Pentru zona

    Piatra decorativă

    Articolul a fost citit chiar de 1775+ utilizatori
    Ați ajuns la stadiul final de finisare a suprafeței în casa dvs. și acum vă întrebați cum să întrerupeți monotonia culorilor și texturilor? Există vreun material care să aducă naturalețe, un sentiment de căldură și bun venit, impresia că ați evitat cu adevărat clișeele? Putem spune că piatra decorativă este cu siguranță văzută ca un material a cărui structură și textură poate satisface toate așteptările, atât funcționale, cât și estetice.
    Articol de specialitate 1775
    placare perete piatra naturala
    Avem 716 executanți pentru domeniul Montaj piatra decorativa:

    1. Piatra decorativă

    Piatra decorativă oferă posibilități incredibile de utilizare, deoarece poate placa atât interiorul, cât și exteriorul. Piatra decorativă este considerată a fi o modalitate inovatoare și simplificată de placare potrivită pentru orice tip de substrat - pereți interiori sau exteriori, fațade, crăpături, șeminee sau stâlpi. Panourile de piatră sunt de fapt plăci, compuse din bucăți de piatră plate și sortate aleatoriu, care pot fi așezate pe diferite tipuri de substraturi. Aceste panouri sunt un excelent izolator fonic și termic, rezistent la orice condiții meteorologice, rupere și șoc și, cu toate acestea, se potrivesc fantastic cu mediul natural. În ceea ce privește construcția și arhitectura, piatra decorativă devine un material din ce în ce mai căutat, deoarece este mai ieftin și mai ușor de instalat și prelucrat.

     

    fatada cu piatra
    Atât peretele din piatră naturală, cât și cea artificială sunt acoperiri de pereți la modă și îmbunătățesc vizual ambianța.

    2. Piatra naturală

    Piatra naturală pură este un material cu structură și textură veritabilă, tăiată și prelucrată artizanal, în timp ce piatra decorativă este artificială, realizată după modelul și designul acesteia ca turnare a matriței. Cu toate acestea, utilizarea pietrei decorative realizate în moduri diferite nu scade, deoarece scopul și menirea sa în ceea ce privește materialul de construcție sunt exact aceleași. Piatra naturală pe ambele părți are o structură netedă și, spre deosebire de piatra artificială, necesită de la maestru mult mai multă îndemânare și ingeniozitate atunci când este așezată. Granitul este cea mai populară piatră naturală.

    placare perete ardezie
    Placare decorativă a peretelui din ardezie (vizualizare 3D).

    3. Piatra artificială

    Piatra artificială are din spate o textură aspră care permite o instalare și lipire mai ușoară pe bază. În orice caz, producătorii au la dispoziție o gamă completă de posibilități de vopsire, proiectare, modelare și structurare a pietrei artificiale. Dacă aveți înclinații artistice, armonizarea și conexiunea estetică a suprafețelor de piatră și a interiorului înconjurător nu vor fi o problemă. Dacă nu, consultați un expert.

    Sfaturi de specialitate de la CREATIVE HOME CONSTRUCT SRL

     Care sunt avantajele pietrei decorative față de piatra naturală?

    Piatra decorativă din materiale sintetice și ipsos cu care este ușor de lucrat și se comportă foarte bine în timp. Spre deosebire de piatra naturală unde costurile sunt mult mai mari și prelucrarea este costisitoare prin faptul că necesită pânze de bună calitate și costurile de achiziție sunt mari.

    Unde este cel mai des folosită piatra decorativă?

    Piatra decorativă se montează de cele mai multe ori în zona centrala a livingului încadrând mobilierul sau televizorul. Anumite modele combinate cu lemn în zona luminatoarelor, în băi, unde se combină cu o vopsea lavabila pe bază de latex.

    Stefan Călin, CREATIVE HOME CONSTRUCT SRL 

    4. Așezarea pietrei decorative

    Piatra decorativă destinată fie interiorului, fie exteriorului, poate fi plasată pe orice suprafață. Zidurile de piatră neterminate, toate tipurile de tencuială și altele asemenea sunt potrivite, atâta timp cât nu sunt lustruite. În ceea ce privește alte lucrări de construcții și ambarcațiuni, prelucrarea și pregătirea substratului, precum și aderența aici sunt cele mai importante.

    Primul pas este pregătirea adezivului, iar următorul pas este pregătirea suprafeței. Adezivul se aplică pe spatele pietrei decorative. Toate lucrările următoare, cum ar fi umplerea rosturilor și chituirea și curățarea, se fac cel mai bine cât mai târziu posibil, adică în ultima zi. Deși acest lucru nu pare dificil, vă recomandăm să angajați mai degrabă un meșter care o va face mai profesional, mai rapid și mai abil decât dvs.

    placare decorativa din piatra
    Realizarea unei placari cu piatra.

