Pentru zona

  Piatra decorativă

  Articolul a fost citit chiar de 1331+ utilizatori
  Ați ajuns la stadiul final de finisare a suprafeței în casa dvs. și acum vă întrebați cum să întrerupeți monotonia culorilor și texturilor? Există vreun material care să aducă naturalețe, un sentiment de căldură și bun venit, impresia că ați evitat cu adevărat clișeele? Putem spune că piatra decorativă este cu siguranță văzută ca un material a cărui structură și textură poate satisface toate așteptările, atât funcționale, cât și estetice.
  Articol de specialitate 1331
  pitra decorativă

  1. Piatra decorativă

  Piatra decorativă oferă posibilități incredibile de utilizare, deoarece poate placa atât interiorul, cât și exteriorul. Piatra decorativă este considerată a fi o modalitate inovatoare și simplificată de placare potrivită pentru orice tip de substrat - pereți interiori sau exteriori, fațade, crăpături, șeminee sau stâlpi. Panourile de piatră sunt de fapt plăci, compuse din bucăți de piatră plate și sortate aleatoriu, care pot fi așezate pe diferite tipuri de substraturi. Aceste panouri sunt un excelent izolator fonic și termic, rezistent la orice condiții meteorologice, rupere și șoc și, cu toate acestea, se potrivesc fantastic cu mediul natural. În ceea ce privește construcția și arhitectura, piatra decorativă devine un material din ce în ce mai căutat, deoarece este mai ieftin și mai ușor de instalat și prelucrat.

  2. Piatra naturală

  Piatra naturală pură este un material cu structură și textură veritabilă, tăiată și prelucrată artizanal, în timp ce piatra decorativă este artificială, realizată după modelul și designul acesteia ca turnare a matriței. Cu toate acestea, utilizarea pietrei decorative realizate în moduri diferite nu scade, deoarece scopul și menirea sa în ceea ce privește materialul de construcție sunt exact aceleași. Piatra naturală pe ambele părți are o structură netedă și, spre deosebire de piatra artificială, necesită de la maestru mult mai multă îndemânare și ingeniozitate atunci când este așezată. Granitul este cea mai populară piatră naturală.

  3. Piatra artificială

  Piatra artificială are din spate o textură aspră care permite o instalare și lipire mai ușoară pe bază. În orice caz, producătorii au la dispoziție o gamă completă de posibilități de vopsire, proiectare, modelare și structurare a pietrei artificiale. Dacă aveți înclinații artistice, armonizarea și conexiunea estetică a suprafețelor de piatră și a interiorului înconjurător nu vor fi o problemă. Dacă nu, consultați un expert.

  Sfaturi de specialitate de la CREATIVE HOME CONSTRUCT SRL

   Care sunt avantajele pietrei decorative față de piatra naturală?

  Piatra decorativă din materiale sintetice și ipsos cu care este ușor de lucrat și se comportă foarte bine în timp. Spre deosebire de piatra naturală unde costurile sunt mult mai mari și prelucrarea este costisitoare prin faptul că necesită pânze de bună calitate și costurile de achiziție sunt mari.

  Unde este cel mai des folosită piatra decorativă?

  Piatra decorativă se montează de cele mai multe ori în zona centrala a livingului încadrând mobilierul sau televizorul. Anumite modele combinate cu lemn în zona luminatoarelor, în băi, unde se combină cu o vopsea lavabila pe bază de latex.

  Stefan Călin, CREATIVE HOME CONSTRUCT SRL 

  4. Așezarea pietrei decorative

  Piatra decorativă destinată fie interiorului, fie exteriorului, poate fi plasată pe orice suprafață. Zidurile de piatră neterminate, toate tipurile de tencuială și altele asemenea sunt potrivite, atâta timp cât nu sunt lustruite. În ceea ce privește alte lucrări de construcții și ambarcațiuni, prelucrarea și pregătirea substratului, precum și aderența aici sunt cele mai importante.

