În continuare:
1. Scara curbă - când să optezi pentru ea?
O scară curbă este instalată într-o casă sau un apartament atunci când nu există condiții pentru instalarea unei scări drepte. O scară curbă poate fi semicurbă sau în spirală, deci este din ce în ce mai practică în comparație cu una dreaptă, deoarece se potrivește cu ușurință în orice spațiu și se adaptează la interior, și nu invers. Lipsa de spațiu nu este singurul motiv pentru a opta pentru o scară de acest gen - poate fi cu ușurință atât din motive estetice, cât și stilistice și poate fi, de asemenea, o chestiune de gust al clientului.
Datorită designului său specific, o scară în spirală poate fi o provocare pentru locuitori, deci este necesar să fie construită astfel încât să puteți merge pe ea fără efort și pericol.
1.1. Caracteristicile speciale ale unei scări semicurbe
Într-o scară semicurbă, treptele au un șir fără întrerupere, continuând într-un semicerc una de alta de la etaj la etaj, fără o zonă de staționare. Datorită curburii liniei de construcție, treptele nu sunt aceleași; de fapt, fiecare are o formă diferită, deci adâncimea și lățimea plăcii de trepte sunt diferite - sunt mai largi la exterior decât la interior. De aceea, mersul pe exteriorul scărilor este mai confortabil și mai sigur. Lățimea treptelor scării semicurbe depinde în mare parte de spațiul disponibil și de aceea maximul este extras în timpul proiectării, astfel încât mersul să fie mai ușor și mai sigur.
1.2. Caracteristicile speciale ale unei scări în spirală
Comparativ cu cele semiburbe, diferența principală este că scara în spirală are un stâlp central în jurul căruia sunt aranjate treptele, astfel încât balustrada să poată fi așezată doar în exteriorul structurii. Diferența dintre treptele spirale individuale poate fi mai mare decât cea la semicurbe. Lățimea treptelor este neuniformă și aici și fiecare este mai largă la exterior decât la interior; de fapt, în jurul stâlpului principal, lățimea treptei este minimă și nici nu poți merge pe acea parte.
Avantajul unei scări în spirală este că ocupă foarte puțin spațiu și este cel mai economic mod de a conecta cele două etaje. Cu toate acestea, slăbiciunea lor este inconveniența mersului pe ele și imposibilitatea de a transporta piese de mobilier. De aceea, o astfel de scară nu este niciodată setată ca o modalitate principală de comunicare între etaje. Dacă totuși doriți să fie conexiunea principală între etaje, atunci raza din jurul stâlpului central trebuie să se extindă. Regula de planificare stipulează că diametrul treptelor, în acest caz, trebuie să fie de două ori lățimea lor, astfel încât locatarii să poată merge în siguranță și confortabil.
Sfaturi de specialitate de la BLACK GEMINI SRL Când vine vorba despre scările de interior, care sunt cele mai populare, curbe, semicurbe sau în spirală? Cele mai populare, mai solicitate sunt: 1). Scările drepte, eventual combinate cu loc de odihnă. 2). Trepte drepte combinate cu trepte evantai sau trepte integral evantai. 3) Trepte în spirală. Ce tip de lemn folosiți la realizarea scărilor? Pentru realizarea scărilor cel mai mult folosim lemnul de frasin, urmat de stejar și mai rar fag. Petrișor Cristian, BLACK GEMINI SRL |
2. Prețul unei scări curbe
Prețul unei scări curbe, semicurbe sau în spirală depinde de dimensiunile treptelor, de metoda de construcție și instalare, de tipul și cantitatea de material utilizat și, bineînțeles, de executant.
2.1. Scară semicurbă din lemn în forma literei U
Dimensiuni:
- lățimea scărilor: 90 cm,
- înălțimea mezaninului: 285 cm,
- lungimea primului braț pe podea: 210 cm,
- lungimea celui de-al doilea braț pe podea: 184 cm,
- lungimea celui de-al treilea braț pe podea: 200 cm.
Prețul mediu al unei scări semicirculare din lemn cu dimensiunile indicate poate urca până la 12.000 lei. Prețul depinde foarte mult de tipul de lemn - stejarul, frasinul și fagul sunt cele mai scumpe, în timp ce pinul și plopul sunt cele mai ieftine.
2.2. Scară metalică semicurbă în formă de L cu o singură curbură
Prețul unei scări semicurbe, cu o structură din oțel și o grindă cu o singură axă, dimensiuni 10x10 cm, cu instalare și pentru o înălțime standard a etajului, este de aproximativ între 5.400 și 7.300 lei.
2.3. Scară semicurbă metalică în formă de U cu o curbură dublă
Prețul unei scări semicurbe, cu o structură din oțel și o grindă cu o singură axă, dimensiuni 10x10 cm, cu instalare și pentru o înălțime standard a etajului, este aproximativ între 7.300 lei și 9.300 lei.
3. O scară curbă este o alegere excelentă
Dacă scara va fi curbă, semicurbă sau în spirală depinde de cerințele clientului. Dacă nu există suficient spațiu în apartament sau casă pentru o scară clasică, dreaptă și trebuie să optați pentru altceva, vă recomandăm o scară semicurbă deoarece este mai ușor și mai sigur să mergeți pe ea. O scară în spirală este o soluție foarte elegantă și practică în cabane sau în facilități mai puțin folosite, dar evitați-le în spațiul în care stați constant, dacă există posibilitatea unei alte soluții.
Dacă vă decideți pentru o scară curbă, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.
Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.