Pentru zona

    Grădina de iarnă, prețul închiderii balconului cu geamuri

    Articolul a fost citit chiar de 2321+ utilizatori
    Grădina de iarnă este o prelungire a sufrageriei. Am putea spune, că aceasta are atât caracteristicile unui spațiu interior, cât și pe acelea ale unui spațiu exterior, pentru că ne protejează de condițiile meteorologice nefavorabile și în același timp absoarbe lumina solară. În ultimii ani, tehnologia construirii grădinilor de iarnă a avansat foarte mult și facilitează calitatea locuirii chiar și în zilele foarte călduroase sau foarte reci.
    Articol de specialitate 2321
    1
    Avem 100 executanți pentru domeniul Veranda:

    zimski-vrt.jpg

    1. Avantajele oferite de grădinile de iarnă

    Avantajul principal oferit de grădinile de iarnă este lumina. Calitatea petrecerii timpului într-o astfel de grădină este facilitată de ferestrele ei foarte mari și constituie o experiență unică. O grădină de iarnă bine concepută este locul din casă în care aveți sentimentul că vă aflați de fapt afară. Interiorul grădinii este inundat de lumină. Astfel, primăvara și iarna grădina de iarnă devine un spațiu exterior al locuinței.

    Dacă grădina de iarnă este corect amplasată, putem reduce consumul de energie al casei cu 30%. Aceasta datorită izolației termice bune și a poziției corecte a grădinii. Grădina de iarnă trebuie să fie amplasată în partea de sud-est sau de sud-vest, latura cea mai lungă trebuind a fi către est sau către vest. Grădina de iarnă mai poate fi folosită și ca sursă pentru pompa de căldură. Astfel, cu ajutorul ei vom încălzi întreaga casă. Dacă zugrăvim un zid al casei cu culoare închisă, creăm așa-numitul zid Trombe și putem să încălzim locuința cu radiații.

    La crearea unei microclime bune contribuie și plantele grădinii de iarnă, care produc oxigen, elimină praful din aer și reglează umiditatea.

    2. Forma, dimensiunile și profilurile 

    La ora actuală, pot fi executate grădini de iarnă cu orice fel de formă: rotunde, multiunghiulare sau cu acoperișuri conice. Dar, trebuie să ținem seama de faptul că formele fără sens scumpesc costurile și, de obicei, ele nu sunt în armonie cu fațada casei. Cel mai bine este, ca grădina de iarnă să fie executată pe toată latura fațadei și deci să nu fie nici mai lungă și nici mai scurtă ca aceasta.

    Lungimea grădinilor de iarnă nu este limitată, dar adâncimea da. Majoritatea executanților cu care am discutat pot executa grădini de iarnă cu adâncimea de 5,8 până la 6 m. Dacă doriți o grădină de iarnă cu o adâncime mai mare, veți avea nevoie de stâlpi, care să susțină construcția.

    Dimensiunile profilurilor sunt între 73 cm și 125 cm, depinzănd de producător. Profilurile pot fi ajustate pentru a se obține dimensiunile dorite. Alegerea profilurilor este foarte importantă. Pentru grădina dvs. de iarnă, puteți comanda profiluri din PVC, aluminiu sau lemn. Profilurile din PVC sau aluminiu cu 3, 4 sau mai multe secțiuni și cu izolație incorporată sunt o alegere bună, dacă nu doriți o căldură excesivă. Profilurile din lemn pot fi acoperite cu o mască protectoare din aluminiu.

    Grosimea profilurilor poate fi: 5 x 5 cm, 5 x 8 cm și 5 x 12 cm, depinzând de cerințele dvs. și de execuție. Dacă doriți, profilurile pot fi ascunse în spatele geamurilor cu ajutorul rosturilor.

    zasteklitev-terase.jpg

    3. Acoperișul grădinii de iarnă

    Există mai multe tipuri de acoperișuri pentru grădinile de iarnă. Dacă doriți să aveți un cadru de acoperiș clasic din lemn, mai întâi veți avea nevoie de un executant de astfel de cadre. Sau pentru grădina de iarnă ați alege un acoperiș plat prefabricat cu plăci OSB și hidroizolație sau cu placi din aluminiu ”sandwich”. Această variantă este cea mai ieftină. 