    5. Piatra de perete

    Acest tip de piatră pentru placarea pereților este cel mai adesea vândut sub formă de plăci. Avantajul plăcilor din piatră este mai puțină tăiere și deșeuri, o manipulare mai ușoară, costuri mai mici de muncă și rezistență la influențele externe. Piatra decorativă de perete a fost într-un sens un progres revoluționar în tehnica de așezare a cofrajelor de piatră pe pereți. În loc de lipirea durabilă și grea a piesei una câte una, panourile sunt acum lipite împreună și decorate după necesitate. Bucățile de piatră alese manual sunt unite pentru a forma panouri care sunt asamblate ca puzzle-uri. Toate părțile mozaicului sunt ciobite în față și unite în spate.

    Piatra decorativă este, de asemenea, folosită pentru a placa stâlpii. Aspect natural și frumos, instalare ușoară, rezistență și longevitate - toate acestea sunt motive excelente pentru a decora stâlpii. Același lucru se aplică pergolelor, gardurilor, teraselor, ușilor din față, pereților despărțitori sau portanți și altor piese de mobilier.

    6. Piatra de fațadă

    O adevărată fațadă de piatră arată extrem de atractivă și de prestigioasă, deși este una dintre cele mai scumpe tipuri. În primul rând, izolația este lipită de pereții portanți, apoi peste aceasta baza impermeabilă și placarea cu piatră de fațadă. Piatra de fațadă trebuie ancorată la structura portantă. Această piatră are caracteristici diferite și, prin urmare, contează care va fi folosită. Travertinul, calcarul și marmura sunt cele mai mult alese pentru acoperiri interioare. Cuarțitul și ardezia sunt utilizate pentru fațada exterioară. Piatra de fațadă este prelucrată în moduri diferite și, prin urmare, are o finețe diferită - de la zdrobită, brută la lustruită.

    O soluție mai bună este o fațadă din placări de piatră. O astfel de fațadă este compusă din straturi de izolație XPS, armături, ancore și placări de piatră. Acest tip de fațadă de piatră este mai ieftin, mai ușor de instalat, iar efectele estetice și izolante sunt aproape aceleași.

    7. Soclu de piatră

    Constructorii numesc partea exterioară, inferioară a fațadei casei, un soclu - partea care este întotdeauna cea mai expusă la apă și praf, precum și impurități de tot felul, de aceea se recomandă să fie realizate din materiale mai rezistente. Piatra parcă a fost creată în acest scop. Când fațada este complet izolată termic și hidro, se aplică adeziv și se pun plăci de piatră.

    perete decorativ din piatra
    Placarea cu piatră naturală este atrăgătoare din punct de vedere vizual și creează o atmosferă plăcută

     

    8. Pietre decorative

    Pietrele decorative sunt folosite pentru a înfrumuseța numeroase zone - grădini, iazuri, piscine, paturi de flori și morminte.

    8.1. Nisip decorativ

    De asemenea, diferite suprafețe sunt umplute cu nisip decorativ și este disponibil în mai multe dimensiuni, așa-numita granulație și culoare. Nisipul grosier este cel mai des folosit pentru umplerea cărărilor sau mormintelor.

    8.2. Pietriș decorativ

    Pietrișul decorativ este în mare parte terasat în jurul iazurilor și bazinelor, folosit pentru cărări, paturi de flori și jardiniere mari. Este disponibil în diferite dimensiuni și culori. Pietrișul poate fi, de asemenea, utilizat pentru pavarea curții. Maeștrii adevărați ai meșteșugurilor lor știu să facă și mozaicuri din pietriș.

    8.3. Pietre de grădină

    O grădină cu legume sau o grădină cu flori este întotdeauna o combinație a mai multor elemente și de foarte multe ori unul dintre ele este și piatra. Pietrele de grădină pot fi sub formă de plăci, cărări, trepte - dar, de asemenea, utilizate în mod diferit; singurul său scop este să decoreze și să realizeze echilibrul și armonia spațiului.

    pietris decorativ
    Ce ar fi designul modern al grădinii fără pietre decorative?

    9. Piatra decorativă – preț

    Cât poate costa o piatră decorativă? Prețul este determinat în funcție de granulație, adică, dimensiune, tip și producător. Placarea cu piatra decorativă variază de la 50 lei / m2 și mai mult.

    Dacă decideți să montați piatră decorativă, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1775
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj piatra decorativa?

    Avem 716 executanți pentru domeniul Montaj piatra decorativa:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 716 executanți pentru domeniul Montaj piatra decorativa
    8.9
    0

    PARDOSEALA PIATRA A & A SRL


    8.9
    0

    STINAR HOUSE CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    3

    SAB COMPLEX CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    PGG DELMAR GROUP SRL