Pentru zona

  Plexiglas - preț, caracteristici, utilizarea sticlei acrilice

  Articolul a fost citit chiar de 3105+ utilizatori
  Plexiglasul este un termen colocvial, de fapt un termen preluat din limba engleză pentru plasticul acrilic, pentru polimetilmetacrilat (PMMA). Există mai multe denumiri comerciale, deși toate descriu același material: sticlă acrilică, acril și PMMA. Materialul poate fi utilizat în diverse scopuri. Plexiglasul sau acrilul se găsește acum peste tot, chiar și pe șantierele de construcții, unde este utilizat în mod obișnuit ca înlocuitor al sticlei. Acoperișurile transparente devin o alegere din ce în ce mai populară, iar plexiglasul este o soluție excelentă pentru asta.
  Articol de specialitate 3105
  plexiglas preț
  Avem 2049 executanți pentru domeniul Acoperisuri:

  1. Plexiglas (sticlă acrilică) - caracteristici și întreținere

  1.1. Sticlă acrilică - caracteristici

  Sticla acrilică sau acrilul este un material termoplastic care, pe lângă faptul că este transparent, se caracterizează prin greutate redusă și rezistență ridicată la șocuri, deteriorări și spargere. Datorită acestor proprietăți, plexiglasul este utilizat în principal ca înlocuitor al sticlei obișnuite. În comparație cu sticla, pe lângă durabilitate și rezistență, acrilul este, de asemenea, mai flexibil și mai ușor de modelat, deoarece practic nu se sparge datorită polimerilor specifici.

  Plăcile din plexiglas sunt foarte rezistente la razele UV, solide și insensibile la schimbările meteorologice. Plăcile sunt, de asemenea, un material ecologic care la încălzire nu eliberează substanțe dăunătoare în aer. În plus, sunt un izolator termic excepțional.

  1.2. Întreținerea plexiglasului

  Deși acrilul este un material foarte durabil, un obiect ascuțit îl poate zgâria și deteriora. Din această cauză, la vânzare este protejat de folie, care este îndepărtată imediat după instalare. Oricum, există plăci din plexiglas a căror parte este protejată suplimentar de zgârieturi. Plexiglasul este un material ușor de întreținut. Poate fi curățat cu săpun, dar lichidele abrazive, cum ar fi, de exemplu, acetonă trebuie evitate și există, de asemenea, mijloace speciale pentru curățarea plăcilor de plexiglas.

  2. Plexiglas în construcție

   Plexiglasul este o sticlă acrilică care este excelentă ca acoperire pentru acoperiș sau streașină
  Plexiglasul este o sticlă acrilică care este excelentă ca acoperire pentru acoperiș sau streașină

  În construcții, plexiglasul poate fi utilizat în diverse scopuri. Deși utilizarea sa este cunoscută în principal din alte industrii, de la construcții de automobile, sere, la acvarii și rame foto, este tot mai frecventă și în construcții.

  2.1. Învelișul transparent de acoperiș și streașina acrilică

  Plăcile din plexiglas sunt cel mai adesea folosite ca acoperiș transparent pentru acoperirea teraselor, verandelor, streașinilor, pergolelor, grădinilor de iarnă, serelor și a altor conexiuni sau extinderi ale clădirilor rezidențiale. Învelișul transparent al acoperișului permite iluminarea de înaltă calitate a camerei și energie suplimentară iarna. Acoperișul este acoperit cu plăci de anumite dimensiuni, care au caneluri la capete.

  2.2. Articole de uz casnic din plexiglas

  Plexiglasul poate fi folosit și pentru amenajarea interioară. Poate fi utilizat cu ceramică sanitară, să zicem, ca un plus la căzi sau dușuri, pentru diverse dulapuri, balustrade de scări și multe alte scopuri. Plexiglasul este din ce în ce mai utilizat în designul interior în combinație cu iluminarea cu LED-uri.

  2.3. Fațada din plexiglas

  Poate fi folosit și ca strat final al fațadei, mai ales în clădirile publice. În acest scop, se utilizează plăcile din plexiglas, care, ca un material avansat, îndrăzneț și modern, protejează suplimentar fațada clădirii, dar o decorează și într-un mod interesant și neașteptat.

  3. Plexiglas personalizat - achiziție, tipuri, prelucrare

  3.1. Plexiglas – tipuri

  Plexiglasul poate fi alb, estompat sau transparent, dar și în diverse culori. Sticla acrilică transparentă este cel mai des utilizată, care se folosește ca înlocuitor pentru sticla clasică. Desigur, există și variante de culori transparente sau complet opace și nuanțe naturale. Sunt disponibile:

  plexiglas transparent
  plexiglas albastru
  plexiglas verde
  plexiglas galben
  plexiglas portocaliu
  plexiglas roșu
  plexiglas maro
  plexiglas violet
  plexiglas alb
  plexiglas negru

  3.2. Plexiglas - grosime

  Sticla acrilică este disponibilă în diferite grosimi de la 2 la 30 mm. Desigur, în funcție de grosime, prețul și greutatea prelucrării sunt, de asemenea, foarte diferite:

  grosime 2 mm
  grosime 3 mm
  grosime 4 mm
  grosime 6 mm
  grosime 8 mm
  grosime 10 mm
  grosime 15 mm
  grosime 20 mm
  grosime 25 mm
  grosime 30 mm

  3.3. Plexiglas - dimensiuni

  Plexiglasul poate fi de obicei achiziționat sub formă de plăci sau mulaje de diferite diametre și dimensiuni diferite. Plăcile sunt disponibile în diferite dimensiuni, majoritatea până la 150x300 cm. Desigur, furnizorii oferă plexiglas personalizat, iar cele mai comune formate de plăci sunt:

  50x50 cm
  50x100 cm
  50x200 cm
  100x100 cm
  100x200 cm

  3.4. Prelucrarea, gravarea și îndoirea plexiglasului

  Dacă aveți nevoie de anumite dimensiuni, mulți furnizori asigură tăierea plexiglasului în forme la alegere pentru inscripții, decorațiuni și altele asemenea. Plexiglasul cu grosime mai mică (până la aproximativ 10 mm) poate fi, de asemenea, tăiat cu un laser, astfel încât să poată fi obținute diferite tipare și deschideri. Precizia sau toleranța tăierii în plexiglas este cuprinsă între 0,5-1 mm.

  În plus față de tăiere, îndoirea plexiglasului este posibilă și pentru produse precum mobilier și echipamente de birou.

  Gravura pe plexiglas este, de asemenea, des folosită pentru realizarea plăcilor de informații și a etichetelor grafice similare.

  4. Plexiglas, preț m2

  Prețul plexiglasului depinde în principal de grosimea acestuia: prețul variază de la aproximativ 11 lei pentru o grosime de 2 mm și până la 600 lei pentru o placă transparentă cu o grosime de 30 mm. Prețul depinde și de cantitatea comandată și de prelucrarea plexiglasului.

  Dacă vă decideți pentru Plexiglas, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 3105
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Acoperisuri?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 2049 executanți pentru domeniul Acoperisuri:

  Serviciu gratuit
  CĂUTĂM LOCAL
  Fără comisioane