizează și prin incombustibilitate, pe care poliuretanul nu o are. Datorită capacității sale de a absorbi sunetul și aburul, vata minerală bazaltică este o izolație fonică foarte bună. Cu tehnologiile moderne de producție, prețul său a devenit, de asemenea, mai accesibil. Dacă doriți să locuiți într-o casă în care materialele naturale au un avantaj, o fațadă din vata minerală bazaltică este o alegere excelentă.

    Sfaturi de specialitate de la SARLEX BUILD S.R.L.

    De care factori depinde alegerea tipului de izolatie termica?

    - Temperaturile zonale/clima/umiditate
    - Conductivitate termică
    - Combustibilitate
    - Rezistența mecanică
    - Aplicabilitate
    - Durabilitate

    Vata minerală bazaltică sau de sticlă? Care este alegerea dvs. și de ce?

    Există câteva diferențe între aceste două materiale de izolare termică si anume:

    - Coeficientul termic este un factor comun

    - Rezistența la temperatură în caz de incediu pune vata bazaltică pe primul loc întrucât aceasta rezistă la 1000 grade C pe când cea de sticlă doar la 600 grade C. Bineînteles acest aspect nu mai este important în caz de incediu atunci când ele se aplică pe structuri de lemn pentru ca ele vor arde cu mult inainte ca vata să se topeasca.

    - Rezistența la compresiune a vatei de sticlă este mai puțin rezistentă în comparație cu vata bazaltică aceasta din urmă fiind recomandată pentru suprafețele supuse la încărcături mari și trafic intens.

    - Dacă se ia în calcul și izolarea fonică în același timp cu cea termică este recomandat să se folosească vata minerală de sticlă aceasta având un grad mare de elasticitate în comparație cu vata bazaltică care este rigidă ceea ce o face să se comporte asemenea unei plăci statice care va transmite zgomotul în spațiul aflat dedesubt. Deci este recomandat a se folosi vata de sticlă mai ales pentru izolarea apartamentelor aflate în blocuri de locuințe.

    - Greutatea și densitatea vatei de sticlă este mai mică decât a vatei bazaltice

    - În timp ce vata de sticlă este flexibilă și elastică și o face ușor de instalat în locurile care necesită umplere perfectă, în spații cu forme neregulate sau greu accesibile, vata bazaltică este semi rigidă sau rigidă și este recomandată pentru locurile care necesită materiale de o rigiditate și o rezistență mecanică ridicată.

    - Pe când vata de sticlă se recomandă pentru lucrări la: acoperiș înclinat, tavane, fațade ventilate, interior fațade și pereți interiori, vata bazaltică se poate folosi la: acoperiș tip terasă, acoperiș verde, pardoseală, fațade de contact (tencuite), izolații termice.

    Luând în considerare cele menționate mai sus despre aceste două materiale utilizate pentru izolații termice, este greu pentru noi de concluzionat că unul este mai bun decât celalalt. Fiecare material este util pentru diferite tipuri de lucrări, de aceea alegerea noastră este întotdeauna bazată pe nevoile și cerințele clienților

    Ce servicii ofera Sarlex Build clienților?

    Compania noastra ofera servicii de: costrucții civile, amenajări, renovări, instalații sanitare, instalații electrice, termosisteme.

    Claudiu Tudor, SARLEX BUILD S.R.L.

    3. Izolarea fonică și conductivitatea termică

    3.1. Vata minerală bazaltică ca izolator fonic pentru fațadă

    Zgomotul este o problemă în creștere, în special în orașe și de-a lungul drumurilor. Izolarea fonică a fațadei devine, prin urmare, un factor din ce în ce mai important. Vata minerală bazaltică are o structură fibroasă, deci este un izolant extrem de bun. Structura moale a fibrelor amortizează sunetul și reduce ecourile între camere la fel de mult ca și între etaje. Prin urmare, vata minerală bazaltică este o alegere bună pentru izolarea fațadelor și tavanelor.

    3.2. Conductivitate termică

    După cum știți, conductivitatea termică este un factor cheie în alegerea izolației pentru o fațadă. Vata minerală are microfibre speciale care previn pierderea de energie. Vata minerală bazaltică pe fațadă sau la mansardă, în combinație cu instalarea calitativă și corectă, reduce foarte mult pierderile de căldură din clădire. Izolând cu vată minerală bazaltică, veți îmbunătăți microclimatul din camere iarna și, de asemenea, vara, deoarece ea protejează de căldură.

    3.3. Este vata minerală bazaltică incombustibilă?

    Vata minerală bazaltică, ca și vata minerală de sticlă, nu este inflamabilă, spre deosebire de polistiren expandat sau extrudat. Este un material fabricat din minerale de origine vulcanică. Acest lucru înseamnă că compoziția sa este similară cu roci, astfel încât punctul de topire al vatei minerale bazaltice este peste 1.000 ° C. Produsele din vată minerală bazaltică au, prin urmare, cea mai înaltă clasă de incombustibilitate A1 și contribuie semnificativ la prevenirea răspândirii focului.

    4. Vata minerală bazaltică - preț pe m2

    Vata minerală bazaltică are multe avantaje față de polistirenul și, datorită tehnologiilor moderne, prețul său a devenit destul de accesibil. Vata minerală bazaltică în plăci sau role este de aproximativ 20 lei / m2. Este cu doar 10% mai scump decât polistirenul, ceea ce înseamnă că veți cheltui doar cu 10% mai mult pentru un material mai bun și mai natural, laolaltă cu o fațadă de calitate.

    Dacă decideți să instalați vată minerală bazaltică, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2476
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fațade case?

    Avem 2469 executanți pentru domeniul Fațade case:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 2469 executanți pentru domeniul Fațade case
    9.2
    0

    PĂUN A. COSMIN-ALEXANDRU PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ


    10
    3

    SAB COMPLEX CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    ATHOM-UNLIMITED S.R.L.


    10
    2

    VAPI VIO DESIGN SRL