Pentru zona

    Conducta de beton pentru drenarea apei meteorice - prețul drenării curții

    Articolul a fost citit chiar de 1069+ utilizatori
    Apa atmosferică poate provoca inundații, astfel încât drenajul trebuie planificat și raportat în timpul construcției casei și a lotului de pământ din jurul acesteia. Apa meteorică purificată ar trebui să meargă la sistemul public de canalizare, al cărui hub este un mic dispozitiv de purificare. Dacă sistemul existent nu funcționează corect sau are o capacitate insuficientă, este necesar un cămin de vizitare mai bun, adică o conductă de beton mai mare, care va scurge apa de ploaie din curtea dvs.
    Articol de specialitate 1069
    put
    Avem 954 executanți pentru domeniul Canal, canalizare:

    1. Cum se face căminul de vizitare?

    Drenajul poate fi o problemă în funcție de tipul de sol și de cantitatea de precipitații; dacă există multă apă meteorică, solul este saturat sau dacă nu poate pătrunde în sol datorită stratului impermeabil pe care îl întâlnește și unde se adună. Căminul de vizitare este realizat chiar atunci când solul este permeabil, astfel încât umezeala să nu se acumuleze și să nu ajungă la saturare. Stratul impermeabil este de obicei argilă sau un tip similar de sol „gras”. Tipul și calitatea terenului sunt determinate la fața locului de un geolog care face și un studiu geologic.

    2. Conducta de beton Ø100

    Dacă cantitatea de apă care ajunge la căminul de vizitare nu este prea mare, scurgerea poate fi asigurată de o conductă de beton perforată. Conducta de beton este plasată într-o groapă cu adâncime suficientă și dimensiuni adecvate. Apa atmosferică va curge în conductă și, prin urmare, trebuie să aibă un diametru suficient pentru a primi și a conduce toată apa; sunt în mare parte țevi cu diametrul de 100 și 120 cm (Ø100 și Ø120). Dacă una nu este suficientă, două sunt așezate una peste alta, astfel încât înălțimea lor totală să fie de 2 m. Apa din conducta respectivă curge în căminul de vizitare.

    3. Instalarea căminelor de vizitare

    Înainte de a pune conducta de beton, solul trebuie pregătit în mod corect. Betonarea sub țeavă nu este, în general, recomandată, cu excepția cazului unei suprafețe de rulare, caz în betonarea se face în jurul conductei.

    În primul rând, materialul de drenaj cu dimensiunea de 16-32 mm este turnat în căminul de vizitare, în jurul conductei. O folie sau o pâslă specială este plasată peste acel strat, mai ales pentru ca materialul de drenaj să nu se amestece cu solul și tamponul. Alți 30 cm de tampon se toarnă peste pâslă și în cele din urmă suprafața de mers este terminată. Dacă suprafața de drenaj este, de asemenea, pasabilă, aceasta trebuie mai bine determinată, compactată și fixată și abia apoi asfaltată.

    Atunci când există o suprafață impracticabilă deasupra căminului de vizitare, numai un capac de beton poate fi plasat peste conducta de beton. Dacă există o suprafață pentru trafic, se pune un capac din fontă.

    4. Costul instalării căminului de vizitare

    Executarea căminelor de vizitare implică un număr mai mare de lucrări de construcție: de la excavarea pământului, umplerea pietrișului, prin săparea canalelor și distribuția țevilor până la așezarea stratului final. Prin urmare, prețul depinde de numărul de conexiuni și de dimensiunea acestora.

    Dacă decideți să instalați un canal de ploaie, adică cămin de vizitare și conducte de scurgere, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1069
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Canal, canalizare?

    Avem 954 executanți pentru domeniul Canal, canalizare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 954 executanți pentru domeniul Canal, canalizare
    8.9
    0

    GABRIELLA INDUSTRIAL CONSTRUCT S.R.L.


    9.7
    1

    LIDO STRUCT SRL


    8.9
    0

    SIERPREST CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    CAVI BUILDINGS SRL

    9 SC2