Pentru zona

    Sistem de încălzire centrală

    Articolul a fost citit chiar de 3789+ utilizatori
    Sistemul de încălzire centrală este cel mai adesea ales, atât pentru casele familiale, cât și pentru clădirile publice. Energia termică din sistemul de încălzire centrală poate fi furnizată din diverse surse de energie - combustibil de încălzire, gaze naturale, electricitate, lemn, biomasă și altele asemenea. Vă vom explica ce ar trebui să știți pentru a lua decizia corectă.
    Articol de specialitate 3789
    sistem de încălzire centrală
    Avem 3281 executanți pentru domeniul Instalator:

    1. Părți ale sistemului de încălzire centrală

    Sistemul de încălzire centrală este format din mai multe părți care au funcții diferite. Totul începe cu cazanul în care se creează energia. Căldura obținută este apoi răspândită prin sistemul de distribuție a țevii către corpurile de încălzire care eliberează căldura în spațiu. Un vas de expansiune face, de asemenea, parte din sistemul respectiv.

    2. Funcționarea sistemului central

    Sistemul de încălzire centrală funcționează prin încălzirea transmițătorului de căldură, de obicei apă, aer sau ulei, într-o anumită măsură în cazan. Când, de exemplu, apa este încălzită, aceasta devine mai ușoară și ca atare se răspândește și se deplasează prin țevi indentate până ajunge la corpurile de încălzire individuale din camere, cum ar fi radiatoarele. Apa se răcește pe parcurs și devine mai grea și revine la cazan, unde procesul începe din nou. Astfel, se poate spune că sistemul de încălzire centrală se bazează pe proprietățile fizice ale apei într-un sistem închis.

    Sfaturi de specialitate de la EOS CORPORATION SRL

    Ce sisteme de încălzire oferiți clienților?

    Societatea noastră oferă clienților toate sistemele de încălzire existente pe piață la acest moment de la clasicele centrale termice care funcționează electric, pe gaz, peleți, lemn și care încălzesc radiatoare, ventiloconvectoare sau convectoare de podea până la pompe de căldură aer-aer, aer-apă și geo termale care pot deservi și corporile de încălzire de mai sus, dar și o încălzire modernă în pardoseală.

    Care sistem este cel mai utilizat?

    Piața noastră este orientată în acest moment la sistemele formate din încălzirea în pardoseală TECE și pompele de căldură aer-apă Daikin.

    Care este varianta cea mai ieftină și cea mai eficientă?

    Varianta cea mai ieftină de încălzire este cea în care se folosește o centrală termică pe gaz și radiatoare, iar varianta cea mai eficientă din punct de vedere al costurilor ulterioare, dar și al confortului, este cea formată din pompa de căldură și încălzire în pardoseală. Luați în calcul totuși și o raportare la costuri, pentru că discutăm de un raport foarte diferit de costuri de achiziție, chiar și de 1:7. Cu toate acestea, din calculele noastre, această diferență de cost de investiție se recuperează în maxim 5 ani, luând în calcul cotațiile actuale ale gazului și curentului electric.

    Daniel Ghiță, EOS CORPORATION SRL

    3. Cazanul și vasul de expansiune

    Cazanul ca element de bază al sistemului central este utilizat pentru încălzirea schimbătorului de căldură. Generează energie termică pentru încălzire, care este motorul sistemului central. Apa din cazan este încălzită folosind un anumit combustibil - păcură, gaz natural, electricitate, lemn, biomasă și altele asemenea. Transmițătorul de căldură poate fi, de asemenea, aer utilizat în sistemele de încălzire cu aer cald. Încălzirea cu aer cald este utilizată în principal pentru clădirile mari, dar poate fi folosită și în casele de familie.

    Vasul de expansiune este un adaos la cazan și servește pentru a preveni crearea de presiune ridicată în cazan, adică evaporarea. Pe măsură ce temperatura apei crește, volumul acesteia crește și vasul de expansiune servește la echilibrarea acestui volum, pentru a preveni o explozie.

    4. Corpuri de încălzire

    Corpurile de încălzire dintr-un sistem de încălzire centrală sunt în principal radiatoarele, deși o parte a sistemului de încălzire centrală poate fi, de asemenea, încălzirea prin pardoseală. Din perspectiva utilizării eficiente și economice a energiei, dar și a beneficiilor pentru sănătate, încălzirea prin pardoseală este mult mai bună decât încălzirea prin radiator. Funcționează încălzind aerul în apropierea solului, unde este cel mai rece, ridicându-l și răspândindu-l uniform în cameră. Din fizică știți că aerul cald este mai ușor și mai ales rămâne sus, la tavan. Dacă este încălzit de la sol, atunci circulația sa naturală este stabilită, astfel și încălzirea spațiului de locuit, deși temperatura este cu câteva grade mai mică decât de obicei, ceea ce are ca rezultat și economisiri. Încălzirea radiatorului este de așa natură încât este încălzit doar cel mai îngust spațiu din jurul radiatorului.

    5. Încălzire centrală – preț

    Prețul încălzirii prin pardoseală, inclusiv instalarea unui sistem de țevi și plăci cu dulapuri de distribuție, conectarea și testarea sistemului costă între 75 și 120 lei/ m2. Prețul instalării unui radiator cu distribuție de țevi AL-plast este între 165 și 280 lei / bucată, astfel încât doar încălzirea centrală ar fi de 75 până la 210 / m2.

    Dacă vă decideți pentru sistemul de încălzire centrală, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru, veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 3789
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Instalator?

    Avem 3281 executanți pentru domeniul Instalator:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 3281 executanți pentru domeniul Instalator
    9.2
    0

    DOROTERM PLUS SRL


    9.5
    0

    SEROMI CONSTRUCT S.R.L.


    10
    2

    INSTALKIA SRL


    9.7
    0

    RUDI INSTAL SRL