Pentru zona

    Montarea pervazurilor ferestrelor

    Articolul a fost citit chiar de 2297+ utilizatori
    În articolul anterior v-am prezentat diferite tipuri de pervazuri de ferestre și prețurile acestora. Astăzi vă vom expune cum se montează corect pervazurile. În comparație cu montarea ferestrelor, montarea pervazurilor acestora este mai puțin exigentă. Cu toate acestea, este necesar a executa această montare conform unei proceduri corecte, care să cuprindă toate etapele necesare. Pervazurile ferestrelor nu sunt elemente absolut necesare: în locul lor am putea executa doar tencuiala în dreptul ferestrelor. Însă, de multe ori pervazurile înfrumusețează aspectul interiorului și exteriorului locuinței și constituie o suprafață suplimentară, pe care se pot așeza diferite obiecte.
    Articol de specialitate 2297
    80259579 m
    Avem 419 executanți pentru domeniul Montaj ferestre:

    1. Modul de manipulare a pervazurilor ferestrelor

    Înainte de a monta pervazurile, este important a le manipula în mod adecvat. Este interzis a le așeza unul pe altul sau a le rezema de perete. Cel mai bine este să le așezăm pe o suprafață netedă, unul lângă altul. Este bine să protejăm pervazurile împotriva umezelii. Dacă respectăm aceste reguli de manipulare a pervazurilor, vom evita producerea de deteriorări mecanice.

     

    2. Calcularea corectă a dimensiunilor pervazurilor

    Pentru a stabili corect dimensiunile pervazurilor, trebuie să măsurăm lungimea și lățimea suprafețelor de montare. Este absolut obligatoriu, ca la lungimea suprafeței de montare să adăugăm 2-3 cm pentru fiecare din marginile pervazului, care se extind în peretele tencuit. Pentru a stabili lățimea corectă a pervazului, măsurăm distanța de la rama ferestrei și până la marginea peretelui. La această dimensiune mai adăugăm 4 cm pentru marginea pervazului.

    3. Montarea pervazurilor ferestrelor

    Vă recomandăm, ca înaintea montării pervazului să marcați mijlocul acestuia și mijlocul ramei ferestrei. Astfel, veți putea centra cu ușurință pervazul sub rama ferestrei. Ca și suport al pervazului se folosește de obicei spumă dură sau polistiren. Atunci când se aplică acest material, trebuie să se țină seama de grosimea stratului aplicat, ca și de grosimea pervazului, pentru ca fereastra să se poată deschide fără probleme.

    3.1 Utilizarea spumei poliuretanice

    Aplicăm spuma poliuretanică pe suprafața de montare în următorul fel: mai întâi lângă fereastră, apoi în dreapta, în stânga, în zona mediană și la fiecare 10-15 cm. Instalăm pervazul, poziționându-l simetric și apoi îi creăm înclinarea adecvată sau dorită. După aproximativ o jumătate de oră, verificăm încă o dată gradul de înclinare a pervazului și, dacă mai este necesar, umplem golurile rămase cu spumă poliuretanică. Deseori, spuma mărește gradul de înclinare a pervazului. În acest caz, nu ne mai rămâne decât să tăiem spuma, să reașezăm pervazul și să umplem din nou golurile. Verificăm gradul de înclinare a pervazului cu o sfoară.

    3.2 Utilizarea adezivilor de construcții

    Cimentul de montaj și mortarul obișnuit sunt adezivii cel mai des folosiți în construcții. Atunci când folosim adezivi pentru construcții, mai întâi curățăm suprafața de montare și apoi aplicăm adezivul la fiecare 5-10 cm. Amplasăm pervazul pe suprafața de montare și verificăm gradul de înclinare a acestuia. Centrăm bine pervazul cu ajutorul marcajelor efectuate în prealabil. Fixăm bine pervazul, creându-i concomitent gradul de înclinare dorit. Verificăm corectitudinea poziției înclinate a acestuia. Pervazul trebuie să fie foarte bine incorporat sub fereastră. Dacă pervazul nu este suficient de bine fixat, folosim pentru acest lucru suporturi suplimentare din plastic.

    133286844_m.jpg

    Sfaturi de specialitate de la SOLIDON TEHNIC SRL

    Pentru fixarea pervazurilor recomandați utilizarea spumei poliuretanice
    sau adezivilor de construcții? De ce?

    Pentru fixarea pervazurilor recomandăm utilizarea adezivilor de construcții datorită ușurinței în utilizare, aderenței excelente, cât și a rezistenței sporite împotriva intemperiilor. 

    Cum alegem tipul de pervaz cel mai bun pentru ferestrele noastre?

    Glaful reprezintă un accesoriu important, recomandat oricărei locuințe, ce asigură o izolare eficientă împotriva infiltrării apei, oferind în același timp o imagine elegantă și ingrijită ferestrelor. 

    Alegerea unui pervaz este condiționată, de obicei, de tipul de material din care este realizată fereastra. Pentru interior, recomandăm pe cele confecționate din PVC, fiind ușor de instalat și întreținut, având durabilitate crescută. Un plus al acestora îl reprezintă diversitatea de culori, benefic pentru o mai bună armonizare cu imobilul (alb, stejar auriu, nuc, fag, mahon, ș.a.m.d.).

    Pentru exterior, recomandăm montarea pervazurilor confecționate din: 

    • Marmură (Design elegant, fiind rezistente împotriva temperaturilor scăzute);

    • Granit (Structura granulată permite o rezistență crescută împotriva condițiilor meteo severe, cât și a loviturilor);

    • Aluminiu (Material rezistent împotriva intemperiilor, coroziunii, cât și razelor UV, durabilitate crescută, întreținere ușoară).

    SOLIDON TEHNIC SRL

    115657069_m.jpg

    Pervazurile interioare ale ferestrelor trebuie să fie complet orizontale, iar cele exterioare trebuie să aibă o înclinare de 3-5 mm.

    4. Prețul montării pervazurilor ferestrelor

    Prețul montării pervazurilor variază între  15,00–25,00 lei/m. Acesta depinde deci de dimensiunile pervazurilor. Pentru prețuri mai exacte, contactați executanții de pe site-ul nostru.

    Mențiune: prețul de mai sus este orientativ, fiind furnizat de executanți. Prețul montării depinde de mărimea pervazurilor, calculată în metri.

    Articol de specialitate 2297
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj ferestre?

    Avem 419 executanți pentru domeniul Montaj ferestre:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 419 executanți pentru domeniul Montaj ferestre
    9.3
    0

    ARCUS GLASS SRL


    10
    1

    IAN CONSTRUCT PARTENER SRL


    9.3
    0

    BERZAVA CONSTRUCT S.R.L.


    10
    2

    CARPENTER INVEST PROD SRL