Pentru zona

    Tapete moderne

    Articolul a fost citit chiar de 2175+ utilizatori
    Oamenii optează de obicei pentru tapet atunci când vor să facă schimbări vizibile în casă sau la o parte din ea, cu mai puțini bani. Interioriștii recomandă tapete de obicei pentru spații goale și uniforme. Cu toate acestea, ar trebui să fii foarte atent atunci când alegi, deoarece granița dintre bunul gust și kitsch este foarte mică. Se poate întâmpla ca, în loc să reîmprospăteze camera și să o facă dinamică, să se dovedească a fi aglomerată cu detalii care distrag atenția. Tapetele moderne își îndeplinesc funcția estetică numai atunci când se potrivesc cu mobilierul, perdelele, covoarele și alte elemente de mobilier. Cel mai bine este atunci când întregul interior este echipat în același timp sau să solicitați sfatul experților.
    Articol de specialitate 2175
    tapete decorative

    1. Din ce sunt făcute tapetele?

    Există mai multe tipuri de tapete, dar toate au un lucru în comun - hârtia prelucrată. Am spune că cel mai simplu tip de tapet este tapetul de hârtie compus din unul sau mai multe straturi de hârtie. Partea superioară poate fi tipărită sau pur și simplu monocromă. Următorul tip, oarecum mai complex, sunt tapetele în relief, cărora se aplică un strat mai gros de vopsea pe partea superioară, ceea ce creează relief. Există, de asemenea, tapete de vinil. Sunt fabricate din hârtie presată și tratate termic cu diverși aditivi. În cele din urmă, există tapete nețesute (vlies) care sunt realizate din materiale textile nețesute și a căror bază este realizată din hârtie tratată termic. Aplicarea acestor tapete este foarte simplă de parcă a fost creată pentru începători, deoarece adezivul se aplică pe perete, nu pe tapet. Există, de asemenea, tapete de flizilin, dar există și alte tipuri, cum ar fi cele realizate din fibre grosiere, combinate, din plastic sau metal, iar tehnologiile moderne au făcut posibilă descoperirea celor mai noi tipuri care nici măcar nu arată așa atunci când le cumpărați, deoarece sunt pudrate și numai atunci când pereții se vopsesc și se usucă, veți obține imagini uimitoare și fascinante.

    Sfaturi de specialitate de la HORUS CENTER SRL

    Cum să alegem tapetul potrivit pentru cameră fără a exagera când vine vorba de culori și modele?

    Tapetul este o modalitate rapidă și ușoară de a da o nouă viață oricărei camere. Există posibilități nenumerate, și fără efort puteți schimba întregul decor, fără a fi nevoie de o renovare extinsă. Cei mai buni designeri v-ar sfătui să alegeti o paletă de culori frumoasă și să vă lăsați creativitatea să dicteze modelele pe care le alegeți. Arta ne amintește că, indiferent de situația noastră, suntem întotdeauna liberi să ne urmăm inimile și visele. Imprimeurile tropicale și botanice sunt tendința principală pentru modelele de tapet pentru 2023. Sunt atrăgătoare și pot aduce un sentiment de natură în casă, care se extinde cu adevărat în mediul tău de viață.

    Indiferent de gusturile tale, există idei de tapet pentru toată lumea, de la florale tradiționale până la modele contemporane geometrice și tropicale sau motive de animale și modele arhitecturale.

    Atunci când alegi un model de tapet trebuie să ai în vedere câteva aspecte. Modelele mai mici tind să facă o cameră să pară mai mică, un model mare care se repetă va face ca o cameră să pară mai mare. Tot pentru spațiile mici căutați un subiect interesant și încadrat pe un fundal uniform, în așa fel încât fundalul să ocupe un spațiu destul de mare din întreaga compoziție, și să fie în contrast puternic cu subiectul. Nu alege peretele din spatele tău sau din raza ta de vedere când intri în cameră. Pentru un impact maxim, alege peretele pe care îl vezi prima dată când intri.

    Nu alegeți un design de tapet prea simplu și de culoare deschisă pentru o zonă cu trafic intens, deoarece va acumula mai multă uzură în timp. Tapetul alb poate crea o atmosferă deschisă (chiar dacă în cameră există doar ferestre mici). Cu toate acestea, nu numai albul este potrivit pentru a face camera mai mare ci și modelele orizontale fac ca o cameră să pară mai mare. Modelele verticale fac ca tavanul unei camere să pară mai înalt și mai expansiv. Pentru un efect optim, alegeți tonuri moi, cum ar fi alb murdar, albastru și verde, și amintiți-vă întotdeauna, camerele mai luminoase se simt mai mari și mai primitoare.

    În mod ideal, veți dori ca peretele dvs. de accent să evidențieze punctul focal al camerei, deoarece este obligat să capteze atenția spectatorilor. De cele mai multe ori, într-un dormitor, asta înseamnă alegerea peretelui de la capul patului.

    Cum să alegi modelele de tapet potrivite pentru camera ta de zi?