  Primul pas este pregătirea adezivului, iar următorul pas este pregătirea suprafeței. Adezivul se aplică pe spatele pietrei decorative. Toate lucrările următoare, cum ar fi umplerea rosturilor și chituirea și curățarea, se fac cel mai bine cât mai târziu posibil, adică în ultima zi. Deși acest lucru nu pare dificil, vă recomandăm să angajați mai degrabă un meșter care o va face mai profesional, mai rapid și mai abil decât dvs.

  Așezarea pietrei decorative
  Așezarea pietrei decorative

  5. Piatra de perete

  Acest tip de piatră pentru placarea pereților este cel mai adesea vândut sub formă de plăci. Avantajul plăcilor din piatră este mai puțină tăiere și deșeuri, o manipulare mai ușoară, costuri mai mici de muncă și rezistență la influențele externe. Piatra decorativă de perete a fost într-un sens un progres revoluționar în tehnica de așezare a cofrajelor de piatră pe pereți. În loc de lipirea durabilă și grea a piesei una câte una, panourile sunt acum lipite împreună și decorate după necesitate. Bucățile de piatră alese manual sunt unite pentru a forma panouri care sunt asamblate ca puzzle-uri. Toate părțile mozaicului sunt ciobite în față și unite în spate.

  Piatra decorativă este, de asemenea, folosită pentru a placa stâlpii. Aspect natural și frumos, instalare ușoară, rezistență și longevitate - toate acestea sunt motive excelente pentru a decora stâlpii. Același lucru se aplică pergolelor, gardurilor, teraselor, ușilor din față, pereților despărțitori sau portanți și altor piese de mobilier.

  6. Piatra de fațadă

  O adevărată fațadă de piatră arată extrem de atractivă și de prestigioasă, deși este una dintre cele mai scumpe tipuri. În primul rând, izolația este lipită de pereții portanți, apoi peste aceasta baza impermeabilă și placarea cu piatră de fațadă. Piatra de fațadă trebuie ancorată la structura portantă. Această piatră are caracteristici diferite și, prin urmare, contează care va fi folosită. Travertinul, calcarul și marmura sunt cele mai mult alese pentru acoperiri interioare. Cuarțitul și ardezia sunt utilizate pentru fațada exterioară. Piatra de fațadă este prelucrată în moduri diferite și, prin urmare, are o finețe diferită - de la zdrobită, brută la lustruită.

  O soluție mai bună este o fațadă din placări de piatră. O astfel de fațadă este compusă din straturi de izolație XPS, armături, ancore și placări de piatră. Acest tip de fațadă de piatră este mai ieftin, mai ușor de instalat, iar efectele estetice și izolante sunt aproape aceleași.

   Stâlpii de piatră creează o ambianță deosebit de plăcută
  Stâlpii de piatră creează o ambianță deosebit de plăcută

  7. Soclu de piatră

  Constructorii numesc partea exterioară, inferioară a fațadei casei, un soclu - partea care este întotdeauna cea mai expusă la apă și praf, precum și impurități de tot felul, de aceea se recomandă să fie realizate din materiale mai rezistente. Piatra parcă a fost creată în acest scop. Când fațada este complet izolată termic și hidro, se aplică adeziv și se pun plăci de piatră.

  8. Pietre decorative

  Pietrele decorative sunt folosite pentru a înfrumuseța numeroase zone - grădini, iazuri, piscine, paturi de flori și morminte.

  8.1. Nisip decorativ

  De asemenea, diferite suprafețe sunt umplute cu nisip decorativ și este disponibil în mai multe dimensiuni, așa-numita granulație și culoare. Nisipul grosier este cel mai des folosit pentru umplerea cărărilor sau mormintelor.

  8.2. Pietriș decorativ

  Pietrișul decorativ este în mare parte terasat în jurul iazurilor și bazinelor, folosit pentru cărări, paturi de flori și jardiniere mari. Este disponibil în diferite dimensiuni și culori. Pietrișul poate fi, de asemenea, utilizat pentru pavarea curții. Maeștrii adevărați ai meșteșugurilor lor știu să facă și mozaicuri din pietriș.