    Sub aspectul calității locuirii și al iluminării, vă recomandăm un acoperiș din sticlă, care poate fi montat de orice executant de grădini de iarnă. Formele acoperișului din sticlă sunt în armonie cu cele ale geamurilor verticale. Diametrul acoperișului nu poate depăși 6 m, dacă nu doriți să folosiți stâlpi de susținere. Acoperișul este puțin înclinat, iar suprafața acestuia este netedă și cu rosturi ”de umbrire”.

    4. Geamurile grădinii de iarnă

    Grădina de iarnă este în procent de 90% din sticlă, ceea ce înseamnă că alegerea unor geamuri de calitate este extrem de importantă. Tipul geamurilor influențează foarte mult și asupra prețului grădinii. Este important să știm dacă grădina de iarnă este destinată locuirii sau doar colectării de căldură. De asemenea, mai este importantă și informația privind locația casei, de exemplu, dacă aceasta se află într-o zonă de coastă sau în una muntoasă. În cazul în care grădina de iarnă este o prelungire a locuinței, trebuie să alegem geamuri care să o izoleze cât mai bine termic. Valoarea optimă a transferului de căldură este 1,0 W/m2K. Această valoare poate fi atinsă deja prin folosirea de geamuri duble, care au spațiul dintre ele umplut cu gaz nobil. Dacă există cerințe mai mari legate de izolația termică, se pot folosi geamuri triple.

    De asemenea, trebuie să fim atenți la cât de mult geamurile resping lumina solară. De obicei, se folosesc geamuri care opresc trecerea luminii solare prin ele cu 50%. Există și geamuri, care pot reduce intrarea luminii în grădină cu 85%. O astfel de grădină nu va fi foarte încălzită, iar lumina va fi substanțial redusă.

    Ușile din sticlă pot fi fixe sau se pot deschide. Dacă veți alege o grădină de iarnă cu un număr mare de uși fixe din sticlă, prețul acesteia va fi mai scăzut. În schimb, dacă alegeți uși glisante, execuția va fi mai scumpă.

    5. Storurile și aerisirea

    Prima grijă pe care ne-o facem în privința grădinii de iarnă este supraîncălzirea. O grădină, care este corect umbrită și aerisită, nu are nevoie de un aparat de aer condiționat. Producătorii recomandă storuri exterioare pentru umbrirea suprafețelor verticale. Pentru umbrirea acoperișurilor se folosesc tot mai mult copertine sau pânze, care resping razele solare în procent de până la 98%. Storurile motorizate cu senzori facilitează acoperirea parțială a grădinii în funcție de puterea luminii solare sau temperatură. Este important, ca storurile să fie montate la o distanță de 5 – 10 cm de geamuri, astfel ca aerul cald să fie îndepărtat de geamuri.

    Pentru a beneficia de condiții de locuit bune, trebuie să ne îngrijim și de aerisire. Bineînțeles, că modul cel mai des folosit de aerisire a grădinilor de iarnă este deschiderea ferestrelor, dar mai există și alte moduri de aerisire. Vom avea o aerisire naturală ideală, dacă în partea superioară a grădinii de iarnă instalăm o fereastră de aerisire laterală, care să asigure schimbarea de aer cald și rece.

    6. Prețul și termenul de livrare

    Bineînțeles, că de multe ori prețurile constituie factorul decisiv pentru clienți. Grădinile de iarnă au prețuri variate. Pentru studiul nostru ne-am interesat de prețul unei grădini de iarnă cu suprafața 20 m2: lungimea 5 m, lățimea 4 m și înălțimea 3 m. În cazul alegerii unei execuții ieftine, grădina de iarnă ne-ar costa 300,00 EUR/m2, deci în total 6.000,00 EUR. Această grădină nu ar avea acoperiș de sticlă, geamurile ar fi fixe și profiluri din PVC. Pentru o grădină de iarnă de calitate medie prețul real este de aproximativ 600,00 EUR/m2, deci în total 12.000,00 EUR. Iar o grădină de iarnă de înaltă calitate ne-ar costa în jur de 900,00 EUR/m2.

    Termenul de livrare este de 2 săptămâni în cazul furnizorilor naționali și 3 luni în cazul furnizorilor străini. În funcție de avans, puteți beneficia de diferite reduceri din partea producătorilor.

    Echipa Daibau.

    Articol de specialitate 2321
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Veranda?

    Avem 100 executanți pentru domeniul Veranda:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 100 executanți pentru domeniul Veranda
    9.4
    0

    THERMOSTAR SRL


    9.9
    0

    REDACOM SERV SRL


    9.3
    0

    BELDANY CONSTRUCT SRL


    9.9
    0

    ALMET GRUP SRL