    Uneori, poate părea copleșitor să alegi tapetul proiectat ideal pentru interioarele casei tale. Acest lucru se datorează numeroaselor aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare cu privire la culori, stiluri, modele și texturi. Cu toate acestea, jumătate din bătălie este câștigată știind ce să căutați atunci când alegeți imagini de fundal. Spațiul tău poate avea o senzație formală folosind tapet cu un model simplu sau unul cu modele mici. În mod similar, o cameră poate apărea instantaneu casual și informală împodobindu-ți camera de zi cu imagini de fundal strălucitoare cu modele geometrice sau imprimeuri bloc. Astfel, ne putem juca oricând cu diferite culori, texturi și modele. Acesta este modul în care putem crea designul perfect care dă viață ideilor noastre de acoperire a peretelui pentru sufragerie. Tapetul ar trebui să completeze restul decorului tău în ceea ce privește stilul. Ar trebui să se integreze perfect cu restul camerei tale.

    Din ce materiale sunt făcute tapetele și care material este cel mai bun, în opinia dvs.?

    Cele mai populare tipuri de tapet sunt din Vinil sau PVC care oferă o aplicare fără efort, sunt rezistente la rupere, pot fi ajustate înainte ca tapetul să se întărească și sunt ușor de curățat și întreținut.

    Cristina CATINCA, HORUS CENTER SRL

    2. Procesul de aplicare a tapetului

    Puteți aplica singuri tapetul sau puteți angaja un meșter, un zugrav, care o va face pentru dvs. Dacă decideți să lucrați independent, vom încerca să vă ușurăm munca cu câteva sfaturi.

    Tapetarea necesită și câteva instrumente de lucru pe care probabil le aveți deja acasă. Veți avea nevoie de un metru, foarfeci, un cuțit, un creion, o perie și o rolă de cauciuc pentru tapițerie, o perie sau rolă pentru aplicarea lipiciului, o găleată pentru lipici, lipici, nivelă cu bulă de aer, un bisturiu, o masă și poate mai câte ceva. Înainte de a lipi tapetul, asigurați-vă că toate rolele de tapet sunt de aceleași fel, că nu există erori în design și că toate sunt din aceeași serie. Doar în cazul când toate acestea se potrivesc, toate rolele vor avea aceeași culoare și model.

    Aplicarea tapetului lăsați pe mâna unui maestru cu experiență
    Aplicarea tapetului lăsați pe mâna unui maestru cu experiență

     

    Înainte de a începe să lipiți tapetul, ar trebui să verificați și peretele. Dacă există fisuri, denivelări sau altele similare, acestea trebuie reparate cu tencuială. Desigur, dacă există deja tapete pe zid, acestea ar trebui să fie înlăturate complet. Dacă este un perete nou, așteptați să se usuce complet. Uscarea zidurilor noi durează aproximativ 6 săptămâni. În afară de faptul că peretele trebuie să fie uscat, ar trebui să fie și luminos. Dacă nu, îl puteți vopsi în alb. Tapetele pot fi așezate pe pereți de beton și ipsos, cu condiția ca ipsosul să fie mai întâi acoperit cu o emulsie specială. Același lucru este valabil și pentru pereții din lemn. Chiar înainte de a lipi tapetul, curățați bine un astfel de perete cu o mătură.

    Când peretele este gata, puteți începe lipirea. Tăiați rolele astfel încât benzile să fie cu 5-10 cm mai lungi decât înălțimea peretelui. Tăiați fiecare bandă ulterioară numai după ce ați lipit-o pe cea anterioară, astfel încât modelul să se potrivească și să arate neîntrerupt.

    2.1 Adezivul pentru tapet

    Când tăiați fâșia la lungimea necesară, întindeți-o peste masă astfel încât spatele să fie orientat în sus, apoi acoperiți-o cu lipici. Lipiți câte o bandă pe rând. Dizolvați adezivul în găleată conform instrucțiunilor producătorului. Pentru tapetele nețesute (vlies), cel mai bun adeziv este unul care se usucă mai lent, iar mai târziu se separă mai ușor de substrat. Pentru tapetul pe bază de polivinil sau tapet în relief, pe de altă parte, este bun un adeziv dispersiv care se usucă mai repede și este folosit pentru a acoperi peretele, nu tapetul. Unele tapete sunt scufundate anterior în apă, iar timpul de scufundare depinde de tipul acestora.

    Așezați prima bandă pe perete cu o nivelă cu bulă de aer. Este foarte important ca acesta să fie pus destul de precis, pentru că veți lipi și celelalte orientându-vă după el. Așezați această primă bandă astfel încât marginea să atârne de perete și o veți tăia mai târziu. Apăsați banda de tapet pe perete cu o rolă de tapet de la mijloc spre exterior și îndepărtați adezivul care iese peste margini cu un burete. Când banda se lipește de perete, rulați rola de câteva ori pe toată lungimea și lățimea sa. Când ajungeți la celălalt capăt al peretelui, așezați o fâșie de tapet, astfel încât să nu treacă marginea respectivă sau se taie din fâșie.

    2.2 Lipirea tapetului – prețul

    Cât costă tapetarea? Prețul aplicării tapetului variază de la 10-22lei/m2+TVA..