  8.3. Pietre de grădină

  O grădină cu legume sau o grădină cu flori este întotdeauna o combinație a mai multor elemente și de foarte multe ori unul dintre ele este și piatra. Pietrele de grădină pot fi sub formă de plăci, cărări, trepte - dar, de asemenea, utilizate în mod diferit; singurul său scop este să decoreze și să realizeze echilibrul și armonia spațiului.

  9. Piatra decorativă – preț

  Cât poate costa o piatră decorativă? Prețul este determinat în funcție de granulație, adică, dimensiune, tip și producător. Placarea cu piatra decorativă variază de la 50 lei / m2 și mai mult.

  Dacă decideți să montați piatră decorativă, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 1331
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul MONTAJ PIATRA DECORATIVA?

 • Montaj piatra decorativa Bucureşti
 • Montaj piatra decorativa Cluj-Napoca
 • Montaj piatra decorativa Constanţa
 • Montaj piatra decorativa Dumbrăveni
 • Montaj piatra decorativa Iaşi
 • Montaj piatra decorativa Timişoara
 • Montaj piatra decorativa Alba Iulia
 • Montaj piatra decorativa Arad
 • Montaj piatra decorativa Bacău
 • Montaj piatra decorativa Baia Mare
 • Montaj piatra decorativa Bârlad
 • Montaj piatra decorativa Bistriţa
 • Montaj piatra decorativa Botoşani
 • Montaj piatra decorativa Brăila
 • Montaj piatra decorativa Braşov
 • Montaj piatra decorativa Buzău
 • Montaj piatra decorativa Călăraşi
 • Montaj piatra decorativa Craiova
 • Montaj piatra decorativa Deva
 • Montaj piatra decorativa Drobeta-Turnu Severin
 • Montaj piatra decorativa Focşani
 • Montaj piatra decorativa Galaţi
 • Montaj piatra decorativa Giurgiu
 • Montaj piatra decorativa Hunedoara
 • Montaj piatra decorativa Mediaş
 • Montaj piatra decorativa Oradea
 • Montaj piatra decorativa Piatra-Neamţ
 • Montaj piatra decorativa Piteşti
 • Montaj piatra decorativa Ploieşti
 • Montaj piatra decorativa Râmnicu Vâlcea
 • Montaj piatra decorativa Reşiţa
 • Montaj piatra decorativa Roman
 • Montaj piatra decorativa Satu Mare
 • Montaj piatra decorativa Sfântu Gheorghe
 • Montaj piatra decorativa Sibiu
 • Montaj piatra decorativa Slatina
 • Montaj piatra decorativa Slobozia
 • Montaj piatra decorativa Suceava
 • Montaj piatra decorativa Târgovişte
 • Montaj piatra decorativa Târgu Jiu
 • Montaj piatra decorativa Târgu Mureş
 • Montaj piatra decorativa Tulcea
 • Montaj piatra decorativa Turda
 • Montaj piatra decorativa Vaslui
 • Montaj piatra decorativa Zalău
 • Montaj piatra decorativa Abrud
 • Montaj piatra decorativa Adjud
 • Montaj piatra decorativa Agnita
 • Montaj piatra decorativa Aiud
 • Montaj piatra decorativa Aleşd
 • Montaj piatra decorativa Alexandria
 • Montaj piatra decorativa Amara
 • Montaj piatra decorativa Anina
 • Montaj piatra decorativa Aninoasa
 • Montaj piatra decorativa Ardud
 • Montaj piatra decorativa Avrig
 • Montaj piatra decorativa Azuga
 • Montaj piatra decorativa Babadag
 • Montaj piatra decorativa Baia de Aramă
 • Montaj piatra decorativa Baia de Arieş
 • Montaj piatra decorativa Baia Sprie
 • Montaj piatra decorativa Băile Govora
 • Montaj piatra decorativa Băile Herculane
