Pentru zona

    Iasomie – o floare minunată de grădină

    Articolul a fost citit chiar de 2786+ utilizatori
    Iasomia este folosită ca plantă de grădină, dar și ca materie primă în producția de ceaiuri și parfumuri, datorită mirosului său special și foarte intens. Iasomia poate fi, de asemenea, o cățărătoare fantastică pentru o pergolă. Iubește soarele și creează umbră. Dacă doriți ca pergola să fie complet acoperită cu iasomie, vă recomandăm să nu o plantați într-o jardinieră sau într-un jgheab. Iasomia se răspândește rapid dacă rădăcina are locuri pentru ramificare, iar plantei în sine îi place spațiul liber.
    Articol de specialitate 2786
    iasomie
    Avem 724 executanți pentru domeniul Peisagistică:

    1. Iasomie adevărată sau falsă?

    Există mai mult de 200 de specii de iasomie în lume. Ceea ce au în comun este că sunt clasificate ca arbuști mici, care sunt cel mai adesea cățărători. În regiunea noastră se mai numește floare albă sau iasomie falsă. Iasomiile în sine sunt foarte diferite, deci timpul înfloririi și modalitățile de îngrijire sunt la fel de diferite unele de celălalte. În general vorbind, acestea sunt considerate plante perene care nu sunt solicitante. Dacă îți place, citește ce trebuie să știi despre aceste flori.

    2. Iasomie albă

    Este o floare clasică, foarte răspândită, mai cunoscută sub numele de albă (jasminum officinale). Se spune că este o specie foarte veche a cărei origine este necunoscută, dar este considerată o plantă asiatică. Înflorește la sfârșitul primăverii și la începutul verii. Are flori albe caracteristice, care răspândesc un miros foarte intens. Este rezistentă la iernile reci.

    3. Iasomie de iarnă sau veșnic verde

    Iasomia veșnic verde (jasminum polyanthum) înflorește iarna. Florile sale sunt cu totul roz pal sau albe. Sunt mari și în formă de ciorchini și sunt rezistente la îngheț. Iasomia de iarnă poate atinge cu ușurință o înălțime de 2,5 m, chiar și în zonele mai reci.

    4. Iasomie de primăvară

    Aceasta iasomie (jasminum primulinum) este o planta cațărătoare. Înflorește din primăvară până în vară și florile sale sunt delicate, complet palide, roz sau albe. Parfumul este, de asemenea, foarte blând, dar intens. Această cățărătoare poate ajunge până la 10 m.

    5. Iasomie - arbust

    În funcție de varietate și mărime, iasomia aparține plantelor ornamentale în aer liber sau este cultivată în ghivece în interior. Iasomia falsă este un arbust parfumat preferat, care este, de asemenea, utilizat în locul unui gard viu ca graniță.

    6. Iasomie – trandafir

    Iasomia poate fi plantată în ghivece. Oala poate fi agățată sau să atârne pe un suport pe care să crească și să se cațăre. Ar trebui așezat într-un loc însorit și udat în mod regulat.

    7. Iasomie – cățărătoare

    Deoarece iasomia falsă ar trebui să aibă un sprijin pentru creștere, aceasta se dezvoltă cel mai bine ca o cățărătoare. Iasomia falsă este cultivată în aer liber și, prin urmare, este utilizată pentru decorarea pereților sau a pergolelor. Crește foarte repede și fără îngrijiri speciale. Trebuie doar să vă asigurați că există întotdeauna suficientă umiditate.

    iasomie-cataratoare
    Iasomia este o plantă cățărătoare luxuriantă și parfumată.

    Sfaturi de specialitate de la MODERN GARDEN DESIGN

    Cât de popu­lară este Iasomia în Româ­nia și cât de des es­te aleasă de clienții dvs pentru decorarea grădinii?

    Iasomia este "doamna florilor parfumate din luna mai".
    Din păcate, clienții nu o solicită prea des în amenajările peisagere, dar aici intervine rolul specialistului de a face clientul să înțeleagă că iasomia este o plantă care pe lângă faptul că ne îmbată cu mirosul ei, are și o serie de beneficii pentru organismul uman.

    Ce​ specii​ de​ flori​ sunt​ alese​ cel​ mai​ des​ de​ către​ clienții​ dvs?

    În toate amenajările peisagere, thuja este omniprezentă. Sunt foarte puține proiecte unde clienții nu solicită thuja. Noi am încercat să nu mai includem thuja în amenajări, pentru ca am obsevat că este atacată de o serie de dăunători și boli, ceea ce duce la degradarea și chiar moartea plantelor.
    În ultimul an, am folosit în amenajări multe graminee (Pennisetum, Cortaderia, Miscanthus, Imperata, Festuca glauca, etc), dar și plante perene cu flori (trandafiri, Lavanda  Hortensii, Santolina, Saponaria, Hosta, Gaillardia, Weigela, etc).

    Florin Râșnoveanu, MODERN GARDEN DESIGN

    8. Iasomie – răsaduri

    Iasomiile false prosperă în orice tip de sol, atât într-un loc însorit, cât și la umbră. Se reproduc din semințe sau crenguțe în august, iar în regiuni mai calde iarna, pentru a evita seceta. Fiecare pepinieră are răsaduri.

    9. Tunderea iasomiei

    Iasomia trebuie tăiată de la începutul primăverii, pentru a încuraja înflorirea. Dacă iasomia crește lângă o pergolă, ar trebui să fie modelată în mod regulat. Nu sunt necesare instrumente speciale pentru tăiere; foarfeca de grădinărit pentru tufișuri va fi suficientă. Sub iasomie, de obicei, nimic altceva nu reușește. De asemenea, se recomandă îndepărtarea regulată a frunzelor din tufiș, astfel încât acestea să nu se acumuleze și să înceapă să putrezească.

    Dacă decideți să plantați iasomie, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2786
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Peisagistică?

    Avem 724 executanți pentru domeniul Peisagistică:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 724 executanți pentru domeniul Peisagistică
    8.9
    0

    NOVELTY AE SRL

    2
    8.9
    0

    DILEGO-TEX SRL


    8.9
    0

    ARCHICRAFT SRL


    8.9
    0

    OLEANDER GARDEN SRL