    3. Tapete autoadezive

    Tapetul autoadeziv are avantaje mari față de tapetul clasic; cel mai important lucru este că nu trebuie să aplici lipici, care necesită experiență și o mână precisă. La tapetul autoadeziv, partea din spate este deja acoperită uniform cu adeziv peste care este o folie de protecție. Fototapetele sunt, de asemenea, realizate din folie de PVC autoadezivă, care este ușor de lipit și la fel de ușor de decojit de pe perete. Tapetele sunt rezistente la umezeală și șocuri și se pot curăța cu o cârpă umedă.

    3.1 Tapete autoadezive pentru mobilier

    Puteți decora și reîmprospăta mobilierul cu tapet autoadeziv. Le puteți folosi pentru a ascunde posibilele daune sau locuri uzate, dar puteți, de asemenea, să decorați pur și simplu unele piese cu modele și motive noi.

    3.2 Tapete pentru uși

    Ușa este o zonă mare neutilizată în fiecare cameră. Folosiți unul dintre modelele acestor tapete pentru a realiza un decor mare, de doi metri, pentru care n-ați fi găsit niciodată un loc în cameră.

    3.3 Tapete autoadezive pentru bucătărie

    Deși tapetele autoadezive pot fi utilizate pentru orice cameră, ele sunt totuși cel mai populare pentru bucătărie. Le puteți folosi și pentru sufragerie sau deasupra blatului bucătăriei. Cu toate acestea, aveți grijă să nu vă distrageți atenția de peisajele imaginative sau peisajele în timp ce gătiți.

    4. Fototapet

    Poate ai vrea să decorezi unele părți ale casei tale cu cele mai frumoase poze din lume? Pentru asta, fototapetele sunt perfecte. Folosiți-le pentru orice suprafață a dormitorului, a sufrageriei sau a bucătăriei. Fototapetele sunt de fapt fotografii de înaltă rezoluție de mărimea unui întreg perete. Într-un cuvânt, câte fotografii există, atâtea există și fototapete - alegeți una dintre scenele din natură, locuri, abstracte sau geometrice sau, poate ceva complet diferit - posibilitățile sunt infinite. Fototapetele pot fi, de asemenea, personalizate: trimiteți-vă fotografia preferată și dimensiunile unui producător de tapete și veți obține un fototapet în funcție de dimensiunea dorită.

    Fototapetele oferă posibilități nelimitate în interiorul modern
    Fototapetele oferă posibilități nelimitate în interiorul modern

    5. 3D tapete pentru pereți

    Chiar pictorii Renașterii au fost aceia care au reușit să evoce un sentiment de spațiu virtual folosind perspectiva în lucrările lor. Astăzi, această tehnică revine la modă ca o nouă tendință în decorarea casei, dar realizată prin tehnici moderne de realizare a tapetului 3D. 3D este magia care transformă o cameră într-o pădure, întregul oraș se află în palma ta și poți încerca, de asemenea, scene futuriste precum „vedere de pe o navă spațială”.

    6. Tapete decorative

    S-ar putea spune că tapetul este din nou tot mai mult prezent în casele moderne, hoteluri, moteluri, restaurante, dar și în alte spații. Tapetele decorative pot fi găsite ca monocrome, multicolore, imprimate sau în relief în nenumărate nuanțe și la fel de multe modele. Modelele de pe ele pot fi destul de moderne, dar și istorice, precum tapetele cu motive florale. Tapetele – imitații ale diverselor materiale naturale sunt, de asemenea, solicitate - astfel încât pe pereți puteți găsi cu ușurință lemn, piatră, cărămidă, țesături, beton, sticlă și multe altele.

    6.1 Tapet cu imitație de piatră

    Tapetele cu imitații de piatră par a fi deosebit de populare. Cel mai probabil, deoarece placarea pereților cu piatră adevărată este o lucrare foarte costisitoare și solicitantă și, prin urmare, lipirea tapetului creează instantaneu o ambianță rustică frumoasă și plăcută. Imaginea pietrelor nu sunt mai puțin imaginative decât altele - veți găsi nisip, pietriș, pietricele, zid de piatră sau roci pictate în toate variantele posibile.

    7. Tapete – preț pe m2

    S-ar putea spune că prețurile tapetelor sunt la fel de diferite ca și ele înseși. De obicei, depinde de material și de design. Tapete cu design unic sunt ceva mai scumpe.

    Când am cercetat prețurile pe Internet, am luat două site-uri web pentru comparație, care oferă tapete. Procedând astfel, am avut în vedere unele dintre cele mai căutate modele și le-am recalculat prețurile în metri pătrați. Trebuie subliniat faptul că, în general, tapetele nu se cumpără pe metru pătrat, ci pe metru lungime. A devenit un standard că lățimea lor este de 52 cm și că sunt în role de 10 m fiecare. Pe primul site web, luat ca exemplu, prețurile variază între 15-100 RON / m2. Pe al doilea, prețurile nu au variat. Cu toate acestea, există altele mai scumpe - până la 300 RON / m2. 

    Dacă decideți să lipiți tapet, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2175
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Tapet?