 • Montaj piatra decorativa Băile Olăneşti
 • Montaj piatra decorativa Băile Tuşnad
 • Montaj piatra decorativa Băileşti
 • Montaj piatra decorativa Bălan
 • Montaj piatra decorativa Bălceşti
 • Montaj piatra decorativa Balş
 • Montaj piatra decorativa Băneasa
 • Montaj piatra decorativa Baraolt
 • Montaj piatra decorativa Bechet
 • Montaj piatra decorativa Beclean
 • Montaj piatra decorativa Beiuş
 • Montaj piatra decorativa Berbeşti
 • Montaj piatra decorativa Bereşti
 • Montaj piatra decorativa Bicaz
 • Montaj piatra decorativa Blaj
 • Montaj piatra decorativa Bocşa
 • Montaj piatra decorativa Boldeşti-Scăeni
 • Montaj piatra decorativa Bolintin-Vale
 • Montaj piatra decorativa Borşa
 • Montaj piatra decorativa Borsec
 • Montaj piatra decorativa Brad
 • Montaj piatra decorativa Bran
 • Montaj piatra decorativa Breaza
 • Montaj piatra decorativa Brezoi
 • Montaj piatra decorativa Broşteni
 • Montaj piatra decorativa Bucecea
 • Montaj piatra decorativa Budeşti
 • Montaj piatra decorativa Buhuşi
 • Montaj piatra decorativa Bumbeşti-Jiu
 • Montaj piatra decorativa Buşteni
 • Montaj piatra decorativa Buziaş
 • Montaj piatra decorativa Cajvana
 • Montaj piatra decorativa Calafat
 • Montaj piatra decorativa Călan
 • Montaj piatra decorativa Călimăneşti
 • Montaj piatra decorativa Câmpeni
 • Montaj piatra decorativa Câmpia Turzii
 • Montaj piatra decorativa Câmpina
 • Montaj piatra decorativa Câmpulung
 • Montaj piatra decorativa Câmpulung Moldovenesc
 • Montaj piatra decorativa Caracal
 • Montaj piatra decorativa Caransebeş
 • Montaj piatra decorativa Carei
 • Montaj piatra decorativa Cavnic
 • Montaj piatra decorativa Căzăneşti
 • Montaj piatra decorativa Cehu Silvaniei
 • Montaj piatra decorativa Cernavodă
 • Montaj piatra decorativa Chişineu-Criş
 • Montaj piatra decorativa Ciacova
 • Montaj piatra decorativa Cisnădie
 • Montaj piatra decorativa Codlea
 • Montaj piatra decorativa Comăneşti
 • Montaj piatra decorativa Comarnic
 • Montaj piatra decorativa Copşa Mică
 • Montaj piatra decorativa Corabia
 • Montaj piatra decorativa Costeşti
 • Montaj piatra decorativa Covasna
 • Montaj piatra decorativa Cristuru Secuiesc
 • Montaj piatra decorativa Cugir
 • Montaj piatra decorativa Curtea de Argeş
 • Montaj piatra decorativa Curtici
 • Montaj piatra decorativa Dăbuleni
 • Montaj piatra decorativa Darabani
 • Montaj piatra decorativa Dărmăneşti
 • Montaj piatra decorativa Dej
 • Montaj piatra decorativa Deta
 • Montaj piatra decorativa Dolhasca
 • Montaj piatra decorativa Dorohoi
 • Montaj piatra decorativa Drăgăneşti
 • Montaj piatra decorativa Drăgăneşti-Olt
 • Montaj piatra decorativa Drăgăşani
 • Montaj piatra decorativa Dragomireşti
 • Montaj piatra decorativa Eforie
 • Montaj piatra decorativa Făgăraş
 • Montaj piatra decorativa Făget
 • Montaj piatra decorativa Fălticeni
 • Montaj piatra decorativa Făurei
 • Montaj piatra decorativa Feteşti
 • Montaj piatra decorativa Fieni
 • Montaj piatra decorativa Fierbinţi-Târg
 • Montaj piatra decorativa Filiaşi
 • Montaj piatra decorativa Flămânzi
 • Montaj piatra decorativa Frasin
