Pentru zona

    Drenaj în jurul casei - prețul conductei și instalarea corectă

    Articolul a fost citit chiar de 6283+ utilizatori
    Drenajul din jurul casei este folosit pentru scurgerea apei departe de clădire. Drenajul este întotdeauna utilizat pentru acele locuri în care se adună apa de ploaie sau există apă subterană sau terenul este mai puțin poros (reținerea apei meteorice). Drenajul adecvat servește la protejarea fundației de apele subterane.
    Articol de specialitate 6283
    drenaj inel drenaj
    Avem 954 executanți pentru domeniul Canal, canalizare:

    1. Instalarea sistemului de drenaj

    Instalarea corectă a sistemului de drenaj începe cu excavarea unui canal de drenaj în jurul întregii clădiri, care va servi la scurgerea apei meteorice departe de casă. Canalul de drenaj trebuie să fie mai adânc decât marginea inferioară a fundației sau a plăcii de fundație. Când canalul este excavat, granulația sau fracția este turnată în el și geotextilul este plasat deasupra lor. Conductele de drenaj sunt așezate deasupra geotextilului, la un anumit unghi. Stratul de drenaj al granulației este de obicei umplut la grosimea de 15-20 cm. Geotextilele servesc pentru a împiedica pământul sau ceva similar să ajungă la tampon sau țevi. Conductele de drenaj sunt de obicei plasate la maximum 1 m de pereții portanți ai casei. Când conductele de drenaj sunt despărțite, acestea sunt umplute cu agregate sau fracțiuni, în principal pietriș.

    Aceste țevi sunt întotdeauna realizate din material PVC sau PE, cu diametrul de 5-20 cm, în funcție de obiect și de cantitatea de apă care trebuie drenată. Cea mai importantă parte a sistemului de drenaj al fiecărei case sunt arborii de inspecție, care sunt de obicei așezați pe fiecare colț al casei. Când sistemul de drenaj este finalizat și conectat, apa va curge netulburată din casă printr-o cădere naturală în canalizare sau rezervor.

    De asemenea, drenajul poate fi amenajat în jurul clădirii existente și, deși procedura de lucru este la fel, se va dovedi mai scumpă. Când lucrați în jurul casei finite, atunci trebuie săpată din nou și anterior tot ceea ce stă lângă clădire este îndepărtat - verdeață, beton, cărări pavate și asemănătoare. Urmează săparea unui canal de drenaj a cărui adâncime depinde de înălțimea fundației.

    Toate condițiile prealabile și execuția corectă a drenajului din jurul casei sunt reglementate de reglementările de construcție care sunt conforme cu DIN 4095 european (standardul german care determină proiectarea și dimensiunile sistemelor de drenaj) și se aplică lucrărilor de construcție deasupra și sub instalațiile casei.

    2. Fracția pentru drenaj

    Granulația între 1,5-10 cm este de obicei utilizată pentru drenaj. Pietrișul de râu este cel mai bun, deoarece este rotunjit astfel încât să existe un decalaj între pietricele care este suficient pentru ca apa meteorică să se scurgă prin el. Zgura spartă cauzează adesea blocaje care pot duce la pătrunderea apei în clădire.

    3. Ce fel de țevi pentru drenaj există?

    În sistemul de drenaj pentru casă, distingem țevile cu un perete și perete dublu.

    3.1. Țevi pentru drenaj cu un perete în colaci

    Astfel de țevi ondulate sunt complet rotunde și sunt produse în diametre de 50, 65, 80, 100, 125, 160 și 200 mm și, din moment ce sunt flexibile, sunt vândute în colaci de 50 până la 200 m lungime. Lungimea conductei în colaci este determinată în funcție de nevoile clientului.

    Țevile de drenaj cu un singur perete sunt gofrate, deoarece sunt mai dure, mai durabile și mai flexibile. Greutatea țevilor în raport cu lungimea lor este minimă, deoarece țeava înfășurată cu o lungime de 200 m și un diametru de 50 mm cântărește doar 30-35 kg.

    3.2. Țevi pentru drenaj rigide cu un perete

    Pentru țevile rigide de drenaj cu un perete, forma lor specifică este importantă. Secțiunea transversală arată că profilul lor este ca un tunel, adică jumătatea lor superioară este rotundă, iar cea inferioară trapezoidală. Janta țevii are caneluri realizate longitudinal și crestături transversale care sunt grupate câte patru la fiecare 22 mm de țeavă.

    Aceste caneluri longitudinale de pe perimetrul conductei servesc la scurgerea apei prin ele, care trece prin stratul de drenaj și se îndreaptă către crestăturile transversale prin care intră în conductă pentru a continua să curgă de-a lungul fundului trapezoidal și plat al conductei, mai departe către canalizarea de scurgere și ploaie.

    3.3. Țevi pentru drenaj cu perete dublu

    Țevile de drenaj cu perete dublu sunt compuse din două straturi - netede la interior și gofrate la exterior. Stratul interior neted permite un flux mai bun de apă, deoarece nu rămâne în țeavă. Astfel de țevi sunt utilizate în principal pentru a scurge cantități mari de apă de pe suprafețe mari.

    Interiorul neted permite, de asemenea, un flux mai rapid de apă și este adesea utilizat pentru drenarea drumurilor, a zonelor mari și a facilităților de circulație, cum ar fi tuneluri, terasamente, intersecții, căi ferate, piste și altele asemenea. Țevile de drenaj cu perete dublu sunt realizate din polietilenă de înaltă densitate (PE-HD).

    put de inspectie tevi de drenaj

    4. Conducte pentru drenaj – preț

    Cât costă o conductă de drenaj? Prețul sistemului de drenaj depinde de mărimea clădirii, de complexitatea și amploarea terenului și a lucrărilor, de tipul și cantitatea de material utilizat și, bineînțeles, de executant.

    Prețul sistemului de drenaj pentru casa medie variază între 75 și 125 lei / m, inclusiv materiale și lucrări, dar pentru construcții noi.

    Dacă decideți să instalați sistemul pentru drenaj, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și furnizorii cu care lucrăm și care vă vor răspunde la cerere.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

     

    Articol de specialitate 6283
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Canal, canalizare?

    Avem 954 executanți pentru domeniul Canal, canalizare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 954 executanți pentru domeniul Canal, canalizare
    8.9
    0

    DORNA ECOHOUSE SRL

    44
    9.6
    0

    RAAIS FRESH CONSTRUCT S.R.L.

    641 Comuna Vladimirescu
    10
    3

    METALPIN LUCIO S.R.L.


    8.9
    0

    ACTIVO CONSTRUCT VEST SRL