 • Montaj piatra decorativa Fundulea
 • Montaj piatra decorativa Găeşti
 • Montaj piatra decorativa Gătaia
 • Montaj piatra decorativa Geoagiu
 • Montaj piatra decorativa Gheorgheni
 • Montaj piatra decorativa Gherla
 • Montaj piatra decorativa Ghimbav
 • Montaj piatra decorativa Gura Humorului
 • Montaj piatra decorativa Hârlău
 • Montaj piatra decorativa Hârşova
 • Montaj piatra decorativa Haţeg
 • Montaj piatra decorativa Horezu
 • Montaj piatra decorativa Huedin
 • Montaj piatra decorativa Huşi
 • Montaj piatra decorativa Ianca
 • Montaj piatra decorativa Iernut
 • Montaj piatra decorativa Ineu
 • Montaj piatra decorativa Însurăţei
 • Montaj piatra decorativa Întorsura Buzăului
 • Montaj piatra decorativa Isaccea
 • Montaj piatra decorativa Jibou
 • Montaj piatra decorativa Lehliu-Gară
 • Montaj piatra decorativa Lipova
 • Montaj piatra decorativa Liteni
 • Montaj piatra decorativa Livada
 • Montaj piatra decorativa Luduş
 • Montaj piatra decorativa Lugoj
 • Montaj piatra decorativa Lupeni
 • Montaj piatra decorativa Mangalia
 • Montaj piatra decorativa Mărăşeşti
 • Montaj piatra decorativa Marghita
 • Montaj piatra decorativa Medgidia
 • Montaj piatra decorativa Miercurea Nirajului
 • Montaj piatra decorativa Miercurea Sibiului
 • Montaj piatra decorativa Miercurea-Ciuc
 • Montaj piatra decorativa Mihăileşti
 • Montaj piatra decorativa Milişăuţi
 • Montaj piatra decorativa Mioveni
 • Montaj piatra decorativa Mizil
 • Montaj piatra decorativa Moineşti
 • Montaj piatra decorativa Moldova Nouă
 • Montaj piatra decorativa Moreni
 • Montaj piatra decorativa Motru
 • Montaj piatra decorativa Murfatlar
 • Montaj piatra decorativa Murgeni
 • Montaj piatra decorativa Nădlac
 • Montaj piatra decorativa Năsăud
 • Montaj piatra decorativa Năvodari
 • Montaj piatra decorativa Negreşti
 • Montaj piatra decorativa Negreşti-Oaş
 • Montaj piatra decorativa Negru Vodă
 • Montaj piatra decorativa Nehoiu
 • Montaj piatra decorativa Novaci
 • Montaj piatra decorativa Nucet
 • Montaj piatra decorativa Ocna Mureş
 • Montaj piatra decorativa Ocna Sibiului
 • Montaj piatra decorativa Ocnele Mari
 • Montaj piatra decorativa Odobeşti
 • Montaj piatra decorativa Odorheiu Secuiesc
 • Montaj piatra decorativa Olteniţa
 • Montaj piatra decorativa Oneşti
 • Montaj piatra decorativa Orăştie
 • Montaj piatra decorativa Oraviţa
 • Montaj piatra decorativa Orşova
 • Montaj piatra decorativa Oţelu Roşu
 • Montaj piatra decorativa Ovidiu
 • Montaj piatra decorativa Panciu
 • Montaj piatra decorativa Pâncota
 • Montaj piatra decorativa Paşcani
 • Montaj piatra decorativa Pătârlagele
 • Montaj piatra decorativa Pecica
 • Montaj piatra decorativa Petrila
 • Montaj piatra decorativa Petroşani
 • Montaj piatra decorativa Piatra-Olt
 • Montaj piatra decorativa Plopeni
 • Montaj piatra decorativa Podu Iloaiei
 • Montaj piatra decorativa Pogoanele
 • Montaj piatra decorativa Potcoava
 • Montaj piatra decorativa Predeal
 • Montaj piatra decorativa Pucioasa
 • Montaj piatra decorativa Răcari
 • Montaj piatra decorativa Rădăuţi
 • Montaj piatra decorativa Râmnicu Sărat
 • Montaj piatra decorativa Râşnov
 • Montaj piatra decorativa Recaş
 • Montaj piatra decorativa Reghin
 • Montaj piatra decorativa Roşiori de Vede
 • Montaj piatra decorativa Rovinari
 • Montaj piatra decorativa Roznov
 • Montaj piatra decorativa Rupea
 • Montaj piatra decorativa Săcele
 • Montaj piatra decorativa Săcueni
 • Montaj piatra decorativa Salcea
 • Montaj piatra decorativa Sălişte
 • Montaj piatra decorativa Săliştea de Sus
 • Montaj piatra decorativa Salonta
 • Montaj piatra decorativa Sângeorgiu de Pădure
 • Montaj piatra decorativa Sângeorz-Băi
 • Montaj piatra decorativa Sânnicolau Mare
 • Montaj piatra decorativa Sântana
 • Montaj piatra decorativa Sărmaşu
 • Montaj piatra decorativa Săveni
 • Montaj piatra decorativa Scorniceşti
 • Montaj piatra decorativa Sebeş
 • Montaj piatra decorativa Sebiş
 • Montaj piatra decorativa Segarcea
 • Montaj piatra decorativa Seini
 • Montaj piatra decorativa Sighetu Marmaţiei
 • Montaj piatra decorativa Sighişoara
 • Montaj piatra decorativa Simeria
 • Montaj piatra decorativa Şimleu Silvaniei
 • Montaj piatra decorativa Sinaia
 • Montaj piatra decorativa Siret
 • Montaj piatra decorativa Slănic
 • Montaj piatra decorativa Slănic-Moldova
 • Montaj piatra decorativa Solca
 • Montaj piatra decorativa Şomcuta Mare
 • Montaj piatra decorativa Sovata
 • Montaj piatra decorativa Ştefăneşti
 • Montaj piatra decorativa Ştefăneşti
 • Montaj piatra decorativa Ştei
 • Montaj piatra decorativa Strehaia
 • Montaj piatra decorativa Sulina
 • Montaj piatra decorativa Tălmaciu
 • Montaj piatra decorativa Ţăndărei
 • Montaj piatra decorativa Târgu Bujor
 • Montaj piatra decorativa Târgu Cărbuneşti
 • Montaj piatra decorativa Târgu Frumos
 • Montaj piatra decorativa Târgu Lăpuş
 • Montaj piatra decorativa Târgu Neamţ
 • Montaj piatra decorativa Târgu Ocna
 • Montaj piatra decorativa Târgu Secuiesc
 • Montaj piatra decorativa Târnăveni
 • Montaj piatra decorativa Tăşnad
 • Montaj piatra decorativa Tăuţii-Măgherăuş
 • Montaj piatra decorativa Techirghiol
 • Montaj piatra decorativa Tecuci
 • Montaj piatra decorativa Teiuş
 • Montaj piatra decorativa Ţicleni
 • Montaj piatra decorativa Tismana
 • Montaj piatra decorativa Titu
 • Montaj piatra decorativa Topliţa
 • Montaj piatra decorativa Topoloveni
 • Montaj piatra decorativa Turceni
 • Montaj piatra decorativa Turnu Măgurele
 • Montaj piatra decorativa Ulmeni
 • Montaj piatra decorativa Ungheni
 • Montaj piatra decorativa Uricani
 • Montaj piatra decorativa Urlaţi
 • Montaj piatra decorativa Urziceni
 • Montaj piatra decorativa Valea lui Mihai
 • Montaj piatra decorativa Vălenii de Munte
 • Montaj piatra decorativa Vânju Mare
 • Montaj piatra decorativa Vaşcău
 • Montaj piatra decorativa Vatra Dornei
 • Montaj piatra decorativa Vicovu de Sus
 • Montaj piatra decorativa Victoria
 • Montaj piatra decorativa Videle
 • Montaj piatra decorativa Vişeu de Sus
 • Montaj piatra decorativa Vlăhiţa
 • Montaj piatra decorativa Vulcan
 • Montaj piatra decorativa Zărneşti
 • Montaj piatra decorativa Zimnicea
 • Montaj piatra decorativa Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate